Ναι μπορει να μη το καταλάβεις τοσο στο βασικο παιχνίδι αλλα υπάρχει κατι σημαντικό που εχει αλλαξει στην φιλοσοφία του elden σε σχεση με τα προηγούμενα souls. Αυτο ειναι τα summons που στην αρχη τα ειδαμε ως κατι εξτρα ωστε να κανουν το παιχνιδι πιο βατο για κάποιους αλλα τωρα που ηρθε το dlc η φρομ λεει ξεκάθαρα οτι “σχεδον” δεν μπορεις να παιξεις χωρις summons ή coop το κομματι των bosses. To leveling system εχει 2 επιλογές ενα για το attack σου και ενα για το attack του summon σου.
Αυτο αναλογα του πως σου αρεσει να παιζεις ειναι ειτε αρνητικό ειτε θετικο. Αν σου αρεσει να βγαζεις το game εστω μια φορα σολο αυτο στο dlc ειναι σχεδον απαγορευτικο εκτος αν εισαι απο αυτους που θελουν να μαθουν τα mechanics του boss με κλειστα ματια ή με μπανανα για controler κλπ. Τα bosses ειναι τοσο επιθετικά τοσο δυνατά που δεν εχεις περιθώρια να ανασυνταχθείς μετα απο ενα hit(αααν δεν ειναι one shot).
Εμενα αυτο με χαλαει αρκετα γιατι ενω θελουν να γινει πιο coop το παιχνιδι δεν ειναι καθολου coop friendly και τα bosses εχουν την δομή του solo. Οποτε απο το ultra hard που ειναι το dlc πας στο easy.
ΚΑΙ ΝΑΙ ΡΕ Μ@Λ@ΛΕΣ το τριήμερο το περασα με ενα κ@υλι στον πισινο αντι να ειμαι σε παραλια, μπραβοοο μου! Τα πρωτα bosses του dlc τα επαιξα φουλ κομπλεξικα οτι ειμαι γνωστης της σειρας και αυτου του ειδους οποτε θα το βγαλω solo. Κατι εγινε για τα πρωτα 3-4 εε μετα ειπα δεν γινεται να παιζω σε επιπεδα malenia ανα μια ωρα ειμαστε και μιας ηλικιας πλεον.
Ως συμπερασμα αν με ρωτας αν ειναι δυσκολο το dlc θα πω οχι δεν ειναι αν συμβαδίσεις με την καινουρια λογικη της from οπως μας εκανε και με το sekiro. Σιγουρα δεν μου αρεσει αλλααα στα κομμάτια να παει το παιχνιδι ειναι τοσο γεματο τοσο ωραιo που οκ ας βάζουμε summons και να πέφτεις το boss με την μια.
Τώρα το ξεκινάει βρε ο άνθρωπος πρώτη φορά
Ειδικά για το DLC πρέπει να φτάσει στα 3/4 του παιχνιδιού για να το φτάσει. Σαν πρώτο playthrough δεν αλλάζει κάτι σε τόσο σημαντικό επίπεδο. Με την πρόοδο του παιχνιδιού και με τα απανωτά YOU DIED, μαθαίνεις και τα υπόλοιπα. Έτσι δεν είναι με τα souls; Η fromsoftware σε εκπαιδεύει στα παιχνίδια της με τον δύσκολο και σαδιστικό τρόπο
Και για αυτό την αγαπάμε
Είναι η πρώτη φορά που σκέφτομαι αν θα συνεχίσω ένα souls παιχνίδι…
Η δυσκολία είναι ηλίθια απλά…με 180+ level και δεν μπορώ να φτάσω κάποια bosses ούτε στο 20%…
Απίστευτα aggressive και ένας χαμός από κινήσεις, combos, εκρήξεις κτλ…
Είπαμε ναι, ειναι dlc και θα είναι δύσκολο.
Όχι και έτσι όμως, να μην το διασκεδάζεις και απλά να σπάνε τα νεύρα σου.
Πρεπει να συμβιβαστείς με τον τροπο που θελει η from να παιξεις το παιχνιδι φιλε…
Περα απο τα προφανη προβλήματα που υπήρχαν(εκανες dodge και ακουμπούσες το boss και έπεφτες one shot😂 ) και πιστευω οτι εχουν διορθωθεί με το patch. Δεν γινεται να παιξεις χωρις summon. Βέβαια θα ερθει ο ελιτιστης να σου πει git good που απλα θα του πουμε ΑΝΤΕ ΓΑΜ!ΣΟΥ και ολα καλα…
Εγω το τελειωσα χθες. Αν πιστευεις οτι τα αρχικα boss ειναι δυσκολα τοτε που να δεις προς το τελος…
Τετοιο aggressiveness δεν εχουν καν το sekiro και το bloodborne που ειναι απο την φυση τους πιο γρηγορα παινχνιδια.
Αυτα τα level δεν έχουν μεγάλη σημασία γιατι το leveling system του dlc ειναι τα Blessing enhancements
Γυροφερνω πανω κατω στον κοσμο του elden ring και απλα χαζευω. Τι επος ειναι αυτο ρε μαγκες, μου θυμιζει ωραιες εποχες skyrim και witcher 3 που απλα εκοβα βολτες.
Το σκεφτομαι για καποιο guide για να ξερω που να παω αλλα απο την αλλη μπορει να χασω την μαγεια της εξερευνισης.
Ποιες περιοχες προτεινετε να καθαρισω πρωτα; Εχω βρει τον πρωτο χαρτη.
Εγώ ένιωσα πως το παιχνίδι σε πάει ομαλά από μόνο του, είναι πολύ φανερό που μπορείς και δεν μπορείς να πας. Limgrave και Liurnia για ζέσταμα και για να μπεις στο κλίμα, αναμενόμενα χρειάζεται ένα warm up.
Κάθομαι και χαζεύω τον χάρτη επ’ευκαιρία και με έπιασε μια νοσταλγία. Τι παιχνιδάρα και αυτή!
Ξαναπιασα DS3 μετά από καιρό, βάζοντας στόχο να νικήσω επιτέλους Midir και Gael ώστε να το τερματίσω.
Αποστολή εξετελέσθη
Ο Gael από τα καλύτερα και πιο αξιομνημόνευτα bosses της σειράς, με δύσκολη αλλά πορωτική μάχη, και λόγω φανταστικού από άποψη ατμόσφαιρας setting, και επιθέσεων κλπ. Ιδανικό final boss συγκριτικά με Soul of Cinder, που και με την 1η τον είχα βγάλει, και δεν μου είπε και κάτι ιδιαίτερο. Σαν mini boss μου είχε φανεί βασικά, anticlimactic, οπότε καλά έκανα και άφησα Gael για το τέλος, κλείνοντας με την επικότητα που αρμόζει σε αυτή την αγαπημένη σειρά.
Είπα να συνεχίσω με Sekiro, το έβαλα λίγο χθες για να το δω και να πάρω μια γεύση, τελικά έκλεισα 8ωρο Τρομερό setting, ήδη πανέμορφα σκηνικά ενώ ακόμη είμαι στην αρχή, και όντως πολύ απαιτητικό gameplay όπως άκουγα τόσο καιρό. Εθισμός, για να δούμε πως θα πάει… ήδη έχω βρει 2-3 ψιλοκρυμμένα bossακια που με καταστρέφουν (το ενα λεγόταν Headless και ήταν horror κατάσταση)
too soon
Άστον για πολύ αργότερα, έχεις ψωμί ακόμα για τα κυβικά του (και χρήση συγκεκριμένων αντικειμένων να μάθεις).
Αλλά ναι, το πρώτο Headless encounter είναι εντελώς spooky
(τα bosses του Sekiro γενικά είναι απόλαυση ένα προς ένα, ΑΝ ΚΑΙ στα mini-bosses υπάρχει μια μικρή επανάληψη όσο προχωράει το παιχνίδι/χωρίς βέβαια απαραίτητα να ενοχλεί αυτό τους πάντες, εμένα πχ δεν με ενόχλησαν καθόλου, λόγω της γενικότερης δομής/διάρκειας του παιχνιδιού)
Όπως και να έχει όμως ναι, καλό ξύλο
υγ. Gael και Orphan of Kos τα δύο bosses που δεν έβγαλα ποτέ (Malenia το τρίτο αλλά επειδή θα βάλω το DLC σύντομα, ελπίζω να την σαπακιάσω όταν έρθει η ώρα)
Παιδιά πως θα γινει να σκασει καμια μινι πανδημια, κανα 2βδόμαδο να κάτσω μέσα να λιώσω στο elden ring;
Εχω παίξει καμια 15ρια ώρες και μόνο αυτό σκεφτομαι όλη μέρα…
Δεν εχω χρόνο να παίξω παραπάνω γμτ…
Συνεχίζω αργα αργά, το game δεν υπάρχει, είμαι ακομα πολύ αρχή λιγο πριν το lvl 50. Μέχρι στιγμής άνετα το βάζω δίπλα σε witcher 3 και skyrim, αν και εχω πολύ ζουμί ακόμα.
Ερωτηση στα γρήγορα, για να καλέσω άλλον παίκτη, χρειάζεται ps plus?
70 ώρες μετά, ολοκλήρωσα το 1ο playthrough του Sekiro. Τα λόγια είναι περιττά, καθόλου περίεργο που για πολλούς είναι το αγαπημένο τους soulslike.
Συμφωνώ, η επανάληψη που λες είναι κατανοητή αλλά και μένα δεν με πείραξε καθόλου, και σε αυτό, τουλάχιστον για μένα, παίζει ρόλο το φανταστικό gameplay. Μου ξέφυγε ο Owl του second memory, θα το αφήσω για το NG+ μαζί με Emma και Isshin (δεν ήξερα πως αν επέλεγα να προδώσω τον Kuro θα άλλαζε τόσο η συνέχεια). Μου ξέφυγαν και 2 beads, απ’ότι είδα είναι και αυτά στο second memory… Γενικά θα παω με guide χαλαρά να δω τι έχασα.
Το NG+ σαφώς το ξεκίνησα με το που τέλειωσε το game Μου πήρε 2-3 ώρες σήμερα το μεσημέρι, αλλά ο Isshin ήταν καταπληκτικό final boss, αδρεναλίνη και πόρωση στο έπακρο! Σχετικά με το ζήτημα της δυσκολίας, ισχύει πάνω κάτω ό,τι είχα πει όταν είχα τελειώσει και το Dark Souls. Είναι θέμα συνήθειας. Το Sekiro δεν είχε κανένα Boss που με δυσκόλεψε περισσότερο από Artorias, Gael ή Midir. Ευτυχώς οι υπερβολές DS3 σε 3rd phase, που πολλές φορές δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται και τις τρως από παντού, λείπουν από το Sekiro. Τι να πω, ένα Αριστούργημα του μέσου.
(Εδιτ: Reflections of Strength καταπληκτική προσθήκη, μακάρι να καθιερωνόταν σε κάθε soulslike.)
Για επόμενο soulslike είμαι ανάμεσα σε Elden Ring και Lies of P. Θα δείξει, τείνω προς το 2ο λόγω μικρότερης διάρκειας, αλλά θα κάνω μια μικρή παύση μετά το έπος που βίωσα