Μεγάλη παιχνιδάρα αλλά δεν είναι soulslike.
Διαφορετικά gameplay mechanics από αυτά που ξέρουμε σε γενικές γραμμές σε DS, Bloodborne και Elden Ring.
Το Sekiro δεν είναι καν RPG.
O Isshin έχει το εξής καταπληκτικό για εμένα, πως σε μια μεγάλη και παρατεταμένη μάχη εναντίον του ουσιαστικά εφαρμόζεις ΟΛΑ όσα έμαθες στο παιχνίδι - από τα πιο απλά combat skills τύπου mikiri counter μέχρι lightning deflect - and - back κτλ
Σε κανένα boss της FS δεν ένιωσα τέτοιο βαθμό πληρότητας σαν παίκτης, όπως στην τελική μέχη με τον Isshin
Ουφ, 22.00 το βράδυ τώρα και με τρώει το χέρι μου να συνεχίσω το NG+++ που το είχα αφήσει….
Έχω δει και άλλους να λένε το ίδιο αλλά ειλικρινά διαφωνώ. Ναι, το σύστημα μάχης είναι διαφορετικό, αλλά όλα τα υπόλοιπα είναι Souls στα μάτια μου. RPG καθαρό δεν είναι κανένα άλλωστε, action με στοιχεία rpg τα θεωρώ προσωπικά. Είναι και λίγο σχετικό αυτό, προσωπικά δεν θα χαρακτηρήσω τα ούτε τα Witcher rpg’s πχ
Θα σου πρότεινα πάντως; να ξεκινήσεις τώρα με Lies of P το οποίο είναι παιχνιδάρα και οκ σε διάρκεια και μετά να πας στο Elden. Είναι ζόρικο…ειδικά κάποια bosses, αν και δεν ξέρω τι αλλαγές έχουν κάνει στην πορεία με patches, το είχα παίξει όταν πρωτοβγήκε.
Γενικά, να ξεκινήσεις το Elden Ring όταν θα είσαι σίγουρος ότι έχεις πολύ χρόνο να αφιερώσεις από την ζωή σου και θα είσαι έτοιμος για ένα μεγάλο, 150 - 200 ωρών ταξίδι, ειδικά αν βάλουμε και το DLC μέσα.
Ναι έτσι το σκέφτομαι γενικά. Η θα ξαναπιάσω Blasphemous για κάτι λίγο διαφορετικό, το οποίο είχα αρχίσει και μου άρεσε πολύ αλλά μετα έφτιαξα πισί και ήθελα να δοκιμάσω φανταχτερά πράγματα
Το μόνο βέβαιο είναι πως ο Miyazaki και αυτή η gaming τάση μου έχει πάρει τα μυαλά, μακάρι να ανακοινώσουν κάποια στιγμή Bloodborne για PC. Αν έχετε άλλες soulslike προτάσεις, ρίξτε
elden ring εκεί που λες οτι εχεις αρχίσει να βαριέσαι το παιχνίδι, σκας μύτη στην capital city και λες δεν παίζει τι εχουν σχεδιάσει ρε γμ…πόσο ακομα δλδ…
παίζω ακόμη, μετα απο κάθε περιοχη συμβουλευομαι guide ετσι ωστε να μην εχω αφησει πισω μου κάτι που δεν εχω εξερευνησει, lvl 123 και συμφωνα με το guide ειμαι κάπου στο 65-70%.
χωρίς το dlc.
δλδ ρε μάγκες ποσο γιγαντας game. παίζεις κ έχει κ άλλο κ άλλο και δεν σταματας ποτέ!
σε γενικές γραμμές ειναι το πιο soft souls που έχω παίξει, δεν εχω αντιμετωπισει ακόμα κάτι υπερβολικα και σαδιστικά δύσκολο, ρολλαρει πολύ όμορφα.
το μεγαλύτερο αρνητικό του παιχνιδιού πιστευω ειναι οτι μετά απο αυτό δεν θα μπορώ να παίξω τπτ άλλο…
είχα ένα mini lockdown την περασμένη εβδομάδα λόγω covid της κεράς μου και είπα Παρασκευή βράδυ εφόσον το ΣΚ πάει για φούντο, να κατεβάσω επιτέλους το Shadow of the Erdtree
Χαοτικό content, σαν καινούριο παιχνίδι είναι - μπράβο τους για το effort αλλά και την τιμή.
3 πρώτα bosses έφαγαν πούλο με συνοπτικές, αλλά οι casual εχθροί και δη κάποιοι καινούριοι με πουτανιάζουν με 2 χτυπήματα.
Έχει πολλές διευκολύνσεις πάντως στα bosses εφόσον δεν θες να φας 100 προσπάθειες για να σκοτώσεις πχ τον γ@$%^μένο τον Ιπποπόταμο, αλλά αν θες να το πας εντελώς solo και hardcore είναι όντως για γερά νεύρα
Νομίζω πάντως ότι είμαι ακόμα στο ξεκίνημα με το πόσο πελώριο μου φαίνεται, ίδωμεν…
Παιζω 4 μήνες elden ring, ετοιμάζομαι ψυχολογικα για να συναντήσω την malenia και να δώσω την μάχη της ζωής μου και αυτή πέφτει με την πρωτη και μοναδική μου προσπάθεια. Διάολο πόσο nerf έχει φάει το game?
Ρε μπρο αν παίζεις 4 μηνες elden και πας τωρα στην μαλενια δεν χρειάζεται να φαει νερφ για να την βγαλεις one hit kill…
Μαλένια χαλαρά το χειρότερο μπος του παιχνιδιού, αν όχι ολόκληρης της φρομ.
Μπράβο πάντως που την έβγαλες με την πρώτη
Είσαι υπερβόλας ρε μλκ
ρε και δεν κράζω εύκολα παιχνίδια εγώ, φαντάσου (κυρίως γιατί ξέρω τι να παίξω )
με το έλδεν ρίνγου δεν μπορώ, ΜΕ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ.
Παίδες σοβαρά τώρα είμαι λβλ 167 εσασα μύτη μαλένια με summon και το όπλο που έχω απο την αρχή τερματισμένο και frost buff και την εριξα σε δευτερολεπτα. Αφού πίστευα οτι θα έχει και 3 φάση λέω δεν παίζει να πέθανε ετσι.
Με λιγα λογια ρεζιλι.
Γενικα οι μονες δυσκολιες που εχω στο game ειναι στον κοσμο εξω κ οχι σε boss. Κατι knights ή κατι nightbirds. Απο κει κ πέρα ολα τα boss τα έχω βγάλει πανεύκολα. Καμια σχέση με τα dark souls που σε κάποια σημεία χρειαζόμουν μ´ερες ολόκληρες για να κάνω progress…