Southern Rock..Favorite Bands!

Southern…Όχι απλά ένας προσδιορισμός τοπικής προέλευσης,αλλά χαρακτηριστικό ενός συγκεκριμένου είδους της rock σκηνής που συνδιάζει στοιχεία της country κ΄folk άλλοτε με blues/boogie ρυθμούς κ΄άλλοτε με hard rock κ΄heavy metal τεχνικές.
'Εχοντας περάσει διάφορα στάδια εξέλιξης κ΄φθάνοντας στο απόγειο της φήμης του τη δεκαετία του ΄70-με σταθμό το hit"Sweet Home Alabama"κ΄με την παγκόσμια συγκίνηση που συνόδεψε την τραγική απώλεια μελών των Skynyrd-άσκησε ιδιαίτερη επίδραση κ΄σε groups(όπως οι AC/DC),αλλά κ΄στο απανταχού κοινό,τόσο για τα αξιοθαύμαστα guitar solos του,όσο κ΄για την καθαρή του αυθεντικότητα.
“Τhe South’s gonna do it again”…

Αναφέρετε ποιο-α συγκροτήματα απ΄το συγκεκριμένο είδος προτιμάτε:

Allman Brothers band
Atlanta Rhythm Section
Blackfoot
Charlie Daniels Band
Creedence Clearwater Revival
Doobie Brothers
Eagles
Lynyrd Skynyrd
Marshal Tucker Band
Molly Hatchett
Outlaws
Ozark Mountain Daredevils
Steve Miller Band
ZZ Top

(Κάποια απ΄τα συγκροτήματα εκτός απο southern συνδιάζουν κ΄αλλες μουσικές μορφές όπως οι CCR,ZZ Top,Doobie Brothers,Eagles κ.α).

Lynyrd Skynyrd καταρχάς…

Τα είπατε: Blackfoot,Molly Hachet,Outlaws!!! =D>

οι πατερες του south θεωρουνται οι allman Bothers που ειναι κ οι αγαπημενοι μου!
ξεφευγουν απο αυτο που ξερουμε ως south γινονται ακομα κ ψυχεδελικοι(πχ το Eat A peach ειναι ενα απιστευτο χασιμο δισκος)
μετα μου αρεσουν πολυ οι outlaws k ειδικα ο δισκος Hurry Sundown!
oi skynyrd ειναι groupara αλα με κουραζουν ολο τα ιδια κ τα ιδια…
τα αλλα group δεν μου κανουνε κλικ μου αρεσουν αλα δεν τρελενομε.
οι ΖΖ ΤΟP δεν ειναι south me tpt!!! σε μερικους δισκους εχουνε ενα κοματι που θυμιζει south πχ to old man sto first album

Κι όμως…ήταν!!Μάλλον δεν πρόσεξες την αρχική μου σημείωση…Κ΄στην 70΄s αλλά κ΄στην αρχική 80΄s φάση τους συνδύασαν southern με blues/boogie κ΄συνθεσάιζερ ήχους κ΄με την μετέπειτα προβολή της “εκκεντρικής"τους εμφάνισης έδωσαν μια πιο εμπορικοποιημένη μορφή στην southern σκηνή.Εκτός του “The Οld Man” κ΄σε πολλά άλλα τραγούδια τους είναι αισθητός ο southern χαρακτήρας(Mexican Blackbird,La grange,Mississippi,El Diablo κ.α).
Ενδεικτικά απλά θα σε παραπέμψω στο tribute-song των Charlie Daniels Band:“The South’s gonna do it again”,όπου μνημόνευσαν κάποια groups,που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στον southern rock χώρο:”…And there’s ZZ Top and you can’t get forget"…!

παλι θα διαφωνισω αλα δεν πειραζει Υγεια! :smiley:
παντος το La Grange ειναι κλασικο Boogie John Lee Hooker Style Καμια μα καμια θεση με South!

Δική σου επιλογή να το νομίζεις…bluez-lick…Cheers!!

Εγω δεν ακουω Southern Rock αν και μ’αρεσει…δεν εχω χρονο…προτερεοτητα το Prog!!!:stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:
και η Fusion…αλλα οι Pride & Glory (1h Banda του Ζakk Wylde) με εμφανεις επιροες απο Skynard…

Ειναι heavy Southern rock αλλα και σε αλλες στιγμες κανονικο Southern rock…με bass και Drums να χωνουν πολυ αγρια…ειδηκα bass…τις εχει ξεφτυλισει τις 5ατονικες…

Προσωπικα δεν γινεται Southern χωρις Pride & Glory.Ειναι YPERTATO!!!

Lynyrd Skynyrd, Blackfoot, Allman brothers, Steve Miller band

αν και δεν ειναι southern 100% , αλλα εχει σιγουρα επιροες ,θα ελεγα ενα πολυ
μεγαλο group ,38 SPESIAL

Μolly Hatchet 8)

lynyrd skynyrd,blackfoot,outlaws :twisted:

Οι φίλοι του είδους πάντως ας ψάξουν και τους Rossington Collins Band αλλά και τους Southern Rock Allstars ένα εκπληκτικό σχετικά νέο project που είναι ακριβώς ό,τι υπόσχεται το όνομά του
Mια καλή μπάντα που αναφέρθηκε είναι οι 38 Special που ο ήχος τους είναι αρκετά εμπορικός, όπως και των Georgia Satellites. Α, γαμάτος είναι και ένας τυπάς με τ’όνομα Doc Holiday. Αναμένω περισσότερες πληροφορίες από πιο φανατικούς (εγώ είμαι καινούριος στο Southern)

Προσωπικά μ’αρέσει πιο πολύ στα 80ς το Southern.
Στα 70ς ενώ υπάρχουν τρομερές συνθέσεις μυρίζει πολύ γίδα σε μερικές στιγμές.

ap ola auta ta groups perissotero exo psaksei tous skynyrd pou m aresoun poli

Skynyrd kai Hatchet
Gov’t Mule ακούστε όσοι δεν έχετε ακούσει. Είναι progressive southern και λέει πάρα πολλά
8)

Τους Rossington Collins Band (τι τραγουδαρα ειναι το one good man…) σχηματισαν, εξαλλου, οσοι εμειναν απο τους Lynyrd Skynyrd που ειναι απο τα καλυτερα ροκ γκρουπ και εννοειται απο τα κορυφαια της “shouthern rock”.
Επισης Steve Miller Band, Allman Brothers…

Blackfoot (φυσικά!)

Lynyrd Skynyrd
Molly Hatchet

Βασικά, με αυτούς έχω ασχοληθεί κάπως…

LYNYRD SKYNYRD…η αγαπημενη μου μπαντα οχι μονο στο southern rock αλλα γενικα αμερικανικη…

Lynyrd Skynyrd, Creedence Clearwater Revival

M αρεσει σχεδον οτιδηποτε απο southern.Θα πω τα ιδια με αυτα που ανεφερε αυτος/αυτη που αρχισε το τοπικ.