Black Oak Arkansas
Lynyrd Skynyrd,Pride & glory,επισης Ειχαν βγαλει και οι Pantera εναν country δισκο!!!Αμα ξερει κανεις που να το ωρω ασ επικοινωνησοι μαζι μου!
Allman Brothers και Creedence Clearwater Revival
Lynyrd skynyrd,Molly Hatchet,Blackfoot…8)
Blackfoot8)
με τιποτα δεν την παλευω να ακουσω southern πανω απο 10 λεπτα
Αυτά ακούω τον τελευταίο καιρό.
Johnny Van Zant-Round two
Atlanta rhythm section-Third annual pipe dream
σε ροκ πο Black Crowes, σε μεταλ πολλα
Στο southern metal παντως οι Down παίζουν μπάλα μονοι τους…
Καλά έκανε όποιος ξέθαψε το thread, είδα πως δεν είχα γράψει
Allman Brothers Βand (με όλες τις συνθέσεις)
Gov’t Mule
Aν και αυτές οι δύο είναι και πολλά άλλα πράγματα εκτός από Southern μπάντες. 8)
Και επίσης:
Black Crowes
Lynyrd Skynyrd
Aλλά γενικά μου αρέσουν οι περισσότερες Southern μπάντες
Προσυπογράφω τα όσα έγραψε ο Bluezlick για τους ZZ Top.
Καλή καινούρια σχετικά νότια μπάντα -με πολύ έντονα όμως τα country στοιχεία για πολλούς από εδώ μέσα, εγώ προειδοποίησα - είναι οι Drive By Truckers
Bασικά έχω την αίσθηση πως ότι προέρχεται από τον νοτο το βαφτίζουν κάποιοι southern.Κάπου είδα eagles,zz top,blackfoot να αναφέροντα σαν “νότιες” μπάντες.πόσα κοινα έχουν πραγματικά αυτές οι μπάντες(τυχαία παραδείγματα)?Δεν νομίζω πως γίνεται να μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι μόνο και μόνο λόγω καταγωγής.
Οι Down, σταθερή αξία.
Επίσης Alabama Thunderpussy, πολύ καλοί στο είδος τους (χωρίς sludge/stoner τάσεις, και με λίγο “χώσιμο”).
Α, και στο εντελώς άκυρο - The Black League - A place called bad (το τελευταίο τους).
Ο τυπάς άρχισε από τους Sentenced για να καταλήξει να παίζει με τη μπάντα του κάτι υπερβολικά κοντά σε southern rock. Αλλά το κάνει καλά!
Blackfoot. Ήταν το πρώτο γκρουπ του είδους που άκουσα και παραμένει το αγαπημένο μου. Από κοντά Molly Hatchet.
Οχι… Εχει πολλες μπαντες… Απλα οι Down ειναι οι πιο γνωστη, και ελαχιστες εκτος απο αυτους ειναι γνωστες
Καλά μπάχαλο έχει γίνει το thread…[-X
Oι μισοί μιλάμε για νότιο ροκ, για Allmans, Mule και Crowes και άλλοι μιλάνε για metal, για Down, Pantera και Lamb of God.
Yπάρχει και άλλο thread για το “νότιο” metal.
Μπορεί ένας mod παρακαλώ να συμμαζέψει τα posts στα threads που ανήκουν;
Hydra-Hydra.Γαμάτο άλμπουμ!Έχω μάθει κάτι θεούς από αυτόν τον Κισατζεκιάν …
;Aκουσα το Back to the rock(2007) των Ghost Riders και μου φάνηκε πολύ καλό!
Όταν αναφέρεσαι σε southern rock, αυτομάτως λες Lynyrd Skynyrd και Blackfoot. Είναι όμως κι άλλες μπαντάρες, όπως οι Canned Heat, οι Molly Hatchet και Creedence Clearwater Revival.
Γενικά, το είδος έχει μεγάλα ονόματα και καλλιτέχνες, ενώ η μετεξέλιξή του σε southern metal συνεχίζει να μας προσφέρει όμορφες συνθέσεις στους τόνους του νότου.
Oι Blackfoot στο μυαλό μου έρχονται τρίτοι.
Οι Canned Heat δεν μου κάνουν για southern πάντως.Ίσως και οι Creedence.
Ηeat και CCR είναι Καλιφορνέζοι, άλλο αν μοιάζουν στον ήχο κάπως νότιοι οι CCR και αν παίζουν blues rock oι Heat.
Kατά τα άλλα προφανώς και συμφωνώ με το “fix” από Hopeto και προσθέτω πως αυτό που ονομάζεται “Sοuthern Metal” δεν είναι η μετεξέλιξη του Southern Rock αλλά metal μπάντες που επειδή προέρχονται από ατές τις περιοχές δεν έχουν αποφύγει την επιρροή του Southern Rock. Μιλώντας για εξέλιξη θα πρέπει να αναφερθούμε στις σύγχρονες μπάντες που παίζουν περισσότερο ή λιγότερο μεταλλαγμένο Southern όπως Tishamingo, Drive by Truckers, Ηoneytribe και πολλές άλλες.