Γενικά είναι λίγο περίεργη φάση αυτή με το Southern rock.Κάπου πρέπει να το έχουμε ξανασυζητήσει στο forum.
Eγω γουστάρω πολύ τους Molly Hatchet και τους Blackfoot
Ακούω το High on the Hog των Black Oak Arkansas τώρα και είναι υπερέπος!Λέω να βάλω κι ένα Strikes από Blackfoot να “φύγουμε”
Εντοπίστηκε το νέο άλμπουμ των Molly Hatchet στο διαδίκτυο.Ελπίζω να έχουμε γλέντια!
το άκουσα και βασικά μου κάνει περισσότερο AOR παρά για southern…
βέβαια σε άλλους μπορεί να αρέσει.εγώ απλά έχω την ψυχαναγκαστική τάση να ακούω ό,τι βγαίνει αλλιώς δε θα του έδινα καν σημασία.
πάντως θεωρώ πως οι molly hatchet δεν έχουν κάτι άλλο να πουν.
Έχει κάποια καλά κομμάτια.Και κάτι τέτοιο περιμένεις από τέτοιες μπάντες πια,όχι να βγάλουν κάποια υπερδισκάρα(εκτός από τους Allman8)).
+1. Οι southern μπάντες είναι για απλή ταπεινή απόλαυση, όχι για μουσικά έπη.
Εξαιρούνται Αllman Brothers και Lynyrd Skynyrd.
'ντάξει,με χαλάει το γενικότερο ύφος του δίσκου που δε μου βγάζει το feeling των παλιών τους δίσκων και δεν είναι τόσο southern όσο θα ήθελα.
τεσπα γούστα είναι αυτά.
τουλάχιστον συμφωνούμε για τους allman…
Ξέρετε τπτ για τον τωρινό σχηματισμό των Blackfoot?O Medlocke φαντάζομαι είναι κανονικά στην μπάντα,ε?Θέλω να τους δω αλλά δεν ξέρω ρε γαμώτο…
Στο wikipedia,εχει την εξης συνθεση ως τωρινη:
Current members
Greg T. Walker - bass, backing vocals
Charlie Hargrett - guitars
Mike Estes - guitars, vocals
Kurt Pietro - drums, percussion
Στο θεμα southern rock τωρα,περα απο την κλασσικουρα(Lynyrd Skynyrd,ZZ TOP,The Outlaws,Molly Hatchet),oπως ειπα και με τον Hopeto χθες στο τι ακουτε τωρα,εχω να προτεινω και τους πολυ καλους [B]Doc Holliday.[/B]
Ο δισκος τους Doc Holliday Rides Again προτεινεται και ειναι πολυ καλος.
Ξαναπαραθετω ενα δειγμα απο τον δισκο αυτο:
Επισης μια μπαντα που μου αρεσει αρκετα οι [B]Pure Prairie League[/B],που ειναι πιο πολυ country στα πρωτα τους κυριως και αξιζουν τα δυο πρωτα τους(Pure Prairie League και Bustin’ Out),και οι [B]Marshall Tucker Band[/B] των οποιων τον πρωτο δισκο και ομωνυμο προσωπικα εχω σε περιοπτη θεση.
Nα πω ,τελος,οτι ποτε δεν με τρελλαναν οι [B]38 Special[/B],που πιο πολυ Α.Ο.R ηταν παρα southern,αλλα δεν τους εχω ψαξει και παρα πολυ.
Οι Marshall Tucker Band είναι πάρα πολύ καλοί,αν και δεν τους έχω ψάξει ιδιαίτερα,άκου και το Where We All Belong που έχω και σκίζει,αν και είμαι σίγουρος πως έχουν και άλλα καλά άλμπουμς.Στις συναυλίες τους συνήθιζαν να τζαμάρουν πολύ,δεν γνωρίζω αν είναι ενεργοί ακόμα.
Για τους 38 Special κι εγώ έχω ακούσει τα καλύτερα αλλά έχω ακούσει ένα άλμπουμ τους και σχημάτισα την ίδια άποψη με σένα,πολύ AOR και δεν τα πάω πολύ καλά με το ιδίωμα.
Nα προτείνω τέλος και τους Charlie Daniels Band και το ομώνυμο άλμπουμ τους,το Fire On The Mountain και το Nightrider που είναι και τα μόνα που έχω ακούσει.Πολύ καλή μπάντα!
και το πρώτο των [B]Doc Holliday[/B] ήταν πολύ καλό album (στα επόμενα μπέρδεψαν στυλ και ήχους με ένα κακό αποτέλεσμα).
…
να κάνουμε και ένα poll με αγαπημένους “μακράς διάρκειας” southern ύμνους ,π.χ Free Bird ,Green Grass and High Tides , Fall of the peacemakers κ.α.
ελα προωθηση για την μπανταρα απο σαλονικα