Αφου σας εφτιαξα με τα threads για Γαλλικο Σινεμα και Films Noirs,δεν μπορουσα να αφησω εξω αλλο ενα υπεραγαπημενο μου κινηματογραφικο ειδος που για να σyνεννοηθουμε θα κανω τον εξης διαχωρισμο.Εδω προτεινω να επικεντρωθουμε αποκλειστικα στα SW η ακομη και στα ευρωπαικα,τα επονομαζομενα Euro Westerns και οχι στα αμερικανικα.Για το αμερικανικο western ,πολυ ευχαριστως να ανοιξουμε ενα αντιστοιχο thread.Επειδη το εχω ψαξει πολυ το θεμα,παραθετω μια ενδεικτικη λιστα και προτεινω δεκα ταινιες,που ακομη κι αυτοι που δεν ειναι μυημενοι στο ειδος μπορουν να τις πλησιασουν αφοβα!!!
1)’‘Τhe Good,The Bad And The Ugly’’(1966)του Sergio Leone.Αναμφισβητητα και διακαιωματικα αυτη η υπερταινια θα ανοιξει το χορο.Αποτελει το τριτο μερος της επονομαζομενης ‘‘The Dollar Trilogy’‘και για μενα ειναι ελαφρως καλυτερη απο τις αλλες δυο.Σκηνοθετης φυσικα ο πατερας του ειδους Sergio Leone.
2)’‘The Graet Silence’’(1967)του Sergio Corbucci.Το πρωτο και μοναδικο SW στο οποιο επαιξε ο Γαλλος Jean Louis Trinitignant.Πρωταγωνιστει επισης ο αγαπημενος μου(και πολλων αλλων πιστευω)Klaus Kinski.Ειναι για μενα ταινια σταθμος στο ειδος,ταινια για την οποιοα μπορω να καθομαι και να μιλαω μερες.Οποιος δεν την εχει δει διαπραττει αμαρτημα σοβαρο!!!Ο Corbucci θεωρηθηκε το αντιπαλο δεος του Leone και αξιζε αυτον τον τιτλο ,καθως γυρισε πολλα και εξαιρετικα SW τα οποια θα αναφερω εν συνεχεια.
3)??For A Fistful Of Dollars?(1964)του Sergio Leone.Το πρωτο μερος της προαναφερθεισας τριλογιας,η ταινια που εκανε τα θυρανοιξια στο ειδος.Απλα απολαυση!!!
4)??Vamos A Matar Compañeros??(1969)του Sergio Corbucci.Οταν σε μια ταινια παιζουν οι Jack Palance,Τomas Milian και Franco Nero τι αλλο μπορεις να θες απο τη ζωη σου.Ταινιαρα,με αναφορες και πολιτικους αναρχοκομμουνιστικους υπαινιγμους,ζητω η επανασταση και τετοια!!!
5)’‘Django’'του Sergio Corbucci.Ε-Π-ΟΣ!!!Πρωταγωνιστει ο μεγας Franco Nero σε εναν ρολο που σημαδεψε το ειδος.Οταν τελειωσει η ταινια απλα θα θυμαστε το συρομενο φερετρο!O υπερεκτιμημενος(για μενα παντα και μην πεσετε να με φατε)Quentin Tarantinο μαζι με τον Takashi Miike πηγαν να αγγιξουν και να κανουν remake της ταινιας το 2007 με καταστροφικα βεβαιως αποτελεσματα!!!Αυτην την ταινια δεν την αγγιζεις!Αν παω εγω απεναντι απο τον Παρθενωνα και προσπαθησω να χτισω εναν δευτερο ,ποσες πιθανοτητες εχω να μην φανω γελοιoς???
Αυτα προς το παρον!!Λογω πιεσης χρονου,θα σταματησω εδω και θα επανελθω αργοτερα με την επομενη πενταδα.Εχουμε πολλα ακομα να πουμε και να αναφερουμε!!!