Speed/Thrash Metal κυκλοφορίες

Εχεις δικιο για Death Angel. Μεγαλο λαιβ!!!

Από το Ισραήλ έρχονται οι Dark Serpent. Μετά από ένα demo και ένα split, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album με τίτλο M.K.C.

Ενδιαφερον, αλλα μου θυμησε πολυ Vio-lence :-k

Ναι, θυμίζουν αρκετά, αλλά δεν είπα ότι διεκδικούν όσκαρ πρωτοτυπίας :slight_smile:

πολυ καλη προσπαθεια, me likes!

μιας και αναφερθηκε το Ισραηλ, αν και τεινουν αρκετα προς το Black, ειναι στην ουσια Black-Thrash (since 1984 dammit!!), οι βετερανοι SALEM. απολαυστε απο το Creating our Sins του 1993, τον black/thrash υμνο OLD WOUNDS…ΜΑΥΡΙΛΑ !!
[B]

Δεν ειναι ον τοπικ απλα ταιριαζει εδω. Ξαναειδα την γερμανικη ταινια Verlierer που αναφερεται στον πολεμο δυο συμμοριων, απο την οποια η μια αποτελειται απο θρασαδες/μεταλλαδες. 1986 χρονολογειται, ενω εχει και εμφανιση των Violent Force με το κομματι Dead City.

Eδω τη βλεπετε, αν και ειναι στα γερμανικα δεν υπαρχουν υποτιτλοι

Κάποτε ο panagiotis είχε πεί για τους Lazarus AD:

Ένα από τα πιο πορωτικά θρας δισκάκια της δεκαετίας ήταν το “The Onslaught”, και ευτυχώς δεν άλλαξε τίποτα με το “Black Rivers Flow” που πρίν λίγους μήνες κυκλοφόρησε. Χαμπάρι δεν πήρα, μέσα στο χαμό των κυκλοφοριών ξέφυγε, αλλά δεν την γλίτωσε το διαμαντάκι.

Πρωτακούγοντας το “The Onslaught” και αφού ηρεμήσεις από το συνεχές κοπάνημα, αφού σταματήσεις να αναρωτιέσαι “ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ?”, σου δημιουργείται η αίσθηση “ΘΕΛΩ ΚΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟΥΤΟ” και με καθυστέρηση δυό χρόνια βγήκε επιτέλους “ΚΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟΥΤΟ”, τούτο εστί ΥΠΕΡπορωτικό θρας, the best you can get, λιγότερο ωμό μεν και πιο στρωτό και groovato ίσως αλλά στα αυτιά μου ακούγεται το ίδιο ή/και καλύτερο από πρίν αφού το The Onslaught το έλιωσα και το λιών ακόμη, η ροή πάντως είναι τρομερή, τα riff ώρες ώρες ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και τα σόλος δίνουν ρέστα. Τα φωνητικά είναι, ευτυχώς, τα ίδια με πρίν, πολύ μακριά από τα όρια του μεταλκορ και όσο μακριά τόσο καλύτερα.

παναγιώτη αν δεν το άκουσες…σε περιμένει.

The Ultimate Sacrifice για ένα άκουσμα

και τρία από το The Onslaught γιατί η πόρωση είναι ατελείωτη

Evolution
Absolute Power
Last Breath

Έχουμε νέο αλμπουμ Toxic Holocaust φέτος ε.
Τίτλος “Conjure and Command”.

Καινούριο κομμάτι: http://www.youtube.com/watch?v=3iSzL26B2HI&feature=relmfu
Preview του αλμπουμ: http://www.youtube.com/watch?v=kieV2YxQO_o&feature=player_embedded

not so impressive, και επιπλεον ΓΙΑΤΙ αλλαξαν το γαματο λογοτυπο τους με αυτη τη μουφα ?.. #-o

Καλό είναι κι αυτό το λογότυπο ρε συ :-k

Και τα κομμάτια ωραία είναι. Εντάξει δεν είμαι σε θρασοφάση τώρα αλλά μ’άρεσαν.
Γενικά ρίξαν λίγο τις ταχύτητες, έχει κανα δυό μιντ τεμπο ψιλοβαρετά αλλά είναι και preview.

Οι Immaculate από την Σουηδία έχουν αναφερθεί? Thrash αλά Toxic, Realm κτλ!!

http://www.metal-archives.com/bands/Immaculate/51827

Κομματαρα !

Αλλα το παλιο logo τούς ταιριαζει σαφως περισσοτερο…

[B]Audiopain-Nekromantheon[/B]

Σπλιτ του 2010 από μπάντες εγγύηση. Ένα κομμάτι για την καθεμία, με τον Apollyon να κάνει guest φωνητικά στο Audiopain. Οι Nekromantheon απλά σου ανατινάζουν τα μυαλά :smiley:

πολυ νεκρα επεσε στο τοπικ, οποτε ας προτεινω 2-3 πραγματα που ακουσα τελευταια!

1ον οι Deceased κυκλοφορησαν το Surreal Overdose, το οποιο δεν εχει καμια διαφοροποιηση ή νεωτερισμο οσον αφορα το γνωριμο ηχο τους, αλλα θεωρω πως ειναι η καλυτερη κυκλογορια τους γενικα.

διατιθεται για stream απο την ιστοσελιδα τους (http://upthetombstones.net), οποτε μπορειτε να παρετε μια γευση!

στη συνεχεια οι καναδοι Fatality οι οποιοι θυμιζουν τοσο μουσικα, οσο κ ως προς τη θεματολογια ολες αυτες τις retro thrash μπαντες της τελευταιας 5ετιας, χωρις ωστοσο να ειναι κατι ενοχλητικο ως προς τον ηχο τους. μην περιμενετε καινοτομιες με λιγα λογια, αλλα μια πολυ καλη thrash μπαντα.
κυκλοφορησαν το full length “Beers from the Grave”, ενω φετος ηχογραφησαν κ ενα ακομα demo (T.F.E.S.) το οποιο διαθετουν κ για free download.

http://www.myspace.com/fatalitythrashfuck

και τελος, η μπαντα που μου αρεσε περισσοτερο απο ολες, οι αμερικανοι Volatile οι οποιοι εχουν κυκλοφορησει μολις ενα demo (και ειναι σε διαδικασια ηχογραφησης του πρωτου τους full length), το οποιο περιεχει 2 speed metal τραγουδαρες και μια διασκευη Pentagram (στο Sign of the Wolf), που με εκαναν να ανυπομονω να ακουσω την πρωτη ολοκληρομενη δουλεια τους!

παιδιά,ίσως να μην υπάρχει 100% σωστή απάντηση στην ερώτηση μου,αλλά θα κάνω μια προσπάθεια!
Ξέρετε κανένα συγκρότημα που να βρίσκεται πολύ κοντά στους Diamond Plate;
Ήχος κιθάρας,και γενικά της παραγωγής…
και ένα δείγμα:

Το λοιπόν…το προαναφερθέν πρίν διετίας αλμπουμίδιο επαναπροσδιορίζει πολλά πράγματα στο metal…δεν έχω πολύ καιρό που το ανακάλυψα αλλά αυτό που λέω έχει βαρύτητα…για μένα τουλάχιστον…το σούπερ τρίο έβγαλε πρίν καμιά βδομάδα το τρίτο άλμπουμ Chaos Of Forms το οποίο μπορεί να μήν έχει τόση ομοιογένεια, συνοχή και τελειότητα συνθέσεων όσο το Existence is Futile αλλά είναι όντως αυτό επακριβώς που λέει ο τίτλος του…ένα χάος από μουσικές φόρμες, riffs και solos και πάλι riffs για να μαθαίνουν οι νέοι, να θυμούνται οι παλιοί και βέβαια αρκετά riffs για να μαθαίνουν και νέοι και παλιοί μαζί, χαλαρότατα…
Και στο Existence is Futile αλλά και στο Chaos Of Forms μπορείς να αναγνωρίσεις/βρείς την τελειότητα των riffs και των solos π.χ. του Rust In Peace όπως και ίσως άλλων διαμαντιών του παρελθόντως αλλά τα πιο πολλά είναι δοσμένα με τρομερή φρεσκάδα και τεχνική. Και μην ξεχνάμε πάνω απ΄ολα το innovation…δηλαδή καινοτομία…έστω και για μερικά δευτερόλεπτα θα νιώσεις ότι αυτό που ακούς ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ/ΞΑΝΑΝΙΩΣΕΙ…και κάπως έτσι προχωράει το metal…

ε δωσε κανα λινκ !

παιδες ποιος ειχε ακουσει το πρωτο αλμπουμ των WITCHING HOUR ??? ενα με ασπρομαυρο εξωφυλλο ? το ειχα ακουσει και ομολογω περιμενα πολυ περισοτερα και απογοητευτηκα… πριν μερικες μερες ακουσα το καινουριο τους, και εκει που περιμενα μια κομα μουφα, με ΚΑΥΛΩΣΑΝ πολυ !! Running Wild - o - speedιες, πολυ feeling, μοιαζουν να βρηκαν τον σωστο τροπο να παιζουν θρας !! για τσεκαρετε !!

Απ’ όσο βλέπω δεν έχει αναφερθεί στο θρεντ, οπότε ας πω εγώ 2 λόγια:

[B]Witchaven - Terrorstorm[/B]

Οι Witchaven παίζουνε κολασμένο black/thrash. Δεν έχω να πω και πολλά πράγματα, το άλμπουμ είναι γεμάτο από επιθετικά ριφφς, για ανελέητο headbanging. Κομμάτια όπως το Empty Chasm, βαδίζουνε σε πιο “black metal” μονοπάτια, αλλά αυτό δε μας πτοεί στο ελάχιστο. Ώρες ώρες έχω την εντύπωση πως αυτό το album βγήκε 20 χρόνια πριν, και όχι το 2010. Η παραγωγή είναι όσο καθαρή πρέπει, για να εξυπηρετεί τον σκοπό του άλμπουμ.
Επίσης, αξιοσημείωτη είναι η χρήση κάποιων ηχητικών samples που περιγράφουν κάποια κοινωνικοπολιτικά φαινόμενα στην Αμερική.

Κάποια ενδεικτικά κομμάτια:
[B]Terrorstorm[/B]
[B]Black Thrash Assault[/B]

Σε όποιον αρέσουν, ας ακούσει και τα demo και τα EP, δεν θα χάσει. Πραγματικά απορώ πώς ακόμα δεν έχουν βρει δισκογραφική εταιρεία…

… Γερμανοι…5 γραμματα. :roll:

Ισχυει. Κοινοτυπα οσο δεν παει τα ριφφς, αλλα παραμενουν πορωτικα ! :metal: