Spock's Beard - X

Οι Spock’s Beard είναι κυρίως γνωστοί για τις μεγαλειώδεις δισκάρες τους με τον Neal Morse κυρίως, αλλά μετά τη φυγή του, οι δίσκοι που ακολούθησαν δεν ήταν ακριβώς, εκείνοι που αναμένονταν και λογικό εξάλλου. Αν και το “Feel Euphoria” είναι ένας αξιόλογος δίσκος, τα δύο επόμενα (παρόλο που έχουν και αυτά τις στιγμές τους) δεν ανταποκρίνονται στο επίπεδο και τις δυνατότητες της μπάντας. Και κάπως έτσι, η δημοτικότητά τους πέφτει και παραμένουν μια μπάντα αξιοσέβαστη κυρίως για δίσκους σαν το “Snow” ή το “V”.

Και όμως, οι Spock’s Beard επιστρέφουν με ένα καταπληκτικό άλμπουμ, γεμάτο φρέσκιες ιδέες, πειραματισμό, κλασική τεχνοτροπία με πολύ πιάνο, progressive rock επιπέδου και έναν Di Virgilio να κάνει μάλλον τις κορυφαίες ερμηνείες του. Στην ουσία, νέο ξεκίνημα για τη μπάντα, που χρειάστηκε 3 μεταβατικούς δίσκους για να καταφέρει να επανέλθει στη συνθετική αρτιότητα των προηγούμενων και να αφήσει στην άκρη τα τετριμμένα και να δώσει βάση σε στοιχεία που προκαλούν ενδιαφέρον σε ένα σύγχρονο prog rock άλμπουμ.

Περισσότερα στην κριτική του Χρήστου.

Ο δίσκος είναι εξαιρετικός. Πολλές στιγμές ανατριχίλας, κυρίως με τις μελωδίες στο πιάνο. Άνετα ό,τι καλύτερο έχουν βγάλει μετά το “Snow”.
Πολύ πολύ ευχάριστη έκπληξη!

__Παιδες, πολύ ελπιδοφόρα αυτά που λέτε!! 8O :slight_smile: 8)

__Για να δούμε! Αφού τα λέτε εσεις, φαντάζομαι πως έτσι θα 'ναι, άρα, ανυπομονώ να τον ακούω! Λέτε να έχουμε έναν mini νέο Windwhirl?!! :!: :slight_smile: :slight_smile:

Πολύ ωραία αυτά που λέτε, θα πάρει τις ευκαιρίες του :smiley:

Σωπάτε ρε! Τόσο καλό?

Γενικώς είχα απογοητευτεί με τα τελευταία τους. Αντε να δούμε!

Όταν ήμουν τσιπικάο και prog τυπάκι κι έπαιρνα φυσικά ότι αρχιδιά έβγαζε η InsideOut είχα πάρει και το Octane. Εσείς το λέτε πατάτα; Καλό ήταν μωρέ!

Jaw dropping με το Jaws of Heaven8O

Μάλλον επιστρέψανε οι Beards.

Θέλει αρκετά ακούσματα γιατι είναι πυκνός δίσκος, αλλά έτσι μια πρώτη αυτιά δηλώνω εντυπωσιασμένος. Επιτελους τολμήσανε λίγο, έχει φρεσκαδούρα.

εμένα να είμαι ειλικρινής ποτέ δεν με απογοήτευσαν, αλλά αυτό είναι…
…οκ στην κριτική που λέει και ο Πάνος.

meet the Beards λέμε. Dig them!

και μενα που το ακουσα πριν απο 1 βδομαδα με ενθουσιασε ο δισκος που παρολου ειναι στο κλασικο τους ηχο εχουν καινουριες ιδεες!:roll:

http://www.rocking.gr/review2998.php

Σας θυμίζει κάτι το εξώφυλλο των Spock’s Beard?:-k

Εμένα πάντως μου θυμίζει αρκετά ένα δίσκο ορόσημο μπάντας που κυκλοφόρησε το 1987…

Μερικές λεπτομέρειες για το νέο άλμπουμ των Spock’s Beard:
οι Spock’s Beard έσπασαν το συμβόλαιο τους με την InsideOut και έτσι δεν είχαν υποστήριξη σε ρευστό για να ηχογραφήσουν το νέο τους άλμπουμ
(γεγονός γελοίο για μια μπάντα της κλάσης των Spock’s Beard, αν ήταν μια Rap/Hip Hop μπάντα θα είχαν αρκετά_πολλά_ λεφτά να ξοδέψουν για την παραγωγή ενός άλμπουμ. Αλλά τι να πει κανείς, αυτό μας δείχνει την βλακεία, την ασχετοσύνη και την αναξιοκρατία που υπάρχει στη μουσική γενικότερα).

Σκέφτηκαν λοιπόν να κάνουν προπώληση του άλμπουμ τους μέσω του site τους, στοχεύοντας κυρίως στη βοήθεια των fans τους. Αυτό άρχισε πέρσι το καλοκαίρι.
Την ιδέα την πήραν από τους Marillion, που κάνουν κάτι παρόμοιο με τα άλμπουμς τους εδώ και χρόνια με αρκετή επιτυχία.

Υπήρχαν 5 “πακέτα” αγοράς:
το κανονικό άλμπουμ (19.95$ + shipping)
το άλμπουμ υπογεγραμμένο (29.95$ + shipping),
το κανονικό άλμπουμ με ένα Tee-Shirt με το logo SBX (39.95$ + shipping)
το υπογεγραμμένο άλμπουμ με το Tee-Shirt (49.95$ + shipping)
και τέλος το “Ultra Package”, που κόστιζε…200$

Τι περιείχε το “Ultra Package”?

Το υπογεγραμμένο άλμπουμ, το SBX Tee-Shirt, μερικά μικρο-πραγματάκια που ο αγοραστής θα έβλεπε όταν θα παραλάμβανε το πακέτο (“Special SBX Mystery Grab Bag Swag Package” τα ονόμαζαν…) συν:
Το όνομα του κάθε “Ultra Package” αγοραστή θα αναγραφόταν στο booklet του CD σαν “Executive Producer”, συν στους στίχους ενός νέου τραγουδιού που η μπάντα θα συνέθετε ειδικά γι αυτούς!!
Ο τραγουδιστής της μπάντας θα τραγουδούσε όλα τα ονόματα των “Ultra Package” αγοραστών/fans ένα προς ένα σε αυτό το τραγούδι! Αν μη τι άλλο, αυτό ακουγόταν πάρα πολύ ενδιαφέρον, έμενε μόνο να δούμε πως θα ενσωμάτωναν τόσα ονόματα σε ένα τραγούδι…

Ήμουν ένας απο τους 133 “Ultra Package” αγοραστές (και απ’ότι βλέπω, μάλλον ο μοναδικός Έλληνας) το όνομα μου ακούγεται πεντακάθαρα στο τραγούδι “Their Names Escape Me” στο 3:55 λεπτό, το δωδέκατο όνομα στη σειρά (Κώστας Ακριώτης για την ιστορία).

Αγόρασα το “πακέτο” 2 μέρες πριν λήξει η προθεσμία, στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2009, και μου ήρθε στις 27 Μαΐου 2010. Το άλμπουμ (που λέγεται X και όχι SBX) ήταν έτοιμο τον Απρίλιο του 2010 και άρχισαν να στέλνουν τα CDs στους fans στα μέσα Μαΐου. Για να εξασφαλίσουν ότι οι fans που αγόρασαν το άλμπουμ θα το ακούσουν πρώτοι, οι Spock’s Beard δεν έστειλαν σε κανένα ΜΜΕ ούτε καν ένα demo, και η αποστολή των CDs στους fans θα γινόταν τουλάχιστον ένα μήνα πριν την κυκλοφορία του άλμπουμ στην αγορά.

Αλλά, παντού υπάρχει ένας μαλ**ας, ακόμα και μέσα στους fans των Spock’s Beard, που προ-πλήρωσαν για να αγοράσουν το άλμπουμ μήνες πριν. Έτσι, μερικές μόνο μέρες από την έναρξη της αποστολής των CDs, κάποιος “έξυπνος” έδωσε το άλμπουμ σε κάποιο Torrent site, με αποτέλεσμα το άλμπουμ να ακουστεί από πάρα πολλούς που δεν έδωσαν δραχμή, την ίδια στιγμή που πάρα πολλοί αγοραστές ακόμα περίμεναν την κόπια τους!

Πόσο καραγκιόζης μπορεί να είναι κάποιος??..:thumbdown:

Anyway, στα του άλμπουμ τώρα. Απλά: ΔΙΣΚΑΡΑ!
79:46 λεπτά ποιοτικού Prog Rock παιγμένο από μια από τις Lead μπάντες στο χώρο τα τελευταία 15 χρόνια. “Highly Recommended album”, οι Spock’s Beard απέδειξαν ότι μπορούν να βγάζουν διαμάντια με ή χωρίς τον Neal Morse. Μεγάλη μπάντα, προτείνω ανεπιφύλακτα την πλήρη δισκογραφία τους σε κάθε σοβαρό Prog Rock ακροατή.

Το άλμπουμ είναι Limited Edition και βγήκε σε 5000 κόπιες, και μπορεί να αγοραστεί μόνο απο το site των Spock’s Beard. Υπάρχουν ακόμα αρκετές κόπιες (οι υπογεγραμμένες κόπιες είναι sold out) οπότε κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας και αγοράστε το.

Μην ξεχνάτε ακόμη ότι το άλμπουμ θα βγει τελικά στην αγορά (απο τη νέα τους εταιρία “Mascot / Provogue Records”) πιθανόν στα τέλη του καλοκαιριού ή μετά απ’αυτό, αλλά θα έχει 7 κομμάτια αντί 8 που έχει η πρώτη Limited έκδοση.
Το κομμάτι που θα αφήσουν έξω είναι το “Their Names Escape Me” φυσικά.
Το άλμπουμ σε αυτή τη μορφή με τα 8 κομμάτια δεν θα ξανατυπωθεί ποτέ.
Όσο για το “Their Names Escape Me”, θα κυκλοφορήσει σε data μορφή για download από iTunes και άλλα sites ανάλογου περιεχομένου.

Οπότε προλάβετε και αγοράστε την πρώτη Limited Edition του εκπληκτικού αυτού άλμπουμ απο το site των Spock’s Beard, αξίζει κάθε cent.

Ultra Package:

__Πρώτο post στο θέμα των Spock’s Beard? Κάποια άτομα ρε παιδί μου τα συμπαθείς απ’ την πρώτη στιγμή. :smiley: Welcome!! 8)

__Και είσαι και ένας εκ των executive producers, και τόσες πληροφορίες, και φωτογραφίες; Αυτά είναι! Ετσι προς τιμή σου (και προς τέρψη των ώτων μου φυσικά), όσο απολάμβανα το post σου (και τώρα που απαντώ) έβαλα να παίζει το “The Underfall Yard” από το ομότιτλο cd των “Big Big Train” (Virgilio λέμε 8)). :thumbup:

__Και μιας και έχουμε χρόνο (κρατάει 22:54 λεπτά παρακαλώ, και δεν είναι καθόλου βαρετό), ας σχολιάσω λίγο.

__Πρώτον, σ’ ευχαριστώ /ουμε που συνέβαλες στην παργωγή του δίσκου. Σίγουρα και όλοι όσοι προπαράγγειλαν τις πιο απλές εκδόσεις συνέβαλαν, ίσως ακόμα και όσοι τελικά αγοράσουν το cd (ακόμα και όταν κυκλοφορήσει από εταιρεία), μιας και οι Spock’s χρειάζονται τα έσοδα για να συνεχίζουν, αλλά σε εσάς αξίζει το κάτι παραπάνω -που το πήρατε (ονόματα κλπ -εύγε και στους Beard). Και η χαρά μας είναι διπλή μιας και απ’ ότι ακούγεται είναι δισκάρα το “X”.

__Bέβαια, είναι πολλά τα χρήματα για το πακέτο (με 80κάτι πήρα το special των Theater που και τί δεν είχε μέσα, αλλά οκ, άλλα μεγέθη -άλλη έκπτωση για 1000 σπέσιαλ πακέτα και άλλο για 100), θυμίζει λίγο special του Wilson (χοχοχο), αλλά, ΟΚ, ήταν για καλό σκοπό, στην ουσία, δώσατε λεφτά για την παραγωγή και πήρατε πίσω “μόνο” (!!!) αγάπη και αναγνώριση, όχι χρήμα. :wink:

__Και για το “κανονικό” μου φαίνεται κάπως να δώσω 20$ συν τα όποια μεταφορικά (κανα ταλικάκι ακόμα στανταράκι). Ισως να περιμένω στα καταστήματα την “κανονική” κυκλοφορία, αν και θα υπολείπεται ενός τραγουδιού… δεν ξέρω… ίσως αν ακούσω πρώτα τον δίσκο και δω αυτό που λες (και λένε και τα άλλα παιδιά εδώ), ότι αξίζει δηλαδή το κάθε σεντ, να το χτυπήσω… Και εδώ ερχόμαστε στο άλλο που λες.

__Σε μόλις 133 άτομα (και μάλιστα φανατικούς οπαδούς που έχουν αποδείξει την αφοσίωση και την αγάπη τους προκαταβάλοντας ένα σημαντικότατο ποσό για “ένα cd”), βρέθηκε ένας “μαλάκας” όπως λες… Χμμμ… στην αρχή που διάβασα το κείμενό σου, συμφώνησα και είπα “κοίτα να δεις, ακόμα κι εκεί, τι μαλακία… και σε μόλις 133 άτομα”…

__Ομως, μετά σκέφτηκα αυτό που σου έγραψα (περί απόδειξης και προκαταβολλής), καθώς και ότι ίσως έτσι -να όπως εγώ το σκέφτομαι, που πάω και αγοράζω οταν μου αρέσει κάτι (π.χ. το τελευταίο των Shadow Gallery, και μάλιστα σε limited edition)- ίσως έτσι παρακινήσει κάποιους να τον ακούσουν και να πάνε να τον αγοράσουν, να πούνε, “αξίζει, ας στηρίξω”, ειδικά μιας και πλέον έχει βγει ο δίσκος, έγιναν οι προπαραγγελίες οπότε δεν κινδυνεύει να μην κυκλοφορήσει…

__Από την άλλη πάλι, έχεις κι εσύ 99% δίκαιο, καθώς ειδικά σε μιά τέτοια περίπτωση, λες, ρε γαμώτο, κρατήσου, μη το δίνεις ακόμα στο κοινό, κάτσε να κάνουν καμιά πώληση παραπάνω οι άνθρωποι, πρέπει να είσαι εσύ ο ένας απ’ τους 133 που ξέρεις πως βγήκε αυτό το cd; πρέπει εσύ από τώρα να το ανεβάσεις; άσε να βγει από την εταιρεία πρώτα…

__Αλλά η αυτοσυγκράτηση, η πειθαρχεία, ήταν πάντα απ’ τα πιο δύσκολα πράγματα… Μπορεί όμως και να βγει σε καλό τελικά, να πουλήσουν /ακουστούν περισσότερο έτσι… Ποιός ξέρει… :-k

__Ωπ!! τελείωσε το τραγούδι, πράμα που -αναλογιζόμενος τη διάρκειά του- σημαίνει πως μάλλον έχω γράψει ήδη πολλά και κάπου εδώ είναι ώρα να σταματήσω. :smiley:

__Σε καλωσορίζω φίλε Κώστα /“Anduan” και πάω να μεταφέρω αλλού το εσωτερικό debate μου (“να σκάσω 25 χωρίς ν’ ακούσω νότα; να ακούσω; να περιμένω την κανονική κυκλοφορία και να κατεβάσω μετά τη limited για ν’ ακούσω και το έξτρα τραγούδι…;”)…

__Δύσκολη η ζωή, όλο ερωτήματα! …και αυτό το prog δε βοηθάει καθόλου λέμε…! :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

υ.γ. χμμ! η μπλούζα τελικά από κανονική φωτό (αν και τεράστια μάλλον), φαίνεται ΠΟΛΥ πιο ωραία. nice 8)

μεγάλη συγκίνηση.

αντε με το καλό και διψήφιος αριθμός οπαδών Spock’s Beard.

εγώ για λίγες μέρες δεν πρόλαβα το special πακέτο, αλλά παρήγγειλα το second best.

επίσης, στο site τους και ο Nick SBX το λέει. Περιμένουμε κάτι ωραία πραγματάκια σύντομα…

Σωστός, αλλά το παραπάνω quote τα συνοψίζει όλα.
Welcome.

Γεια σου Shadowcaster :slight_smile:

Λοιπον, τα 200$ (150? με τις τοτε τιμες) ειναι οντως πολλα για ενα CD/αλμπουμ.
Αλλα αυτα τα λεφτα πηγαν στην παραγωγη του αλμπουμ και του συγκεκριμενου extra κομματιου με τα ονοματα μας, οποτε η τιμη ειναι “λογικη” αν σκεφτεις τις τιμες που χρεωνουν τα studios ανα ωρα κλπ. Σε καμια περιπτωση δεν θα εσκαγα 150? μονο για ενα αλμπουμ, ειναι εξωφρενικη τιμη οπως και να το δεις, οσο φανατικος και να εισαι
(με 160+? μπορουσα να αγορασω το box
“Miles Davis - The Complete Columbia Album Collection” που περιεχει 52 αλμπουμς σε 70 CDs!!!:?) αλλα ρε παιδια, με το που ακουσα το ονομα μου τραγουδισμενο τοσο καθαρα απο τον Nick, τι να πω…πραγματικα χαλαλι τα λεφτα και η 8μηνη αναμονη!
Ειναι κατι πραγματικα πολυ προσωπικο και ιδιαιτερο μια μπαντα σαν τους Spock’s Beard να τραγουδανε το ονομα σου σε ενα official τραγουδι.

(ηδη απο τις αρχες Οκτωβριου του 2009, ο Glenn, ο “ανθρωπος-κλειδι για ολες τις δουλειες” μου ειχε στειλει email και με ρωταγε πως προφερετε το ονομα μου:lol: και ετσι του εστειλα ενα wav ηχο με τη φωνη μου, προφεροντας το ονομα μου:))

Ο “μαλακας” που εδωσε το αλμπουμ στο Torrent site σιγουρα δεν ηταν ενας απο τους 133 'Executives", μη ξεχνας οτι οι fans που αγορασαν τις normal editions ηταν κατα πολυ περισσοτεροι. Μετα απο το γεγονος αυτο
(γεγονος που ανεφερα πρωτος στο φορουμ των Spock’s Beard, οταν περιμενοντας τo πακετο μου να ερθει, και μη μπορωντας να περιμενω αλλο για να ακουσω το κομματι που εγραψαν για εμας, εψαξα να βρω το αλμπουμ στο internet και…το βρηκα! Το γελιο ειναι οτι ακουσα το αλμπουμ πρωτη φορα απο MP3, και την επομενη μερα μου ηρθε σπιτι :lol:)
εγινε ενας ψιλο-χαμος και ανοιξε μια μεγαλη συζητηση σχετικα με την πειρατεια στη μουσικη και αλλα πολλα.
Μπορειτε να διαβασετε το post στο φορουμ τους.

(ωραιο φορουμ btw, μιλαμε σχεδον καθε μερα με ενεργη συμετοχη του Dave Meros, του μπασιστα τους και μερικες φορες του Jimmy Keegan, του δευτερου/tour drummer τους)

Η τιμη του αλμπουμ στο site τους ειναι 19.95$, δηλαδη 16? με σημερινες τιμες, χωρις τα εξοδα αποστολης.

Μπορειτε να το βρειτε και να το κατεβασετε ευκολα πλεον και να το ακουσετε, και να αποφασισετε αν αξιζει να αγοραστει, αλλα για οσους βιαζονται, παρτε ενα δειγμα που ανεβασα στον Rapidshare λογαριασμο μου.

@Outshined, ολοι SBX το λεμε, εννοωντας βεβαια Spock’s Beard - X.
Απλα επεσημανα οτι το αλμπουμ λεγεται Χ και οχι SBX γιατι στο review που διαβασα εδω εγραφε Spock’s Beard - SBX.

@Shadowcaster, η μπλουζα στην pic ειναι 3ΧΧΧ, μπορεις να παραγγειλεις φυσικα το μεγεθος σου, οποιοδηποτε μεγεθος.8)
Εγω παντως μια φορα την φορεσα και αυτη στο σπιτι :lol:, ποτε δεν φοραω κοντομανικες μπλουζες ουτε καν το καλοκαιρι, αλλα αφου ηταν στο πακετο τι να κανω, να τους πω να μη τη βαλουν? :stuck_out_tongue:

μην τρελαίνεσαι με την πειρατεία. οι λίγοι που θα το αγόραζαν θα το αγοράσουν έτσι κι αλλιώς είτε τώρα τους στοιχήσει 20 ?, είτε σε 1 χρόνο που θα του βρουν με 10 ?.

Τόσο από το site, όσο και με τον Nick που επικοινώνησα ως SBX αναφέρεται το άλμπουμ, για αυτό και μπήκε έτσι στην κριτική.

Μείνε στην ουσία, οι Beards έχουν τεράστια αξία.

Υ.Γ. Ξέρω ένα συντάκτη που ακούγαμε το Their Names Escape Me και ψάρωσε όταν άκουσε το όνομά σου, γιατί έχει πολύ κοντινό ονοματεπώνυμο…Το συζητάγαμε πρόσφατα και εμφανίστηκες…:lol:

… και ο συντάκτης είμαι εγώ :p. Κωστής Αγραφιώτης το όνομα, οπότε όταν -μην ακούγοντας προσεκτικά- το αυτί μου πήρε κάτι σαν: “Kostas A…iotis” είπα “What the fuck?” :lol:

Μπράβο πάντως που υποστήριξες την μπάντα και όντως δεν πρέπει να σε απασχολεί τόσο το θέμα του ανεβάσματος.

Το δισκάκι το αγόρασα κι εγώ στην απλή του έκδοση, αν και ακόμα δε μου έχει έρθει.

Επίσης, αναγκάστηκα να σβήσω το link που πόσταρες, αφού απαγορεύεται 8), sorry!

Αnduan τι killer πρωτο ποστ ήταν αυτό αγόρι μου, εύγε και καλωσόρισες!

Για το θέμα του leak-αρίσματος και της πειρατείας, είναι κατανοητή η ευαισθησία σου γιατί συμμετείχες με τέτοιο εκπληκτικό τρόπο στο άλμπουμ, αλλά θα συμφωνήσω πχ με Outshined πιο πάνω και τα points του φίλτατου Shadowcaster. Όταν μιλάμε για τέτοιας φύσεως συγκροτήματα, όπου έχουν εξ ορισμού εξαιρετικά συνειδητοποιημένο κοινό, το άλμπουμ θα αγοραστεί one way or another. Ίσα ίσα όταν βλέπεις τέτοιες μπαντες να αντιμετωπίζουν προβλήματα, το σούσουρο του ίντερνετ μαλλον δρα ευεργετικά.

Aλλά εντάξει και πάλι καταλαβαίνω και γιατί ενοχλήθηκες.

Στα του άλμπουμ, καθώς προχωράνε οι ακροάσεις, εδραιώνεται η αποψη ότι προκειται για μεγάλη δισκάρα, με πολύ προσωπικό ύφος(πραγμα δύσκολο για το σημερινό prog, ειδικά το retro prog)) και φρέσκιες ιδέες.

Α τελικά δεν είσαι μέσα απο την Πάτρα εσύ ε? Απο ποιο χωριό είσαι, ξέρασέ τα όλα:p:p

Για μένα ένα από τα ατού του δίσκου είναι κάτι που συζητούσα με τον Outshined, και έχει να κάνει με το ότι αν και prog, το album μπορεί να ακουστεί και από κάποιον εκτός χώρου πολύ άνετα.

btw, αντίστοιχα με τον anduan είχα προπαραγγείλει το τελευταίο Marillion, σχεδόν 10 μήνες πριν την κυκλοφορία του και το όνομά μου βρίσκεται στο βιβλιαράκι της ειδικής έκδοσης :smiley: