Μαδερφακιν star wars

Ακουγεται εδω και καιρο οτι η πρωιμη ανακοινωση για τις δυο επερχομενες τριλογιες δεν ηταν 100% δεσμευτικη, και πως ειδικα η τριλογια του κομπλεξικου ηταν ουσιαστικα σχεδον απιθανο να πραγματοποιηθει τελικα μετα το φιασκο του Last Jedi. Το οποιο οσοι κριτικοι και να το εκθειασουν, εχει φαει τοσο κραξιμο απο φανς που αμφιβαλλω αν θα πηγαιναν πολυς κοσμος να δουν καποια αλλη Star Wars ταινια του Rian Johnson στο μελλον.

1 Like

Τρελο φιασκο, 1.3 δις worldwide, καταστραφηκε η Disney μιλαμε, ανθρωπος δεν πατησε.

τα ποσα εσοδα ειχε δεν εχει να πει τιποτα…Να δουμε ποσοι θα πανε στην επομενη…

Το φιασκο ειναι τα εσοδα του Han Solo, το οποιο πληρωσε την ξενερα του κοσμου με το Last Jedi, κι ενω εχει παρα πολυ καλες κριτικες απο το κοινο. Κι εγω εδωσα τα $17 μου για να δω το Last Jedi, κι αλλα $17 το ατομο που εσυρα μαζι μου ουσιαστικα για να το δουμε, αλλα αν ηξερα πως θα ηταν η ταινια, ουτε σε DVD.

Για να καταλαβεις γιατι το Last Jedi ηταν ΚΑΙ εμπορικα ενα φιασκο για την Disney, τα ονειρα για το franchise του Star Wars μετα την τρομακτικη επιτυχια του Force Awakens ηταν πως μπορουν να δημιουργησουν ενα cinematic universe, στο οποιο θα βγαζουν συστηματικα πανω απο 1 δισεκατομμυριο δολλαρια καθε χρονο, αφου ειχαν ηδη ανακοινωσει 2 νεες τριλογιες (Rian Johnson + Beninoff & Weiss) , 2 νεες stand alone ταινιες (με φημες για Obiwan και Boba Fett), 1 τηλεοπτικη σειρα υψηλης παραγωγης για την οποια θα ηταν υπευθυνος ο Jon Favreu των Ironman, και πιθανοτητες για περισσοτερα μελλοντικα projects σε καθε medium.

Μετα την κατακραυγη προς το Last Jedi, πλεον υπαρχουν δεκαδες σοβαρες ιστοσελιδες που γραφουν για πληρη ελλειψη εμπιστοσυνης στην Kathleen Kennedy απο τα μεγαλα αφεντικα, η τριλογια του Rian Johnson λογικα την γλιτωνει απο ακυρωση μονο αν παιχτει καποιο θαυμα, ενω η Disney δηλωσε πως θα βαλει ενα φρενο στις stand-alone ταινιες, κι ενω μαλλον ειχαν ξεκινησει να κανουν developing κανα 2-3 ακομα για την επομενη δεκαετια.

Οπως αποκαλυφθηκε προσφατα επισης, ο Colin Trevorrow αποσυρθηκε απο το Episode IX γιατι διαβασε το σεναριο του VIII, και συνειδητοποιησε οτι δεν υπαρχει περιπτωση να μπορεσει να το σωσει με το τελευταιο κομματι του saga, το οποιο δοθηκε στον JJ Abrams ως κινηση απογνωσης, ο οποιος προφανως θα προσπαθησει να σωσει οτι περισωζεται πλεον. Φαντασου πως ο Mark Hamill με τον Colin Trevorrow ειχαν κατσει κατω να συζητησουν τον ρολο του Luke Skywalker στο ΙΧ, και τα ειχαν βρει απολυτα, με τον Mark να δηλωνει ενθουσιασμενος για το ταξιδι του χαρακτηρα του.

Ειναι πιο σημαντικο το 1.3 δις του Last Jedi που κερδισε με την κεκτημενη ταχυτητα του Force Awakens, ή τα 10 δις που θα εβγαζαν μεχρι το 2025 αν εβγαζαν ολες τις ταινιες που ειχαν σχεδιασει, και οι οποιες τωρα ειναι σε μεγαλο κινδυνο να ακυρωθουν?

2 Likes

72% στο RT με 64% στο audience score δεν τα λες και “παρα πολυ καλα” παντως.

Τα υπολοιπα δεν με απασχολουν. Την ταινια την αντιμετωπιζω σαν μια μεμονωμενη ταινια μιας και δεν ειχα ποτε το παραμικρο ενδιαφερον για το extended universe και εχω την αποψη μου για αυτην η οποια δεν αλλαζει και ουτε με ενδιαφερει η αποψη των ultra mega fans, οποτε δεν θα μπω σε κουβεντα για την ποιοτητα της.

Ναι, αλλα το SOLO σε google users εχει 82% και στο IMDB εχει 7.1, που για IMDB και εμπορικη ταινια sci-fi ειναι αρκετα καλο νομιζω.

Τα οποια δεν εχουν και πολυ μεγαλη σημασια. Ο καθενας βγαζει τα συμπερασματα που θελει να βγαλει, και επιλεγει τα metrics που θελει, προκειμενου να αποδειξει αυτο που νομιζει. Αυτα που ΔΕΝ ειναι υποκειμενικα, ειναι οι κινησεις στο στρατοπεδο της Disney τον τελευταιο χρονο. Αμα δε σε ενδιαφερουν, καλως, δεν ειναι απαραιτητο να σε ενδιαφερουν. Δε με ενδιεφερε καν στα προηγουμενα μου ποστς να τονισω ακομα μια φορα το ποσο απογοητευτικο ηταν το Last Jedi για μια τεραστια μεριδα του κοινου που του αρεσει το συμπαν του Star Wars (και οχι μονο οι ultra mega fans οπως γραφεις), κουβεντα καναμε για το μελλον του franchise. Και σε αυτην την κουβεντα αναφεραμε τις παμπολλες λανθασμενες κινησεις που εχει κανει ως τωρα η Disney.

Απο περιεργεια, αν σε εκφραζει αυτο, οπως εγραψες κατα λεξη: “εχω την αποψη μου για αυτην η οποια δεν αλλαζει και ουτε με ενδιαφερει η αποψη των ultra mega fans, οποτε δεν θα μπω σε κουβεντα για την ποιοτητα της” τοτε γιατι ακριβως μπαινεις σε ενα φορουμ και μιλας για την ποιοτητα της? :stuck_out_tongue:

1 Like

Μα δεν μπηκα σε κουβεντα να μιλησω για την ποιοτητα της ρε, αυτο που σχολιασα αρχικα ηταν αυτο που εγραψες για την εμπορικη αποτυχια και την γνωμη της μαζας.

Btw το Solo εχει 7.1 στο IMDB οντως αλλα το Last Jedi εχει 7.2, τωρα πως το ενα “ηταν απογοητευτικο για τεραστια μεριδα του κοινου” ενω το αλλο “πηρε παρα πολυ καλες κριτικες απο το κοινο” μαλλον εμπιπτει σε αυτο που ειπες περι της επιλογης των metrics που θελει ο καθενας :stuck_out_tongue:

1 Like

Το βαζω εδω για να δω το υπολοιπο οταν ξυπνησω. Μετα το 5ο λεπτο αρχιζει και γινεται πολυ καλο, πραγματικα ειχα ξεχασει ποσες ΜΑΛΑΚΙΕΣ ειχε μεσα το Last Jedi.

Γμστα, εκεί που έχει μείνει μια γλυκόπικρη γεύση ο mr.plinkett σε επαναφέρει στην πραγματικότητα. Να κάτσεις να δεις όμως και τα παρακάτω του plinkett για τα prequel που τόσο γουστάρεις, just for entertaining purposes :sunglasses:



1 Like

Τα εχω δει και τα RedLetterMedia για τα prequels, μην ανησυχεις, νταξει πλακα εχουν. Ο Plinkett γενικα προσπαθει να βρει αρνητικα, απο το πρωτο εως το τελευταιο δευτερολεπτο των “κριτικων” του.

Οταν δεν υπαρχουν πολλα αρνητικα, τα ανακαλυπτει, οπως εκανε με τα prequels. Και η κριτικη του για το Last Jedi μια υπερβολη ειναι απο την αρχη ως το τελος, απλως η ταινια εχει τοσα πολλα αρνητικα, που αναγκαστικα πεφτει και σε μπολικα μεσα.

2 Likes

Είδα το Solo πριν λίγες μέρες.

Οκ μια μετριότητα ήταν χωρίς κανένα λόγο ύπαρξης. Νομίζω όμως πως το πράγμα με το Star Wars πάει πιο μακριά (κινηματογραφικά τουλάχιστον αφού προσωπικά μόνο εκεί έχω μείνει και δεν με ενδιαφέρει και το ψάξω παραπάνω με σειρές, βιβλία, video games). Όλο και περισσότερο έχω την εντύπωση πως το Star Wars άρχισε και τελείωσε με την πρώτη τριλογία. Από εκεί και μετά είτε προσπαθούσαν να επεκτείνουν τον μύθο (Prequel), είτε έμεναν στην νοσταλγία και σε εντυπωσιακές παραγωγές (το Solo δείχνει στο μεγαλύτερο μέρος του πανέμορφο οπτικά), οι ταινίες ήταν από συμπαθητικές, μέτριες ως και πολύ κακές πρόσφατα.

Καθαρά κινηματογραφικά πρόκειται για ένα franchise που τελείωσε το '83.

2 Likes

το Solo υπό πολλές συνθήκες, θα μπορούσε να ήταν ένα ωραίο επεισόδιο τύπου Rebels σε μια τηλεοπτική σειρά Star Wars…οι συνθήκες όμως δεν ήταν αυτές που έπρεπε και έγινε μια αδιάφορη stand alone ταινία που δε ζήτησε κανείς, με όλα τα σταθερά Marvel κλισέ και τεχνικές των τελευταίων ετών…εγώ προσωπικά δεν το θυμάμαι καν, ούτε το φινάλε αν με ρωτήσεις τώρα…
το μόνο που θυμάμαι και με είχε ξενερώσει -γιατί την υπόλοιπη ταινία την είδα υπό πλήρη βαρεμάρα οπότε δεν ένιωσα και τίποτα- ήταν το cameo προς το φινάλε, που έκανε ξαφνικά το όλο κινηματογραφικό σύμπαν τηλεοπτικό και μίκρυνε πολύ το saga (πλέον όλοι γνωρίζονται με όλους και όλα διασταυρώνονται και λοιπά καθαρά τηλεοπτικά, το fan service δεν έχει κανένα μέτρο πουθενά πλέον)…

το franchise πάντως ήταν στα καλύτερά του και μετά το '83, όχι μεν κινηματογραφικά αλλά σε όλα τα άλλα μέσα… και αν ο Lucas άφηνε σε άλλους σκηνοθέτες το τιμόνι και άλλους σεναριογράφους τα σενάρια και έμενε μόνο στην βασική ιστορία και παραγωγή, ίσως είχαμε και σωστή κινηματογραφική αναβίωση του franchise και στα prequel…το θέμα τώρα είναι ότι το franchise στην παρούσα κατάστασή του δεν βλέπεται και αυτό είναι κάτι που δε ξέρω αν ανατρέπεται πλέον, μετά τον χαμό του TLJ (το οποίο επιχείρησα να ξαναδώ πρόσφατα 2η φορά και δεν έφτασα καν μέχρι τη μέση, όπως και αναθεώρησα επίσης πολλά πράγματα που μάλλον πιέσα τον εαυτό μου αρκετά για να μου γίνουν αρεστά την πρώτη φορά)…

Τι διαβαζω με την τσιμπλα στο ματι :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile:

Και αυτό από μόνο του πρόοδος είναι :+1:

Μαλλον αλλο καταλαβες οτι εννοω :stuck_out_tongue:

Εγω απλως εχει μεινει χωρις λογια οταν διαβαζω απο καποιον ανθρωπο πως το Star Wars εχει πεθανει κινηματογραφικα απο το 1983, οταν ο ιδιος ανθρωπος καθεται και βλεπει, και αναλυει, και εκθειαζει σε περιπτωσεις, το κινηματογραφικο συμπαν της Marvel, το οποιο ως μορφη τεχνης ειναι πραγματικα παρα πολυ χαμηλα.

Ρε παιδι μου κατανοω πληρως οτι δεν ειναι υποχρεωμενος κανενας να γουσταρει ολο το storyline του Star Wars, αλλα ακριβως επειδη δεν ειναι υποχρεωμενος, δε χρειαζεται κιολας να καθεται να βλεπει ταινιες για τις οποιες δε νοιαζεται. Το SOLO ηταν κινηματογραφικα παρα πολυ αρτιο, και για οσους γοητευονται απο το συμπαν του Star Wars προσεθεσε πολλα. Για τους υπολοιπους, λογικο ηταν να μην τους πει πολλα. Καθιστε να δειτε τις παμπολλες μετριες προς κακες σειρες της Marvel αν σας λενε περισσοτερα, γιατι να σπαταλατε χρονο?

1 Like

Το Solo το είδα πολύ πρόσφατα και όχι σινεμά.Ήταν μια καλή περιπέτεια μέσα σε ένα αγαπημένο σύμπαν, αυτό του Star Wars.Χωρίς να αλλάζει η ζωή όποιου το δει και χωρίς να προσθέτει κάτι νέο στον μύθο.Καλή εντύπωση μου έκανε ο Lando , ο πάντα θεός Woody , αλλά και το γεγονός πως η ταινία ήταν η λιγότερο nostalgia porn από όλες όσες έχουν βγει τελευταία.Είχε πολύ λίγα τέτοια στοιχεία.Τον Solo θα τον ήθελα περισσότερο κωλόπαιδο.

Στα αρνητικά ήταν η παντελώς ατάλαντη Καλήσι με την οποία γελάει ο πλανήτης, αλλά και κάτι σκηνές μάχης που θύμιζαν γυρίσματα ταινίας για τον Β’ ΠΠ.

Τις βλέπουμε γιατί είναι εύκολα διαθέσιμες και ένα κλικ μακριά + το ότι χρειάζεται να βλέπουμε και καμιά χαζομάρα που και που χωρίς να πέφτουν το 6ευρω για την κινηματογραφική αίθουσα.

Επίσης δεν είστε οι μόνοι άνθρωποι στον κόσμο που γουστάρετε Star Wars. Καλώς η κακώς κάποτε το γούσταραν και άλλοι που το πιστεύεις ή όχι θέλουν να δουν τι γίνεται με το συγκεκριμένο franchise ακόμα και σήμερα και έχουν και άποψη (shocking).

Αυτό με το ανώτερη μορφή τέχνης το αφήνω να περάσει έτσι. Φοβάμαι μην μου φύγουν τα φρύδια από τα facepalm.

Δεν έχω καταφέρει να δω το Σολο, αλλά κρίνοντας από τρέιλερ και τα υπόλοιπα Disney Star Wars, έχω την υποψία ότι δεν πρέπει να έχει μεγάλες διαφορές από μια διαδικαστική Marvel ταινία.

Αν κάποιος αγαπάει το σύμπαν του SW λογικά θα έχει καλή πιθανότητα να του πει πράγματα, όπως κάποιος που αγαπάει τα κόμικ έχει καλή πιθανότητα να του πει πράγματα το Doctor Strange. Προσεγμένες ταινίες, καλές παραγωγές, σοβαροί (κατά βάση) ηθοποιοί, περνάς μια χαρά αν τις δεις casually, αλλά μέχρι εκεί.

Μακάρι να πέφτω έξω, κι αυτό το λέω έχοντας ασχοληθεί/ευχαριστηθεί στιγμές και από τα δύο franchises.

Κανείς δε μίλησε για ανώτερη μορφή τέχνης. Μίλησα πολύ συγκεκριμένα και απεριττα. Αν ξαφνικά το 2018 αποφάσισες ότι τα τελευταία 35 χρόνια δεν υπάρχει νόημα στο κινηματογραφικό σύμπαν του Star Wars, τότε απλώς μάλλον σου πήρε λίγο παραπάνω από ότι έπρεπε.

Why stop there? Εγώ πιστεύω ότι και τα Episodes 4-5-6 ήταν περιττά. Έπρεπε να είχε μείνει στο demo o Lucas. Αυτό στο οποίο ο Χαν Σολο ήταν πράσινος εξωγήινος και ο Λουκ ήταν κωλογερος με μπαντανα. Η αλήθεια είναι πως κινηματογραφικά το Star Wars έχει πεθάνει από το 1976 και μετά.