:lol::lol::lol: ρε τι παθαμε…
Ωστόσο η feelgood έχει βάλει λυτούς και δεμένους να γράφουν σε blog και σε site για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Αποκορύφωμα το άρθρο του Φραγκούλη στο free cinema που γίνονται θεοπάλαβες συγκρίσεις. Ταινίες που βγαίνουν το καλοκαίρι και δεν πάνε καλά στα ταμεία αλλά και βγαίνουν πιο καθυστερημένα (επειδή εδώ στο Ελλάντα το καλοκαίρι το μαγαζί γενικά κλείνει) γίνονται αφορμή για να βγει το συμπέρασμα πως το φανταστικό στην Ελλάδα δεν πουλάει. Φυσικά κουβέντα για Lord, Hobbit που σάρωσαν, βγήκαν τον χειμώνα (ίδια ημερομηνία αν δεν κάνω λάθος) και σε παγκόσμια πρεμιέρα όλες.
Δεν ξέρω τι με έχει εκνευρίσει περισσότερο, η feelgood η άρθρα σαν αυτό
Μα αυτή ήταν η ημερομηνία από πάντα και η feelgood αγαπάει το SW όσο και 'μεις.
:lol3:
Παίδες μήνυμα κουράζουμε,ότι θέλουν θα κάνουν. Στο κάτω κάτω παίζει μαζέψει πιο πολλά εισιτήρια γιατί είναι πολύς κόσμος ηλιθιος
Στάλθηκε από το D5803 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Στο IMDB η ημερομηνία του Star Wars για Ελλάδα άλλαξε από 24 σε 17 Δεκεμβρίου. Από feelgood πάντως ακόμα λέξη.
Συνήθως είναι αξιόπιστο, αντε να δούμε
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
:lol3:
Ντροπή…
Εγω πάντως με ένα φιλαράκι κανονίζουμε να πάμε με αμάξι Βουλγαρία στις 18 (3D στα Αγγλικά με βουλγάρικους υπότιτλους) και ας πάνε να γαμηθούν όλοι τους. Όποιος από Β. Ελλάδα θέλει να έρθει για να μειωθούν και τα έξοδα μου λέει
αυτό πάντως με την πρεμιέρα μια βδομάδα μετά έχει παραγίνει
και γώ θέλω να το δώ, πολύ πιθανό και περισσότερο από το 90% των ελλήνων φανς αλλά οκ, ας είμαστε ρεαλιστές, ο τζίρος του Star Wars στην Ελλάδα θα είναι το 1/5 αυτού του Παπακαλιάτη γιατί ποτέ το Star Wars δεν έκανε εισητήρια εδώ (ούτε καν έφτανε το μισό των lotr δλδ)…
οπότε ξέρωγω, όταν και τα σινεμά αγκομαχούν και δεν κόβουν εισητήρια και κλείνουν το ένα μετά το άλλο και οι εταιρείες διανομείς στην Ελλάδα φυτοζωούν (rip Prooptiki κτλ), μήπως καλύτερα για την feelgood να αναβάλει 7 μερούλες τη πρεμιέρα του TFA μπας και βγάλει τα σπασμένα μιας σεζόν στην πρώτη βδομάδα του Χριστόφορου;
δε σχολιάζω την ποιότητα της κάθε ταινίας και την αντίστοιχη ποιότητα του εκάστοτε κοινού, αλλά σαν εταιρία, μήπως πράττει σωστά; δεν το ανέβαλε και ένα μήνα, όπως με τα GotG και Dark Knight Rises παλαιότερα (γτ οκ και το καλοκαίρι είναι αλλιώς η διανομή), είναι και xmas peak season οπότε ξέρωγώ;
κάπου είχα διαβάσει ότι το Return of the Sith είχε κόψει Ελλάδα 142 περίπου χιλιάρικα…το ‘‘Αν’’ μισό εκκατομύριο! Δλδ οκ, αν πούμε ότι κάποιοι ζούν από τον κινηματογράφο τους, ε είναι μλκια να χάσουν ότι ήλπιζαν να βγάλουν σε μια καταστροφική χρονιά για αυτούς ('οπως και όλες οι προηγούμενες κοκ την τελευταία 10ετία σχεδόν) για την κάβλα (και γώ μέσα σε αυτούς) 300 nerd-ουλων
μακάρι να είχα τη δυνατότητα να το δώ και γώ εξωτερικό, μετράει και γαμάει, αλλά εφόσον δε μπορώ, νομίζω αντικειμενικά και για τους παραπάνω λόγους, μια βδομαδούλα είναι τίποτα…
υγ. seriously θέλω κολασμένα να το δώ και όχι μόνο να το δώ, θέλω να γαμάει και να το δώ 5 φορές σινεμά, αλλά κάτι οργισμένα Posts σε fb ή σελίδες-petition ‘‘φερτε το νωρίς κτλ’’ είναι απαράδεκτα, ειδικά από μιας ηλικίας άτομα και άνω με μια α πλεον σοβαρή κρίση της τρέχουσας κατάστασης του όλου κυκλώματος διανομής και των προβλημάτων των εληνικών αιθουσών…
return of the jedi ή revenge of the sith εννοεις;
Αρχικος τιτλος ηταν το return of the sith, ξερει τι λεει
ωχου, ούτε τον σωστό τίτλο από αυτό το σκουπίδι δεν μπορώ να θυμάμαι
Sorry man αλλά διαφωνώ τρομερά.
Το μόνο απαράδεκτο στην όλη υπόθεση είναι η όλη αντιμετώπιση που έχει η ταινία ως τώρα και η λογική των εταιριών όπως η feelgood που είναι περισσότερο στο όσα αρπάξει ο κώλος μας και άσε τα πολλά πολλά.
Όταν είχαν βγει τα prequel το star wars δεν ήταν σε καμιά περίπτωση τόσο μεγάλο στην Ελλάδα, δεν μπορεί να γίνει η σύγκριση. Από τότε μέχρι και λέσχες έχουν ανοίξει. Οι τύποι δεν έχουν κάνει καμιά προώθηση στην ταινία ως τώρα, Σέρρες το trailer Bond έπαιζε από το θερινό ακόμα. Star Wars μόνο την τελευταία βδομάδα είδα και αυτό δεν είχε ημερομηνία απλά ένα “Δεκέμβριος”. Αφίσες δεν έβλεπες σχεδόν πουθενά. Όταν είχε βγει το Fellowship of the ring η village είχε στήσει ένα σωρό events μέρες πριν την πρεμιέρα (και δεν βασιζόταν σε προηγούμενη επιτυχία). Έτσι κάνεις προώθηση τόσο μεγάλης ταινίας. Αυτή δεν θα είναι η μοναδική ταινία Star Wars που θα βγει, η Disney ετοιμάζει κάθε χρόνο και από μια, με σωστή προώθηση της πρώτης θα κέρδιζες και από τις επόμενες, δημιουργείς κοινό έτσι. Η μόνη διαφήμιση στην Ελλάδα είναι αρνητική ως τώρα.
Την ίδια στιγμή βλέπεις παντού μα παντού όμως παγκόσμια πρεμιέρα (εκτός Κίνας αλλά εκεί υπάρχει θέμα νομοθεσίας για μη ασιατικές ταινίες), να έχει στηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός προώθησης της ταινία με σκοπό να μην διαρρεύσει η παραμικρή πληροφορία προς το έξω, από trailer μέχρι και την avant premiere την κάνουν πολύ πιο αργά, και εμείς έτσι για να ξεχωρίσουμε βρε αδελφέ φέρνουμε την ταινία μια βδομάδα πιο μετά.
Οι άνθρωποι είναι μπακάληδες, έτσι απλά.
ειναι πολυ χειροτεροι!
Δε συμφωνώ σε τίποτα από τα παραπάνω, γτ είναι τελείως fanboy talk
‘‘εχουν στηθεί λέσχες’’
πού, πότε;
στην ελλάδα γνκ -γτ πάμε αλλού τώρα-, ποτέ μα ποτέ δεν έχει γίνει διαφημιστικό campaign ανάλογο με αυτά του εξωτερικού, για καμία μπλοκμπαστερ παραγωγή, τουλάχιστον από το 1990 που πρωτοπήγα σινέμα και θυμάμαι.-
campaings και σια είναι τελείως ξενόφερτα και τακτικές άλλων αγορών…η Disney μια χαρά παράρτημα έχει ελλάδα και όμως επιλέγει να διαφημήσει το Star Wars της έτσι και οσο της επιτρέπει η μαμά εταιρεία της, η οποία με τη σειρά της κρίνει ότι τα εισητήρια που μπορεί να βγάλει από Ελλάδα, είναι το ένα εκατομμυριοστό από το συνολικό της τζίρο ανά το κόσμο…και η Disney ελλάδας συνεργάζεται και με την feelgood, δεν κάνει ο διανομέας του κεφαλιού του…
αν η Disney ενδιαφερόταν για την προώθηση του προιόντος της σε μια χώρα, πίστεψέ με, θα το έκανε -και δε νομίζω να μπορεί κανείς να το αρνηθεί αυτό-
Η εταιρεία έκρινε ότι η ελληνική αγορά δε φτουράει -και ΔΕΝ ΦΤΟΥΡΑΕΙ, όσο και να μην θέλει κανείς να το πιστέψει- και κινείται αναλόγως… και είναι απολυτώς λογικό
γνκ ρίξτε μια ματιά στατιστικά, τί ταινίες κόβουν εισητήρια ελλάδα και τί όχι. Δεν είμαστε ούτε Λονδίνο, ούτε Παρίσι, ούτε Μιλάνο, ούτε L.A. ούτε Hong Kong.
δεν είναι τίποτα από τα παραπάνω ακριβές, μόνο αν το εξετάσει κανείς αυστηρά με τα fanboy goggles του (τα οποία φοράω και γώ και με πονάει που θα αργήσω να το δώ 7 μέρες)…
η φάση είναι μπίζνα και οι ελληνικές συγκυρίες-αγορά και διανομείς κάνουν κινήσεις βάση πλάνου.-
Ναι ρε μαν μπιζαν είναι δεν είπε κανείς το αντίθετο. Το ότι η ημερομηνία έχει αλλάξει μόνο στην Ελλάδα όμως πόσο τυχαίο μπορεί να είναι (by the way imdb σήμερα το άλλαξε πάλι σε 24). Μόνο εδώ δεν πουλάει καλά το Star Wars δηλαδή; Στην τελική πόσο ίδιο είναι το κοινό του Παπακαλιάτη με αυτό του Star Wars; Ανάλογα franchise όπως Lord, Hobbit, Matrix (τα sequel) βγήκα όλα σε παγκόσμια πρεμιέρα και γάμησαν από εισιτήρια (Ελλάδα) και μάλιστα σε παραπλήσιες ημερομηνίες. Και σε όλα μια χαρά promiotion είχε γίνει. Ειδικά στο fellowship θυμάμαι πολύ καλά event Αθήνα με διάφορους γνωστούς παρουσιαστές, κάτι Μενεγάκη και άσχετοι βέβαια αλλά το θέμα είναι έπεσε χρήμα σε προώθηση ταινίας και έπιασε, με σκηνικά αλλά middle earth και διάφορους ντυμένους με στολές από ξωτικά κτλ μέχρι και στα δελτία ειδήσεων τα παρουσίαζαν. Γιατί; Επειδή ακολουθούσαν και άλλες 2 ταινίες και όλες γάμησαν από εισιτήρια.
Μια χαρά υπάρχουν λέσχες από ότι ξέρω εγώ, τα τελευταία χρόνια φοιτητές από Αθήνα Θεσσαλονίκη μέχρι και Σέρρες είχαν κάνει Star Wars events (άσχετα με την ταινία που βγαίνει τώρα) με role playing games κυρίως, αυτό δείχνει κοινό που ξέρει και ενδιαφέρεται. Το 1999 όταν βγήκε το πρώτο μέρος από τα prequel δεν υπήρχε ούτε internet ούτε τόσο buzz, λίγοι ήξεραν το impact του Star Wars, τότε ξεκίνησε το όλο θέμα στα μέρη μας.
Το θέμα δεν είναι ότι δεν το έβαλαν 17 μόνο, αλλά 24. Παραμονή Χριστουγέννων δηλαδή, οκ πόσοι θα πάνε? Ο lupin και όσοι άλλοι μπορούν. Πολύ κακό timing γενικά υποτιμώντας πολύ την ταινία για τα μάτια και τα εισιτήρια του Χριστόφορου. Προσωπικά εύχομαι να πάει ακλαφτη αυτή η ταινία για να γουσταρουμε. Αν ήταν avengers όμως αντίστοιχη αντιμετώπιση δεν θα είχε. Το όλο κακό είναι το spoilerιασμα που θα φάμε
δε μιλάω για Phantom Menace, για Return of the Sith, Revenge, whatever δλδ, πωςτολεν που βγήκε μια χαρά 2005 με τα ιντερνετς και τα ολα του
Τα lotr προφανως διαφημιστηκαν παραπανω γτ εχουν αλλη εταιρεια απο πισω τους (new line) και προφανως εκρινε -και σωστα- οτι η αγορα εδω γνκ στηριζει Αρχοντες -και τι λεμε τωρα, ιδιο impact ειχε στο ελληνικο κοινο, και απεξω να το δει κανεις, το lotr σε σχεση με τα prequels; με το ζορι καταλαβα οτι βγηκε το attack of the clones τοτε και θυμαμαι να ειμαστε τρεις και ο κουκος πρεμιερα ενώ στο two towers γινόταν ο κακός χαμός-
Και εν πάση περιπτώση, το ξαναλέω, αν ανατρέξει κανείς στα εισητήρια ΟΛΩΝ των Star Wars, από τα 80σ (οκ γαμα τα 80σ) μέχρι 90σ δλδ τα remaster + prequels στα 00σ, δεν περπαταει και δε περπατησε ποτε τιποτα (δυστυχως αλλα οκ)
δεν αντιλέγω ότι ίσως το Star Wars να έχει ανεβεί στα μάτια του ελληνικού κοινού τα τελευταία χρόνια αλλα και πάλι είναι μίλια πίσω σε σχέση πχ με τις Marvel ταινίες, αναφορικά με το impact στα ελληνικά ταμεία
δυστυχώς είμαστε το κοινό που θα σπάσει τα εισητήρια στον τσιτσανη τώρα, τον παπακαλιατη, στον μπουλμετη, στο σμαραγδη κτλ και οτιδηποτε αλλο βγει παρομοιο καιρο θα περασει σε δευτεροτριτη μοιρα… δε φταιει η εταιρεια γτ σκεφτεται σαν εταιρεια, αν θελει κανεις να βρει την αιτια και να κατηγορησει, αυτη ειναι το κοινο + προφανως η ολη γενικοτερη οικονομικη κατασταση που κλεινει το ενα σινεμα μετα το αλλο και ειναι ευλογο και λογικο ο καθε αιθουσαρχης να θελει να πουλησει λιγο παραπανω για να μην βαλει λουκετο και βγει στο δρομο (και αυτο δε θα το κανει με Star Wars σιγουρα).-
Ναι, και διάβαζαν τους οργισμένους φανς να θάβουν τον Lucas και όλες τις ταινίες prequel
Για Άρχοντα δεν το έκρινε μόνη της η New Line προφανώς όλο αυτό. Αν η Village τότε δεν πίστευε στην ταινία ούτε η New Line θα πίστευε σε αυτήν και θα μας ερχόταν τον Ιανουάριο. Η ξένη εταιρία δεν μπορεί να γνωρίζει την ελληνική αγορά καλύτερα από τον διανομέα.
Όταν εγώ βλέπω μια λίστα σαν αυτή…
http://www.imdb.com/title/tt2488496/releaseinfo?ref_=tt_ov_inf%20
με την ταινία να παίζει κυριολεκτικά παντού στις 17-18 και εδώ μόνο εδώ μια βδομάδα πιο μετά, ε αυτό δεν είμαι μόνο θέμα disney. Δεν πιστεύει στην αγορά της Ελλάδα αλλά πιστεύει στο Αζερμπαιτζαν και στην Εσθονια και στην Ουκρανία;
My point is ούτε η feelgood πιστεύει στην ταινία και κατ επέκταση ούτε η Disney ούτε η Lucas film ούτε κανένας άλλος, και προφανώς δεν πιστεύει ότι αξίζει να δώσει 5 φράγκα παραπάνω να κάνει μια σοβαρή προώθηση (σε ιδανικό συνδυασμό με την παγκόσμια πρεμιέρα) και να δημιουργήσει κοινό και για τις υπόλοιπες. Παραμόνη χριστουγέννων πρεμιέρα την θάβει την ταινία κανονικά. Όχι τίποτα άλλο αλλά αν τελικά δεν κάνει εισιτήρια θα λένε πάλι δεν υπάρχει κοινό στην Ελλάδα.
Θα θυμάσαι βέβαια στον κακό χαμό του two tower (όπως και σε όλες τις ταινίες από Lord) και εγώ δεν ξέρω πόσους άσχετους να ρωτάνε κάτι του στύλ “γιατί είναι ξυπόλυτοι αυτοί”, “γιατί έχουν τρίχες στα πόδια” και άλλα κουλά. Αυτό σημαίνει δημιουργώ κοινό για μια ταινία. Το κοινό του Άρχοντα μπορεί να γίνει το κοινό του Star Wars (και ναι ξέρω πως αυτό ακούγεται την ίδια στιγμή και πολύ πολύ τρομακτικό)
δε συμφωνώ και θα πώ το πολύ απλό:
είσαι εταιρεία διανομής στην Ελλάδα και έχεις πιθανότητες να χτυπήσεις 60% του ετήσιου σου τζίρου με Παπακαλιάτη, 15% με Star Wars και οτι μείνει 25% με όλα τα τριγύρω.
Θα κινήσεις καμπάνια Star Wars μπας και ανεβείς 18% ή θα δώσεις ότι μπορείς σε αυτό το επερχόμενο 60% (που μπορεί να είναι και 50% στο τέλος);;
Στο Αζερμπαιτζάν ή Ουκρανία δεν παίζει μάλλον ο αντίστοιχός τους Παπακαλιάτης την ίδια ημερομηνία και δεν υπάρχει λόγος αναβολής της πρεμιέρας…
Λέμε λέμε λέμε για κοινό κτλ, το STAR WARS δεν έχει κοινό στην Ελλάδα.-
Δεν θα το φτιάξει ούτε η Village, oϋτε η Disney (η οποία παρεπιπτόντως έχει γεμίσει τα Jumbo και Public) ούτε κανείς… στις εποχές prequel, που πήγαν άπατα Ελλάδα, θυμάμαι μέχρι και κορν φλέηκς Star Wars παίζανε (γτ μάζευα τις φιγούρες ) και ο κακός χαμός γνκ από merchentaise… τώρα, ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχουμε γεμίσει φιγούρες ξανά, παιχνίδια, νέες φιγούρες από clone wars κτλ, νέες σειρές που προβάλει και το Disney κανάλι κτλ κτλ… δλδ δεν νομίζω ότι τώρα πια, μένει να γίνει και κάτι άλλο εδώ…μέχρι και Darth Vader έσκασε Σύνταγμα πριν λίγο καιρό και έβγαζαν φωτό μαζί του οι περαστικοί
Είναι πολύ απλό θέμα προσφοράς και ζήτησης, σε μια μικρή χώρα, χτυπημένη από οικονομική κρίση και με την απειλή λουκέτου σε πολλές αίθουσες: θα προτιμήσεις ξεκάθαρα το σίγουρο χρήμα (και πολύ χρήμα) από το επίσης σίγουρο χρήμα, το οποίο όμως θα είναι απειροελάχιστο και θα έχει μηδενικό σχεδόν impact σε βάθος χρόνου στο αν θα κρατηθείς στη ‘‘ζωή’’, σε σχέση με αυτό που συζητάμε
Εγώ μαζί σου από την άλλη, μακάρι να τα γαμήσει το Star Wars εδώ όλα και θα είμαι ο πρώτος που θα πεί ‘‘μαλάκες, γαμώ τις αναλύσεις σας και το τμήμα marketing και προώθησης σας, ζώα, που μας γαμήσατε μια βδομάδα καθυστέρηση για μια ταινία που τλκ γάμησε τα ταμεία και έβγαλε λεφτά με τη σέσουλα, απολύστε όλο το αντίστοιχο τμήμα που έκανε την έρευνα αγοράς και παραιτηθήτε και σείς άχρηστοι’’
Αλλά οι πιθανότητες βάση ιστορικού και τρεχόντων στοιχείων, είναι δύσκολες…
υγ. Έτσι και στις 24 πάω και δώ μαλακία ταινία και η Disney και ο JarJar τα σκατώσουν, θα στοιχειώσω αυτό το τόπικ με το μεγαλύτερο hate post που έχει γραφτεί ποτέ και θα σπαμάρω όποιον του άρεσε μέχρι να με μπανάρουν