Μαδερφακιν star wars

Όσοι φίλοι μου δεν έχουν δει κανένα από τα δύο ή μόνο το Rebels, κωλογουσταρουν Ασοκα. Δεν υπάρχει κάτι στην σειρά που να καθιστά υποχρεωτική την θέαση αυτών των σειρών. Απλά για όσους τα έχουν δει ίσως είναι μεγαλύτερο το δέσιμο με τους χαρακτήρες.

2 Likes

Αξίζουν πάντως μια ευκαιρία το Rebels και το Clone Wars ανεξάρτητα απ την Ασόκα.

Master αιτούμαι μέχρι Παρασκευή η Σάββατο να προλάβω να τα δω όλα μαζί για να κάνω catch up. Ρίχτε και σπόιλερ αν θέλετε δεν θα ανοίξω το φρεντ μέχρι τότε.

1 Like

Φανταστικο επεισόδιο!
Βγαζει πολλα νεα ερωτηματα βεβαια.
Απορω πως βρεθηκε στο συγκεκριμένο μερος η Ασοκα στο φιναλε…

Τρενο παει η σειρα…

1 Like

Ναι επεισοδιαρα!!!

Φανταζομαι αυτό στο τέλος ειναι ο world between worlds

1 Like

Όπως είπε κι ο Λουπιναρας, έτσι ^

Με release order, γιατί πολύ απλά ειναι και χρονολογικό order. Το Tales Of The Jedi είναι ανθολογία, άρα έχει μερικά μικρά επεισόδια διάσπαρτα στο timeline. Είναι νομίζω όλα (?) πριν το Clone Wars χρονικά, αλλά δεν έχει σημασία. Βλέπεται καλύτερα τελευταίο.

Το πιο σημαντικό που πρέπει να ξέρεις όμως, είναι ότι το Clone Wars, true to its Creator and Master George Lucas, δεν προβλήθηκε με χρονολογική σειρά, αλλά εντελώς με ότι ναναι σειρά, ειδικά στις πρώτες σεζόν. Από 4η και μετά φτιάχνει. Τσεκαρε αυτό πριν ξεκινήσεις, και δες τα έτσι:

@Storm ναι 100% . Πώς και γιατί…θα δούμε.

1 Like

ω ρε θέλω άλλα 100 επεισοδια με Ασόκα μόνο!!
τι έπος είδα???
γιατί μας το κάνουν αυτό?

2 Likes

Ότι καλύτερο έχει βγει από το 2005 και μετά. Ίσως σε ισοπαλία με το φινάλε του Κενόμπι. Απίστευτα πράγματα. Α ρε Φιλονι. Κεντησες. Ο άνθρωπος είναι άψογος storyteller και καταπληκτικός σκηνοθέτης. Πανέμορφα πράγματα.

3 Likes

Η μόνη επαφή που έχω με τη σειρά Ασόκα είναι τα σχόλια ενθουσιασμού που διαβάζω εδώ! Έχω αφήσει το Rebels στη μέση και θα ήθελα να το τελειώσω πρώτα ΓΜΤΧΜ

2 Likes

To 5ο επεισόδιο θα μείνει στην ιστορία για τους SW fans.
Ειδαμε φοβερές σκηνές.

Με τετοιο feeling θα επρεπε να ειχε γυριστει η sequel trilogy.

2 Likes

Τι απιστευτο επος ηταν αυτο!

Edit @godslayer ουτε να το σκεφτεσαι!τελειωσε το και μετα σε βλεπω σε 1 μερα να τελειωνεις και αυτο…

2 Likes

Ακόμα δεν έχω δει το 5o επεισόδιο Ασόκα.
Τι βρίσκω αρκετά καλή ως τώρα τη σειρά, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τους διθυράμβους που διαβάζω, τους βρίσκω υπερβολικούς.
Σαν χαρακτήρες μου αρέσουν πολύ οι 2 “Σίθ” ο Μπέιλαν και η Σιν Χάτι. Τώρα διάβασα ότι ο Ray Stevenson (Μπέλαν) έφυγε από τη ζωή πρόσφατα, κρίμα.

Ποτέ δε κατάφερα να δω πάνω από μισό επεισόδιο Rebels ή Clone Wars. Ενώ διαβάζω κόμικς και μάνγκα, ποτές δε συμπάθησα animated series (εκτός από το Dragonball όταν ήμουν μαθητής). Animated ταινίες όμως, μου αρέσουν.

Μα πως να καταλάβεις τους διθυράμβους οταν δεν εχεις δει τις σειρες!ειδικα οταν το Ahsoka ειναι στην ουσια η 5η σεζον rebels…

Μακάρι η σειρά να φέρει πολλούς νέους οπαδούς στο στρατόπεδο sw και ειδικά όσους έχασε μετά τις τελευταίες ταινίες της.
Προσωπικά ότι σειρά έχει βγάλει μέχρι τώρα μέχουν κερδίσει, με αποκορυφωμα πρωτες 2 σεζον mando.
Ασόκα μέχρι τώρα πάει απο το καλό στο καλύτερο. Νομιζω επίσης οτι στον οπτικό τομέα δεννεχουμε ξαναδει σε τηλεοπτικο κομμάτι κατι παρομοιο. Ακριβές παραγωγές έπαιξαν πολλές τα τελευταία 10χρόνια, αλλα σαν αυτο το αποτέλεσμα νομιζω καμια…μπορέί να είμαι κ υπερβολικος δεν ξερω,ίσως απο την πόρωση. Σκεφτειτε οτι δεν είμαι καν καμμενος με star wars και οτι στην ουσία έφαγα το σκαλωμα στην καραντίνα που αποφάσισα να τα δω όλα μαζεμενα + σειρές + animation. Λίγες ειναι οι σοφές αποφάσεις που εχω πάρει στην ζωή μου.σίγουρα αυτη ήταν μια.

3 Likes

Συμφωνώ (και εγώ δεν είμαι κανάς μεγάλος SW φαν)
Θα προσθέσω ότι και το Andor ενώ ήταν κάπως αργό στην αρχή, τελικά αποδείχθηκε πάρα πολύ καλό, είχε πάρα πολύ υψηλό μπάτζετ και φαινόταν, ήταν εξαιρετική παραγωγή. Μάλισα εικάζεται ότι μπήκε μέσα η Disney με τη S1.

1 Like

Αν σου αρέσουν οι πρώτες 2 τριλογίες, αξίζει να αφιερώσεις χρόνο με σωστό episode guide πάντως. Πολλές από τις καλύτερες SW στιγμές βρίσκονται εκεί. Αν δεν είσαι του animation βέβαια όπως λες, ίσως και η ποιότητα ή η καλή γραφή να μην είναι ικανά να σε πείσουν. Γιατί οκ, υπάρχουν μη SW αριστουργήματα που ίσως θα έπρεπε να δεις πρώτα ώστε να αγαπήσεις το μέσο, να σε κερδίσει.

Επίσης σημαντικό ζήτημα είναι και η αισθητική. Εγώ πχ που από μικρός ασχολούμαι με κομιξ, animation κλπ πρόσφατα “συμπάθησα” τα 3D, δεν μου άρεσαν ποτέ αισθητικά γιατί προτιμούσα το σχέδιο. Το Rebels ενώ έχει τρομερά επεισόδια και στιγμές, έχει κακό animation, δυσκολεύτηκα στην αρχή αλλά το συνήθισα και δεν με πείραζε στη συνέχεια. To Clone Wars έχει πολύ καλό όμως, δε συγκρίνονται, πολύ πιο προσεγμένο και ξεχωριστό αισθητικά.

Σχετικά με αυτό που λες για την προτίμηση σου στις ταινίες, τα περισσότερα arcs αποτελούνται συνήθως από 2-3 επεισόδια, οπότε είναι κάπως σαν να βλέπεις ταινία :stuck_out_tongue:

(Ahsoka δεν είδα ακόμα, ίσως όταν τελειώσει binge)

3 Likes

Ωραία η Ahsoka ως τώρα (αν και με κάπως αργό ξεκίνημα) αλλά μου κάνει εντύπωση που η φάση είναι εντελώς Rebels (όπως είπε και ο Lupin κανονικά season 5 είναι). Δεν μπορώ να φανταστώ ποιος θα μπορούσε να το παρακολουθήσει χωρίς να έχει δει Rebels (και Clone Wars βασικά), μοιάζει αδύνατον.

Για το 5ο (heavy spoilers)

Summary

Hayden εδώ στα flashbacks μου έβγαλε τον χαρακτήρα του Anakin όπως τον έχουμε δει σε Clone Wars 100% και ομολογώ δεν το περίμενα. Δίνω credit μεγάλο σε Filoni για αυτό. Καμιά σχέση με την παρουσία του στο Kenobi που μου έμοιαζε αδιάφορος.

Αν του δώσουν να κάνει live action Clone Wars θα είμαι 100% οκ με αυτό. Ο τύπος ξέρεις πως να πιάσει το αληθινό Star Wars feel.

2 Likes

Εχοντας δει το επεισοδιο με τον Ανακιναρα 3 φορες ακομα, μερικες σκεψεις:

• Ο Hayden εκανε εκπληκτικη δουλεια, απεδειξε οτι ειναι απο τους καλυτερους ηθοποιους που εχουν παιξει στο saga για μια ακομα φορα, και ισως και να μας εδωσε τον καλυτερο Ανακιν που εχουμε δει ποτε, αν και η μπαρα ηταν σε δυσθεωρητα επιπεδα μετα το Revenge Of The Sith και τα επεισοδια 3, 5 και 6 του Kenobi. Καταφερε να μας δωσει τον Ανακιν 100% οπως ηταν στα prequels και ταυτοχρονα 100% οπως ηταν στο Clone Wars.

• Για μενα το “Shadow Warrior” αποτελει ξεκαθαρα το καλυτερο Star Wars live action που εχουμε παρει απο το 2006 και μετα, και τα μονα που μπορουν να συγκριθουν μαζι του ειναι τα τελευταια δυο επεισοδια του Kenobi και οσα επεισοδια εχει σκηνοθετησει ο Filoni στο Mandalorian (The Mandalorian, The Gunslinger, The Jedi), Book Of Boba Fett (From The Desert Comes A Stranger) και Ahsoka (Master and Apprentice). Νιωθω πολυ τυχερος που μετα απο μια αρκετα προβληματικη δεκαετια απο πολλες αποψεις , επιτελους φαινεται φως στον οριζοντα με τις διαφορες σειρες που εχουν βγει.

• Εχουν ηδη αρχισει τα “prequel memes” με τις ατακες του Ανακιν απο το επεισοδιο αυτο, και εχω λιωσει. Φρασεις οπως “incorrect”, “you lack conviction”, “is that what this is all about?” και αρκετες ακομα, εχουν ηδη μεινει, και θα ανακυκλωνονται με την ιδια αγαπη που ανακυκλωνονταν καποτε φρασεις οπως “this is where the fun begins” και “aggressive negotiations”. Και γουσταρω τρελα.

Και παμε στο σημερινο επεισοδιο… τι να πει κανεις για αυτο το πραγμα πλεον? Ενα επεισοδιο τοποθετημενο αντιδιαμετρικα με το προηγουμενο, αφου πηγαμε κυριολεκτικα σε καινουριο γαλαξια, αλλα ταυτοχρονα ενα επεισοδιο που ηταν για μια ακομα φορα αψογο οπτικα, ηχητικα, και σεναριακα. Μεσα σε 45 λεπτα τηλεορασης ανοιξαν δρομοι και μονοπατια για χιλιαδες καινουριες ιστοριες στο συμπαν του Star Wars αν ποτε τις θελαμε. Ελπιζω να μαθουμε πολλα περισσοτερα για το νεο αυτο γαλαξια, και για το πλανο του Baylan Skoll. Αλλα και για τους Noti, τους κατοικους αυτου του πλανητη, και ισως και για αλλους πλανητες εκει. Οι Nightsisters ηταν απλα καταπληκτικες, ο Thrawn τα ιδια, κι ο Ezra φαινεται ακριβως οπως τον περιμενα σε αυτην την ηλικια. Εχουμε να δουμε μεγαλες αναμετρησεις, οι οποιες δε θα περιοριστουν σε αυτην την σειρα λογικα. Φημες θελουν και το Skeleton Crew να δενει με ολες τις σειρες των Filoni και Favreau, ενω πλεον ειναι μονοδρομος η μεταφορα των ιστοριων του Filoni στην μεγαλη οθονη.

Πηρε μια δεκαετια παραπανω απο οτι επρεπε στην Disney, αλλα καταλαβαν επιτελους οτι το να βαζουν ασχετους και προκλητικα ηλιθιους τυπους οπως ο Jar Jar Abrams και ο Rian Johnson να αναλαμβανουν Star Wars ταινιες ηταν τεραστιο λαθος. Επρεπε να εχει αναλαβει ο Filoni απο την πρωτη μερα, αφου ηταν αυτος που ηξερε το εργο του Lucas καλυτερα απο τον οποιονδηποτε αλλον μεσα στην Lucasfilms.

2 Likes

Αλλη μια επεισοδιαρα!Λογικα θα γινει παλι χαμος στο επομενο…

2 Likes

έπος. ανοιγουν πολλά μέτωπα ππου μπορούν να εκμεταλευτούν στα φρανσαιζ σο μέλλον…

3 Likes

Θα συμφωνήσω. Ήταν φοβερό

1 Like