Και εγω χωρις να εχω δει Boba Fett θεωρω το Ahsoka οτι καλύτερο ειδα στο συμπαν των σειρων.
Kenobi ανεβαίνει θέσεις μονο και μονο για McGregor και Christensen. Αλλα που ακομα και σε αυτο Christensen γουσταρα περισσότερο στο Ahsoka .
εγω θελω να τα ξαναδω ολα
Καλά κάνεις και λατρεύεις το Κενομπι. Ούτε εγώ εχω αυταπάτες πως όλοι συμφωνούν μαζί μου. Δεν είπα πουθενά πως η εταιρία του πετάει λάσπη η το κράζει, απλά έμμεσα αναγνωρίζει πως κατάλαβε ποια προτζεκτς είναι συνολικά τα ποιοτικότερα της so far και πως προσέχει τις κυρίαρχες προτιμήσεις των φανς. Εσύ είναι σα να μου λες πως στην επόμενη superhero μαλακια που θα βγάλει η μαρβελ θα γράφει “από το στουντιο που σας έφερε τις προηγουμενες 3 μαλακίες” και δεν θα έριχνε τα βαριά όπλα όπως Infinity War, Endgame, Winter Soldier κλπ. Ε, απλώς διαφωνούμε εντελώς.
Πιθανότατα επειδή ήταν σε πραγματικά καλή σειρά Και γω γουσταρα πολύ τις στιγμές με Άνακιν, φοβέρες.
Η λίστα μας είναι σχεδόν ίδια, απλά η μόνη διαφορά είναι πως εγώ θα έβαζα 4ο το Μπομπα και 5ο το Κενομπι
Ή απλα εβαλε τα τρια πιο προσφατα projects που ειχαν κοινη ομαδα παραγωγης, προχωραμε. Δυνατο headcanon ομως.
Δηλαδη οποια σειρα δεν αναφερθηκε στο τρεηλερ, ειναι μαλακια. Αρα η LFL πιστευει οτι ολα οσα εχει βγαλει εκτος απο Mando, Ahsoka, Andor ειναι μαλακια. Seems legit.
Οκ, ειναι μια βολικη αληθεια, οτι κανει τον καθενα ευτυχισμενο. Μια πολυβραβευμενη σειρα με υψηλη θεαματικοτητα (και πιο υψηλη απο αυτες που αναφερθηκαν στο τρεηλερ), αλλα αφου δεν αρεσε στον Ντεθητερναλ, ε πρεπει να την θεωρει μαλακια η LFL
Τεσπα, σε πιο σοβαρα θεματα…
Η δικη μου η σειρα ειναι:
1. Kenobi
Σιγουρα η σειρα με τις μεγαλυτερες κορυφες οντως, και προσωπικα δεν θεωρω οτι κανα 2-3 σκηνες λιγων λεπτων μπορουν να χαλασουν μια σειρα. Τα ιδια λεγαν μερικοι και για τα prequels, τα οποια δεν θεωρω σοβαρα επιχειρηματα. Δηλαδη αν σε 7 ωρες ταινιων καποιον τον χαλασαν τα 15 λεπτα που βλεπουμε τον Jar Jar Binks, τοτε δεν καταλαβε και πολλα. Ε με την ιδια λογικη, δεν γινεται να μου χαλασει το μεγαλειο που ειδα στο επεισοδιο 3 και στα δυο τελευταια (5&6) μια σκηνη με την μικρη Λεια στο παλτο του Κενομπι, ή μια καταδιωξη στο δασος που φανηκε μετρια.
2. Ahsoka
Ο αγαπημενος μου χαρακτηρας σε ολο το Star Wars, μαζι με τον Luke Skywalker θαρρω. Τα πρωτα 6 επεισοδια τα βρηκα απλα αψογα απο την αρχη ως το τελος, και μαζι με το Kenobi ειναι οι δυο σειρες που με εκαναν να νιωσω πως βλεπω George Lucas Star Wars. Αν η σειρα ειχε μονο μια σεζον, τοτε τα επεισοδια 7 & 8 θα με ειχαν ξενερωσει λιγο, γιατι περιμενα ισως ενα πιο climactic τελος. Παρολα αυτα, απο την στιγμη που φανηκε (και πλεον επιβεβαιωθηκε) οτι θα εχουμε και δευτερη σεζον, τοτε δεν εχω κανενα παραπονο. Εξαιρετικη σειρα απο την αρχη ως το τελος, που απεδειξε οτι ο Φιλονι ειναι μαστορας.
3. The Mandalorian
Κανενα παραπονο ουτε εδω. Αψογο απλα. Η 2η σεζον η αγαπημενη μου και η 1η επισης πολυ ψηλα. Η 3η παρα πολυ καλη, με μια ελαχιστη πτωση, αλλα δεν μου φταιει κατι συγκεκριμενα. Τα τεραστια του θετικα το οτι εφερε νεους χαρακτηρες στο Star Wars τους οποιους ο κοσμος αγαπησε με τη μια, το οτι εξερευνει μια πολυ ενδιαφερουσα περιοδο, δηλαδη αυτη λιγα χρονια μετα το Return Of The Jedi, και το οτι ειναι μια νεα πνοη γενικα για το franchise. Το ενα αρνητικο (για μενα) ειναι το οτι θα ηθελα να εχει περισσοτερη συνδεση με την Δυναμη και να συνεχισει αυτο που ξεκινησε με την 2η σεζον, το οτι εξερευνησε λιγο τον Γαλαξια ολοκληρο περισσοτερο. Επισης, ο Grogu επρεπε να εχει μεινει με τον Luke
4. The Book Of Boba Fett
Εφαγε πολυ κραξιμο απο πολυ κοσμο, αλλα οκ, για φανς Star Wars μιλαμε… ψαχνουν στα αχυρα να βρουν καποια μικρα αρνητικα, ωστε να τα μετατρεψουν στο μεγαλυτερο προβλημα του κοσμου. Ειχε καποια προβληματακια, αλλα τα 3 τελευταια επεισοδια εσωσαν την παρτιδα και τα επεισοδια με τον Mandalorian ειναι καλυτερα απο την πλειονοτητα των επεισοδιων του Mando. Θα παιξει συντομα rewatch στο οποιο ειμαι σιγουρος θα το απολαυσω παρα πολυ, οπως καθε σειρα απο αυτες.
5. Andor
Καλοστημενο, καλοφτιαγμενο, με φοβερη παραγωγη, και καποιους διαλογους που ηταν πραγματικα φανταστικοι. Παρολα αυτα, στον παραγοντα συναισθημα, που για μενα ειναι ο σημαντικοτερος, απετυχε. Δεν με ενδιεφερε ιδιαιτερα η μοιρα κανενος χαρακτηρα, και δυστυχως πρωταγωνιστης ειναι ο πολυ βαρετος για τα δικα μου γουστα Cassian Andor, που ηταν και ο πιο αδιαφορος στο Rogue One. Γενικα δεν τρελαινομαι με την φαση “ολοι οι χαρακτηρες ειναι καλοι και κακοι ταυτοχρονα, αναλογα με το ποια μερα της εβδομαδας εχουμε”, γιατι ειναι οτι πιο μη ρεαλιστικο υπαρχει.
Πρωτες αντιδρασεις στο Acolyte:
Following the world premiere event for Star Wars’ The Acolyte, critics shared their initial reactions to what they saw in the first two episodes on X (formerly Twitter).
Gizmodo’s Germain Lussier called the first two episodes “an interesting, fun, character-driven mystery” that brings stakes into the equation while praising how it fits into the Star Wars universe:
“Beholden to nothing except being ‘Star Wars,’ ‘TheAcolyte’ soars. It’s an interesting, fun, character-driven mystery with real stakes that you care about bolstered by all the fixings that make it Star Wars. Saw the first two episodes and LOVED THEM.”
ComicBook’s Jamie Jirak was in disbelief at “how much it’s living up to [her] expectations,” giving credit to the work director Leslye Headland put in:
“I’ve waited so long for ‘The Acolyte,’ and I cannot believe how much it’s living up to my expectations. I loved the first two eps! It’s so exciting to see a new (well, old) era explored in live-action. Leslye Headland did a dynamite job fleshing out these characters. I’m obsessed!”
The Movie Podcast’s Anthony Gagliardi called The Acolyte “a mixed experience.” He sees its potential by comparing it to the Knights of the Old Republic (KOTOR) video game, but he also said the fight scenes “often feel misplaced:”
“Four episodes into ‘Star Wars: The Acolyte’ & it’s a mixed experience. The lore hints at ‘KOTOR’ potential, yet the pacing occasionally lags. While the fight scenes are engaging, they often feel misplaced. Hoping to see stronger performances and a clearer narrative direction soon.”
Screen Rant’s Joe Deckelmeier got " Kill Bill vibes" from this series, heaping praise on star Amandla Stenberg and was left wanting more “in a good way” from each episode:
“‘Star Wars: The Acolyte’ gives me ‘Kill Bill’ vibes. Every episode left me wanting more, in a good way. We’ve seen so much about the fall of the Jedi but this show explores what the Jedi were like during peacetime, which is quite fascinating. Amandla Stenberg is outstanding!”
Collider’s Perri Nemiroff held nothing back in calling The Acolyte “a very big winner,” specifically pointing out the attention to “practical effects [and] the stunts” along with the way the story explores “how the Jedi Order operates:”
“I’ve seen four episodes of ‘The Acolyte’ and, thus far, it’s a very big winner. The cast of characters, the heavy emphasis on practical effects, the stunts, how they’re exploring what it means to be a Force-user and how the Jedi Order operates — it’s all working quite well for me.”
Nemiroff continued to heap praise on Amandla Stenberg, calling her “the headliner a story like this needs” and expressing her desire to see much more of Stenberg’s fight scenes:
"Amandla Stenberg is the headliner a story like this needs. She’s got her hands FULL with this one, and she soars tackling the challenge. I could also watch her command the screen during fight scenes for hours. The precision and grace with which Mae fights makes the combat exhilarating to watch, but also function as beats that speak to who she is and how she chooses to operate in a given moment.
Screen Rant’s Caitlin Tyrrell saw the best of classic Star Wars in these episodes while complimenting them for “feeling unique and new,” specifically highlighting the fight scenes and the visual effects:
“‘The Acolyte’ [is] fantastic! It captures everything that is great about classic Star Wars while feeling new and unique. The fight scenes are phenomenal and the visuals are stunning. With an intriguing mystery and a top notch cast this is a show every Star Wars fan needs to watch!”
SlashFilm’s Peter Scrietta shared similar feelings about The Acolyte “new, fresh and different” from anything Star Wars has done before, praising the action for feeling “movie-level:”
“Saw the first two episodes of ‘The Acolyte’ — I loved that it felt so much like classic Star Wars while at the same time feeling new, fresh and different from anything we’ve seen before. The action felt movie-level. So excited to see more!”
Laughing Place called The Acolyte “a blast,” describing it as a “gripping noir-style murder mystery” featuring “the Jedi as space detectives” while praising its fight sequences and world-building:
“‘The Acolyte’ is a blast. A gripping noir-style murder mystery in A Galaxy Far, Far away with the Jedi as space detectives. So much world-building and fleshing out of the mythology already in the first two episodes, punctuated by some pretty kick-butt fight sequences.”
Vault Comics’ F.J. DeSanto saw The Acolyte as a “Star Wars homage to classic Shaw Brothers movies” that created new pathways into the larger universe, hyping up the characters and action:
“The first two episodes of ‘The Acolyte’ are a Star Wars homage to classic Shaw Brothers movies while also opening new doors to the larger universe. The characters are fun and the action is great. This show has a lot of promise. Super excited to see where it goes.”
Πολυ ωραια τυπισσα η Λεσλι. Και τα λεει ομορφα. Ελπιζω να αποδωσει σωστα τις διάφορες πτυχες της Δυναμης μεσω της οπτικης των Jedi και των Sith, και να μην πανε να κανουν victim blaming στους πρωτους και ξεπλυμα στους δευτερους.
Αυριο 2 επεισοδια μαζι.Το ενα κραταει 41 λεπτα και το αλλο 36. Για να δουμε!
Θα προσπαθήσω να αντέξω για binge watching στο τελος
Βγηκαν
Δυστυχως μαπα το καρπουζι.
Μετριοκακη ηθοποιία.
Σεναριο στην καλύτερη μετριο.Κανενα ενδιαφερον.
Ειναι η 1η φορα που βλεπω σειρα SW και βαριέμαι.
Τι γίνεται εδώ τι ησυχία είναι αυτή για το acolyte? Τόσο μάπα;
To 4.7 / 10 απο 14.000 που βαθμολογησαν στο Imdb τα λεει ολα…Σκεψου οτι το Last Jedi που το σιχαινομαι του ειχα βαλει 5 τοτε…Αυτη την φορα εβαλα 4…Οκ εχει ακομα 6 επεισοδια αλλα δεν νομιζω να βελτιωθει τοσο σημαντικα…
Δεν ειναι αριστουργημα, αλλα για 4.7 δεν είναι.
Μαλλον ειναι ψηφος διαμαρτυρίας.
Οσοι περιμεναν να δουμε high republic σε σκηνοθεσια και ατμοσφαιρα ala Andor, μαλλον ατύχησαν.
Ο ασιάτης ηθοποιός ειναι πολύ καλος στον ρόλο του. Οι padawans του και η πρωταγωνιστρια ειναι μέτριοι (η μικρη padawan ειναι αθλια).
Ελπιζω να ανεβει στην συνέχεια. Σκοπευω να δω τα υπολοιπα μαζεμένα οταν τελειώσει.
Αν εννοείς την Dafne Keen, είναι από τα καλύτερα πράγματα στην σειρά. Και η άλλη μου άρεσε, που εμφανίστηκε μόνο σε μια σύντομη σκηνή, σίγουρα από τα πιο ενδιαφέροντα design που έχουμε δει στο Star Wars.
Δεν συμμερίζομαι το ανελέητο κράξιμο, όσον αφορά κάτι βαθμολογίες σε IMDb και άλλες παρεμφερείς σελίδες, αυτές έχουν πάψει να έχουν νόημα εδώ και χρόνια (όχι ότι είχαν και ποτέ), καθώς πλέον το review bombing έχει ξεφύγει. Τι αξιοπιστία μπορεί να έχει ένας βαθμός που περιέχει χιλιάδες άσους και δυαρακια που έχουν βάλει μετά από οργανωμένο bombing από το reddit, τον βόθρο του internet?
Προσωπικά ένα τίμιο 7.5 βάζω στα δύο πρώτα επεισόδια του Acolyte, με αρκετά θετικά και κάποια αρνητικά. Ένα μεγάλο θετικό για μένα είναι οι χαρακτήρες, που είναι σχεδόν όλοι ενδιαφέροντες, σε μια εποχή που δεν έχει εξερευνηθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν και άρα ξεκινάμε με λευκή σελίδα. Ο μόνος χαρακτήρας που δεν με πείθει και ίσως να φταίει και η άχρωμη και αδιάφορη κατ’εμε ηθοποιός, είναι η Osha/Mae. Μεχ.
Όμορφοι πλανήτες, αναφορές σε πολλά πραγματακια από lore που βρίσκει κανείς στα Legends, επιτέλους πολλοί εξωγήινοι, και ωραίες χορογραφίες στις μάχες.
Το μόνο που με χάλασε εκτος από την Amandla Sternberg είναι η σκηνοθεσία της Headland στα πρώτα δύο επεισόδια, αλλά ευτυχώς τα υπόλοιπα έχουν άλλους σκηνοθέτες. Σε αντίθεση με τον Λούκας που είναι εξαιρετικός και ως δημιουργός και ως σκηνοθέτης, ίσως η Headland θα έπρεπε να περιοριστεί στην δημιουργία μόνο. Επίσης, σε κάποιες σκηνές τα διάφορα practical sets φαίνονται βγαλμένα από κάποια σειρά μισό επίπεδο καλύτερη από Ηρακλή και Ζήνα , και γενικά έχουν μια ατμόσφαιρα 90ς, που άλλωστε έχουν όλες οι σειρές της Headland. Αυτό θα μπορούσε να είναι καλύτερο.
Εν τέλει απλά γυρίστε τα πάντα πλέον στο Volume που φαίνεται άψογο, και καλύτερο και από CGI, και από practical sets.
Συνοπτικά, θα μπορούσε να είναι και (αρκετα) καλύτερο για μένα, αλλά βλέπεται ευχάριστα. Πέρασα καλά όσο το έβλεπα, χωρίς να με συγκλονίσει κάτι. Τίποτα δε θα είναι ποτέ όσο καλό όσο οι 6 κλασικές ταινίες και το Clone Wars άλλωστε. Προς το παρόν το προτιμώ σίγουρα από Andor, και χαίρομαι που δεν το θυμίζει σε τίποτα.
Εχει αρχίσει ένας τρελός πόλεμος μεταξύ των Star Wars φανς και των παραγωγών του Acolyte (κυρίως) που αυτή τη στιγμή μικρή σημασία έχει πόσο καλή είναι η σειρά η όχι (ψιλοαδιάφορη προς το παρόν αλλά όχι κακή). Όλο το hate είναι μια αντίδραση σε διάφορες δηλώσεις που έγιναν από τους παραγωγούς, εντελώς ηλίθιες δηλώσεις του τύπου “R2D2 is a lesbian” και κάτι παρόμοια, που με την σειρά τους έγιναν ως αντίδραση σε βίντεο μερικών youtubers για το πόσο woke είναι πλέον το Star Wars κτλ κτλ.
Σαν να βλέπεις τίποτα 12χρονα να μαλώνουν στο σχολείο με στόχο ποιος θα εκνευρίσει τον άλλον περισσότερο.
Κερδισμένοι βγαίνουν και οι 2 βέβαια. Οι youtubers κερδίζουν όλο και περισσότερα views με την τζάμπα διαφήμιση που τους γίνεται, η Disney κερδίζει αφού οι φανς θα κάτσουν να δούνε και την πιο αδιάφορη σειρά απλά για το hate-watch.
“Καταπληκτικο” και το 3ο επεισοδιο.Θα ξεχασουμε και αυτα που ξεραμε για το Star Wars…
Ετσι απλα και ομορφα ακυρωσε τα Prequels και οτιδηποτε ειχαμε ως σταθερες…
Τρελη επιτυχια και το 4ο επεισοδιο.Πλεον το βλεπω για να γελαω
Δεν το βλέπω άλλο, καλύφθηκε η αρχική μου περιέργεια, αλλά οφείλω να ομολογήσω πως ο τρελός χαμός που γίνεται στα social έχει αρχίσει να έχει πολύ πλάκα.