ε οκ δεν το βρήκα πολύ καλό
Το setting όλο μου θυμίζει rehash του Return και επειδή ο JJ το έκανε πάλι στο TFA, ε αυτό το κάνει ακόμα πιο ‘‘ύποπτο’’.
O JJ αντέγραψε το ANH στα βασικά της πλοκής, πήρε τους κλασσικούς χαρακτήρες και έκανε μια δική του εκδοχή του καθενός και έδωσε το TFA που ουσιαστικά γράφτηκε εν μέσω γυρισμάτων, για να προλάβει τα χρονοδιαγράμματα. Μετά στα καπάκια ο RJ πήρε κάτι το οποίο αναγκάστηκε να κάνει ένα soft reboot και να βγάλει εκτός τα gimmick mystery boxes του JJ (το μόνο πράγμα που ξέρει να κάνει ο JJ δηλαδή, mystery boxes που είναι άδεια, βλέπε Lost) γιατί δεν δούλευαν -snoke, γονείς της Ray- . Δεν τα κατάφερε γιατί πως να καταφέρεις το οτιδήποτε όταν η βάση σου είναι σαθρή - ο Johnson δεν είναι κανένας τυχαίος, το Looper και ειδικά το Brick το αποδεικνύουν περίτρανα και στο TLJ κακώς πιστώθηκε μόνος του την αποτυχία της ταινίας στα μάτια των fans-? Το TLJ το θεωρώ την χειρότερη Star Wars ταινία από τις 8 μέχρι τώρα των τριλογιών αλλά από την άλλη έχω μια απορία στο πως θα ήταν αυτή η ταινία, αν υπήρχε ένα κεντρικό story arc από την αρχή, όχι από τον Johnson -ας σκηνοθετούσε μόνο γιατί σκηνοθετικά δεν ήταν κακή ταινία, ίσα ίσα- αλλά από κάποιον που ενδιαφέρετε να εξελίξει το saga. H Disney πίστεψε ότι το saga θα προχωρούσε με rehash χαρακτήρων, νοσταλγία, κανένα ρίσκο και καμία διάθεση να πουν κάτι καινούριο και να προχωρήσουν μπροστά την ιστορία. O Lucas καλώς ή κακώς somehow και χωρίς να μου αρέσουν σα ταινίες τα prequel, προχώρησε το saga και το εξέλιξε, ενώ παράλληλα έκανε και ΑΠΕΙΡΟ fan service. Ο JJ έκανε ότι ακριβώς δεν έπρεπε να κάνει, ο Johnson άθελά του -αλλά και γιατί προφανώς δεν ήταν και ο μεγαλύτερος fan ή ο πιο κατάλληλος και φάνηκε στις λύσεις που βρήκε για να προχωρήσει την ιστορία- το reboot-αρε και το σκότωσε και τώρα ήρθε πάλι ο JJ να επαναφέρει ΠΑΛΙ τα gimmicks του για να δώσει ένα φινάλε σε όλο αυτό το…τσίρκο?
Και τώρα μετά από όλα αυτά να δω τί στο teazer? ένα rehash του ROTJ, ξανά μανά πίσω τον Palpatine και πάλι ένα μπαστάρδεμα που δεν βγάζει ούτε νόημα, κουράζει και δεν προσφέρει τίποτα παρά άντε κάνα eye candy? eye candy πήραμε με την κωλοτούμπα στην αρχή του, οκ.
Επίσης δεν νομίζω να είμαι ο μόνος που του φάνηκε η κωλοτούμπα της Ρέυ μαλακία, γιατί α. Δεν έχουμε συνηθίσει ούτε slow motion ούτε τέτοιες καγκουριές στο Star Wars λες και είναι Matrix και (κυρίως) β. Αν αυτό το έβλεπα να το κάνει ο Anakin εκεί θα ξέφευγε και ένα ίσως wow γιατί ήταν ο Anakin και ήταν οι Jedi των prequel και του expanded. H Ray τί ακριβώς είναι 2 ταινίες τώρα δεν ξέρουμε και το να παρουσιάζεται συνεχώς σαν ένας OP jedi που όμοιό του δεν έχει ξαναδεί το σύμπαν και η πλάση, έχει καταντήσει γελοίο
ο Αυτοκράτορας επίσης έκλεισε το Arc του. Και ότι extra μπορεί να θέλει να δεί ο κόσμος, υπάρχει και στο Expanded και στο Clone Wars και λίγο στο Rebels ως κάτι πιο προσβάσιμο πλέον. Δεν καταλαβαίνω -δηλαδή καταλαβαίνω μόνο από πλευράς μάρκετινγκ κ box office βλέψεις μονάχα- να επαναφέρουν κάτι που έχει κλείσει άψογα την ιστορία του και έχει αποτυπωθεί σε χαρτί και πανί πολλάκις σε πολλές του φάσεις και περιόδους… δηλαδή αν είναι να αναιρέσουμε και το φινάλε του ROTJ ε οκ, υποθέτω στο τέλος θα γίνει ένα teaze με τον Vader και θα στρώσουν τον δρόμο έτσι την επόμενη τριλογία του Disney Saga, μιας και ο θάνατος δεν μετράει πια, το προσωπικό journey του κεντρικού χαρακτήρα θα αναιρείται για το τελειώσει ξανά ο επόμενος κεντρικός χαρακτήρας κοκ…
αυτό είναι κακή τηλεόραση, δεν είναι Star Wars
κατά τα άλλα δεν διαφωνώ μέσες άκρες σε αυτά που γράφεις στην τελευταία παράγραφο για τα prequel, αλλά αυτό το ‘‘Star Wars βλέπουμε…’’ λίγο υποτιμητικά που το βλέπω τα τελευταία χρόνια -και δεν στο λέω επί προσωπικού, το βλέπω να το λέει πολύς κόσμος- ε είναι μαλακία γιατί δεν συνέβαινε παλαιότερα… και είναι λόγο Disney κατά κύριο λόγο.
Σόρυ αν σου φαίνεται ισοπεδωτικό όλο αυτό, αλλά τι να πω, μεγάλωσα με Star Wars και από αυτά τα μπλοκμπάστερ του χόλυγουντ, ήταν μια ζωή το αγαπημένο μου ακόμα και στις κακές του στιγμές και καλώς ή κακώς με τράβηξε και σε άλλα πράγματα όπως RPGs, βιβλία, κόμιξ κτλ -διάολε ακόμα κάθε κυριακή παίζω board games σαν το imperial assault με άλλα 5 άτομα και περιμένω πως κ πως τα expansions -. Έβγαινε το episode 1 στο σινεμά και ήταν γιορτή, έβγαινε το 2 που ήδη ο κόσμος είχε χαλαστεί με το 1 και ήταν πάλι γιορτή, τώρα βγαίνουν ταινίες κάθε χρόνο και είναι μια μιζέρια, λες και βλέπω MCU η φάση…ε ξενερώνω, πως να μην ξενερώσω όταν κατάφεραν να το διασύρουν τόσο. Είναι μαλακία όπως και να έχει, να έχεις ένα saga με ένα τόσο πλούσιο κόσμο και δη ανεξερεύνητο σε πολλά επίπεδα και να πουλάς μόνο νοσταλγία και τίποτα άλλο. Μπορεί να με λές παρελθοντολάγνο αλλά είμαι από τους λίγους εδώ τουλάχιστον που δεν θέλω να βλέπω fan servive πια και ντόπες νοσταλγίας, αλλά μια εξέλιξη στο σύμπαν του Star Wars μακρυά από τις παλιότερες ταινίες και familiar faces