Μαδερφακιν star wars

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ τελευταιο επεισοδιο Mandalorian!

ακολουθει spoiler

Summary

DARKSABER ρε!!!

4 Likes

Τελικά το Mandalorian παρέδωσε ακριβώς αυτά τα οποία είχε ανάγκη το κοινό. Space western, fan service, πλοκή και δράση που δεν το ζορίζουν, μικρά easter eggs, αγνή απόλαυση. Μπορεί το τελευταίο επεισόδιο να είναι μες το fan service, αλλά δεν κλαις τουλάχιστον τον χρόνο σου.

Κάτι που είδα τώρα στο imdb που πήγα να βαθμολογήσω:

Summary

Ιt was Donald Glover who inspired Jon Faverau to keep Baby Yoda a secret until the first “Mandalorian” episode debuted on Disney Plus, (Glover also played a young Lando Calrissian in Solo: A Star Wars Story) so he’s no stranger to the “Star Wars” franchise. During filming of the “Lion King” remake, Glover (who voiced Simba in the movie) told Favreau that audiences liked surprises. “We were talking about music and pop culture, and he was saying that what people really like now is to be surprised, because it doesn’t happen that much,” Favreau said. “When Beyoncé did an album, she would just put it online and everybody would react to it. Just putting it out there spurred a conversation that would become more viral and bring more genuine attention than any marketing.”

Ο τύπος είναι απλά ο άρχοντας του pop culture για την τελευταία πενταετία. Ωραίος Φιλόνι στο επεισόδιο που σκηνοθέτησε, όπως και η λατρεία ο Waititi. Απολαυστικό και απλό.

edit: Werner Herzog ρε! Έσκασε από το πουθενά με πλήρη άγνοια του SW franchise γιατί δεν έχει ανάγκη, έπαιξε υποδειγματικά και παρά το ότι σαν σκηνοθέτης είναι μακριά από αυτή την αισθητική, έδωσε και αυτός το κατιτίς του:

After shooting the scenes with “Baby Yoda” using a puppet, the crew decided to go for another take without the puppet, to replace it with CGI during post-production in case it didn’t look convincing. When Werner Herzog, who plays “the Client” in the series, found out about this, he commented: “You are cowards! Leave it!”. The scenes with the puppet were eventually used; according to Herzog, it looked “heartbreakingly beautiful”.

4 Likes

Γενικα το cgi ποτε δεν θα αντικαταστησει πληρως την αμεσοτητα που σου βγαζει μια μαριονετα, μια στολη, ενα κατασκευασμενο set ή ενα μοντελο.
Οσο καλο και να γινει, παντα θα ειναι cgi κ θα βγαζει κατι το ψυχρο κ το κομπιουτεριστικο. Μια καλη μαριονετα τυπου Yoda baby, θα φαινεται ισως κατι το artificial αλλα σε αντιθεση με το cgi, ο θεατης το νιωθει παντα απτο και αληθινο, σαν κατι που μπορει να ακουμπησει…

Για αυτο κ πχ το alien ή το the Thing θα ειναι παντα πιο τρομακτικα απο οτι cgi πλασμα υπαρχει εκει εξω, οντας δημιουργιες 30-40 ετων παλιες… ο Baby Yoda αμφιβαλλω αν ειχε την ιδια αποδοχη αν ηταν ψηφιακος!

Η μιξη animatronics cgi και practicals ειναι οτι καλυτερο οταν γινετε σωστα οπως πχ εδω με τον baby Yoda , αλλα αυτο δυστυχως σε αυτο τον χωρο γινεται σπανιως γτ θελει σοβαρους δημιουργους απο πισω που να ξερουν απο σκηνοθεσια κ κοστιζει κ αρκετα (Jurassic Park, Mad Max:Fury Road, Blade Runner 2049 κτλ)

1 Like

Σε κάτι τέτοια πάντα σκέφτομαι το cgi του Hobbit και πονάω λίγο, όπως και τον prequel yoda, abomination από όλες τις απόψεις αλλά ναι. Άλλος ο απτός τρόμος. Αλλιώς εξωτερικεύεται η χημεία και η ενέργεια μερικών σκηνών αν ο άλλος το έχει εκεί δίπλα του ενώ γυρίζει την σκηνή.

Δεν μπορώ να φανταστώ τον baby yoda ψηφιακό, (ακόμη χαίρομαι το πετσόκομμα του Snoke - RJ μας έσωσες από δαύτον) ευτυχώς νομίζω στην προκειμένη μίλησε ο απαράβατος κανόνας του SW feeling που μετέδωσε το Mandalorian σχετικά αβίαστα.

1 Like

Αλλη ξενερα τοτε στο TFA, που σκαει ο cgi Snoke -που αγνοουσα οτι θα ηταν ψηφιακος- και λεω οοοοχι ρε φιλε και Palpatine re-hash και ψηφιακος;;!! Με εχασε πριν πει καν μια προταση :stuck_out_tongue:
Καλα τα prequels ηταν ενα cgi crap-fest με καλυτερη μοιρα το Episode I ισως σε ενα βαθμο, που ειχε κρατησει αρκετα practicals, real sets κ models + ηταν κ το μονο γυρισμενο σε φιλμ νομιζω (χωρις κ αυτο να αποφευγει πληρως την cgi υπερβολη στη μεγαλυτερη διαρκεια του)

Στο mandalorian το κρατησαν οσο οσο χρειαζεται ενα Star Wars θεαμα κατα τη γνωμη μου, λιγα εφε, πολλα practicals και real sets κ οπου ηθελε βαρυ cgi τοσο οσο ωστε να μην σε μπουκωνει και μετα που θα γινετε cut σε μια κανονικη σκηνη να σου χτυπαει περιεργα… πολυ μετρημενη παραγωγη!

Υγ. Στο Hobbit, το οποιο πρωτο btw μου αρεσε αρκετα (δεν εχω αναμνηση απο τις αλλες δυο), με εβγαζαν τοσο off τα ψηφιακα τελωνια κ ορκς οσο και οι εξωφθαλμα ψηφιακες σκαλωσιες κ γκρεμοι στα εγκατα του βουνου που ημουν σε φαση ποσο κριμα, μαρεσει αυτη η σκηνη αλλα γιατι να μην ειναι τυποι με κουστουμια ή animatronics οπως πχ στο lotr στις περισσοτερες lower scale σκηνες δρασης του, να το νιωσω λιγο αληθινο και να το φχαριστηθω περισσοτερο;;!!

1 Like

+1 για το Mandalorian, πολύ μετρημένη παραγωγή indeed.

Περίμενε να δεις και την τελευταία ταινία και μετά θα εμβαθύνεις στην ξενέρα σου να ξέρεις.

Το 1 πλάκα πλάκα, τον ηλίθιο gungan war να μην είχε, και καμιά σειρά παραπάνω για τον Darth Maul (τον Boba Fett των sith) θα μπορούσε να είναι αξιοπρεπές b-movie. Άντε να κόβανε και pod racing.

Hobbit είμαστε οφ τόπικ, αλλά το πρώτο με είχε χαροποιήσει για την πιστότητά του στο βιβλίο αλλά και για την σεβαστή επέκτασή του. Χρήζουν ειδικού σχολιασμού αυτές οι ταινίες. Ορκ και goblins όμως ήταν για κλάματα. Cgi λαιμός - προκοίλι - λοίπος - μούσι αν είναι δυνατόν τι σκέφτονταν. Επίσης το Cgi σε Azog - Borg στέρησε από αξιοπρεπείς κακούς, σκέφτομαι προσέγγιση τύπου Uruk Hai σε αυτούς και απορώ με το τι ευκαιρία χάσανε. Το θέλανε πιο παιδικό όμως συνολικά και δεν μπορώ να τους αδικήσω. Οριακά τα λες Χριστουγεννιάτικες ταινίες.

1 Like

Απλα 10/10 και τα δυο τελευταια επεισοδια Mandalorian.

Τα CGI γαμανε και το Mandalorian εχει αρκετα κι απο δαυτα.

CGI Yoda >>>>>>> κουκλα Yoda οπως και να χει.

Το Mandalorian ήταν το σωστό show στην σωστή στιγμή. Τα 2 τελευταία επεισόδια μου φάνηκαν απλά εξαιρετικά. Είχα καιρό να ενθουσιαστώ με Star Wars, βασικά από την αρχική τριλογία. Δεν είναι μόνο ως story και χαρακτήρες, έχουν πιάσει την αισθητική της αρχικής τριλογίας 100% και το fan service δεν γίνεται ενοχλητικό, ίσα ίσα δηλαδή που γουστάρεις κάργα σε αρκετές στιγμές. Σε γενικές γραμμές ωραία η σεζόν, με έκανε να ανυπομονώ για 2η. Δεν το λες λίγο.

Αυτό πάντως που βλέπουμε καλύτερες σκηνές δράσης σε σειρές από ότι σε ταινίες τα τελευταία χρόνια πρέπει να τους προβληματίσει λιγάκι εκεί στο Hollywood ε. Η σκηνή με IG-11 ήταν μεγάλο έπος. Μου άρεσε που έφυγαν και στο soundtrack λίγο πιο μακριά από τα κλασικά themes.

Περί εφε και baby Yoda μου άρεσε η κούκλα μεν αλλά σε αυτό το σημείο δεν θα με χαλούσε καθόλου cgi yoda, ούτε νομίζω πως αυτός ήταν ο λόγος της επιτυχίας του χαρακτήρα, εδώ έγινε χαμός με ψηφιακό baby groot με yoda δεν θα γινόταν;

Τα ψηφιακά εφέ στα creatures εδώ και καιρό έχουν πάει σε άλλο level. Και σε αυτό το σημείο να επαναλάβω ότι μου άρεσαν ΟΛΑ τα ψηφιακά orc, trolls κτλ στις ταινίες Hobbit. Το πρόβλημα μου με τα cgi είναι όταν γεμίζεις για πολύ ώρα την οθόνη με ψηφιακή πληροφορία. Ψηφιακοί χαρακτήρες, ψηφιακό background για πολύ ώρα κουράζει κάπως, από εκεί και μετά έχει σημασία πως θα τα χειριστεί όλα αυτά και ο εκάστοτε σκηνοθέτης. Καθόλου τυχαία οι ταινίες που τα ψηφιακά εφέ μου φάνηκαν πιο ενοχλητικά ήταν από μέτριους και κακούς σκηνοθέτες (Bay, Snyder, Lucas).

2 Likes

ολοι βρίζανε την προηγούμενη τριλογία αλλα θεωρώ οτι η χειρότερη ηταν αυτη και το χειρότερο με ΔΙΑΦΟΡΑ επεισόδιο ηταν το τελευταίο!!!Απο την τελευταια τριλογία μονο το Rogue one μου άρεσε τα άλλα δύο ηταν πάρτο ενα και χτύπα το άλλο!!!Κριμα να παίζουν ετσι με εμας που έχουμε μεγαλώσει με τα Star wars

δεν ξερω αν τρολαρεις αλλα το rogue one δεν ειναι μερος της τελευταιας τριλογιας… :no_mouth:

φιλε ειπα οτι ειναι το καλύτερο τους και νομιζω η τριλογια βασιστικε πανω σε αυτο η χάνω κατι?
Διοτι νομιζω οτι η τελευταια ΤΡΙΛΟΓΙΑ πανω στο Rogue one έχει βασιστει

Μήπως εννοείς το force awakens?

Νομιζω εκανα λαθος το Rogue one δεν το έχω δει!!!Τι φάση

Καλα συμβαινουν αυτα…στο παρον τοπικ συμβαινουν και χειροτερα, οπως για παραδειγμα δηλωσεις για τα prequels που ειναι απλως αναληθεις, ασχετα απο προσωπικο γουστο.

Αν δεν εχεις δει το Rogue One, εχεις χασει την καλυτερη ταινια Star Wars που εχει βγει επι Disney.

1 Like

Βσκ εσυ εισαι το χειροτερο πραγμα στο παρον τοπικ :relaxed:

Σε ευχαριστω, καλη χρονια και σε σενα και καλα μυαλα.

Οταν μαθεις να ξεχωριζεις practical effects απο CGI μπορω να σου κανω επιτελους και εκεινα τα μαθηματα για τα midichlorians μπας και καταλαβεις το πως δεν αλλαζουν τιποτα απο την αρχικη τριλογια, και μαλιστα προσθετουν στις ταινιες και στην μαγεια τους.

Ευτυχώς τελείωσε, δεν έχει άλλο. Έχουν γραφτεί τα πάντα, δεν νομίζω ότι σηκώνουν πολλές αναλύσεις οι ταινίες, όλα τα αρνητικά που έχουν γραφτεί και για τις 3 ταινίες είναι αληθή (για τα σενάρια, για τους χαρακτήρες, για το ξεπλυμένο, για τα άσχετα, τα άκυρα, κλπ), προσωπικά βρήκα ωραία πράγματα και στις 3 να χαμογελάσει ο φανμπόης μέσα μου, ε, αυτά, τι άλλο να προσθέσει κανείς; Χαμένη ευκαιρία και αυτή η τριλογία, όπως και το Σόλο.

Το οποίο Σόλο θα ήθελα να πω ότι θα ήταν μια θαυμάσια πραγματικά ταινία αν 1) βρίσκανε έναν χαρισματικό ηθοποιό να πυροβολάει ατάκες όπως πρέπει και όχι έναν τυπικό αδιάφορο (ούτε το 1/1000 του Χάρισον) και 2) έβρισκαν μια ηθοποιό να έχει χημεία με τον πρωταγωνιστή που θα έπρεπε να είναι άλλος είπαμε. Κρίμα και σε αυτό.

Το Μανταλόριαν τα γάμησε όλα όμως οπότε όλα καλά. Είμαι ευτυχής. Ξεκινάμε και Clone Wars με τα παιδιά.

7 Likes

Πάντως ότι και να λέμε το Mandalorian ίσως πέτυχε κάτι πολύ σημαντικό. Έδειξε πια κατεύθυνση πρέπει να ακολουθήσει η Disney για το μέλλον του franchise. Υπάρχει διαφορά να κινεί την πλοκή το fan service με το να είναι το αλατοπίπερο της, χωρίς ουσιαστικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας . Το mandalorian νομίζω παίρνει ικανοποιητικό βαθμό στο δεύτερο

1 Like

Δεν καταλαβαινω τον ορο fan service ομολογω (εννοειται πως συμφωνω με καθε λεξη).

Εισαι στο συμπαν του Star Wars. Ειναι κακο να δειξεις ξανα τον Tatooine? Να δειξεις Jawa? Να δειξεις πλανο με τους διδυμους ηλιους? Δεν αποκαλειται καν fan service οταν γινεται ενα μικρο κομματι της καταπληκτικης ιστοριας, οπως ειπες. Οταν ομως γινεται η πεμπτουσια, εκει ειναι fan service.

Οταν ο Rian Johnson βαζει τον Luke να πεθαινει σε εναν ασχετο εντελως πλανητη που τυχαινει να εχει πανομοιοτυπους διδυμους ηλιους, εκει καπου ας πουμε δυσανασχετεις. Γενικοτερα η sequel τριλογια εχει τεραστια προβληματα με το suspension of disbelief. Ακομα και ελαχιστα καχυποπτος να ειναι κανεις ως ανθρωπος, αυτα που γινονται και στις 3 ταινιες, καταλαβαινεις πως γινονται με σκοπιμοτητες, με στοχο να χτυπησουν στην νοσταλγια, να βγαλουν το γρηγορο και ευκολο χρημα, να τραβηξουν τους casuals στους σινεμαδες, αντι να εστιασουν στην ιστορια.

Αντιθετα το Mandalorian, οπως ηταν και το Clone Wars και το Rebels, και οπως ευελπιστω να ειναι και το Cassian Andor και το Kenobi, εστιασαν στην ιστορια, και μονο στην ιστορια. Οπως ειπε κι ο Βικ, κι εγω βρηκα πολλα πραγματα να χαμογελασω ως Star Wars fan στις 2 απο τις 3 ταινιες (στην δευτερη με τι να χαμογελασω, μιζερια απο το πρωτο ως το τελευταιο δευτερολεπτο), αλλα σε μια υποτυπωδη αναλυση, μιλαμε πραγματικα για πολυ ρηχες ιστοριες. Τραβηγμενες απο τα μαλλια. Κριμα πραγματικα.

Παρτε κι αυτα γιατι ισοπεδωσαν το συμπαν.
Καποια στιγμη θα βαλω και ολοκληρα τα soundracks απο τα 8 επεισοδια του Mandalorian. Αξιος συνεχιστης του John Williams ο Ludwig Gorranson.

2 Likes

Στην σκηνή θανάτου του Λουκ , έχω την εντύπωση πως ήταν όραμα οι δύο ήλιοι που είδε.Είδε κάτι από τον τόπο του στα τελευταία.Δε νομίζω ότι ΄ταν θέμα πλανήτη.Τουλάχιστον έτσι το εξέλαβα εγώ.Μπορεί να κάνω και λάθος.