Μαδερφακιν star wars

Οχι, ο Rian Johnson εβαλε τον πλανητη στο συστημα Ahch-To να περιστρεφεται γυρω απο δυο ηλιους, για να δειξει συμβολικα το ταξιδι του Λουκ που τελειωνε με τον Λουκ να κοιταει ακριβως το ιδιο ηλιοβασιλεμα που κοιτουσε στον Tatooine οταν ηταν εφηβος.

Και αποτυγχανει οικτρα και σε αυτο, καθως αυτο το ηλιοβασιλεμα στον Tatooine παντοτε συμβολιζε για τον Luke το ταξιδι αναμεσα στα αστερια, και την ελπιδα για μακρινους κοσμους, που θα τον παρουν μακρια απο αυτο το καταραμενο μερος που μισουσε. Και τι κανει ο τυπος? Παει και τον βαζει να πεθαινει απομονωμενος για 6 χρονια, εχοντας παρατησει τους παντες και τον αγωνα εναντια στο κακο.

Και στο ΙΧ, βαζει την Rey ο αλλος ο πανεξυπνος ο Abrams, να παει να θαβει τα δυο φωτοσπαθα του Luke και της Leia (ενα εκ των οποιων ανηκε και στον Anakin) στον πλανητη που μισουσαν ολοι οι Skywalkers… μονο και μονο επειδη οταν ηταν παιδακι, εφαγε κοκομπλοκο με τον Tatooine, σε τετοιο βαθμο που πηγε κι εκανε remake του A New Hope με το Force Awakens.

1 Like

Εντάξει σε κάποια σημεία είσαι λίγο υπερβολικός με TLJ. Βέβαια γούστα είναι αυτά. Πάντως το TFA είναι μια ταινία που και εγώ πέρασα ευχαριστα στο σινεμά, αλλά όταν την ξαναείδα μου φάνηκε τελείως αδιάφορη χωρίς ούτε ένα καλό μέρος (όσο καλή σκηνοθεσία και να είχε). Το Last Jedi μπορεί να είναι μια ταινία με αρκετά χάλια μέρη και τουλάχιστον αμφιλεγομενες επιλογές , αλλά έχει και κάποια πράγματα που, εμένα τουλάχιστον, μου άρεσαν(εξακολουθώ όμως να το θεωρώ χειρότερο) . Σε γενικές γραμμές πάντως συμφωνούμε

1 Like

Περιμενα να τελειωσει το Mandalorian γιατι θεωρησα οτι λογω της φυσεως της σειρας και του structure της, θα ηταν σωστοτερο να την δω συνολικα και οχι μεμονωμενα…

Συνολικα μου φανηκε καλη και σε αυτο βοηθησαν κυριως τα 2 τελευταια επεισοδια που ανεβασαν την υπολοιπη σειρα απο το κατι μετριο με θετικο προσημο, σε κατι καλο γενικοτερα.

Το μεγαλο + ολης της σειρας, ηταν σιγουρα το feeling και η ατμοσφαιρα που εβγαζε, καθως ηταν αρκετα κοντα σε εκεινο των σειρων/ταινιων του Lucas και πολυ λιγοτερο στο προσφατο της Disney. Απο το costume design, την επιλογη για αρκετα practical effects οπου ηταν εφικτο, το αρκετα καλο cgi χωρις υπερφορτωση αυτου, τους εξωτερικους χωρους και την κατα βαση πληθωρα διαφορετικων settings κ locations, ολα ηταν ιδανικα για να σε πανε actually in a galaxy far far away, πιστα στο Lucas era vision για το uviverse του Star Wars.

Ηταν πολυ σημαντικο και τονωτικο να βλεπεις κατι τοσο Star Wars-y επιτελους, που καταφερε να καλυψει σε σημαντικο βαθμο αρκετα απο τα γκριζα ή αρνητικα σημεια της σειρας και να μην σε ενοχλουν στο βαθμο που ισως θα ενοχλουσαν διαφορετικα. Ετσι το fan service ηταν το δευτερο μεγαλο + της σειρας, το οποιο σπανια ειναι και προτερημα σε μια παραγωγη ακριβως γιατι κραταει τα πραγματα στασιμα κλεινοντας συνεχως το ματι στον fan και του επαναλανσαρει πραγματα που εχει δει και ξαναδει και ξαναδει χωρις να δινει κατι καινουριο ουσιαστικα ποτε. Η σειρα ειχε ΠΟΛΥ fan service αλλα λογω της δομης και του structure της, ηταν ιδανικο και παλι στο μεγαλυτερο συνολο του. Απο easter eggs και throwbacks σε γνωριμα στοιχεια του saga και lore, μεχρι fan service μεσω των ιδιων των πρωταγωνιστων και της πορειας της ιστοριας, νομιζω οτι πηγε το μαχαιρι στο κοκκαλο οσο αφορα το τι ηθελε να δει ο φαν και μεχρι ποια συχνοτητα θα αντεχε αυτη την κατευθυνση.

Και αυτο δινει πασα στα 1-2 γκριζα/μελανα στοιχεια της σειρας, με πρωτο για εμενα την μορφη της και το τι επηρεαζε αυτη στην ουσια της σειρας.

Η σειρα ηταν sunday morning cartoon οπως τα clone wars ή το Rebels. Οποιο βαθος ή πολυπλοκοτητα σε χαρακτηρες και ιστορια μπορει να ειχε, εφτανε μεχρι εκει, ενος μισαωρου cartoon. Τα μικρα επεισοδια υποδηλωναν αυτο με κεφαλαια σχεδον γραμματα, οτι οι μονοδιαστατοι χαρακτηρες θα ειναι αρκετα cartoon-ish, το κεντρικο story θα ειναι απλο και χωρις πολλα πολλα και θα παιξει πολυ filler στη μεση για να καταληξει η σειρα καπου στο τελος που θα σου πεταξει αρκετο τυρακι για την επομενη σεζον. Ολα αυτα προσωπικα θεμιτα και καλωδεχουμενα καθως μου αρεσει το clone wars/rebels, οχι ομως 100% my cup of tea γτ ειχα την αρχικη εντυπωση οτι θα δω κανονικη σειρα + οτι το καλοδεχουμενα δεν αναιρει και το οτι αναγκαστικα στοιχεια οπως πιο συνθετο story, χαρακτηρες πιο συνθετοι και οχι χαρτινοι και γενικοτερα πολυπλοκοτητα στο concept, ολα αυτα τα αφηνουμε πισω σε μεγαλο βαθμο.

Ετσι μετα την μορφη της σειρας, ενα ετσι κ ετσι κομματι της ηταν και το main story για μενα, καθως ηταν νομιζω αρκετα απλο και ενω εδειξε διαθεση να ανοιξει το lore λιγο παραπανω, δεν το πηγε και τοσο μπροστα οσο ισως περιμενε καποιος. Μπορει να εδωσε baby yoda που ηταν το βασικο plot device της σειρας κ κατι αναπαντεχο που εβαλε ενα λιθαρακι στο lore (μαζι με λιγο backstory για Mandalorians που ηδη το ψιλοξεραμε αλλα οκ), αλλα εμεινε εκει, στο οτι υπαρχει ενας potential jedi/sith force user εκει εξω. Και οχι κατι αλλο. Αυτο. Αφησε πολλα ενδεχομενα για το μελλον του αλλα υποθετικα μπορω να σκεφτω πολλα, επι τη πραξη τον κρατησε σε ακομα χαμηλα επιπεδα και δεν τον εκανε ουσιαστικα κατι (πλην του να κρατησει το ενδιαφερον στη σειρα οταν αυτη ηταν στα down της επειδη… ειναι ο Baby Yoda :stuck_out_tongue: το καλυτερο marketing της Lucasarts εδω και δεκαετιες ισως -το οποιο με κερδισε κ εμενα κ υποθετω και τον πιο κυνικο εκει εξω)

Τελος, στα μειον ξεκαθαρα (γτ τα παραπανω ειναι γκριζες ζωνες για μενα) ειναι το γεγονος οτι η σειρα ειχε θεματα στο συγγραφικο κομματι σε μεγαλο βαθμο ανα διαστηματα. Και αυτο γιατι απο τα 8 επεισοδια, τα 3-4 τουλαχιστον ειναι ξερα fillers τα οποια δεν ειναι καν ενδιαφεροντα στο μεγαλυτερο σκελος τους. Τα επεισοδια 4-5-6 ειναι κακα fillers τα οποια πετανε λιγο εως ελαχιστο character development για τον Mando (που δεν ειναι καν ενας πολυπλοκος χαρακτηρας τυπου Ashoka ή κατι παρεμφερες) ή καποιον companion/enemy και μετα υπαρχει μια τρελα generic πλοκη σαββατο πρωι cartoon που πρεπει να ξεπεταξουμε για να τελειωνουμε, μπας κ γινει κατι. Μεχρι το 6ο επεισοδιο, ενω ειχε στοιχεια η σειρα που μου αρεσαν, αν μου ελεγε κανεις οτι τρωει cancel β’ σεζον, δεν ειναι οτι θα ξενερωνα πολυ κιολας. Αν ειδικα δεν ειχα το premise λογω εμπειριας (οπως ολοι βσκ που βλεπουμε σειρες) οτι οκ σιγουρα θα γινει κατι στα 2 τελευταια, δεν θα με ενοιαζε ισως και καθολου πλην ελαχιστου.

Μιας και επιασα τα μεσαια επεισοδια, ας πω οτι και τα 3 πρωτα ηταν μετρια προς καλα, με + οτι οκ υπηρξε ο Yoda baby και τα παραπανω περι ατμοσφαιρας κτλ και απο την αλλη ειχαν αρκετο filler κομματι μεσα (το 2ο πχ ειχε βαρετο side quest απο μετριο rpg, το 3ο ειχε το φιναλε πολυ δυνατο, ολο το υπολοιπο ομως μετρια δραση και τιποτα παραπανω) ενω τα 2 τελευταια ηταν απο τα καλυτερα clone wars/rebels επεισοδια που σηκωσαν ολη τη σειρα στους ωμους και delivered as hell την αναμονη που καναμε μεχρι εκει. Αλλα αυτα τα 3 μεσαια, δεν νομιζω να τα ξαναδω για κανενα λογο ισως κ ποτε, χειροτερο το full fan service που αποσυντονιζει απο την ουσια του Filoni στον Τατουην (Τατουην, hangar, canteen, bounty hunter ala Han Solo stance, Droids service αντι ανθρωπων/aliens, “han shot first” κοκ ΟΚ Dave το πιασαμε, move on ελεος) 0 ουσια και πραγματικα αν γινοταν skip δεν θα εχανε κανεις τιποτα. Τουλαχιστον το 6ο ειχε δυνατα guests και καλη δραση ενω το 4ο Cara Dune και ενα… boss fight? Ενα «7 samurai” απο τα ’90s? Η Dune το σωζει μονη της αυτο.

Απο πλευρας χαρακτηρων, αν και ολοι στο υψος της σειρας δλδ αρκετα cartoonish, κραταω πανω απο ολα Cara Dune, απο τους καλυτερους γυναικαιους χαρακτηρες στο saga με τεραστιο + το οτι δεν ειναι αυτη η SJW πολιτικη που ακολουθουν πια τα studios για ψευτοwomen empowerment με το να κασταρουν σικατες γυναικες σε ρολο ανδρών (captain Marvel πχ) ή μια Mary Sue οπως η Ray. Αυτη ηταν badass και το πουλαγε τελεια και με το physique της και με τις πραξεις της και με το παρελθον που της δωσαν. Πραγματικα γαμω τους χαρακτηρες και μακαρι να την ξαναδουμε αμεσα!

Μando καλος, τυπικος πρωταγωνιστης χωρις κατι εξοφθαλμα ξεχωριστο ή ιδιαιτεροτητα, οχι κατι τοσο ιδιαιτερο αλλα συμπαθης και ωραια φιγουρα.

Thumps up σε Καρλ Γουεδερς επιπλεον γτ ειναι ο γαμημενος Καρλ Γουεδερς. Αν στο επομενο παιξει epic hi 5 ala Predator με Cara Dune θα ειναι το καλυτερο fan service ever.

Τελευταιο κομματι για μνεια, soundtrack που σκιζει κοκκαλα, οποιος ειχε την εμπνευση οτι ενα soundtrack απο τον μουσικο του Creed, γραμμενο απευθειας για Creed/Rocky και μην εχοντας τη παραμικρη σχεση με Williams, θα ταιριαζε τοσο πολυ εδω, χρειαζεται βραβειο!

Overall αυτα, τη σειρα την πηραν πανω τους πολυ τα 2 τελευταια οπως ειπα και μακαρι να συνεχισει ετσι και στην β σεζον, λιγο πιο ουσιαστικη και με μια πιο δεμενη και to the point ιστορια, χωρις πολλα fillers ή μετριες στιγμες και με πιο εμπνευσμενα σεναρια οταν πρεπει…

Ειναι μια σειρα sunday morning cartoon με ισχυρο καλο fan service σαν πρωτο βιολι, οπου αναγκαστικα εχεις καποια downs που δεν θα αλλαξουν αλλα αν την δεχθεις για αυτο που ειναι περνας καλα. Εχει δυνατοτητες τωρα που ξεπεταξαν την πρωτη αναγκαστικα introductory season, να γινει πολυ καλυτερη!

4 Likes

Συμφωνω σχεδον με ολα, μονο που δεν καταλαβαινω την χρηση του Clone Wars / Rebels style ως αρνητικο. Αυτες οι δυο σειρες εχουν το καλυτερο storytelling που εχει γινει ποτε στο Star Wars, συμπεριλαμβανομενων των ταινιων. Επισης, δεν υπαρχει σωστο και λαθος οσον αφορα το format μιας σειρας. Αν καποιος ηθελε να δει ενα main story arc το οποιο να εξελισσεται σε καθε επεισοδιο, τοτε μαλλον λαθος σειρα εβλεπε. Υπαρχει μαγεια στην τηλεοραση και σε πιο standalone επεισοδια, και αυτο δεν τα κανει επ’ουδενι κατωτερα απο αυτα που προωθουν το main story. Οποιος μπορεσε να εχει μηδενικες αρχικες προσδοκιες και κουτακια για το τι θα δει στο Mandalorian, μπορεσε να το απολαυσει 100% και στα 8 επεισοδια, χωρις να ενοχληθει καθολου για την δομη της σειρας.

Τα επεισοδια 4-5-6 δεν υστερουν σε κατι απο τα υπολοιπα, καθως η σειρα ειναι sum of its parts. Και ο ορος filler ειναι πληρως αδοκιμος. Δεν μπορει να υπαρξει χαρακτηρισμος filler για ενα επεισοδιο επειδη δεν προωθει αυτο που καποιος θεωρει το main story arc, δεν ειναι αυτος ο ορισμος του filler. Γενικα η σειρα ειχε ακριβως μηδεν δευτερολεπτα filler material στα 8 επεισοδια.

Μακαρι να ηταν πλεον μονο Saturday morning cartoon στυλ ολοκληρο το Star Wars απο δω και περα, αν ειναι αυτος ο χαρακτηρισμος να δινεται σε σειρες οπως το Mandalorian ξερω γω. Δε θελουμε πλεον ουτε ταινιες ουτε τριλογιες, ουτε τιποτα.

Αυτο το βιντεο τα λεει καλα, και γενικα τον παω τον τυπο.

1 Like

Χωρίς να έχω δει καν το Mandalorian, πέρα από το σενάριο, το πρώτο μεγάλο μείον της Disney τριλογίας είναι αυτό ακριβώς. Είχα συνέχεια την εντύπωση ότι έβλεπα ταινία Marvel. Τουλάχιστον τα prequels, παρά τις άλλες (γνωστές) αδυναμίες τους, δεν έπασχαν από αυτό.

Σεναριακά πάλι, είναι 100% κρίμα, γιατί είχαν χρυσή ευκαιρία να κάνουν κάτι (τουλάχιστον) καλό από το μηδέν, το οποίο πιστεύω θα μπορούσε να γίνει ακόμα και με τις δεδομένες απαιτήσεις να βγουν δισεκατομμύρια κλπ. Το Rogue One ας πούμε ήταν μια καλή προσπάθεια για μένα, και μιλάμε για ταινία στην οποία πας γνωρίζοντας ήδη τι θα γίνει πάνω-κάτω. Το 'χω ξαναπεί χίλιες φορές, με τα σενάρια των KOTOR ειδικά έγινε εντελώς εμφανές το πόσο υλικό υπάρχει για να βγουν καλές ιστορίες. Ε, όταν ξεκίνησε το scrolling text στο Rise of Skywalker, σχεδόν με έπιασε νευρικό γέλιο… δεν ξέρω τι είναι χειρότερο, προσπάθησαν να γράψουν πλοκή της προκοπής και τους βγήκε αυτή η πατάτα ή από ένα σημείο και μετά είπαν “ε δε γαμιέται μωρέ, εδώ που φτάσαμε βάλε ό,τι να 'ναι, αφού το μπαγιόκο θα βγει έτσι κι αλλιώς”;

4 Likes

Νομίζω βέβαια ότι με την κατάληξη και την έλλειψη οράματος που είχαν (η δεν είχαν) από αυτούς που έλεγχαν την παραγωγή τα 7,8 το τελευταίο επεισόδιο της τριλογίας ήταν καταδικασμενο να οδηγηθεί σε αυτή την κατάληξη.

2 Likes

11/10 απο τωρα σε ολα τα επεισοδια

7 Likes

Έχει εδώ και λίγο καιρό που ξεκίνησα το Clone Wars. Δεν ψηνόμουν και τόσο αλλά σχεδόν παντού, και με αφορμή την νέα σεζόν, διαβάζω εξαιρετικά σχόλια.

Δεν έχω διαβάσει και πολλά από όσα έχουν γραφτεί για την σειρά εδώ μέσα και είμαι σίγουρος πως κάποια πράγματα θα έχουν επισημανθεί πολλάκις αλλά θα γράψω τις δικές μου εντυπώσεις ως τώρα και για τα καλά και για τα όποια άσχημα.

Έχω φτάσει στα μέσα της 4η σεζόν και μπορώ να πω ότι άξιζε τον κόπο τελικά. Το animation δυσκολεύτηκα να το χωνέψω στην αρχή αλλά όταν το συνήθισα όλα ήταν οκ. Η σειρά έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα, αρκετά μέτρια επεισόδια αλλά overall είναι φοβερά διασκεδαστική και κολλάς εύκολα. Πολύ κοντά στο fantasy ύφος των ταινιών του Lucas και παρότι δημιουργεί αρκετές απορίες (πως διάολο π.χ. ο Anakin έχει μαθητευόμενη όταν στο Revenge του είχαν αρνηθεί το τίτλο του master? ) που κάποιες ιντερνετικές εξηγήσεις δεν μου φάνηκαν και πολύ πειστικές, καταφέρνει να σε κάνεις να κοιτάξεις πέρα από όλα αυτά.

Το πιο δυνατό σημείο είναι η 3αδα Anakin,Obi-Wan, Ahsoka. Ειδικά η τελευταία είναι από τους πιο γαμάτους χαρακτήρες σε όλο το Star Wars και μεγάλο κρίμα που δεν την έχουμε δει σε κάποια live action ταινία, αν και κάπου διάβασα πως ψήνεται άγρια η Rosario Dawson για τον ρόλο. Ειδικά ο Ανακιν έχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον εδώ από ότι στις ταινίες prequel. Η δυναμική μεταξύ των 3 αυτών χαρακτήρων είναι που κάνει την σειρά να ξεχωρίζει. Τα επεισόδια που εστιάζουν στους κλώνους προσπαθώντας να τους δώσουν πιο ανθρώπινες διαστάσεις, όχι απλά μια μάζα υπάκουων στρατιωτών, δεν είναι απόλυτα πετυχημένα με εξαίρεση ως τώρα στην 4η σεζόν την φάση με Κρελ. Τα επεισόδια με Jar Jar θα μπορούσαν να είναι λιγότερα.

Μέχρι να ξεκινήσει η 7η λογικά θα τα έχω τελειώσει. Λίγο το Mandalorian, λίγο τούτο εδώ η πικρή γεύση των ταινιών Disney έχει αρχίσει να φεύγει. Μου φαίνεται το Rise θα το αποφύγω ακόμα και στα τορεντ για να μην φάω καμιά ξενέρα πάλι.

2 Likes

Το clone wars όσο προχωράνε οι σεζόν γίνεται και καλύτερο. Λογικό να μην είχες ενθουσιαστεί στην αρχή. Επίσης να ξέρεις δεν είναι όλα τα επεισόδια σε χρονολογική σειρά

2 Likes

Η Ασοκα ήταν για αρκετό καιρό ίσως ο νούμερο 1 αγαπημένος μου χαρακτήρας. Αν ξεπεράσει κανείς το ότι είναι animated η σειρά, μιλαμε ίσως για το καλύτερο storytelling στον galaxy far far away, κάτι απολύτως λογικό μιας και ο Lucas ήταν ενεργός σύμβουλος, και ο Filoni “το έχει”.

Εμένα μου αρέσουν αρκετά τα επεισόδια που δίνουν ανθρώπινη υπόσταση στους κλώνους, αλλά προτιμώ τα deep lore story arcs, όπως για παράδειγμα την τριλογία στον Mortis, οτιδήποτε έχει να κάνει με Nightsisters, με Maul, με Asajj, Dooku, Savage, και φυσικά τα επεισόδια με Mandalorians. Και οκ 5η 6η σεζόν γίνεται ο κακός χαμός με το πως οδηγούμαστε στα γεγονότα του Revenge, ενώ η ιστορία της Ασοκα κορυφώνεται εκπληκτικά.

Δεν υπάρχει κάτι που να απαγορεύει Jedi Knights από το να έχουν padawans πάντως. Δεν ήταν τόσο περίεργο να έχει μαθητευόμενη ο Ανακιν.

Dead μετα να δεις και το rebels αν δεν το εχεις κανει!

4η 5η 6η σεζον παιζει να μην εχουν καν φιλερ επεισοδιο… επισης η τετραλογια με τον Krell ειναι για εμενα στα τοπ3 arcs της σειρας!

Η Ασοκα και ο Ρεξ ηταν κ ειναι οι αγαπημενοι μου χαρακτηρες, αλλα ολο το καστ γενικα δινει ρεστα σε development κ personal arcs…τα πιο δυνατα παντως arcs ειναι σιγουρα το Μανδαλοριανο και φυσικα τα τελευταια επεισοδια που η σειρα ξεφευγει σε θεματα lore κ μυθολογιας

Σιγουρα παντως οταν το τελειωσεις πρεπει να δεις Rebels. Συνεχιζει πολλα arcs του Clone wars, επαναφερει και συνεχιζει πολλους χαρακτηρες και γενικα στο κομματι mythos κ lore ισως σε στιγμες να ξεπερναει και το clone wars

Ευτυχως δεν θυμασαι καλα. Η 4η ανοιγει με 6 επεισοδια σερι σκατιλας jarjar και droids.

γενικα οσοι θελουν να δουν clone wars και rebels τα episode guides που κυκλοφορουν ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

πολυ δυνατο το τρειλερ, ανυπομονουμε.

1 Like

Φαντασου τι πληγη εξυσες για να ποσταρει ο αλλος μετα απο 4 χρονια :joy:

4 Likes

Μια χαρα ΚΑΙ τα επεισοδια με Jar Jar στο Clone Wars :sunglasses:

την πληγη την προκαλεσε η νεα τριλογια, αλλα ευτυχως με combo kotor 2, clone wars και mando επουλωνεται.

2 Likes

Τώρα που είπες για το KotOR 2, θυμάμαι όταν βγήκε που λέγανε ότι ήταν ημιτελές και μέτριο (ειδικά σε σχέση με το πρώτο). Το έπαιξα ξανά σχετικά πρόσφατα και αν και καταλαβαίνω από μία άποψη αυτά τα σχόλια, ε, όταν σκέφτεσαι τη νέα τριλογία, σε πιάνει λίγο γέλιο είναι η αλήθεια.

οταν ειχε βγει ειχε απιστευτα bugs που δεν σε αφηνε διαφορα quest να τα ολοκληρωσεις καν…

1 Like

ειναι η 2η φορα που το βαζω μετα απο χρονια με το restored content mod, οποτε δεν ξερω πως ειναι η vanilla εκδοχη του αν και κανεις δεν συνιστα το game χωρις το mod, οποτε… :stuck_out_tongue:

παιζοντας ετσι, ειναι λιγο buggy ανα φασεις αλλα περα απο αυτο δεν νιωθω ιδιαιτερα το ‘‘ημιτελες’’ που λενε προς το παρον.

καλα, απο αποψη γραφης, διαλογων και θεματικων γενικοτερα ειναι απιστευτο (Chris Avellone αλλωστε, στανταρ πραματα), δεν τιθεται θεμα συγκρισης με τη νεα τριλογια, και γενικα τα 2 κοτορ παραμενουν απ’τα καλυτερα πραγματα star wars (και οχι μονο).

Αλήθεια ήταν αυτό, όμως από όλες τις απόψεις που αναφέρει και το άνωθεν ποστ ήταν κορυφαίο.