Ray Park κανονικά στη χορογραφία
Το σωστό ειναι να κρατηθει καποιος και να δει τα 4 τελευταία μαζεμένα!
Καλυτερα απο το Rise
Ετσι.
Προχθες βραδυ ειδα και τα 10 επεισοδια μαζεμενα. Αναμενω τα επομενα 2 φυσικα.
Δεν υπαρχει λογος να πω τα προφανη για τα επεισοδια 9 και 10. Ο Ray Park και η Lauren Mary Kim εκαναν εκπληκτικη δουλεια στην χορογραφια, και το αποτελεσμα ηταν απλως συγκλονιστικο. Ομως οι κορυφες αυτων των δυο επεισοδιων δεν ηταν καν οι μαχες με τα lightsabers, αλλα το πως βλεπουμε απο μια αλλη οπτικη ολα οσα συνεβαιναν παραλληλα με το Revenge Of The Sith. Οσο ο Anakin και ο Obi-Wan “εσωζαν” τον Palpatine πανω απο τον Coruscant, η Ahsoka συμμετειχε σε εξισου σημαντικα γεγονοτα στο Siege Of Mandalore. Οι διαλογοι, το στορι, η εξελιξη σε αυτα τα τελευταια επεισοδια ειναι πραγματικα αριστουργηματικα, οπως αλλωστε ηταν παντοτε το Clone Wars οταν εστιαζε σε αυτα. Βλεποντας τα επεισοδια 9 και 10 ενιωσα για πρωτη φορα μετα απο 15 χρονια οπως οταν ενιωθα βλεποντας τα prequels.
Εγω παντως θα υπερασπιστω και τα αλλα 2 story arcs της σεζον. Η τετραδα με το Bad Batch ηταν εξαιρετικη γιατι εδειχνε τις τελευταιες πραξεις πολεμου και την τελευταια δραση των Clone Wars πριν τα γεγονοτα του Revenge Of The Sith ουσιαστικα, και αρα ηταν τα τελευταια επεισοδια με πρωταγωνιστες τους κλωνους, και ειδαμε και Obi Wan με Anakin λιγο ακομα.
Το μεσαιο story arc της σεζον, η τετραδα δηλαδη με τις αδερφες Martez με ξενισε στην αρχη, αλλα στην συνεχεια εκτιμησα αφανταστα ολα οσα ουσιαστικα βλεπαμε. Πρωτον, η Ahsoka ειναι ενας απο τους αγαπημενους μου χαρακτηρες σε ολο το Star Wars διαχρονικα, και αρα το οτι μας εδειξαν τι περασε μετα την φυγη της απο τους Jedi ηταν πολυ σημαντικο. Παραμενει μονο να δουμε πως γλιτωσε απο το Order 66 πλεον. Οπως και το πως θα ξεφυγει για μια ακομα φορα ο Darth Maul. Στο story με τις Trace και Rafa, ειδαμε καταρχας μια μικρη ματια στο Star Wars Underworld, την σειρα που θα βλεπαμε αν ο Lucas δεν ειχε πουλησει το franchise στην γαμω-Disney, και ειχε γραψει μια βασικη ιστορια για 100 επεισοδια οπως ειχε δηλωσει τοτε το 2011. Επισης, ειδαμε tribute στο παιχνιδι 1313 που επισης ακυρωθηκε, αφου αυτο ηταν το επιπεδο στο οποιο ζουνε οι αδερφες. Ολα αυτα μαζι με την επισκεψη σε Kessel και σε Oba Diah με τους Pykes, για μενα ηταν κατι παραπανω απο ικανοποιητικα.
Γενικα πολυ ευχαριστημενος με ολοκληρη την σεζον, και αναμενουμε τα καλυτερα. Ταυτοχρονα ξενερωμενος, πρωτον γιατι τελειωνει για παντα πλεον, και δευτερον γιατι μαλλον χασαμε τουλαχιστον καμια 10-15αρια επεισοδια που θα ειχαν γινει developed αν δεν ειχε γινει το φιασκο με την ακυρωση απο Disney πριν 5-6 χρονια. Απο την αλλη… νομιζω το budget και η τεχνολογια πλεον μας εδωσαν τα 2 τελευταια επεισοδια, τα οποια ηταν πραγματικα και χωρις καμια υπερβολη, καλυτερα απο οτι οποιαδηποτε ταινια sequel, και μαλιστα αν βαλουμε και τις διαρκειες των επομενων 2 επεισοδιων, θα μιλαμε για μια ταινια διαρκειας 100 λεπτων.
το προβλημα με τα 2 πρωτα αρκ ειναι πως υπο αλλες συνθηκες και δεδομενα θα ηταν μια χαρα, αλλα ουτε πληρη σεζον με 20κατι επεισοδια εχουμε για να πλαισιωνονται απο περισσοτερο ουσιωδεις στιγμες, ουτε δικαιολογειται ο αριθμος των επεισοδιων τους.
ασοκα λατρεια, αλλα δεν θεωρω ιδανικο το αρκ που πηραμε για την επανεμφανιση της στη σειρα μετα το συγκλονιστικο arc της φυγης της απ΄το jedi οrder. Εχεις μια πολυ καλη εισαγωγικη σκηνη στην αρχη και μια πολυ καλη σκηνη στο φιναλε, η μεση ειναι… ε, ανουσια. διασκεδαστικό σε αλλο κυκλο, απογοητευτικο ομως για εισαγωγη ασοκα στο προσκηνιο και προτελευταιο αρκ τελευταιου κυκλου.
θα ηθελα κατι πιο δεμενο συνολικα μιας και εχουμε μικρο κυκλο που κλεινει τη σειρα, αλλα το μεγαλειο που βλεπουμε πλεον κανει τα παραπονα λιγο περιττα.
τα making of παντως πολυ σωστη επιλογη, μακαρι να περναμε κατι αντιστοιχο με αυτο που ετοιμασαν για mando και για clone wars, με μεγαλυτερη διαρκεια κλπ
edit, πανω που το ειπα εσκασε το παρακατω
Χμ, οκ δεν πολυ συμφωνω με την αντιμετωπιση, γιατι σχεδον ολα οσα γραφεις εχουν να κανουν με προσδοκιες που ειχες στην πραγματικοτητα, και με μια θεωρηση πως η τελευταια σεζον Clone Wars επρεπε να ειναι 12 επεισοδια μεσα στην ενταση, το δραμα και την κορυφωση.
Κατι τετοιο ομως θα ηταν αδυνατον, καθως γνωριζαμε ηδη βασικα τα story arcs για τα επεισοδια 1-4 και τα 5-8. Ηταν ιστοριες οι οποιες ειχαν ηδη γραφτει, και εκτελεσθει μερικως κιολας.
Αυτη η λιστα με βιντεος εχει κυκλοφορησει εδω και χρονια απο την Disney:
Τωρα αν με ρωτησεις γιατι εγινε η επιλογη να τελειωσουν τα επεισοδια που τελειωσαν τελικα για την τελικη 12αδα και οχι καποια απο τα αποπανω (που προφανως θα ειχαν μεγαλυτερο ενδιαφερον) , αυτο δεν μπορω να το απαντησω, αλλα νομιζω πως εχει να κανει με ολα οσα εγραψα για Ασοκα παραπανω. Ειναι πιο σημαντικο να δουμε το ταξιδι της προς την εξαφανιση της, παρα καποιες επιπλεον ιστοριες για Obi Wan στον Utapau ή τον Anakin σε αλλες περιπετειες, οσο κι αν ειναι πιο σημαντικοι χαρακτηρες αυτοι συνολικα στο Star Wars.
Συμφωνω πως τα 4 επεισοδια με τις Martez sisters θα ειχαν “παιξει” καλυτερα σε μια σεζον των 20-22 επεισοδιων, αλλα για αυτο δεν μου φταινε τα επεισοδια. Μου φταιει η Disney που ακυρωσε την σειρα το 2014 και χασαμε ολα αυτα τα εξτρα επεισοδια απο την λιστα παραπανω. Θα τα ειχαμε παρει ολα σε σεζον κανονικου μηκους αν δεν ειχε γινει ετσι.
Και οσα βγηκαν ως Lost Missions (δηλαδη 6η σεζον) αν δεις εχουν production codes που ξεκινουν απο 5.ΧΧ , αρα μαλλον το αρχικο πλανο ηταν να εχουμε 22 επεισοδια στην 5η σεζον και αλλα τοσα στην 6η σεζον. Αντι για αυτο πηραμε 12 και 10, και απο οσα λειπουν, τωρα παιρνουμε μονο τα μισα.
Θα εστιασω στο αποπανω, που για μενα ειναι και το ζουμι. Δε μπορω να παραπονεθω οταν κρινω συνολικα τα 12 επεισοδια της 7ης σεζον (σε αναμονη των 2 τελευταιων φυσικα). Δενει παρα πολυ ομορφα ως σεζον και το τελος ειναι προς το παρον μεγαλειωδες.
ξερω για τα ημιτελη επεισοδια και γενικα το πετσοκομμα που σιγουρα επεσε, απλα ισως περα απο τη διαμορφωση τους για να κολλησουν περισσοτερο στον τελευταιο κυκλο θα επρεπε να τα μικρυνουν και να βαλουν 2 ακομα διπλα πχ, νεο η και παλιο υλικο για λιγο καλυτερη ροη.
απλα ηθελα ο χρονος που αναλωθηκε με τις αδερφες να παει στην ασοκα, λιγες περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με το τι εκανε μετα τη φυγη, λιγα character moments γενικα, οχι να παει τρενο ολη η σεζον, δεν λεω αυτο.
ισως ειναι λιγο nitpicking αλλα κουβεντα να γινεται, ετσι να προετοιμαζομαστε για μεθαυριο
Βγηκε και το 11.
Θα συγκρατηθεί λίγες μέρες ακόμα να το δω μαζί με το τελευταίο…
Επειδή οι διακοπές μου θα συνεχίσουν για κανα μήνα ακόμα, ετοιμάζω απο βδομάδα μαραθωνιο star wars.όλες τις ταινίες αλλά και τις σειρές όλως clone wars θα τα δω με το σωστό timeline.την τελευταία τσινία δεν την έχω δει ακόμα και όπως επισης και τα series εκτόςτου mandalorian. Γενιμα αξίζου η θα μου φανούν πολύ παιδικά;
clone wars και rebels τα σπανε…απλα δωσε λιγο χρονο στην αρχη για να μπεις στο κλιμα…
Clone wars αν ξεπερασεις τις 2 πρωτες σεζον που ειναι μετριοτατες πλην καποιων στιγμων, απο τη 3η κ μετα μεχρι και την 7η τωρα παει μονο προς τα πανω χωρις φρενα σε ολα τα επιπεδα… τα ιδια κ το rebels καπακι, λιγο πιο παιδικο ανα στιγμες αλλα σαν lore + το expand που κανει σε key χαρακτηρες κ γεγονοτα γλενταει τα παντα… γνκ για εμενα προσωπικα, ισως και clone wars/rebels > Οτιδηποτε αλλο star wars κινηματογραφικο ή τηλεοπτικο προιον υπαρχει, αλλα ναι, θελουν λιγη υπομονη στην αρχη τους
αν δεν εισαι 100% στο mood τα διαφορα episode guides που κυκλοφορουν ειναι απαραιτητα και πολυ βοηθητικα. Ανα φασεις ειναι πολυ παιδικο βεβαια εχε το στο νου σου.
οχι παιδικο τυπου jarjar παταει σκατα, αλλα πλησιαζει ανα φασεις σε αδυναμα επεισοδια.
Αλλο ενα εξαιρετικο επεισοδιο το 11ο, συναισθηματικο και tie-in οπως πρεπει, ευτυχως μικρη αναμονη πλεον, δευτερα εχουμε το φιναλε. Αυτη η σειρα εμπλουτιζει τοσο καλα τα prequels και το συμπαν γενικοτερα, δεν εχω λογια.
στη φαση που ειμαστε χρονολογικα πλεον θελω απελπισμενα και αλλα επεισοδια, ενα ακομα μου φαινεται πολυ λιγο. 2 ακομα για να ειναι 6λογια το αρκ θα ηταν οτι πρεπει, αλλα και παλι θα ειναι συναισθηματικα φορτισμενο, το εχουν.
ακυρο αλλα σε επομενο βημα, νεα σειρα με animation τυπου avatar/korra/castlevania θα με εκανε τον πιο ευτυχισμενο φαν
ε και rewatch rebels τωρα υπο διαφορετικο πρισμα, ανυπομονώ πραγματικα.
Υπερβολη το πρωτες 2 σεζον… η δευτερη σεζον εχει μερικες απο τις καλυτερες στιγμες ολης της σειρας. Και η πρωτη εχει πολυ δυνατο δευτερο μισο.
Κατα τα αλλα συμφωνω με τα υπολοιπα.
Νταξ εχουν δυνατα σημεια ναι, σιγουρα κ αδιαμφισβητητα, εμενα γενικα δεν μου αρεσαν ομως σαν συνολο οι 2 πρωτες σεζον + ειδικα συγκριτικα με τα peak των επομενων, βρισκω τα peak των 2 πρωτων σεζον πολυ χαμηλοτερα κ τα filler τους λιγο απαλευτα… αν εβαζα τις σεζον δλδ σε σειρα προτιμησεις, 1 κ 2 θα ηταν τελευταιες χωρις ομως κ παλι να τις θεωρω χαλια ή κατι τετοιο, ουτε καν…
Λοιπον προτελευταιο επεισοδιο, εμενα η Ασοκα ηταν κ σιγουρα θα ειναι ισως ο αγαπημενος μου χαρακτηρας απο οτι τηλεοπτικο κ κινηματογραφικο star wars υπαρχει (και ο Ρεξ εκει κοντα, πολυ ψηλα). Ειδικα το διδυμο με τον Ανακιν κ ολη τους η κοινη πορεια, ειναι το αγαπημενο μου πραγμα στο saga…
Δεν μπορω να πιστεψω οτι τελειωνει την επομενη εβδομαδα… αυτη η τετραλογια του φιναλε ειναι μεσα στα καλυτερα arc της σειρας -και με αποζημιωνει 100% προς το παρον, τρομερη κλιμακωση παρολο που ξερουμε ηδη μεσες ακρες το τελικο αποτελεσμα. Λεγαμε με ενα φιλο σημερα, τι κριμα που βγηκε τελικα το rebels νωριτερα και ξερουμε τι θα γινει με τους βασικους χαρακτηρες ηδη… dont get me wrong, λατρευω rebels, αλλα ποσο γαματο θα ηταν να εβγαινε τωρα αντι πριν μερικα χρονια και να μην ξεραμε τιποτα για το τι μελλει… παρολα αυτα, ακομα κ ετσι τα επεισοδια του φιναλε χτυπανε καθε πιθανο συναισθημα, αγωνια, ενθουσιασμο, θλιψη, νοσταλγια, αδρεναλινη, τα παντα… μακαρι τουλαχιστον το φιναλε να ειναι καμια ωριτσα
λοιπόν ξεκίνησα σήμερα το μεσημέρι ξανα με την πρώτη ταινία. σκοπός μου είναι μέχρι τις 1 ιουνιου που ξεκιναω να δουλευω πάλι, να καταφερω να δω όλες τις ταινιες και όλες τις σειρές που ανήκουν στο συμπαν star wars (εκτός του mandalorian που το έχω πολύ προσφατο) και να φτάσω στην τελευταία ταινία που την έχω στον σκληρό και με περιμένει καθως είναι η μόνη που δεν έχω δει. αποσο καταλαβα μαζι με την πρωτη τριλογια θα ξεκινησω και τα clone wars…για να δούμε…
…αυτο ηταν φιναλε.
αυτες οι τελευταιες σκηνες.
ζηλευω οποιον δει μαζεμενο το τελευταιο αρκ, προκειται για μια απ’τις καλυτερες star wars ταινιες.
και τωρα rebels παλι με αλλο ματι.
Τι να πει κανεις μωρε τωρα για αυτα τα 4 επεισοδια στο τελος. Απιστευτα συναισθηματα, εκπληκτικο film making, με το πιο βασικο πραγμα που λειπει απο πολλα αλλα projects της Disney. Καρδια.
Αυτα που εκανε ο Filoni με την Ahsoka και τον Anakin και τον Rex και ολους τους υπολοιπους πρωταγωνιστες στο 4μελες φιναλε, ειναι ασυλληπτα πραγματα. Καταφερε να μας κανει να συμπασχουμε και να καταλαβαινουμε ακομα και τον Darth Maul σχεδον σε ολες του τις πραξεις.
Η Ahsoka ανεβηκε και παλι στην κορυφη των προτιμησεων μου οσον αφορα τους αγαπημενους μου χαρακτηρες, και προσωρινα ο Luke πεφτει στην δευτερη θεση.
Πολυ καλα νεα για το Star Wars σημερα:
-
Νεα ταινια απο Taika Waititi, ο οποιος ειναι για μενα απλως αψογη επιλογη.
-
Νεα live action σειρα απο την Leslye Headland, την οποια ομολογω δεν γνωριζω. Μετα το Mandalorian που εχει ηδη τελειωσει γυρισματα για την 2η σεζον και αρχιζει pre-production για 3η σεζον, το Cassian Andor που λογικα θα δουμε μεσα στο 2021 και το Kenobi που θα δουμε μεσα στο 2022 αν πανε καλα τα πραγματα, αυτη θα ειναι η 4η live action σειρα για το Star Wars. Ισως να ειναι εκει το μελλον πλεον.
-
Νεα animated σειρα, η οποια δεν ανακοινωθηκε επισημα αλλα φημολογειται εντονα, και μαλλον θα μας δειξει φυσικα τι εγινε με Ahsoka, Sabine, Ezra, Thrawn μετα την πτωση της Αυτοκρατοριας, καθως οπως ειδαμε στο φιναλε του Rebels η Ahsoka μαζι με την Sabine θα αρχισουν το ψαξιμο του Ezra.
Αρχισα να βλέπω τα clone wars με οδηγό δίπλα για το σωστό timeline καθως διάβασα υπάρχουν επ μπερδεμένα. Ρε σεις τι επος είναι; εκεί που νόμιζα οτι θα μου φανούν παιδικά πολύ, αυτά είναι πολύ δυνατά. Τρομερές και προσεγμένες παραγωγές, μικρα επεισοδια χρονικα ετσι ωστε να μην κουράζουν καθολου και ιστορίες που αφορούν όλους τους χαρακτήρες.και είμαι στβν αρχή ακόμα…