Μαδερφακιν star wars

Ακριβως, για το επιπεδο clone wars, rebels (και mando μαζι με favreau) ευθυνεται ο apprentice του Lucas, ο dave filoni. Δηλαδη για πολλες απο τις καλυτερες στιγμες του star wars.

Ειναι ο ανθρωπος που γνωριζει το canon και το expanded universe καλυτερα και απο τον ιδιο τον Lucas, και δενει και τα 2 ιδανικα. Ειναι ο loremaster. Ειμαστε τυχεροι γιατι φαινεται πως το ενιωσαν και οι ιδιοι μετα το καψιμο της τριλογιας και εχει πολυ ενεργο ρολο πλεον και στα live action projects.

4 Likes

image

@_Dead , και πουσαι ακόμα στο Rebels :stuck_out_tongue:

2 Likes

Πραγματικά είναι μεγάλη τυπάρα αυτός ο Filoni.

Μου θυμίζει λίγο Peter Jackson στον ενθουσιασμό που φαίνεται να βγάζει στην όλη διαχείριση του Star Wars μύθου. Ούτε το Clone Wars ούτε το Rebels είναι ακριβώς τέλεια. Τα έχει τα filler επεισόδια του, και το ένα και το άλλο, το animation μου πήρε προσωπικά μερικά επεισόδια να το συνηθίσω και πάλι, ενώ η ίδια animation φύση της σειράς δίνει αφορμή για μια υπερβολή στις χορογραφίες.

Αλλά το θέμα είναι πως τίποτα από αυτά δεν γίνεται ενοχλητικό. Φαίνεται πως αυτός που είναι από πίσω γουστάρει την ζωή του με όσα κάνει ρε παιδί μου. Παίζει ωραία και δημιουργικά με όλα αυτά, γουστάρει αληθινά τους χαρακτήρες του και βουτάει μέσα στο lore με μια αγάπη που σου την μεταδίδει εύκολα.

5 Likes

Μου εκλεψες την απαντηση, που θα ειχα κανει ακριβως οπως κι εσυ, με τις τελειες και τα ολα της.

Παρτε κι αυτο το υπεργαμηστερο interview με Dave Filoni και Rosario Dawson:

2 Likes

μεγαλυτερο ενδιαφερον εχει το κομματι που αναφερει οτι δεν ειναι σιγουρο σε ποιο χρονικο σημειο ηταν η φαση με Εζρα κτλ…

4 Likes

Θα θέλατε ο Filoni να περάσει στο κινηματογραφικό Star Wars?

Στην παρούσα του φάση όμως, όχι σε ιδεατά σενάρια με τον Φαβρό παραγωγό και τον Filoni τον ίδιο σε θέση Λούκας, κάτι που δύσκολο να γίνει γενικότερα :stuck_out_tongue: . Εννοώ με Κένεντυ στο τιμόνι και τα συναφή…

Άν κάνω μια ανασκόπηση όσων έχω δεί τηλεοπτικά/κινηματογραφικά ως τώρα, μου αρέσει περισσότερο το τηλεοπτικό φορμάτ για το saga overall.
Νομίζω ότι λόγω διάρκειας επεισοδίων και δυνατότητα πολλών σεζόν, ένα σύμπαν σαν αυτό του Star Wars τώρα που τελείωσε το Skywalker drama, είναι προτιμότερο, πιο εύκολο και με περισσότερη λεπτομέρεια και ουσία, να γίνει expand σε ένα τηλεοπτικό format παρά σε 2-3 ταινίες… το budget στην tv έχει ξεφύγει, μεγάλα ονόματα πίσω και μπροστά από τις κάμερες δεν έχουν πρόβλημα πια να ασχοληθούν με την τηλεόραση. Κυρίως όμως, η τηλεόραση στη σημερινή της μορφή έχει το potential να φιλοξενήσει ιστορίες ενός αχανούς σύμπαντος σαν το Star Wars με όσο expansion χρειάζονται για να ειπωθούν, χωρίς να σε περιορίζει να τις συμπτίξεις σε μια 2ωρη ή 3ωρη ταινία. Τo Clone Wars και το Rebels το απέδειξαν περίτρανα, άπειροι χαρακτήρες, άπειρες θεματικές, κορυφαίες συγκινήσεις

Επίσης, λέγοντας ότι μας τελείωσε το Skywalker-ικό δράμα, τα μόνα references που ίσως έχουν αξία από εδώ και πέρα, είναι αυτά του clone wars/rebels/mandalorian και όποια νέα ips προκύψουν… νομίζω θα είναι λίγο περίεργο -σε εμένα προσωπικά είναι τελείως λάθος- να γίνει πχ μια ταινία σχετικά με την Ασόκα, Θρόν κτλ και να υπάρχουν references και plot points που ανατρέχουν στις τηλεοπτικές σειρές… χάνει και την αυτονομία της η ταινία και ένα μεγάλο μέρος του mass audience που πχ ‘‘σοκαρίστηκε’’ και στη συνέχεια απόρησε όταν είδε τον Maul στο Solo, δεν θα μπορέσει να παρακολουθήσει. Τα όποια νέα ips τύπου KotoR ίσως ή κάτι σχετικό με Ασόκα και Έζρα, και πάλι πιστεύω ότι η τηλεόραση θα τα βοηθήσουν να αποδωθούν καλύτερα και με όση λεπτομέρια χρειάζεται ο δημιουργός τους

Βασική οι σειρές του Filoni με έπεισαν ότι το τηλεοπτικό φορμάτ είναι αυτό που ταιριάζει στο μέλλον του Star Wars

Με τον Filoni υπεύθυνο για την τηλεόραση, βλέπω τα πάντα… δεν ξέρω όμως αν το βάρος του κινηματογραφικού saga -όχι από άποψη lore, ιστορίας κτλ, εκεί τους γλεντάει όλους, αλλά από άποψη του να νερώσει λίγο το κρασί του για χάρη των mass audiences, του political correctness, της υποχρεωτικής νοσταλγίας και γενικότερα όλων αυτών των στουντιακών επεμβάσεων που συνεχίζει η Disney να περνάει κόσκινο τα κινηματογραφικά της Star Wars έργα- είναι εύκολο να επωμιστεί, ειδικά από τύπους σαν τον Filoni που είναι παιδί του Lucas και εκείνου του Star Wars…

Δεν λέω, αν αυτό φαίνεται overall και λανθασμένα εκ μέρους μου, ότι δεν θέλω καλές ταινίες Star Wars… αλλά πιστεύω ότι η τηλεόραση σήμερα, για το συγκεκριμένο franchise, ίσως είναι η καλύτερη επιλογή εφόσον θέλουμε (? :stuck_out_tongue: ) να συνεχιστεί

υγ. προτιμώ animated tv Star Wars btw παρά live action, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα

2 Likes

Νομίζω πως όλα τα μεγάλα franchise πρέπει σιγά σιγά να περάσουν στην TV. Αφού πλέον έχει ξεπεραστεί το πρόβλημα του budget σαφώς και είναι προτιμότερη η τηλεοπτική φόρμα από την κινηματογραφική. MCU, Star Wars πρέπει να πάνε καρφί για Disney+. Ακόμα από το trailer Wanda-Vision μπορείς να δεις πως υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στο δημιουργικό κομμάτι. Δεν μπορώ να φανταστώ το ίδιο trailer για ταινία Wanda Vision.

Αν γίνουν ταινίες (που θα γίνουν δηλαδή) νομίζω πως αναγκαστικά θα ακολουθήσουν την πλοκή των σειρών που θα βγαίνουν στο ενδιάμεσο. Αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την επιτυχία τους βέβαια. Το Mandalorian φτάνει σε όλο και μεγαλύτερο κοινό σιγά σιγά, αντίθετα με Clone Wars και Rebels που όταν βγήκαν τα έβλεπε ένα πιο περιορισμένο και hardcore κοινό. Αν κάνουν π.χ. σε κάποια στιγμή ταινία με Ahsoka δύσκολα θα αποφύγουν τις αναφορές σε Mando.

Υπάρχει βέβαια και η λύση της ταυτόχρονης κυκλοφορίας μιας ταινίας σε κινηματογραφικές αίθουσες και ψηφιακή πλατφόρμα. Κάτι που γίνεται ήδη λόγω covid έτσι και αλλιώς αυτή την στιγμή. Δεν ξέρω τι επιτυχία είχαν ως τώρα ταινίες όπως το Mulan, που πρέπει να ήταν η πρώτη μεγάλη παραγωγή με ταυτόχρονη κυκλοφορία, αλλά μέσα στο μήνα θα έχουμε Wonder Woman να κυκλοφορεί σε HBO και αίθουσες. Αν θεωρηθεί πετυχημένο ίσως στο μέλλον να βλέπουμε αυτό το φαινόμενο πολύ πιο συχνά.

3 Likes

Εγώ αποφάσισα να πατήσω μεγάλη παύση στο εξαιρετικό Mandalorian για να δω Clone Wars. Δεν έχω δει ακόμα δλδ το s02e05.
Όπως τα λέγατε εδώ οι περισσότεροι… η πρώτη σεζόν είναι απλώς οκ και φουλ εισαγωγική (για μένα μια χαρά) και από τη μέση της δεύτερης η σειρά σε ψιλοπιάνει από το σβέρκο.
Θέλω να δω πως θα είναι στις 2 τελευταίες που πολλοί μιλάτε και για κλάματα.

3 Likes

Την καλυτερη δουλεια εκανες…θα το εκτιμησεις περισσοτερο το Mandalorian μετα…
Το CW γινεται καλύτερο σε καθε σεζον…

και γω θεωρω πως οι tv σειρες ειναι η καλυτερη επιλογη μακραν, προσωπικα δεν θα με πειραζε να μη ξαναδω ταινια στο cinema εφοσον εχω ποιοτικο υλικο σε μορφη σειρων, live action και animated.

σχετικα με το animation, ενω προτιμω το παραδοσιακο και οχι cgi, το clone wars το συνηθισα γρηγορα και βελτιωνοταν σταδιακα, με εντυπωσιακα αποτελεσματα, κατεληξα πως μου αρεσε πολυ. Με το animation του rebels εχω ακομα ενα προβλημα, δεν μου αρεσει το στυλ που ακολουθησαν αισθητικα, αν και αυτο με το καιρο οκ πανω κατω.

θα ηθελα παρα πολυ να δω star wars με παραδοσιακο animation τυπου avatar/korra, αφου εχει το background o filoni θα ηταν οτι καλυτερο. Εβγαζαν ανα φασεις καποια μινι βιντεακια με πολυ καλο animation, και με αυτο θα ημουν 100% μεσα

3 Likes

Σε ποιο σημειο εισαι τωρα?

Τα τελευταια επεισοδια της 2ης σεζον οπως ειπες ειναι εκει που αρχιζεις να λες “ωπα τι γινεται εδω?” και επειδη ειχα συζητηση με φιλο που επιασε την σειρα προσφατα επισης και μιλουσαμε για την 3η σεζον, αφου πηγα και ειδα τι εχει η 3η σεζον, στο πρωτο μισο της κανει μια κοιλια, αλλα απο το 3Χ12 εως και το 3Χ22 (δηλαδη 11 επεισοδια σερι) σε παει τρενο. Εχει συγκεκριμενα 4 story arcs τα οποια ειναι ολα εξωφρενικα.

Αν εχεις την υπομονη και αυτοσυγκρατηση να δεις το 2Χ05 ΑΦΟΥ τελειωσεις ολο το Clone Wars και το Rebels αυτο θα ηταν ιδανικο, αλλα εγω προσωπικα δε θα αντεχα. Εστω και μονο το Clone Wars βεβαια να τελειωσεις, και παλι μια χαρα ειναι, γιατι εκει θα εχεις καταλαβει ολο το ταξιδι της Ahsoka.

Οσον αφορα την ερωτηση που τεθηκε πιο πανω για Filoni, του εχω δωσει εδω και καιρο carte blanche, μπορει να κανει animated, live action shows, blockbusters, trilogies, miniseries, limited series, documentaries, μπορει να κανει για μενα οτι γουσταρει στο συμπαν του Star Wars. Μπορει βασικα επισης να με βαλει να του κανω babysitting στα παιδια του, να του μαγειρεψω, να του πλυνω τα πιατα, να τον οδηγω οπου θελει, με λιγο κρασακι ισως κι αλλα πραγματα…

2 Likes

όταν είπα πριν μεγάλη παύση αυτό ακριβώς που λες εννοούσα…
τώρα βρίσκομαι στο CW s02e13

πωπω ναι!εχει δικιο ο @QuintomScenario…ειδα και εγω ποια επεισοδια ακολουθουν και οντως αυτα που σου ειπε ειναι ΕΠΙΚΑ!

εγω θα εβλεπα παντως και το Rebels πρωτα,το ξαναλεω…

Θα τα δω όλα… και clone και rebels

Εγώ πάντως το “ώπα” το είπα πολύ νωρίτερα… και αρκούσε μόνο μία σκηνή.
cw s02e08 Anakin interrogates Poggle… τα έκανα τα τσισάκια μου.
Περιττό να πω ότι ο dark Anakin είναι ο αγαπημένος μου χαρακτήρας, ίσως περισσότερο από Vader

2 Likes

Πω πω εισαι στο πρωτο μεγαλο Mandalore arc… <3

Με αναστατωμενη/διχασμενη ahsoka να κοιταει, σκηναρα.

Γενικα το clone wars μεταξυ αλλων με εκανε να απομυθοποιησω Obi-Wan. H σειρα δινει πολυ ωραια το ποσοστο σταδιακης παρακμης του Jedi Order.

Windu=μισητος κωλομπατσος

1 Like

Μην μπερδευουμε καποια πραγματα. Οι Jedi ηταν και αυτοι τα θυματα της ιστοριας, και οι καλοι, οχι οι θυτες. Εχασαν τον δρομο τους? Ναι. Ειχαμε καποιους οπως τον Mace Windu να ειναι εντελως arrogant? Ναι. Ειχε γινει αρκετα complacent o Yoda? Ναι.

Παρολα αυτα ως συνολο, το Ταγμα των Jedi πρεσβευε ακομα το Καλο, και προσπαθουσαν μεχρι και την εναρξη των Clone Wars να λυσουν ολες τις διαμαχες ειρηνικα και να προστατευσουν τους αδυναμους. Υπαρχουν παμπολλα επεισοδια Clone Wars που οι Jedi ελευθερωνουν πλανητες και σκλαβους και μαχονται εναντιον της απολυταρχιας.

Το θεμα ειναι πως ο Palpatine επαιξε ολον τον Γαλαξια, κινουσε τα νηματα στις σκιες σε καθε επιπεδο, και με την πτωση του Ανακιναρα ολοκληρωσε το σχεδιο του. Ο Obi-Wan Kenobi απο την αλλη, γιατι απομυθοποιηση? Ηταν πραγματικα ο καλυτερος Jedi, αμεμπτος και παντοτε σωστος. Εν τελει, ακομα και οταν ειπε στον Ανακιναρα να κατασκοπευσει τον Palpatine, τελικα δικιο ειχε και σε αυτο.

Τεσπα, παρτε αυτο το μαγευτικο μισαωρο του εκπληκτικου Samuel Kim:

Διπλο ποστ για να ριξω γκρινια που ο αλλος εχει 2 σεζον ακομα να δει απο Rebels στις οποιες γινονται πανεμορφα πραγματακια, και ο αλλος εχει ακομα 5 σεζον Clone Wars στις οποιες γινεται Ο ΧΑΜΟΣ, κι εμεις εδω και 5-6 χρονια ψαχνουμε με το σταγονομετρο το πραγματικα καλο υλικο Star Wars και εχουμε το Mandalorian να σωζει την παρτιδα, μετα τα σκατα που μας σερβιραν.

Πως θα γινει να μου σβησουν κι εμενα την μνημη και να δω ολο το Clone Wars και το Rebels απο την αρχη?!?!

3 Likes

αν βρεις τρόπο,πες και σε μενα…

1 Like