Θα θέλατε ο Filoni να περάσει στο κινηματογραφικό Star Wars?
Στην παρούσα του φάση όμως, όχι σε ιδεατά σενάρια με τον Φαβρό παραγωγό και τον Filoni τον ίδιο σε θέση Λούκας, κάτι που δύσκολο να γίνει γενικότερα . Εννοώ με Κένεντυ στο τιμόνι και τα συναφή…
Άν κάνω μια ανασκόπηση όσων έχω δεί τηλεοπτικά/κινηματογραφικά ως τώρα, μου αρέσει περισσότερο το τηλεοπτικό φορμάτ για το saga overall.
Νομίζω ότι λόγω διάρκειας επεισοδίων και δυνατότητα πολλών σεζόν, ένα σύμπαν σαν αυτό του Star Wars τώρα που τελείωσε το Skywalker drama, είναι προτιμότερο, πιο εύκολο και με περισσότερη λεπτομέρεια και ουσία, να γίνει expand σε ένα τηλεοπτικό format παρά σε 2-3 ταινίες… το budget στην tv έχει ξεφύγει, μεγάλα ονόματα πίσω και μπροστά από τις κάμερες δεν έχουν πρόβλημα πια να ασχοληθούν με την τηλεόραση. Κυρίως όμως, η τηλεόραση στη σημερινή της μορφή έχει το potential να φιλοξενήσει ιστορίες ενός αχανούς σύμπαντος σαν το Star Wars με όσο expansion χρειάζονται για να ειπωθούν, χωρίς να σε περιορίζει να τις συμπτίξεις σε μια 2ωρη ή 3ωρη ταινία. Τo Clone Wars και το Rebels το απέδειξαν περίτρανα, άπειροι χαρακτήρες, άπειρες θεματικές, κορυφαίες συγκινήσεις
Επίσης, λέγοντας ότι μας τελείωσε το Skywalker-ικό δράμα, τα μόνα references που ίσως έχουν αξία από εδώ και πέρα, είναι αυτά του clone wars/rebels/mandalorian και όποια νέα ips προκύψουν… νομίζω θα είναι λίγο περίεργο -σε εμένα προσωπικά είναι τελείως λάθος- να γίνει πχ μια ταινία σχετικά με την Ασόκα, Θρόν κτλ και να υπάρχουν references και plot points που ανατρέχουν στις τηλεοπτικές σειρές… χάνει και την αυτονομία της η ταινία και ένα μεγάλο μέρος του mass audience που πχ ‘‘σοκαρίστηκε’’ και στη συνέχεια απόρησε όταν είδε τον Maul στο Solo, δεν θα μπορέσει να παρακολουθήσει. Τα όποια νέα ips τύπου KotoR ίσως ή κάτι σχετικό με Ασόκα και Έζρα, και πάλι πιστεύω ότι η τηλεόραση θα τα βοηθήσουν να αποδωθούν καλύτερα και με όση λεπτομέρια χρειάζεται ο δημιουργός τους
Βασική οι σειρές του Filoni με έπεισαν ότι το τηλεοπτικό φορμάτ είναι αυτό που ταιριάζει στο μέλλον του Star Wars
Με τον Filoni υπεύθυνο για την τηλεόραση, βλέπω τα πάντα… δεν ξέρω όμως αν το βάρος του κινηματογραφικού saga -όχι από άποψη lore, ιστορίας κτλ, εκεί τους γλεντάει όλους, αλλά από άποψη του να νερώσει λίγο το κρασί του για χάρη των mass audiences, του political correctness, της υποχρεωτικής νοσταλγίας και γενικότερα όλων αυτών των στουντιακών επεμβάσεων που συνεχίζει η Disney να περνάει κόσκινο τα κινηματογραφικά της Star Wars έργα- είναι εύκολο να επωμιστεί, ειδικά από τύπους σαν τον Filoni που είναι παιδί του Lucas και εκείνου του Star Wars…
Δεν λέω, αν αυτό φαίνεται overall και λανθασμένα εκ μέρους μου, ότι δεν θέλω καλές ταινίες Star Wars… αλλά πιστεύω ότι η τηλεόραση σήμερα, για το συγκεκριμένο franchise, ίσως είναι η καλύτερη επιλογή εφόσον θέλουμε (? ) να συνεχιστεί
υγ. προτιμώ animated tv Star Wars btw παρά live action, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα