"Έφυγε" ο Steve Jobs


Δυστυχώς ανακοινώθηκε ο θάνατος του ιδρυτή και ενός από τους μεγάλους του χώρου Steve Jobs…

Ανεξάρτητα από το αν κάποιος χρησιμοποιεί mac ή iphone ή οτιδήποτε ο Steve Jobs αποτέλεσε μια ιστορική προσωπικότητα που επηρρέασε την πορεία του κόσμου.
Τον ευχαριστούμε (τουλάχιστον εγώ…) για ό,τι έχει προσφέρει.

http://www.apple.com/stevejobs/
“3 apples changed the humanity, 1st one seduced Eve, 2nd fell on Newton, and the 3rd was offered to the world half bitten by Steve Jobs.”

Σήμερα από την ζωή έφυγε ένα μεγάλος καινοτόμος. Ένας άνθρωπος που πολλά από τα τεχνολογικά επιτεύγματα που χρησιμοποιούμε ή πουλάμε είναι προϊόν του δικού του μυαλού. Ο άνθρωπος που έφερε στην ζωή μας το iPod, το Smartphone, το All in One PC, το Tablet Pc, το app store και τόσα άλλα. Ο άνθρωπος που έκανε τους φανατικούς εχθρούς του, φανατικούς οπαδούς του (μεταξύ αυτών και εγώ). Ο άνθρωπος που απλοποίησε τα πάντα κάνοντας το WE ? I, κάνοντας τον καθένα από εμάς έναν μικρό θεό κρατώντας ένα καινοτόμο προϊόν του στα χεριά μας. Είναι συγκλονιστικό ότι περίμενε να γεννηθεί το νέο του παιδί, το iPhone 4S, και μετά πέθανε! Ο Steve Jobs δεν ήταν μόνο ο συνιδρυτής μιας εταιρείας με ένα μισοφαγωμένο? μήλο, αλλά ένα τεράστιο μυαλό στον χώρο της τεχνολογίας και το κενό που αφήνει δυστυχώς είναι δυσαναπλήρωτο.

R.I.P

Η ομιλία του στους φοιτητές του Στάνφορντ είναι από τις καλύτερες που έχουν ειπωθεί ποτέ.
Δεν τα πήγαινα ποτέ καλά με την τεχνολογία, αλλά τέτοια μυαλά τα θαυμάζεις.
R.I.P.

Το έβαλε και η google στην αρχική το rip

Τι να πώ…τεράστιος…rip μεγάλε :frowning:

R.I.P

www.youtube.com/watch?v=loxmPuBOiPM&feature=player_embedded#at=14​:diamonds::diamonds:

Κάποιοι το έχουν πάρει πιο σοβαρά τελικά…

ελαφρυ το χωμα…σπανιo μυαλο…r.i.p

Έχει να πέσει πολύ αγιοποίηση τις επόμενες μέρες. RIP, etc σίγουρα, αλλά για να λέμε τα σύκα-σύκα και την σκάφη-σκάφη τα τεχνολογικά επιτεύγματα δεν ανήκουν στον μάνατζερ και στη βιτρίνα μιας multinational company με χιλιάδες επιστήμονες από πίσω, μονοπωλιακές πρακτικές και τζίρους δις από την εκμεταλλευσή ιδεών που προορίζονταν για open software και για μη εμπορική χρήση.

Στο κάτω κάτω της γραφής, πως και γιατί έγινε γνωστός ο Steve Jobs και όλοι στεναχωριούνται και δεν έκλαψε κανείς τον CEO της Mercedes, που στα χρόνια του ανακαλύφθηκε το ΑΒS, ο αερόσακος και οι μπάρες ασφαλείας, που έσωσαν τόσες ζωές; Πώς γίνεται η ομιλία ενός δισεκατομμυριούχου στο Stanford, δηλαδή στα πλέον πλούσια παιδιά της Αμερικής, πρότυπο και συμβουλές ζωής που αξίζει να ακούσουμε;

Τέλος πάντων. Ίσως δεν είναι η ώρα να συζητήσουμε αυτά τα θέματα. My point είναι πως smart phones υπήρξαν και θα υπάρχουν και χωρίς την Apple. Ο Steve Jobs απλά τα διαφήμισε, τα έκανε μόδα και τα μοσχοπούλησε.

Χαχαχ, Ότι ξεκίναγα να γράψω περίπου τα ίδια. :stuck_out_tongue:
Τόσο κλάμα για ένα μανατζαρέο που πούλαγε lifestyle και fancy άχρηστες συσκευές δεν έχω ξαναδεί. Να δω αν πεθάνει ο Steve Wozniak πόσοι θα ασχοληθούν. Ποιος είναι αυτός θα μου πείτε. Ε, google it.

Νταξει το μανατζαρεος που πουλαγε λαηφσταηλ και αχρηστες συσκευες παραειναι μηδενιστικο,αλλα ταιριαζει με το νικ σου :Ρ

O ντορος γινεται γιατι η Apple στα χρονια της τεραστιας επιτυχιας και του iPhone και του iPad και των MacBook εχει συνδεθει με το ονομα του Jobs και οχι του Wozniak,ανεξαρτητα που την ιδρυσαν μαζι,και επειδη τα νεα για την υγεια του ειναι στην επικαιροτητα εδω και 6 χρονια,οποτε ολος ο κοσμος ασχολουνταν μαζι του.Και εχεις δικιο,αμα πεθανει ο Brin ή ο Page ολοι τοτε θα τους μαθουν και δεν θα ξυθουν και πολυ,και ας ειναι περισσοτεροι αυτοι που χρησιμοποιουν το δημιουργημα τους καθε μερα.Ακομα και ο Γκεητς να πεθανει,λογω μισους προς μαικροσοφτ,οι περισσοτεροι θα πουν απλα ενα RIP και αμα :Ρ

Τελοσπαντων,δεν ειμαι καν χρηστης προιοντων της Apple,αλλα τον θεωρω μεγαλη ιδιοφυια και πολυ επιδραστικη προσωπικοτητα των τελευταιων χρονων,οποτε δεν μπορω να πω οτι δεν με αγγιξε ο θανατος του,οσο ψιλοαναμενομενος και αν ηταν,ειδικα τους τελευταιους μηνες.

Ο Κηλαηδόνης έχει ένα τραγούδι που λέγεται “Ένα γουρούνι λιγότερο”. Έτσι απλά το αναφέρω, off topic τελείως.

Οχι φυσικα οτι χαρηκα που πεθανε, οχι φυσικα οτι δεν ηταν σπουδαιο μυαλο, οχι φυσικα οτι αμφισβητω και δεν χαιρομαι την εξελιξη στους υπολογιστες και τα πλεονεκτηματα που εφερε ο ιδιος και η εταιρεια του,

ωστοσο δεν παυω να θεωρω, ειδικα την Apple, τρομερο γραναζι του συγχρονου καπιταλισμου και καταναλωτισμου. Ελατε τωρα, τι στα αληθεια χρειαζεστε απο ενα IPhone, ενα IPod και ολα τα συναφη? Προσωπικα θελω να παιρνω τηλ, να ακουω μουσικη, αντε και κανα βιντεο και καμια εικονα. Ολες αυτες οι εφαρμογες και τα μπιχλιμπιδια παντα θα ειναι αχρειαστα. Και ομως, ποσος κοσμος, ακομα και στενοι μου φιλοι τρεχουν για αυτα ‘απλα για να εχουν το καλυτερο’!

Δηλαδη για μενα η Apple εχει μεν συεισφερει στην εξελιξη της τεχνολογιας, αλλα ταυτοχρονα προωθει το υπερκαταναλωτικο προτυπο, τεχνητες αναγκες, ανουσιο λαιφσταιλ, απειρη μαζοποιηση και γενικα επιπλεον αχρηστα πραγματα στη λιστα των πολλων αχρηστων πραγματων που γεμιζουν ανουσια τη ζωη του συγχρονου ανθρωπου.

Εννοειται αποψη πολυ ελλειπτικη, μην βαρατε, αν σας ειχα απο κοντα θα τα εξηγουσαμε ολοκληρωμενα!:slight_smile:

[B]Πόσοι αυτοκτόνησαν σήμερα για το iphone σου; [/B]

Τον ευχαριστούμε που μας έμαθε αντί να χαϊδεύουμε ό ένας το άλλον να χαιδευόμαστε με τις οθόνες μας.

αντι i-οτιδηποτε ειμαστε(ποτε χρηστης τους και παντα η ολη ολασεενα φιλοσοφια τους δε μου καθοταν καλα με αποκορυφωμα το i-pad που το θεωρω καθαρα marketing at its best),αλλα οπως και να χει ριπ γι’αυτα που λεει ο Θεριος.

[SPOILER][/SPOILER]

η foxconn δεν ειναι εταιρεια της Apple ή του Jobs. ειναι φασον εταιρεια που φτιαχνει και για αλλους κατασκευαστες πραγματα. κατα συνεπεια δεν νομιζω οτι ειναι υπολογη μονο η Apple.
τα υπολοιπα περι γραναζι του καπιταλισμου [B]κατα την γνωμη μου[/B] μαλλον ειναι ελληινκη θεωρια αφου την Apple στην ελλαδα την ανακαλυψαν οι περισσοτεροι μετα το 2008. Στις μεγαλυτερες αγορες ειχε πολλα χρονια την θεση της, και τις πρωτιες της, απλα τα τελευταια χρονια με τα πρωτοποριακα της προιοντας την ισχυροποιησε. επισης δεν μπορω να πιστεψω οτι η Apple φταιει και ειναι το μεγαλυτερο γραναζι την στιγμη που ενω εχει το καλυτερο λογισμικο, και εχει μονο το 10% της παγκοσμιας αγορας, στα smartphones ειναι μονη της με ολους κτλ κτλ

o mousikofilos σκεφτεται ποσο χρησιμα μας ειναι καποια πραγματα. σωστα λες οπως τα λες φιλε μου, αλλα ειναι υποκειμενικο για τον καθενα. εγω που ειμαι υπευθηνος σε καταστημα τεχνολογιας βλεπω πελατες που δεν τα χρειαζονται και πελατες που τα χρειαζονται. θα μου πεις και πριν τι εκαναν ρε φιλε? εδω ερχεται η Apple και ο Jobs που εκαναν τα πραγματα χρησιμα και ευκολα.

εν κατακλειδι αυτο που οι περισσοτεροι θαυμαζουμε και θα θαυμαζουμε στον Jobs ηταν η καινοτομες ιδεες του. δεν υποστυριζω της επιχειρηματικες του δραστηριοτητες. δεν ειμαι μετοχος στην Apple.:stuck_out_tongue:
καταφερε με τα προιοντα και την ΤΡΟΜΕΡΗ δουλεια που εκανε απο την μερια του marketing, να κανει την εταιρεια του πρωτη, πισω απο την IBM και αφησε αιωνες πισω την κακομοιρα την Microsoft.

Σίγουρα. Γι αυτό κι εγώ δε θα αγοράσω ξανά Nokia για παράδειγμα. Αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως η Apple, πέρα από μερικές αερολογίες συνεχίζει να συνεργάζεται μια εταιρεία που ευθύνεται για τόσες αυτοκτονίες, για μόλυνση περιβάλλοντος, παιδική εργασία, παραβίαση νόμων εντός Κίνας, φέσωμα εργαζομένων, βασανιστήρια σε εργαζόμενους (πρόσφατα 25χρονος εργαζόμενος αυτοκτόνησε πηδώντας από τον 12ο, ύστερα από βασανιστήρια της Foxcon γιατί η Apple απαίτησε να βρεθεί αυτός που έκλεψε το πρωτότυπο του νέου i-phone) και για πάρα πολλές ενέργειες που προκλήθηκαν και δεν απετράπησαν από την Apple και του Jobs. Για κάποιον που υποτίθεται έκανε τόσες δωρεές στην κοινωνία, δεν είναι λίγο οξύμωρο να τα ανέχεται;

  1. Το Linux είναι το καλύτερο λογισμικό. Έχει την καλύτερη απόδοση προσφοράς-τιμής :stuck_out_tongue:
  2. Τα τελευταία χρόνια κορυφώθηκε η κοροϊδία με τα προϊόντα της, όχι η πρωτοπορία της στην τεχονολογία. Δεν είναι δυνατόν να αγοράζω ένα κινητό i-phone και να μη μπορώ να του εγκαταστήσω άλλο λειτουργικό σύστημα, γιατί αλλιώς η εταιρεία έχει το δικαίωμα να το κλειδώσει. Που ξανά ακούστηκε αυτό; Ή να εγκαθιστάς τα i-tunes σε Windows και να βλαστημάς μετά την ώρα και τη στιγμή που το έκανες; Μέχρι και το ότι πρέπει να έχεις τα καλώδια της apple για να συνδεθείς σε έναν projector, δείχνει πόσο λίγο ενδιαφέρεται η εταιρεία για τα θέλω του καταναλωτή τους. Δε λέω, μπράβο τους που έφτιαξαν ένα smart phone με ένα μόνο κουμπί, αλλά αγοράζοντας το δε σου προσφέρουν και τη δυνατότητα χρήσης του όπως εσύ ως χρήστης επιθυμείς. Αυτό είναι ανήκουστο. Είναι σαν να αγοράζεις ένα φτυάρι και να σου λένε πως αν σκάψεις σε κοκκινόχωμα, θα σου το πάρουν πίσω!
  3. Και μόνο τα marketing τους “think different” και η εμμονή στο design ήταν για να πείσουν τον χρήστη να συμβιβαστεί με κάτι που τεχνολογικώς είναι “λίγο”. Με αυτό τον τρόπο και με αυτό το και καλά “η apple είναι φιλοσοφία ζωής για μένα” κάνουν τους πελάτες τους μόνιμους πελάτες οι οποίοι σαν θα αγοράσουν τη νέα έκδοση του ίδιου προϊόντος ξανά και ξανά. Το πλήθος των χρηστών apple, πάντα θα αυξάνεται. Οι δυσκολίες που θα έχεις, φεύγοντας από τον κόσμο της apple είναι τόσες, που σε κάνουν να προτιμάς να πάρεις πάλι αpple προϊόν. Κι ας προσφέρει δυσανάλογα λίγα για τη τιμή του.

Η εικόνα που ακολουθεί πραγματικά ισοδυναμεί με 1000 λέξεις

[SPOILER][/SPOILER]

Ουσιαστικά η Apple έχει χτίσει έναν παράλληλο κόσμο τεχνολογίας, πιο στυλάτο και εύχρηστο μεν, αλλά πιο παρωχημένο δε και το χειρότερο όλων είναι πως δεσμεύει όποιον μπαίνει εκεί μέσα σε μονοπωλιακές πρακτικές και δεν αφήνει άλλες εταιρείες να διεκδικήσουν το μερίδιο που αλλιώς θα τους άξιζε. Από την Μicrosoft δε διαφέρει τόσο πολύ, όσο αρκετοί θέλουν να πιστεύουν. Πρόκειται για διαφορετικές τακτικές της ίδιας νοοτροπίας

Και δε θέλω να το πάω το θέμα στην πολιτική της apple για τις πατέντες και τα πνευματικά δικαιώματα. Εκεί ο διάλογος θα διαρκέσει για πάντα.

Εδώ συμφωνώ. Το gadget και τα εργαλεία δεν ευθύνονται για τον χρήστη. Αν ο χρήστης σπαταλάει τα λεφτά (που δε του λείπουν) σε κάτι που δε του χρειάζεται τότε κακό του κεφαλιού του. Δε φταίει ο Jobs για αυτό. Αλλά για αυτό κάνουμε κι αυτή τη συζήτηση τώρα, μπας και πείσουμε κάποιον πως αξίζει πολύ περισσότερο να αγοράσει αυτό που πραγματικά του χρειάζεται και να σώσει χρήματα, παρά να πάρει αυτό που δε χρειάζεσαι manual για να το λειτουργήσεις και κοστίζει πολύ παραπάνω.

Ζω και αναπνέω για τη μέρα που θα φάει και η Apple τα πρόστιμα που έφαγε η Microsoft και να την αναγκάσουν να αλλάξει πολιτικές που τις αποφέρουν δις. Ζήτω τα Linux!!! :stuck_out_tongue:

το να δημιουργησεις αναγκες και να κανεις τον χρηστη να αγορασει το προιον σου ειναι θεμελιωδεις αρχες του μαρκετινγκ,ειναι γελοιο να λεμε οτι η apple το εκανε αυτο αρα ειναι ΚΑΚΙΑ.

επισης,η apple δεν απευθυνεται σε ολους,ατομα σαν τον μουσικοφιλο πχ που δεν τα χρειαζεται ολα αυτα δεν ειναι στο πρωτευον αγοραστικο κοινο της apple,αλλα υπαρχουν πολλοι αλλοι που τα θελουν(οχι απαραιτητα τα χρειαζονται).O Jobs ηταν ιδανικος στο να εντοπιζει τις αναγκες και τις επιθυμιες του αγοραστικου του κοινου και να τις ικανοποιει,εξ’ου και η τεραστια επιτυχια του.Τωρα αν ειναι να γενικευσουμε για αχρειαστο καταναλωτισμο κτλ,ας παρουμε σβαρνα ολες σχεδον τις μεγαλες εταιρειες.

R.I.P. Steve Jobs

Τον θεωρώ μεγάλο [U]οικονομικό[/U] μυαλό αν και μου την σπάει όλη αυτή η θεοποίηση που γίνεται… Δηλαδή τι να λέμε για Wozniak τότε, δημιουργός του προσωπικού υπολογιστή (apple I και ΙΙ) και ουσιαστικά ο κατασκευαστής του προιόντος πάνω στο οποίο θεμελιώθηκε και γιγαντώθηκε η apple… Το 90% της τότε apple για μένα…Αυτό το προιόν διαφήμιζε ο jobs χωρίς ο ίδιος να έχει ουσιαστικά μερίδιο στην κατασκευή του… Μετά με “στρωμένη” επιχείρηση με χιλιάδες υπαλλήλους,το να φτιάχνεις και να πουλάς διάφορα προιόντα τα οποία είναι απλά αποτελέσματα της τεχνολογικής επανάστασης δεν το θεωρώ τόσο μεγάλο ζήτημα…
Ούτε το να φτιάχνει διαφορετικές εκδόσεις των ίδιων προιόντων τα οποία είναι must γίνονται τρόπος ζωής για διάφορους…

βλέπε http://www.youtube.com/watch?v=CZGIn9bpALo&feature=related

και ένα καλό σχολιάκι στο utube:p “Steve Jobs’ funeral will be held next week, after which he will be reburied every six months in a slightly better coffin”

Αστειάκι, άσχετο-σχετικό (by laputa):

[SPOILER]Όπως μας πληροφορεί κατ? αποκλειστικότητα γνωστός δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Facebook:

Σε λίγο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα κάνει δήλωση, με την οποία θα εκφράσει ταυτοχρόνως την οδύνη του για το θάνατο του Steve Jobs και τις εκτιμήσεις του για την προοπτική ανάπτυξης στη χώρα. Η δήλωση θα είναι λιτή και θα περιλαμβάνει δύο λέξεις: ?No Jobs?.[/SPOILER]