Steven Wilson: Harmony Codex (2023)

Στις 28 Σεπτεμβρίου ο Wilson θα κυκλοφορήσει το νέο του δίσκο με τίτλο Harmony Codex.

Αυτό είναι το εξώφυλλο του δίσκου:

Και αυτό είναι ένα πρώτο (και ίσως το μοναδικό) δείγμα που θα ακούσουμε πριν την κυκλοφορία:

Η deluxe έκδοση του δίσκου θα περιέχει μία reimagined εκδοχή του δίσκου με remixes από Mikael Akerfeldt, Roland Orzabal (Tears for Fears), Manic Street Preachers και λοιπούς.

Αναμένουμε!

9 Likes

Πού ταΐζουμε :stuck_out_tongue:;

3 Likes

Αχαχαχα, τσέκαρε εδώ: The Harmony Codex Deluxe CD+BluRay+100 page hardback book | PROGRESSIVE | Shop | Just for Kicks Music Shop

Φαντάζομαι σύντομα θα ανακοινωθούν και σε άλλα πιο γνωστά λημέρια! :sweat_smile:

ή και όχι

1 Like

Ναι ναι μόλις το είδα. Γενικά είχε πει ότι δε θα κυκλοφορήσει κάτι πριν την επίσημη κυκλοφορία, μάλλον άλλαξε γνώμη (περίεργο για τον SW! /sarcasm).

Έχουμε και βίντεο:

@pantelis79: για τάϊσμα σε γνωστά εστιατόρια, απευθυνθείτε είτε στο Burning Shed είτε στο επίσημο μαγαζί με τα διάφορα bundles.

Υ.Γ. Πατήθηκε η σκανδάλη για το deluxe μαζί με το μαύρο t-shirt. :roll_eyes:

2 Likes

Με έχει κουράσει ρε γμτ ο Γουίλσον και σα περσόνα και σα μουσικός. Ακούω PT από εποχή Stupid Dream, τους έχω δει πολλές φορές από το 99 ρόδον και δώθε, γούσταρα τα προσωπικά του μέχρι Raven αλλά από κει και πέρα κούραση και μαϊντανός λίγο - remixed by SW. Plus κάτι δηλώσεις που δεν. Θα τσεκάρω παρόλα αυτά, αν και οι χρυσές εποχές τελείωσαν στα mid 00s για μένα.

1 Like

Μέχρι και το To The Bone ο Wilson ήταν εμβληματικός, αλλά το έπαιζε σχετικά safe, από άποψη προσδοκιών και κοινού. Από το …Bone και μετά έγινε πραγματικά απρόβλεπτος, και τώρα δεν μπορώ να έχω την παραμικρή ιδέα του πώς θα ακούγεται ο δίσκος του. Για μένα αυτό είναι τέλειο, ακόμη κι αν το Personal Shopper το αποκαλώ “Personal Shitter”. Καλλιτέχνης είναι ο άνθρωπος, πειραματίζεται, πόσες δεκαετίες να κινείται σε γνώριμο έδαφος;

4 Likes

Με πρώτη ακρόαση, αδιάφορο στην καλύτερη. Να δούμε στις επόμενες.

Με την πρώτη ματιά, το εξώφυλλο απλώς δε γίνεται να μη μου θυμήσει αυτό:

Εμένα, πάντως, μ’ άρεσε πολύ. Είναι προσιτό και αρκετά minimalistic pop. Επίσης, συμφωνώ με τον Μάνο. Ασχέτως αν μ’ αρέσουν ή όχι τα μεταγενέστερα έργα του, έχει κάνει κάτι που ελάχιστοι τολμάνε να το επιχειρήσουν και να ξεφύγουν από την πεπατημένη οδό.

3 Likes

Αδιάφορο μου φάνηκε το κομμάτι, και κάπως γηρασμένη η φωνή σε κάποια σημεια (οχι οτι με χαλάει).
Εννοειται πάντα περιμένουμε κάτι ενδιαφέρον απο wilson

Εμένα πάντως εξακολουθεί να με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι εκθειάζονται τα Raven (και Grace δευτερευόντως), τα οποία είναι σχεδόν tribute δίσκοι με τη σφραγίδα πάντα του Wilson.

Τα To the Bone και Hand Cannot Erase μου ακούγονται (και τόσα χρόνια μετά ε) αρκετά πιο φρέσκα και ενδιαφέροντα.

Το Future Bites… ανάλογα τις μέρες, δυστυχώς έμειναν εκτός δίσκου πολλά καλύτερα τραγούδια και ίσως ήταν πολύ απότομη αλλαγή ύφους.

@nikatapi δυστυχώς γερνάει κι αυτός… Μην κοιτάς που φαίνεται νεότατος ακόμα καλύτερα στα 50+ του!

1 Like

Για τα γούστα μου το Hand.Cannot.Erase είναι το peak της σολο καριέρας του Wilson

8 Likes

Truth, Raven και HCE είναι τοπ. Πραγματικά ευτυχής που τον είδα στο λάιβ του '16 με αυτό το τουρ και το 41/2

5 Likes

για να δουμε τι μας επιφυλασσει το νεο αλμπουμ του vegan μουσικου Steven Wilson

Vegetarian, όχι vegan παρακαλώ :stuck_out_tongue:

Σε μια μίνι συνέντευξη του SW στο NME πάντως, δήλωσε ότι δε θέλει να κάνει κανονική περιοδεία αλλά κάτι πιο intimate σε club των 600 ατόμων. Το 'χουμε λέτε; (βέβαια τα εισιτήρια φαντάζομαι θα είναι αλμυρούτσικα…)

μου ακούγεσαι σαν ψεύτικος φαν

1 Like

Μπορεί να έγινε στην πορεία, εγώ με λεφτά τον ταΐζω, όχι με φαγητό :stuck_out_tongue:. Από vegetarian είχε ξεκινήσει, μάλιστα σε μια περιοδεία είχε βάλει και τη μπάντα να τρώει τα ίδια με αυτόν :joy:

3 Likes

Εν τω μεταξύ βάζει το vegan πριν από το musician, δεν μπορώ να μη φέρω στο μυαλό μου αυτό :stuck_out_tongue:

Δεν μπορώ να κατακρίνω αυτούς που προβληματίζονται με το να τρώνε κρέας, είναι μεγάλη μπρουταλιά κατά βάθος, τον κωλοδιδακτισμό τους κατακρίνω.

Τέλος του off topic. Από πού λέτε να ταΐσετε οι γνωστοί-άγνωστοι; Η Αγγλία είναι λίγο προβληματική για αποστολή στην Ελλάδα, αν και πλέον έχουν στρώσει κάπως τα πράγματα σε σχέση με πριν (με τον προηγούμενο δίσκο του, συγκεκριμένα :stuck_out_tongue:).

1 Like