Η πρόταση έσπειρε όπως και η μπάντα που παίζει να έχει βγάλει τον καλύτερο ήχο έβερ σε demo στην Ελλάδα. Η συνέχεια αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα και θα τους δούμε σίγουρα από κοντά στις 26.10 σε live στο An Club. Επιτακτική η ανάγκη να τους τσεκάρετε…
Αδερφε οι shock absorber σου δινουν την ευχη τους και σε ευχαριστουν για τα καλα σου λογια.Απλα μια υποσημειωση.Το promo εχει 5 κομματια.Λειπει το Your need το οποιο ειναι 9λεπτο και ειναι η πολυ πιο αργη εκδοχη των shock.Οποιος ενδιαφερεται για το promo επικοινωνει παιδια και του το στελνουμε η ακομη καλυτερα το δινουμε αυτοπροσωπος πινοντας καμια μπυρα να ουμ!!!
Τα παιδιά με διόρθωσαν και ανέβασαν το κομμάτι στο site που γράφω και είναι προς τιμήν τους.Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει σε demo από ελληνικό γκρούπ την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία και είμαι και αρκετά μεγάλος σε ηλικία.
Anyway πάμε παρακάτω πρότασεις για σήμερα.
1.Κάτι πολύ δυνατό αν και ψιλοφέρνει σε doom μπάντα κάτι τα ατελείωτα riff κάτι ότι μοιάζουν λίγο σε Mastodon.Εγώ τους γουστάρω και ελπίζω ότι αξίζουν ένα άκουσμα.
BISON B.C.-Quiet Earth
2.H Βραζιλία εκτός από μεγάλους ποδοσφαιριστές βγάζει και καλές μπάντες.
Flaming Moe-Soul Hunter απλά άψογοι.
Αν με ρωτούσε κάποιος τι είναι πιο αντιπροσωπευτικό σε stoner άκουσμα το 2008 απλώς θα του συνιστούσα να ακούσει αυτόν τον δίσκο.
Παρεπιπτόντως νομίζω ότι είναι ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος τους και έχουν 2 σινγκλάκια & 2 συμμετοχές σε συλλογές.Όποιος ξέρει τίποτα παραπάνω βοηθάει.
Καλημέρα
Δεν ξερω αν τους εχετε αναφερει ηδη αλλα αλλη μια πολυ αξιολογη μπαντα ειναι οι Blind Dog με 2 δισκους στο ενεργητικο τους.
Last Adventures of Captain Dog (2001)
Captain Dog Rides Again (2003)
Φίλε μου οι Blind Dog ήταν μία μεγάλη μπάντα αφού πλέον είναι παρελθόν αλλά πριν ολοκληρώσουν μας έστειλαν και ένα τρίτο δίσκο που είναι free for downloading από το official site τους (http://www.blinddog.se).
Τσέκαρέ το γιατί ήταν από τις μεγαλύτερες μπάντες που κυκλοφόρησαν στην Σκανδιναβία.
Απλά τρομερή πρόταση. 8O Απορώ πως δεν το’χα πετύχει τόσα χρόνια. Thanks τα μάλα!
Τώρα είδα ότι μιλάγατε για SLEEP.Εγώ αντί για SLEEP θα πρότεινα τους 2 δίσκους των SABIANS με ντράμερ τον κ.Chris Hakius μέχρι πριν λίγο καιρό ντράμερ των OM.
ναι, φοβεροι οι sabians απ’ τις πολυ μεγαλες αγαπες μου οπως και ο hakius.
αλλα το “αντι” δεν καταλαβαινω, το holy mountain ειναι σημαντικο πραμα για καθε σπιτι(δεν λεω τ 'αλλα).
Καλησπέρα!
Δεν θυμάμαι αν έχουν ξαναπροταθεί.
Subrosa - Strega http://www.myspace.com/subrosatheatre
Από Salt Lake City (US).Γυναικεία φωνητικά,χαμηλοκουρδισμένες κιθάρες,βιολί,ψιλοsludge αισθητική.Δεν θα σας αλλάξει τη ζωή αλλά ρίξτε μια ματιά…αυτία…whatever.Cheers!
Νιώθω αδιάβαστος!!Cheers!
NoMisteraki καταρχήν καλημέρα.Λάθος που χρησιμοποίησα το αντί αλλά απλώς νομίζω για κάποιον που ψάχνει νέα ακούσματα γνώμη μου ότι είναι πιο εύκολοι στον ήχο οι Sabians από τους SLEEP.
Γούστα βέβαια και περί ορέξεως κουβέντα να γίνεται.
Πάμε παρακάτω προτάσεις για σήμερα πολλές.
Άκουσα χθες τον καινούργιο δίσκο “Heavy Psych”(μάλλον Ε.Ρ. είναι) των NEBULA και τον συστήνω ανεπιφύλακτα σε όσους γουστάρουν τους HAWKWIND και το SPACE ROCK.Καμμία σχέση με τους άλλους δίσκους όχι τόσο stoner.
Επίσης έχω πάθει την πλάκα μου με BISON B.C (http://www.myspace.com/bisoneastvan).Παίδες εκτός από το δίσκο τους παίζει και το E.P.τους Earthbound και το ομώνυμο κομμάτι γ****μάει.Ακούστε στο myspace και πείτε μου την γνώμη σας.
Δεν θυμάμαι αλλά για τους ΤOTIMOSHI (http://www.myspace.com/totimoshi) και τους BRAIN POLICE (www.myspace.com/brainpolice) αν έχω γράψει αλλά ότι βρείτε για άκουσμα είναι must listen.
Συνεχίζω με τελευταία πρόταση για σήμερα.Τους Βρετανούς JOSIAH ελπίζω να τους έχετε ακούσει.Απλά η καλύτερη stoner μπάντα της Βρετανίας.Ίσως όμως δεν έχετε ακούσει το side project που έχoυν του KINGS OF FROG ISLAND.Όπου τους βρείτε συστήνεται ανεπιφύλακτα.
Καλημέρα
bravo μαγκες,
δινετε πολυ καλες ιδεες και πληροφοριες
Μια ερωτηση,
πιστευει κανεις οτι καποια stoner μπαντα ειναι τοσο καλη ωστε να αγγιξει το επιπεδο των Kyuss ?
για μενα παντως υπαρχουν πολλες καλες μπαντες του ειδους αλλα
δε νομιζω να βρω καποια που να τους φτασει…
8)phototropic8)
Ωραίο ερώτημα αλλά δύσκολο να απαντηθεί.Εγώ από την ενασχόλησή μου με το είδος την τελευταία σχεδόν 15ετία (αφού ακροβατώ κοντά στα δεύτερα -άντα) μπορώ να σου πω εκαντοντάδες μπάντες που μουσικά είναι καλύτερες από τους KYUSS αλλά πολύ λίγες που σε θέματα μουσικής πρωτοπορίας, έμπνευσης και εκτέλεσης τους πλησιάζουν.
Οι SABBATH ας πούμε για αυτά που έγραψαν και ακόμα γράφουν αν αδειάσουν είναι πρωτοπόροι.Αλλά μην μου πει κανείς ότι δεν υπάρχουν καλύτεροι μουσικοί από τα μέλη τους.Το θέμα είναι να γράψεις κάποιες φόρμες πρώτος και αυτές να επηρεάζουν γενιές μουσικών και είδη μουσικής.
Αυτό είναι πρωτοπορία και έμπνευση και τόσο οι SABBATH όσο και οι KYUSS ήταν μοναδικοί γι αυτό θα παραμείνουν μάλλον απλησίαστοι.
Για τους δεύτερους (ΚΥUSS) έχω μία ένσταση αλλά περιμένω για κάποια γκρουπ την αναγνώριση (που πολλές φορές έρχεται δεκαετίες μετά) για να τους κατατάξω στο ίδιο επίπεδο με τους SABBATH.
Γνώμη μου και άμα γουστάρεις ακολούθησέ τη μην μπαίνεις σε τέτοια τρυπάκια σύκρισης και αναζήτησης.
Η μουσική είναι ωραία γιατί ανεξάρτητα από το μουσικό είδος μπορεί να υπάρχει κάτι καλό εκεί έξω.Πρέπει να είσαι open-minded για να συναντήσεις την ποιότητα ανάμεσα στην ποσότητα που κυκλοφορεί.
Και μην ξεχνάς περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.
Dragonaut καλώς ήρθες και συ φίλε. Σιγά σιγά φτιάχνουμε κανονική στονεροκοινότητα στο φόρουμ 8) Τώρα για το θέμα που έθεσες θα συμφωνήσω μαζί σου πως οι Kyuss είναι άπιαστοι. Γιαυτό άλλωστε αναγνωρίζονται καθολικά ως πρωτοπόροι. Μπάντες όμως βαρβάτες βγαίνουν…(όπως πολύ σωστά είπε και ο Oneinchman).¶ντε να οργανωθούμε να κάνουμε ένα stoner/doom/heavy ROCKING πάρτυ κάποια στιγμή μέσα στη σεζόν:!:
στα ντεκ ψηφιζω ποτοφ εγω παντως.
οσο για kyuss, ειναι η αρχη οχι το τελος.
…παρέα με zouglau, διότι η συνταγή είναι δοκιμασμένη
Για Kyuss τώρα, η μόνη μπάντα που τους έχει πλησιάσει, και λίγο αγγίξει κατ’ εμέ είναι οι Colour Haze. Αλλά από τη στιγμή που γουστάρουμε κι άλλους, ναι, συγκρίσεις μάλλον δε μπορούν να γίνουν, τουλάχιστον όχι τόσο εύκολα.
Πάμε ρε ομάδα :walkman:
Potofgold την συγκεκριμενοποίησες την απάντησή μου.
Σε αυτούς αναφερόμουνα όταν μίλαγα για την μετά από δεκαετία αναγνώριση.Είναι πολύ άσχημο που οι συγκεκριμένοι δεν τυγχάνουν ευρύτερης αναγνώρισης.Όταν τους πρωτοάκουσα γύρω στο 2000 (συγκεκριμένα το πρώτο κομμάτι ever ήταν το Seven) το ίδιο συναίσθημα μου ήρθε.
Θεέ μου οι νέοι KYUSS.Δυστυχώς τόσο καιρό εξακολουθούν να αναγνωρίζονται από μικρή μερίδα ακόμα και σε Stoners (αδόκιμος όρος).Ελπίζω στην μεταγενέστερη αναγνώριση.Όσο για meeting αν και μπαμπάς με γιό και απεριόριστες υποχρεώσεις είμαι μέσα και παίζω ότι γουστάρετε από υπολογιστή είμαιμ κοντά στο 1 terra από mp3 στον φορητό μου.
Πρόταση δεν έχω σήμερα αλλά πήρα γεύση από DOZER και τον καινούργιο δίσκο τους μέσω ITUNES. Καινούργια πράγματα αρκετά ενδιαφέροντα αναμένουμε
Συμφωνω απολυτα μαγκες.Οι kyuss ορισαν την φαση οποτε δεν μπορει αυτο να αλλαξει,απο εκει και περα υπαρχουν απειρες μπαντες οι οποιες πηραν αυτο το οποιο εκαναν οι Kyuss και το μετεφρασαν με το δικο τους τροπο,αλλοι πολλοι το παραφρασαν βεβαια.
Οποτε κατα την δικια μου αποψη την δημοτικοτητα των kyuss μπορεις να την αποκτησεις το βαρος ομως τον συνθεσεων και την επιδραστικοτητα τουσ πολυ δυσκολα εκτος και αν καταφερεις να χωσεις νεο μουσικο κινημα.