Stoner Rock/Heavy Rock Κυκλοφοριες-Προτασεις

Smoke - Smoke Follows Beauty (2002)

Μαζεύω το σαγόνι μου από το πάτωμα!

Ατόφιος στόουνερ οργασμός με σούπερ γκρούβι διάθεση, βρώμικα φωνητικά και την πώρωση να είναι εγγυημένη.
Πιάνει το σφυγμό των Monster Magnet και των Spiritual Beggars, πετάει ολίγες ψυχεδέλειες εδώ κι εκεί και άντε ξεκόλλα μετά… Δύσκολα πράγματα…

Γαμεί!

Σωστος ο Keyser,πραγματικα οποιος γουσταρει ατοφιο stoner ας ακουσει τους Smoke δεν θα χασει…

Θα προτεινω μια μπαντα απο Σουηδια τους Spelljammer οι οποιοι τα σπανε,επιρροες απο Kyuss,Acid King.
Εχουν βγαλει ενα ΕΡ ονοματι Inches From the Sun με 4 τραγουδια τα οποια θα τα ακουσετε στο myspace τους http://www.myspace.com/spelljammersweden
Κυκλοφορει και το ντεμο τους στο ιντερνετ…

τί μου θύμησες βραδιάτικα…

monster magnet - tab \m/

Μετα απο 4 χρονια επιστρεφουν οι Αργεντινοι Dragonauta με το τριτο τους δισκακι-Cruz Invertida -(τα 2 πρωτα τους δισκακια ηταν μετρια και αυτον θα τον ελεγα ενα καλο δισκο με πολυ καλη παραγωγη και δυνατα stoner metal τραγουδια με doom στοιχεια)

Να μην ξεχασω και κατι σημαντικο που ειναι η αλλαγη τραγουδιστη σε αυτο τον δισκο(José “El Topo” Armetta απο τους Santoro, Eigh Hands For Kali)

Τριτο αλμπουμ των αμερικανων stonerαδων κατα βαθος, χωνευτηρι πολλων ειδων απο την αλλη, κυκλοφορησε το Φλεβαρη και εχω ψιλοκολλησει ασχημα τις τελευταιες μερες…

Πελωρια ριφ που φερνουν σε Μelvins, επιρροες απο Black Sabbath,Clutch,orange goblin και απο τους πολυαγαπημενους μου Bongzilla…doomιζον σε πολλα σημεια, σλατζιζον σε αρκετα αλλα, ψυχεδελικο…δισκαρα ενηγουεη(‘Must destroy’,δλδ τεραστιο επος ψυχεδελειας σε βρωμιας,'koko beware,πολυ ξυλο,‘astro glider’ για τους φανς των καιους κτλ κτλ),δυναμικο,γκρουβατο,‘εκ του ασφαλους’ αλλα παντα πορωτικο
\μ/

μόλις άκουω τους μέγιστους Super Heavy Goat Ass φωνητικά αλλά brant bjork και τα μυαλά στα κάγκελα!!!

Αυτες τις μερες ακουω τους Black Sleep of Kali και το ντεπουτο τους ονοματι ‘‘Our Slow Decay’’

Παιζουν stoner metal με sludge,doom,thrash στοιχεια.
Οσοι γουσταρετε torche,goatsnake,Melvins,High On Fire ας το τσεκαρετε πραγματικα ειναι ενας ενδιαφερον δισκος…

:metal:

το καινούργιο απο Spiritual Beggars απλά καθηλώνει…
:bow2::bow2::bow2::bow2::bow2:

Veracrash - 11:11

Έλα για πάμε λίγο! :walkman:

Veracrash λέγονται οι τύποι και είναι Μιλανέζοι . Ιδρύθηκαν το 2002.
Έχουν κυκλοφορήσει ένα EP με τίτλο “The Ghost” και το παραπάνω album είναι το full-length ντεμπούτο τους.
Ο.Κ. μην περιμένετε να ακούσετε κλασσικό stoner τύπου Kyuss/Fu Manchu/Dozer.
Όσα reviews έχω διαβάσει παρομοιάζουν τον ήχο τους με Queens Of The Stone Age. Δεν έχουν άδικο. Θυμίζουν αρκετά σε μερικά σημεία. Από κει και πέρα όμως έχουν και λίγα στοιχεία alternative & post κατά τη γνώμη μου. Πάντως νομίζω πως για stonerάδες ενδείκνυται η ακρόαση. Πρόκειται για πολύ καλό και ενδιαφέρον δισκάκι !
Quote-άρω και μια μικρή περιγραφή των ιδίων από το myspace τους:

VERACRASH is psycho stoner rock noise from Italy. Since their birth in 2003 they played with artists such as Brant Bjork, Mondo Generator, Truckfighters, Nebula, Ufomammut and so on… Their debut “11:11” has received enthusiastic reviews across Italy, Europe and US, confirming them as one of the most interesting european stoner rock band these days.

Ακούστε μερικά τραγούδια —> http://www.myspace.com/veracrash

έχω καιρό να ποστάρω εδώ μέσα…
έχουν σκάσει και πολλές προτάσεις τις οποίες δεν έχω προλάβει να τσεκάρω.
για πάμε λοιπόν:

Mississippi Bones - Mississippi Bones (2010)

οι mississippi bones είναι ένα δίδυμο από το ohio.η αλήθεια είναι πως βλέποντας το εξώφυλλο και το όνομα της μπάντας περίμενα να ακούσω σκοτεινό southern/blues, αλλά τελικά παίζουν heavy/stoner rock με σαφή southern αισθητική.oι clutch είναι σαφή επιρροή, και ο δίσκος είναι δυνατός, groove-άρει αλύπητα και ακούγεται ευχάριστα στο repeat.εξαιρετικό το κλείσιμο με τη blues-ιά “do androids dream of electric sheep”.
οι θιασώτες του καθαρόαιμου rock, των blues και της southern αισθητικής ήρθε η ώρα να ξαναενωθείτε.8)

και ένα μικρό δείγμα:

The Leopard, The Lion & The She-Wolf

θα τσεκαριστουν παραυτα αλλα το νεο solace το ακουσε κανεις ολο;;

στο μαησπεης ακουσα ενα δυο νομιζω και ητανε απλα οκ

Εμένα μου φάνηκε μέτριο.

To 2003 κυκλοφορησε η δισκαρα απο τους Argonaut με το δισκο “Shoot the Moon”.
Ο δισκος τα σπαει,εχει και σκληρα σημεια και μελωδικα και πιασαρικα τραγουδια,δηλαδη Ροκαρουν αγρια…
επιρροες απο Orange Goblin,Soundgarden,Fu Manchu…
Κομματαρες τα “Neanderthong”, “The Ungrown”,

Απο την Πορτογαλια μας ερχονται οι Black Bombaim και μας στελνουν αδιαβαστους με το Saturdays and Space Travels.
Οσοι γουσταρουν Colour Haze, Hawkwind να τους τσεκαρουν οπωσδηποτε,μιλαμε για δυνατο δισκο(heavy psych με εντονες Fuzz-Stoner στιγμες…
Μονο σε βινυλιο κυκλοφορησε εχοντας 2 κομματια τα Side A(19:47) και Side B(19:47)

Ακολουθεί απίστευτη πρόταση, γι’ αυτό δώστε βάση:

Eternal Elysium - Spiritualized D (2000)

Εδώ έχουμε να κάνουμε με Ιάπωνες που ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν και μας στέλνουν τα μυαλά για αχανείς περιπλανήσεις στο διάστημα.
Σχηματίστηκαν το 1991 αλλά κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους το 1996 (Faithful). Το Spiritualized D κυκλοφόρησε 4 χρόνια μετά και πρόκειται για την επιτομή του στόουνερ/ντουμ. Έχει την τρελή γκρουβιά των Kyuss συνδιασμένη με την βαρβατήλα των Electric Wizard, περιλουσμένο με μια '70s ψυχεδέλεια και το αποτέλεσμα είναι, κάτι παραπάνω από φανταστικό.
Έχει και μια γαμάτη διασκευή στο Innocent Exile από Iron Maiden.
Ακούστε το όπως και δήποτε!

Το Spiritualized D ηθελα να το βαλω στην 20αδα με τα καλυτερα των 00’ς,μιλαμε για το καλυτερο δισκο τους…

Εγώ πριν μερικές μέρες το ανακάλυψα. Αν το είχα ανακαλύψει νωρίτερα, δύσκολα θα έλειπε από την 20άδα μου. Μιλάμε για απίστευτο και εθιστικό όσο δεν πάει, δίσκο!

Καποια στιγμη θα ποσταρω και ενα best of για Eternal Elysium στο γνωστο θρεντ(και λινκ στο γνωστο blog)…:slight_smile:

Ωραίος! Κάντο γιατί εκτός από την προαναφερθείσα δισκάρα, δεν έχω ακούσει κάτι άλλο από δαύτους…