το turns είναι κομμάτι της καρδιάς μας, δεν παίζει με τα άλλα.
αναρωτιέμαι αν μπορεί να γίνει πιο γκέη το ποστάρισμά μου απ’ ό,τι τελευταία … Το ‘βλεπει’ κανενας αλλος ή ειμαι βλαμμενος εγω;
το turns είναι κομμάτι της καρδιάς μας, δεν παίζει με τα άλλα.
αναρωτιέμαι αν μπορεί να γίνει πιο γκέη το ποστάρισμά μου απ’ ό,τι τελευταία … Το ‘βλεπει’ κανενας αλλος ή ειμαι βλαμμενος εγω;
ντάξει, ο δίσκος είναι μνημείο στο είδος οπότε κακό κομμάτι δε μπορείς να βρείς εκεί μέσα…
τώρα αυτό που λές περί γκέη ποσταρίσματος, το thread “you gotta dance!” ίιιιιιιιιιισως να κρίνεται παρεξηγήσιμο στα τρού μέτσαλ πλαίσια…
πόσταρε στο thread “μουσική για άντρες” για να εξαφανίσεις τις όποιες υπόνοιες.8)
Ρε potofgold, μας τρελανες με την τελευταια προταση σου στο ριβιου του νεου Spiritual Beggars. Προφανως εννοεις τον Craig Williamson των Datura, αλλα απ’ οτι ξερω αυτοι διαλυθηκαν. Απο το λιγο που ψαχτηκα ο Williamson εφτιαξε νεο προτζεκτ εν ονοματει Lamp of the Universe με τους οποιους κινειται σε ψυχεδελικοφολκ μονοπατια. Τι παιζει με δαυτους; Δωσε λεπτομερειες γιατι μας αφησες σε αναμμενα καρβουνα!
o craig williamson παίζει και στους arc of ascent…:–
Αααααααααααααααααααααα…!!! Μα λέω κι εγώ…:D:D
Εντάξει οι AoA γαμάνε, το εμπεδώσαμε δεόντως τους τελευταίους 3-4 μήνες, άντε να δούμε και ένα ριβιού από τον μεσιέ Ποτ και είμαστε κομπλαδούρα.
Speedblow - Fields of Doom (2010)
μιας και πλησιάζει το live των clutch δε θα ήταν όμορφο να περάσει απαρατήρητο το support της συναυλίας το οποίο είναι οι έλληνες speedblow.δικαιότατα κέρδισαν αυτή τη θέση καθώς είναι ένα συγκρότημα που έχει ανοδική πορεία στο χώρο και είναι από τις καλύτερες ελληνικές μπάντες αυτή τη στιγμή.το fields of doom δεν είναι ένας εξαιρετικός stoner δίσκος της ελληνικής σκηνής.είναι ένας εξαιρετικός stoner δίσκος.τελεία.έχει και τις απαραίτητες κλασικές doom επιρροές του, και σίγουρα το εξώφυλλο δεν είναι καθόλου άσχετο με το μουσικό περιεχόμενο…η μπάντα θερίζει.το μόνο ψεγάδι ίσως να είναι η ελληνική προφορά των αγγλικών του τραγουδιστή τους, αλλά σάμπως μπάντες όπως οι nightstalker δεν μετέτρεψαν αυτό το ψεγάγι σε προτέρημα;
ακούστε το ασαπ λοιπόν ώστε να είστε έτοιμοι για τη συναυλία του καλοκαιριού.8)
Οποιος δεν εχει τσεκαρει τους Speedblow να το κανει αμεσα…(καλος δισκος αν και λιγο τα φωνητικα με ειχαν χαλασει οταν το ειχα ακουσει,παντως μιας και μου τους θυμησες θα τους ξανακουσω αυτες τις μερες)
Σημερα θα προτεινω ενα συγκροτημα που δημιουργηθηκε το 1994 ονοματι Slaprocket με τραγουδιστη και κιθαριστα τον Shane Green(εχει παιξει επισης στους Nudeswirl για οσους δεν γνωριζουν ηταν ενα Grunge γκρουπ που ειχε βγαλει εναν υπεροχο δισκο το 1993 το ‘‘Nudeswirl’’)τραγουδιστη-μπασιστα τον Chris Kosnik(ex-Godspeed και Αtomic Bitchwax) και ντραμιστα τον Keith Ackerman(Atomic Bitchwax).
Για 2 χρονια εφτιαχναν καποια ντεμος αλλα για διαφορους λογους διαλυθηκαν και δεν προλαβαν να κυκλοφορησουν επισημα καποιο αλμπουμ.
Επομενως ακουστε οπωσδηποτε το N.Y.C Demos.χωρις πολλα λογια παιζουν ατοφιο stoner
το “nudeswirl” είναι εξαιρετικός δίσκος και από τα κρυμμένα διαμάντια του grunge.τους slaprocket δεν τους ξέρω αλλά αφού έχουν σχέση με τους nudeswirl θα μ’αρέσουν σίγουρα οπότε κατεβάζω ασαπ.
τώρα για τους speedblow, και εμένα αυτό που με χαλάει κάπως είναι τα φωνητικά, αλλά μαθαίνω πως έχουν πλέον άλλον τραγουδιστή (καθώς ο προηγούμενος θα αφοσιωθεί στο μπάσο) και ελπίζω αυτός να κινείται σε πιο stoner φόρμες.θα το διαπιστώσουμε στο live…
Sahara Surfers - Spacetrip On A Paper Plane (2010)
τους ανακάλυψα μέσω του postrockcommunity και με εξέπληξαν ευχάριστα.κατάγονται από το innsbruck της αυστρίας και παίζουν ψυχεδελικό stoner/desert rock.οι επιρροές που αναφέρουν στο myspace τους είναι: kyuss, brant bjork, queens of the stone age, tool, dozer, colour haze και έχουν ενσωματώσει πολύ όμορφα στον ήχο τους όλα αυτά τα ακούσματα χωρίς να ξεπατικώνουν.η τραγουδίστριά τους ακούγεται σαν τον john garcia και το στύλ της είναι πολύ κοντά στον maynard james keenan.
33 λεπτά, τα οποία όσοι παρακολουθείτε το thread θα γουστάρετε.
Οσο τους άκουσα στο myspace μαμάνε! Thank you horror:D
Για τους Sahara Surfers ειχα μια κουβεντα με keyser εδω και κανα μηνα στο θρεντ ‘‘τι ακουτε τωρα’’.Μου ειχε πει οτι δεν τον αγγιξε ο δισκος με μια ακροαση και τον παρατησε,σε εμενα σε καποια σημεια μου αρεσε ο δισκος και πραγματικα ακουγεται ευχαριστα,ευχομαι και ο keyser να του εδωσε αλλη μια ευκαιρια…
Ειχα προτεινει εδω και καιρο σε αυτο το θρεντ τους Dusteroid και το δισκο TyrannoSonor,το προβλημα ηταν οτι δεν μπορουσες να τους βρεις ευκολα στο ιντερνετ γι αυτο εαν καποιοι τους ειχαν τσεκαρει και δεν εβρισκαν τιποτα τοτε, εχουν την δυνατοτητα τωρα να ακουσουν εδω το αλμπουμ ολοκληρο…
Οσοι γουσταρετε The Sword, Orange Goblin και Devil To Pay τοτε να τους ακουσετε.
Εαν βαριοσαστε να ακουσετε ολοκληρο το αλμπουμ τουλαχιστον ακουστε τα
Whiskey Overdose και Tomahawk StormTroopers…
το καλό που του θέλω.:blues:
τώρα σε κάτι που δεν κολλάει τόσο εδώ, αλλά θα αγγίξει όσους παρακολουθούν το thread:
Chuugakuseikanoke - The Gum at the End of the Spear (2010)
καμμένοι γιαπωνέζοι noise punk doomsters (?) με stoner-ίζοντα ήχο.ο τραγουδιστής τους ντύνεται γέρος και έχουν μπασίστρια πορνοστάρ (8))…οι στίχοι είναι στα γιαπωνέζικα καθώς όπως λένε οι ίδιοι απεχθάνονται τους “ηλίθιους αγγλικούς στίχους”…
μόνο για πολύ καμμένους φανς των church of misery.
ΥΓ:το dusteroid παίζει ήδη τη στιγμή που συντάσσω αυτό το ποστ.
Ρε χόρορ σοβαρά τώρα: αν κλείσει το sludge swamp τι θα κάνεις?
θα χαθώ για πάντα μαζί του μέσα στα βρώμικα νερά και τη λάσπη του.
Stoned Jesus - First Communion (2010)
οι - πιο τυπικό όνομα stoner μπάντας δε γίνεται - stoned jesus είναι ουκρανοί, και η αλήθεια είναι πως “κατεβάζοντας” το ντεμπούτο τους περίμενα να ακούσω κάτι απολύτως τετριμμένο που μετά από δύο-τρείς ακροάσεις θα το σβήσω από το σκληρό δίσκο του υπολογιστή μου.
όμως σχεδόν με εξέπληξαν, καθώς παίζουν ένα υπέρβαρο μαγκιόρικο stoner με μεγάλες σε διάρκεια συνθέσεις, που θα ενθουσιάσει όλους τους οπαδούς των electric wizard.καλύτερο κομμάτι του δίσκου το “black woods”.
θα το βρείτε σε όλα τα γνωστά blogs και sites.
Του ξανάδωσα μια ευκαιρία του Sahara Surfers και όντως βελτιώθηκε η απόψη μου αλλά όχι σε δραματικά επίπεδα.
Έχει μερικά αρκετά ωραία σημεία αλλά μάλλον γενικότερα μου περνάει ψιλοαδιάφορο.
Με Bjork, Asteroid και Arc Of Ascent να δίνουν στο καλοκαίρι το πιο γκρούβι τέμπο έβερ, κάτι Sahara Surfers περνάνε και δεν ακουμπάνε 8)
Αρκετά καλοί οι Sahara Surfers,βέβαια βλέποντας το όνομά τους στο stoner rock thread περίμενα κάτι πιο heavy.Πιο κοντά στο ποστ ροκ κ αλτέρνατιβ,αρκετά ψυχεδελικό κ ανάλαφρο άκουσμα.Σχημάτισα θετική άποψη πάντως…κ έχω κ ιδιαίτερη αδυναμία στα γυναικεία φωνητικά τα οποία εδώ κ καλή χροιά έχουν κ ταιριάζουν στον χαρακτήρα των κομματιών.
δεν είναι τυχαίο ότι τους ανακάλυψα στο postrockcommunity…
πάρτε και κάτι καινούριο:
Pendejo - A La Venta Ya (2010)
οι pendejo είναι από το άμστερνταμ, αλλά ολόκληρη η κουλτούρα τους είναι ισπανική.από τους στίχους μέχρι τις τρομπέτες, τα βιντεοκλίπ τους και το artwork.
εξαιρετικό stoner που ανεβάζει τη θερμοκρασία στα ύψη.αξιοσημείωτα τα σημεία που μπαίνει η τρομπέτα όπου και δείχνουν χαρακτήρα.για όλους τους φανς του κλασικού stoner των mid/late 90’s.
που αλλού?στο σλατζοσουάμπ…
Ειναι οντως καλο αλμπουμακι και τα σημεια με τις τρομπετες ειναι παααρα πολυ καλα και ταιριαζουν εκει που ακουγονται!!
το άκουσα κι εγώ το άλμπουμ. αρκετά πιασάρικο και δεν υπερβάλει με τα πνευστά, παίζουν εκεί που πρέπει. ωραία και καλοκαιρινή πρόταση 8)