Stranger Things

Μόνο εγώ έχω δει ότι η τοποθεσία της max είναι η ίδια με αυτή στο the last Jedi? :stuck_out_tongue:

Πολύ ανατρεπτική η σεζόν σεναριακά έως τώρα.
Πχ το power up στο τέλος του του επεισοδίου είναι αναπάντεχο, αν και πάντα περίμεναμε πως ο χαρακτήρας αυτός θα ήταν σημαντικός.
Μου φάνηκε επιτηδευμένο που εφαλτήριο για αυτό ήταν η κουβέντα με άλλον χαρακτήρα που έκανε άλλου είδους coming out.
So Netflix/Disney of you…

Κατά τα λοιπά κακός χαμός και υψηλότατο επίπεδο παραγωγής.

Ποιος περιμένει έναν μήνα τώρα… :smiley:

1 Like

Τρομερη Σεζον μεχρι στιγμης

Οι χαζομαριτσες μεταξυ Ντάστιν κ Στιβ μου φαίνονται λιγο υπερβολικες κ μ εκνευρίζει ο τρόπος ομιλιας της Ρομπιν αλλα κατα τ αλλα 4 επεισοδια που περασαν ομορφα.

3 Likes

Θα προσθετα και του Χοπερ με την Ηλεβεν. Εχουν κανει λιγο πιο καρικατουρε καποιες δυναμικες σχεσεων απο οσο θα προτιμουσα

2 Likes

το ξαναπιασαμε χθες και η γυναικα μου λεει “παχυνε η ηλεβεν” - ε της λεω, περασαν και 15 χρονια απο την τελευταια σεζον…

3 Likes

έλα μωρέ, τι είναι 1 μηνάς μπροστά σε 3μιση χρόνια :smiling_face_with_tear:

Χιλιοειπωμένο αστείο, αλλά ειλικρινά νιώθω ότι βλέπω κάτι εντελώς ξένο, με ξεκίνησε με recap κα οριακά έλεγα “α, ναι”

1 Like

Δεν υπαρχει περιπτωση να το πιασω αν δεν βρω κανα recap της προκοπης ρε σεις, δεν θυμαμαι απολυτως τιποτα/

1 Like

Κι εγώ που έκανα recap το καλοκαίρι πάλι δε θυμάμαι τίποτα :sweat_smile:

1 Like

το μόνο recap που χρειάζεται

f90de74af2559e0092f1070fa25d21b2

Stranger Things 4 | Eddie Munson’s Upside Down Guitar Scene | Netflix

9 Likes
2 Likes

Ξεκίνησα χθες Season 5. Ρε σεις με ξενίζει αρκετά που έχουν μεγαλώσει τόσο πολύ.

3 Likes

Μπομπα τα 4 πρώτα της Season 5, ειδικα το τελευταιο.

3 Likes

Έπος 4ο επεισόδιο.

3 Likes

ένα μινι ριβιου, με Light spoilers αν δεν εχετε δει τίποτα, ποτέ.

Intro

Η σχέση μου με το ST ομοιάζει με τη σχέση μου με το Νετφλιξ και τις πλατφόρμες εν γένει. Ο ενθουσιασμός της πρώτης σεζόν, διαδέχθηκε τον προβληματισμο της δεύτερης (με το άκυρο ταξίδι της γκοθ eleven), την βαρεμάρα αυτών που ακολούθησαν (το subplot με τη ρώσικη φυλακή, ήταν μεν hommage στην εποχή, But I could not care less).

Αν τα συνδυάσεις με το γεγονός ότι έκαναν ένα μεγάλο διάλειμμα, ομολογώ πως είχα ξεχάσει τι έχει γίνει - είδα 2-3 recap για να ξαναμπω στο νόημα, και πλησίασα καθώς το ιντερνετ έχει τρελαθεί.

+θετικά

To ST είναι το τελευταίο cultural TV phenomenon, το οποίο νομίζω ότι ομοιάζει μόνο με το Lost κάποια (πολλά) χρόνια πριν. Δε θυμάμαι πότε τελευταία φορά τόσος κόσμος τσουστουριασε και αποθέωσε μια σειρά, τόσο πολύ. Και αυτό του πιστώνεται.

Η Season 5 Pt1 είναι μεγάλη τηλεόραση. Σφιχτή, με δράση, με χιούμορ, κατάφερε να μας κρατήσει. Επίσης κατάφερε να πάρει ένα εντελώς αδιάφορο χαρακτήρα για 4 σεζόν και να του δώσει μια ΕΠΙΚ τελική σκηνή, που σημαδεύει και τη σεζόν, ενδεχομένως και τη σειρά (εν αναμονή του τελικού τέλους). Η σκηνή δεν ειναι μονο φοβερή λόγω σκηνοθεσίας, αλλά περισσότερο λόγω του αναπάντεχου, και των stakes. Μας απορρόφησε 100%.

Για το τέλος, έχω δύο εκτιμήσεις.

Είτε θα έχουμε το αναμενόμενο showdown Eleven vs Vecna, ή θα έχουμε κάτι ευρύτερο με eleven, eight, Vecna και Will, με τον will να περνάει στην σκοτεινή πλευρά, ίσως. Το δεύτερο σενάριο θα με ενδιέφερε περισσότερο. Ελπίζω επίσης να πεθάνει κάποιος καλός, αν και βλέπω αυτός να ειναι η eight. Που ποιος νοιάζεται στην τελική. Υπερψηθήκαμε πάντως.

-αρνητικά

Εντάξει, δεν μπορείς να ξεδεις ότι όλοι είναι ή μοιάζουν 30. Ειδικά οι γυναίκες και ο Will. είναι οριακά αστείο να λέει ο άλλος “ασε με ρε μαμα” και να έχει χοληστερίνη.

Επίσης

- to subplot με την eight ήταν από τα πράγματα που το ιντερνετ μαζικά μίσησε/αδιαφόρησε, και τώρα ξαφνικά επανεμφανίζεται, και φαντάζομαι θα παίξει και ρόλο.

• Το subplot με την Μαξ παγιδευμένη σε ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΥΠΟΕΠΙΠΕΔΟ, ε νισάφι. Εϊχαμε τον πραγματικό κόσμο, το upside down, το σκοτεινο μερος που πηγαινε η eleven με το μυαλό της, τα οράματα του will, τώρα έχουμε ένα φωτεινό ελβετικό χωριό επιπλέον ; Που οπως λέει και η ίδια η Μαξ, δεν ξέρει καν τι είναι ; Ε νισάφι. Οκ παρκάρανε την Μαξ καπου (γιατι ποσους χαρακτήρες να εξελίξεις παράλληλα, έχουν και 100 άτομα που παίζουν πλέον), αλλά τι βαρετό και αδιάφορο subplot.

• Το Upside Down, από ένα σκοτεινό μέρος για λίγους, έγινε η Κυψέλη το βράδυ, ενώ ψάχνεις πάρκινγκ - έχει τόσο κόσμο που δεν ξέρεις που να ακουμπήσεις. Οι άλλοι έχουν βάση (!!) εκεί, αμάξια μπαίνουν, ίσως έχει και διόδια και δακτύλιο. Οκ, προφανώς το final showdown θα γίνει μέσα στη γλίτσα, αλλά όπως πάει η σειρά, λες “μα καλά στον πραγματικό κόσμο δεν θα απορρήσουν κάποια στιγμή που είναι 100 άτομα, και 50 αμάξια/τανκ ;”. Εκεί που ήταν ένα απόκοσμο, κρυφό μέρος, τώρα μάλλον μπήκε στον Καλλικράτη. Τέσπα, it is what it is.

Synopsis

All in all, fun tv που δεν ξέρω πόσο εύκολα θα ξαναδούμε στο μέλλον, με τα μονοπώλια των στρημ να παίρνουν όλο και λιγότερα ρίσκα. Μας ξαναέψησε όμως για το lore και δεν το περίμενα.

5 Likes

Απειρα likes για τα δυο bullet points σου.
Παρολα αυτα, παραμένει απολαυστική οσο δεν πάει.

3 Likes

Σωστος. Ειδικα δε το Upside Down ειναι πλεον γενικα ενα απο τα αρνητικα της σειρας για μενα. Δεν μου αρεσει το οτι διαδραματιζεται σε μεγαλο βαθμο σε αυτο γιατι εχει μειωθει η παρουσια στην προαστιακη 80ς Αμερικη που προσωπικα λατρευω και επισης και αυτο που λες. Εχει γινει ενας τοπος μπατε σκυλοι αλεστε κυριολεκτικα και μεταφορικα

1 Like

in fairness, η σειρά σου έδωσε πολλές μάχες ήδη στον πάνω κόσμο. Αν το επαναλάμβανε, θα έπρεπε να έχει και civilians στη δράση, και μετά το management των χαρακτήρων γίνεται μπάχαλο - ποιον θα πρωτοδείξει η κάμερα ; Τι σταματάει τους demogorgons να σκοτώνουν άκυρο κόσμο ; Έχεις πρακτικά προβλήματα.

Επίσης, το “παμε να τον βρουμε τον καρ$%λη να ξεμπερδεύουμε”, έχει λογική. Δηλαδή τι εναλλακτική έχουν ; να αράξουν στο mall μέχρι να ξαναρθει ο Βεκνα;

2 Likes

Σκόρπιες σκέψεις για τον πέμπτο κύκλο.

Προσωπικά δεν με ενθουσίασε η προοπτική και δεύτερου μέλους της παρέας με υπερδυνάμεις, έστω και “δανεικές”. Λίγο λολ και ο τρόπος που ξεκλείδωσε αυτές του τις δυνάμεις αλλά OK. Σκεφτείτε ότι σε κάθε franchise που υπάρχει ενας υπερβολικά δυνατός χαρακτήρας χάνεται το ενδιαφέρον. Σημασία στην περιπέτεια έχει η κατάσταση κινδύνου. Ο τύπος έκανε κομματάκια τρια τέρατα για πλάκα. Θέλω να δω πως θα το συνεχίσουν αν και απεχθάνομαι οτιδήποτε με υπερήρωες. Η επιλογή των σεναριογράφων έγινε μάλλον γιατί δεν θέλουν άλλες απώλειες ζωών, ειδικά πρωταγωνιστών και δεν βλέπουν άλλο τρόπο να το καταφέρουν εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα.
Κάπου διάβασα μια κριτική και συμφωνώ εν μέρει μαζί της ότι τα επεισόδια έχουν γίνει κάτι σαν sidequest από video games.
Έχουν χωρίσει τα παιδιά/μεγαλοπαιδιά και ενήλικες σε ομάδες - γιατί πώς αλλιώς θα “τρέξει” τόσο μεγάλο καστ - και η κάθε ομάδα πρέπει να επιτελέσει κάποιο έργο με τελικό σκοπό να νικήσουμε τον κακό.
Ωραία η προσθήκη του χοντρούλη στην παρέα! Αδιάφορη η μικρή αδερφή.
Ενώ δεν τρελαίνομαι με κάποιες σεναριακές αποφάσεις στο τεχνικό κομμάτι παραμένει κορυφή, τόσα φράγκα που έχουν πέσει θα ήταν αδύνατο κάτι διαφορετικό. 7/10 μέχρι στιγμής με προβληματισμό για το πώς θα το συνεχίσουν .

2 Likes

φιλος δινεις το μεγαλυτερο σποιλερ της σειρας, φόρα παρτίδα. Σε έβαλα σε σπόιλερ - προσοχή στο μέλλον παρακαλώ

Φίλος ΟΚ, αν και ήμουν πιστεύω αρκετά διακριτικός. Και δεν νομίζω ότι κάποιος κάποιος που δεν έχει δει τα επεισόδια μπαίνει στο νήμα. Να διαβάσει τι;