Διαφωνώ - να διαβάσει αυτό που έγραψες, το οποίο περιγράφει την τελευταία σκηνή.
Ωραία όλα τα ποστ σας , να προσθέσω ίσως έναν αντίλογο ότι πριν το ST υπήρχε το GoT ως tv φαινόμενο ( δεν θεωρώ δλδ ότι έχουν περάσει τόσα χρόνια από το Lost μέχρι το stranger things)
Και ότι υπάρχει μέλλον, έχει υπάρξει ως φαινόμενο το squid game , πιθανώς big/fun tv θα είναι το One Piece που στην πρώτη σεζόν με κατενθουσιασε το μεράκι των δημιουργών με τα πρακτικά εφέ ( εξαίρεση μόνο αν εννοείς ορίτζιναλ ιδέα )
Τέλος να πω ότι μετά καλά και στραβά του , έχει πάρει τόσα στοιχεία από το ευρύτερο pop culture και τα πέρασε τόσο όμορφα και εξακολουθεί να το κάνει καλά
Μόνο μεγάλο αρνητικό σε όλο αυτό και χιλιοειπωμένο, ότι δεν καιγόμουν να δω τα επεισόδια, παλιά θα τα έβλεπα μονορούφι 4 επεισόδια. Μόλις χθες είδα το 4ο και η σειρά παίζει από 26 Νοεμβρίου . Όπως επίσης δεν θυμάμαι καν τι είναι η 008 . Αν δεν καταλαβαίνουν πόσο momentum killer είναι αυτό, πάω πάσο

Διασκεδαστικό ανα φάσεις το 1ο μέρος αλλά προσωπικά δε το παίρνω καθόλου σοβαρά ούτε έχω κάποια αγωνία για χαρακτήρες, το κλείσιμο της σειράς κλπ. Κάπου όλη αυτή η εσκεμμένη 80’s ανεμελιά/ελαφρότητα/μη σοβαρότητα με ξενερώνει πλέον, και οι (πάρα πολλές) σεναριακές ευκολίες αρχίζουν και χτυπάνε έντονα, έστω και υπο 80’s πρίσμα. Μετά το End Times φινάλε του προηγούμενου κύκλου, επιστρέφουμε σε μια πόλη που όλοι είναι στην κοσμάρα τους, και το impact δεν εντοπίζεται πουθενά. Δε λέω πως θα έπρεπε ξαφνικά η σειρά να γίνει κατασκότεινη, αλλά σίγουρα όχι και αυτή η παιδική χαρά. Πολύ αστείο θέαμα στο 1ο επεισόδιο η “μαχη” μανας Wheeler (
) με το τερατάκι να στέκεται και να τις τρώει σε αργή κίνηση από ενα σπασμένο μπουκάλι, ενώ στο τέλος του 4ου επεισοδίου τα ίδια τέρατα μακελεύουν πανεύκολα στρατιώτες.. Έστω και με το γνώριμο πλέον ύφος της σειράς στο μυαλό μου, τέτοια πράγματα χτυπάνε έντονα, και οκ περνάει ευχάριστα η ώρα, αλλά θα ήθελα κάτι παραπάνω από αυτό.
Είναι μια χαλαρή προβολή, η οποία όμως ανα φάσεις με ψιλοκούρασε, ειδικά συγκεκριμένοι χαρακτήρες και αλληλεπιδράσεις μεταξύ τους μπαίνουν επικίνδυνα σε filler καταστάσεις. Η αδερφή του Lucas ο,τι χειρότερο σταθερά, από τις νέες προσθήκες ο μικρός μπούλης σπαστικος και αχρείαστος νέος χαρακτήρας του οποίου ο χρόνος/ρόλος θα μπορούσε να πάει σε κάποιο ήδη γνωστό χαρακτήρα, η μικρή αδερφή των Wheelers όμως είναι καλή προσθήκη και έχει ενδιαφερον προς το παρόν κινώντας την ιστορία, η επιστροφή της φίλης της Eleven από το χειρότερο επεισόδιο της σειράς δεν φαντάζει ιδιαίτερα δελεαστικό plot point, γενικά πολύς συνωστισμός στους χαρακτήρες και ήδη κάποιοι παραγκωνίζονται εμφανέστατα, κάτι που πάντα είναι αρνητικό όταν μια ιστορία φτάνει στο τέλος της. Δεν έχουμε και πολλά επεισόδια μπροστά μας.
Linda Hamilton αιώνια αγάπη προφανώς, αλλά προς το παρόν αρκετά αδιάφορος χαρακτήρας, ελπίζω να της δοθούν καλές στιγμές στην πορεία. Δε γίνεται αυτός ο κύκλος να είναι καλύτερος από τον 1ο ή τον 4ο, αλλά ελπίζω πως θα δώσει καλές στιγμές. Αν και κατα πάσα πιθανότητα θα καταλήξω να λέω σα γεροπαράξενος πως το Stranger Things θα έπρεπε να είναι σειρά μιας σεζον.
Αν το καλοσκεφτείς, οι περισσότερες σειρές θα πρέπει να ήταν σειρές των 1-2 σεζόν, εκτός από αυτές που κόπηκαν άδικα και μας άρεσαν, που θα έπρεπε να έχουν 5.
Δίνω πόντο στον φίλο που είπε για GoT πιο πάνω, αν και τελικά, εμένα αυτό που μου έμεινε από τη σειρά είναι οι γκρίνιες για το αν θα γράψει ο άλλος το τελευταίο βιβλίο ή πόσο διαφορετική ήταν η σειρά από τα βιβλία εν γένει. Και γενικά ξεφουσκώσει θεωρώ γρήγορα, δεν βλέπω κόσμο να τρέχει να κάνει rewatch.
Καλά για καλαμάρι δεν το συζητώ, ότι είπαμε για GoT επί 100. Παίζει να το ξέχασα ενώ το έβλεπα .
Τη φέρανε ώστε 8+11+1(Γουίλ μέσω Βεκνα) τέλεια ζαριά DND ![]()
Το GoT ήταν περίπτωση Lost, δηλαδή αδιανόητα δημοφιλές pop culture φαινόμενο με αδιανόητα απαράδεκτο φιναλε, ως αποτέλεσμα να καθιστά rewatches δύσκολα, γνωρίζοντας πως το build up και το payoff απλώς δεν αξίζουν τον κόπο και το χρόνο.

Ειδα καπου “κριτικες” για τα επομενα 3 επεισοδια πριν το μεγαλο φιναλε, και συνοπτικα καπου πηρε το ματι μου την λεξη “απογοητευση” και αλλα περιεργα και αρνητικα.
Μολις τελειωσα το 5ο επεισοδιο και θα ξενυχτησω για να δω το 6ο.
Σφραγιδα ποιοτητας οι κριτικες που εγραψαν για απογοητευση.
Οταν τελείωσε το προηγούμενο σετ επεισοδιων ειχα σκεφτει "αντε ευτυχώς που το τελειώνουν ".
Τωρα σκέφτομαι “τι μονο ένα επεισόδιο ακόμα;”
Όποιος απογοητευτηκε τωρα θα έπρεπε να έχει απογοητευτει απο το 2ο επεισόδιο της 1ης σεζον.
Πάντως το 7ο επεισόδιο τρωει χοντρό κραξιμο στο imdb, έχοντας αυτήν την στιγμή 6.3 rating. Δεν μπορεί, κατι θα έχει πάει στραβά εκεί…
Οι γνωστες πιπες ενος ομοφοβικου, ρατσιστικου και simpleton κοινου.
Ειπε ο Will οτι δεν του αρεσουν τα κοριτσια, και οπως ειναι φυσιολογικο, οι ορδες απο τα ορκς εσπευσαν να ριξουν χαμηλες βαθμολογιες.
Ε καλα οκ αυτο το ειχαμε καταλαβει
Εγώ είπα να βλέπω ένα κάθε βράδυ και να δω το φινάλε με το που βγει την Πρωτοχρονιά, οπότε είμαι στην αρχή ακόμα (duh), στο 1ο σκέφτηκα ΠΑΜΕ ΡΕ ΓΤΧΜ ΠΟΣΟ ΜΟΥ ΛΕΙΨΑΤΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ, στο 2ο βαρέθηκα την ψυχή μου, νταξ λογικά μετά θα γουστάρω, αλλά οκ.
Το μεγαλύτερό μου πρόβλημα είναι στο ότι προσπαθώ να μη σκέφτομαι τον Μάηκ να παίρνει ρημπάουντ.

Ευχαριστώ για το σποιλερ, δεν το έχω δει ακόμα, χαχαχα!!! (Δεν πειράζει)
Το ακούω αυτό που λες όμως αυτό το ξέραμε. Δεν ειναι καμία ανατροπή. Δεν μπορεί, κάτι θα παιζει που δυσαρέστησε το κοινό.
Εγώ έχω δει μόνο τα τέσσερα πρώτα επεισόδια αυτού του κύκλου κι έχω αρκετές ενστάσεις αλλά θα περιμένω να το δω όλο.
δεν έχω δει ακόμα το 7ο βασικά έχω δει το μισό, είχα σκοπό κι εγώ σαν τον @YoungAtlas να βλέπω ένα ανα ημέρα και τελικά βλέπω οριακά μισό ανα ημέρα (sorrynotsorry)
δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα εξυπηρετήσει κάπου την πλοκή κάτι τέτοιο ούτως ή άλλως
είμαι στη φάση στο 7ο που κάνει εξποζισιον ο Νταστιν τι παίζει με τον έναν κόσμο να θέλει να εισβάλει στον άλλον, εμένα μου αρέσει που πάει κατά εκεί το πράγμα αρκεί μην κάνουν κανα inception με realms ![]()
Το 6ο μ΄ άρεσε αρκετά, 5ο μετά, 7ο πιο κάτω.
Ουτε εγω το εχω δει, αλλα δεν ειναι σποιλερ αφου ο Will ειναι γνωστο οτι δεν του αρεσουν τα κοριτσια, ακομα και σε οσους εχουν το IQ αμοιβαδας (δηλαδη αυτους που σκουζουν) ![]()
Το ειδα ομως παντου στα σοσιαλ μηντια, εχουν βγει οι χιονοστιφαδες και κλαινε επειδη τολμησε καποιος πρωταγωνιστης να μην ειναι γαμιας αντρακλας.
Και τελος παντων δεν θεωρω υποχρεωτικο καποιος να γουσταρει ή να μην γοσυταρει μια σειρα που μου αρεσει εμενα. Απλα εξηγω την βαθμολογια στο IMDB, ειναι γνωστη η φαση εδω και χρονια με ολες τις σειρες πλεον.
Θα “χαρώ” αν αυτός είναι ο λόγος. Ειδωμεν, λογικά θα τα δούμε οικογενειακώς αύριο - ο 12χρονος γιος μου είναι huge fan, κυκλοφορεί με μπλούζα Hellfire Club.
Είσαι σίγουρος ότι η σειρά ενδύκνειται για παιδιά? Πολύ αίμα ρε παιδί μου…
Εμενα αν κατι με χαλασε σε αυτο το σετ επεισοδίων και στην πεμπτη σαιζον γενικότερα είναι το υπερβολικό εξποζισιον. Δειξτε μας και κατι μπορει να μην είμαστε ο Σελντον Κουπερ αλλα θα το πιάσουμε…
Το μονο που με χαλασε με τον Will (που οκ κλαιν) ειναι οτι ηταν η κλιμάκωση του επεισοδίου και γενικά του σετ και εγω προσωπικα θα ηθελα κατι πιο hardcore. Πχ καναν θανατο λεω εγω τωρα… Κατα τ αλλα απ την 3η σαιζόν το ξεραμε και ο Νοα ειναι ηθοποιαρα και δινει πονο.