Η 5η σεζον εχει ξεφυγει… τρελο gore για τετοια σειρα.
Μια απο τις πιο σοκαριστικες σκηνες ηταν για μενα ενας πυροβολισμος στο κεφαλι που εδειξε.
Τα τερατα οκ ειναι fantasy, αλλα αυτη η σκηνη ηταν κατι που μπορει να γινει και γινεται στην ζωη.
“Διαφωνησα” λιγακι με τους δημιουργους οταν το ειδα. Δεν συγκρατουνται πλεον πουθενα.
Ο δικός μου είναι απολύτως οκ. Επίσης, όλη του η τάξη είναι super fans από την τέταρτη τάξη (όταν όλοι ήταν 9-10). Είπαμε, είναι pop φαινόμενο.
Δεν θυμάμαι τις προηγούμενες αλλά κ εγώ χθες μετά από μια σκηνή είπα ότι αποκλείεται η σειρά να είναι για παιδιά πλέον…
Δεν είναι όμως στο χέρι των παιδιών να αποφασίζουν αν είναι οκ ή όχι. Υπόψην ότι δεν έχω παιδιά, δεν σας λέω πως να μεγαλώσετε τα δικά σας απλά μου φαίνεται περίεργο ότι, τουλάχιστον αυτήν την σεζόν, μπορούν κ την παρακολουθούν παιδιά.
Εκτιμώ το ενδιαφέρον, ξέρουμε τι κάνουμε.
Σιγά, στα 90ς πηγαίναμε σινεμά στα 10 μας για τον Τελευταίο των Μοικανών και βλέπαμε ξεριζώματα καρδιάς.
Μια χαρά επεισόδια ήταν σε αυτή τη Χριστουγεννιάτικη 3αδα. Προφανώς το τελευταίο κάνει build up για το φινάλε. Πέρα από το λόγο με το Will που περιέγραψες (και που ΟΚ φαινόταν αν όχι εδώ και αρκετές σεζόν, σίγουρα από το διάλογο με τη Robin και έπειτα έγινε ξεκάθαρο), είναι και το γεγονός πως πλέον πολλοί δεν έχουν υπομονή για ένα κλικ πιο αργό pacing και θέλουν κάθε σκηνή να είναι instastory-worthy. Πρόβλημα τους.
Προσωπικά τα βρήκα και τα 7 επεισόδια της τελευταίας σεζον εξαιρετικά (όχι στον ίδιο βαθμό, προφανώς το 4ο και 6ο είναι κορυφαία) αλλά ΟΚ, δε μπορώ να καταλάβω πως κάποιος δεν εκτιμά ή ακόμα χειρότερα, γκρινιάζει για το τρικ στο φινάλε του 6ου που είχε τους θεατές να το ζουν με κομμένη την ανάσα, έχοντας έξυπνα δείξει πόσο κοντά έφτασε να δραπετεύσει σε προηγούμενο επεισόδιο του κύκλου.
εμένα μου έμεινε η σκηνή που ο Χενρι απειλούσε εκείνο το παιδί, τον Ντερεκ
family friendly και ενσάρκωση του κλασικού "θα δεις τι θα κάνω " ![]()
Όντως ψιλομούφα το 7, δεν έκανε το build up που περίμενα για το φινάλε.
Μιεχ, θα τα τελειώσω γιατί είπα ότι τα αγαπάω τα μλκσμένα αλλά πλέον δεν είναι για μένα η σειρά, δυστυχώς. Έβλεπα το 4ο και σκεφτόμουν “άντε να τελειώσει, τι τον θέλουμε τώρα τον Ντέρεκ, τι σκατά έβαλαν εκεί τη Μαξ ίσα ίσα για να παίξει κι αυτή, τι τη θέλουμε τώρα τη Χόλλυ, ποια στο μπούτσο είναι η 008 α οκ θυμήθηκα”, τέτοια, δεν μπόρεσα να το χαρώ, και η τελευταία σκηνή ναι οκ νταξ παιδιά, οκ δικά μου θέματα όλα, απλά λέω. Ελπίζω σε δυνατό φινάλε.
Πολύ ωραία προσθήκη η Linda Hamilton σαν Dr. Kay:
Μιλούσα πέρσι με ένα συνάδελφο και η κουβέντα πήγε στον γιο του που ήταν 12 χρόνων και θα πήγαινε σινεμά με τους φίλους του. Ποια ταινία ρωτάω, Ε ένα θριλερακι μου λέει, το Terrifier 3, τέτοια τους αρέσουν! WTF! ,του κάνω και θα τους αφήσουν να μπουν; Σίγουρα , μου απάντησε.Ο τύπος ήταν πολύ χαλαρός πάντως. Δεν έχω άποψη αλλά μου κάνει εντύπωση.
Ακραία υπερβολή το terrifier για 12χρονα.
Απο σπλατερ σε σπλατερ διαφέρει.
Άλλο με ανθρώπους σε ρεαλιστικά δοσμένη σκηνή, και άλλο σε τύπου περιπέτειας και να έχει μέσα πλάσματα (non humans) από άλλους κόσμους.
Σε ότι αφορά το stranger things, οι τύποι είναι τυπικοτατοι πάντως αφού δηλώνουν 16+
@QuintomScenario είχες δίκιο. Το προτελευταίο επεισόδιο είναι μια χαρά, για άλλους λόγους το καταψηφίζουν όλοι.
Μια χαρά όλη η τριάδα, δεν έκανε κοιλιά πουθενά οκ μόνο στα σαλιαρισματα Τζόναθαν Νανσί πήγε προς το πιο απλό σταδιακά λογικά το φινάλε θα είναι έπος
Θα ήθελα λίγο να λεει περισσότερα για το πως η εξωτική ύλη θα μπορουσε να αναιρεσει τις τεράστιες βαρυτικες δυνάμεις του wormhole κάνοντας- θεωρητικά- ταξίδι μέσα σε αυτo εφικτό, αλλά οκ είναι και σαφές πως παίρνουν κάποιους όρους σαν παραλληλισμό και όχι με ακρίβεια
Το coming out ενώ φάνταζε λιγο άκυρο αρχικά εξυπηρετεί την πλοκή οπότε οκ, πόνεσαν λίγο οι ομοφοβικοί, θα τους περάσει
You’ll take my life but I’ll take yours too
Οταν εχεις καταφερει να βγαλεις ενα φιναλε το οποιο δημιουργει τοσα συναισθηματα, εχει τοσες τεραστιες και εικονικες στιγμες, εχει εξαιρετικο resolution κυριολεκτικα για ΚΑΘΕ χαρακτηρα, και απανταει πληρως ικανοποιητικα σε ολα τα ερωτηματα και ολα τα ανοιχτα μετωπα, τοτε δεν μπορω παρα να δωσω τα ευσημα στους Duffer Brothers.
Με πηραν λιγακι τα ζουμια σε αρκετες φασεις του επεισοδιου, οπως στην ομιλια του Hopper στην 11, στον διαλογο μεταξυ 11 και Mike, στην ταρατσα του σταθμου με τα 4 μεγαλυτερα σε ηλικια, και γενικα σε ολες τις δυνατες στιγμες του επεισοδιου.
Ο λογος του Dustin στο σχολειο με το Trooper να παιζει απο τα καλυτερα πραγματα. Το τελειωμα με τους πλεον 18χρονους να παιζουν Dungeons & Dragons για μια τελευταια φορα, απλα αψογο. Η Holly και το πως οδηγησε ολα τα παιδακια στην σωτηρια, υπεροχο. Το αλμα της 11 προς το πιο τεραστιο τερας που θα μπορουσαμε να φανταστουμε, στιγμη που θα μεινει στην ιστορια του genre.
Ολα αυτα ωχριουν μπροστα στο πραγματικο ατου της σειρας, το οποιο ειναι τα μηνυματα που περναει. Απο το προφανες inclusion που ανεφερε ο Dustin, εως τα πιο nuanced πραγματακια οπως το οτι ΔΕΝ εγινε ξεπλυμα του Henry/Vecna ως ακομα ενας κακος που ειναι θυμα των περιστασεων και του συστηματος, και πηρε πληρη ευθυνη των πραξεων του. Παρτε τους γκριζους χαρακτηρες που παρολο που εχουν σκοτωσει 300 ατομα, πρεπει να τους λυπηθουμε επειδη περασαν ασχημα παιδικα χρονια και πεταξτε τους στα σκουπιδια.
Ολα μπομπα γενικα, δεν εχω κανενα παραπονο. Καλα για τους τεχνικους τομεις, τι σχολιο να γινει. Μουσικη, φωτογραφια, σκηνοθεσια, τοποθεσιες, ειδικα εφφε, κοστουμια, τα παντα εξαιρετικα.
Μια σειρα που τελειωσε ακριβως οπως επρεπε και οταν επρεπε.
Το ειδα κι εγω πριν λιγες μερες (και χθες βραδυ το φιναλε), και το μονο που θα πω για την στιγμη που κανει coming out ο Will ειναι οτι προκειται για μια απο τις πιο συγκινητικες στιγμες που εχω δει στην σειρα, και γενικα σε οτιδηποτε εχει να κανει με ανθρωπους που πρεπει να ξεπερασουν τους φοβους τους και να ανοιχτουν στην κοινωνια. Περαν του οτι εξυπηρετουσε την πλοκη πληρως.
Για μένα 3 ήταν τα χαιλαιτ:
- Η σκηνή με Χοπερ και Μαικ μπροστά στο μνημείο, με τα λόγια του Χοπερ
- Ο λόγος του Νταστιν στην αποφοίτηση (με την πανέξυπνη σύνδεση με το τι έλεγε ο Έντι πως θα έκανε στη δική του αποφοίτηση αλλά και τα λόγια του - στάση ζωής)
- Το storytelling του Μαικ για τους φίλους του που έδωσε με άψογο τρόπο το «κλείσιμο» της σειράς
Δύσκολο πράγμα να κλείσεις ιδανικά μια σειρά με τόσες κορυφές και τέτοιες προσδοκίες, αλλά θεωρώ πως το κατάφεραν.
Υπεροχο το τελευταιο επεισοδιο… απαντησε σε ολα και πολυ ωραια ατμοσφαιρα και μουσικαρες…
[εδειξε και οτι ολα τελικα ολα ηταν ενα παιχνιδι … μιας που στο τελος η μανα τους που φωναξε για τα λαζανια δεν ειχε τις ουλες…
Επιτελους μια top σειρα η οποια παρεδωσε ενα πληρως ικανοποιητικο και ταυτοχρονα συγκινητικο φιναλε.
Σκηνοθεσια και ερμηνειες top tier καθολη τη 10ετη διαρκεια της.
Αν και ειχε τα θεματακια της σεναριακα με χαλασαν πολυ σκηνες οπως η μαχη της μαμας Γουιλερ με το Ντεμο και γενικοτερα η υπερχρηση του ‘απο μηχανης θεου’, το προσημο φυσικα και ειναι θετικο, καθως προκειται για μια σειρα η οποια ειχε αρχη, μεση και τελος ξεκαθαρα δομημενα στο μυαλο των δημιουργων της απο το ξεκινημα της. Σκεφτειτε ποσες σειρες ξεκινανε και χανουν το δρομο τους στη πορεια. Εδω μιλαμε για μια σειρα η οποια απαντησε σχεδον σε ολα τα ερωτηματα.
Σαν μεμονωμενη σεζον βεβαια υπολειπεται της 1ης και 4ης οι οποιες κατ’εμε ηταν και οι καλυτερες. Ειδικα η 4η ειχε τις πιο iconic στιγμες.