Μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο ο Tolkki είπε κάποια ενδιαφέροντα πράγματα, τα πιο σημαντικά από τα οποία πιστεύω ότι είναι τα εξής:
And finally I saw it clearly. Stratovarius is Timo Kotipelto, Jens Johansson, Jφrg Michael, Jari Kainulainen and Timo Tolkki. If this line up is not possible, then there cannot be any band called Stratovarius. The current situation is not fair to the fans, and it is not fair to Katriina (Miss K), who by now is very wary of this situation.
From my side I can say that I will use my every strength to do these few last shows, I promise that I will be there, and that I am also up for trying to solve the problems with Timo Kotipelto, if he still is willing to try. I am hoping that with a little work, he will have have compassion, understanding and forgiveness for my behaviour the past year. This will not be easy and it will not be cheap. But if we can΄t sit down like men and talk and solve them together, then Elements Part II will be Stratovarius΄ final record and after the last show this summer on July 3 Stratovarius will die.
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!! Ο Τόλκης ξανάβαλε μυαλό!! Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ αρχίζω και ελπίζω... Ή θα ξαναενωθούν ή ΤΕΛΟΣ.Έτσι κ αλλιώς τώρα τελειωμένοι είναι.
Aν και δεν μου αρέσουν οι stratovarius δεν νομίζω ότι θα μπορούσαν να επιτύχουν κάνοντας μια τόσο ριζική αλλαγή στην συνθεσή τους και βάζοντας μια γυναίκα στην θέση του τραγουδιστή και προφανώς το κατάλαβε και ο Tolkki
Δεν ξερω, εμενα μου βρωμαει λιγο η δουλεια - δηλαδη οτι προκειται για διαφημιστικο κολπο. Δεν ειναι δυνατον τοσα χρονια να εχουν αριστες σχεσεις και ξαφνικα να τα τιναζουν ολα στον αερα!
Παντως, ο Tolkki εχει σιγουρα σοβαρα ψυχολογικα προβληματα αφου νομιζω οτι η εν γενει συμπεριφορα του δηλωνει ψυχωτικο χαρακτηρα
Έχουν καλά κομμάτια αλλά το πολύ ντουπ ντουπ το βαριέσαι συνέχεια…Είναι πολύ power αλλά πολύ όμως Πάντως ο Κotipelto έχει φωνάρα και απέδειξε ότι μπορεί και χωρίς Tolkkie με το album του,δε θυμάμαι name,αλλά θυμάμαι ένα songi το coldness που μετράει…
Τελικά ο τίτλος του συγκεκριμένου thread είναι άκυρος!! Επιτέλους, μετά το μακρόχρονο σίριαλ του Tolkki, που αλήθεια είναι πως μας κούρασε αρκετά, ένα αρκετά ευχάριστο νέο από το site των Stratovarius:
"After all the turmoil of 2004, we are happy to announce that Stratovarius has reunited with the classic line-up: Timo Tolkki, Timo Kotipelto, Jοrg Michael, Jari Kainulainen and Jens Johansson. " 13.01.2005