Αλλα υπαρχει και ενα αλλο τραγουδι απο τον δισκο αυτο βρισκεται στο προφιλ του τραγουδιστη των Revolution Renaissance και λεγεται ghost of fallen grace.
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewProfile&friendID=125574289
αυτο το τραγουδι ακουγεται πολυ πιο ευχαριστα (για μενα τουλαχιστον) πιο ατμοσφαιρικο πιο πομπωδες.και αν το τραγουδαγε ο κοτιπελτο σιγουρα θα επαιρνε εξτρα ποντους…Που ξερετε ομως μπορει και να το τραγουδησει στο μελλον αφου το reunion δεν αποκλειεται το εχουμε δει το εργο πολλες φορες…
Σύμφωνα με ένα online post από τον κιμπορντίστα των STRATOVARIUS Jens Johansson, αυτός και ο πρώην κιθαρίστας/ηγέτης των STRATOVARIUS Timo Tolkki συναντήθηκαν για δείπνο το βράδυ της Πέμπτης (5 Μαρτίου) σε μια προφανή προσπάθεια να σμίξουν ξανά μετά από ένα πόλεμο δηλώσεων στο Internet για την χρήση του ονόματος STRATOVARIUS.
Η νέα μπάντα του Timo Tolkki, οι REVOLUTION RENAISSANCE, θα κυκλοφορήσουν ένα νέο άλμπουμ, το “Age Of Aquarius”, την 23η Μαρτίου μέσω της Scarlet Records. Σε ένα δελτίο τύπου περιγράφεται ως “κατά πολύ το πιο σκοτεινό, πιο βαρύ και πιο συμφωνικό άλμπουμ που ο Tolkki έχει αναμειχθεί ποτέ.”
Εν τω μεταξύ, τα εναπομείναντα μέλη των STRATOVARIUS, Timo Kotipelto (φωνητικά), Jens Johansson (πλήκτρα) και Lauri Porra (μπάσο), έχουν ανακοινώσει τα σχέδιά τους να συνεχίσουν με τον νέο κιθαρίστα Matias Kupiainen. Το νέο στούντιο άλμπουμ των STRATOVARIUS, “Polaris”, θα κυκλοφορήσει την 21η Μαΐου. Το CD θα είναι διαθέσιμο μέσω της earMUSIC εκτός Ασίας και την JVC για την Ασία.
Γράφοντας στο επίσημο forum των STRATOVARIUS, ο Johansson δηλώνει:
“Ξέρω ότι πιθανών να μην το πιστέψετε αυτό, αλλά έχω πραγματικά όλο το “Age Of Aquarius” των REVOLUTION RENAISSANCE τώρα και το ακούω. Ο Timo Tolkki μου το έδωσε ( την Πέμπτη) το βράδυ… στο δείπνο. Τα κανάλια επικοινωνίας είναι ανοικτά και νομίζω ότι αυτό το ηλίθιο forum και το Internet και οι δηλώσεις και οι νομικού χαρακτήρα κόντρες, στις οποίες οι 2 μπάντες πήραν μέρος, μπορούν να αποτελέσουν παρελθόν.”
“Χωρίς αμφιβολία μερικοί άνθρωποι θα απογοητευτούν από αυτό. Τελικά, το δράμα είναι πιο συναρπαστικό όταν έχει να κάνει με ανθρώπους που είναι μαζί πολύ καιρό, αλλά αυτό το πράγμα ρούφηξε πολύ ενέργεια και από τις 2 μπάντες.”
“Κάποιοι θεωρούν σημαντικό να έχουν μια μπάντα σαν σημείο αναφοράς είναι. Αν υπάρχει σύγκρουση, πιθανώς γίνεται ακόμα πιο σκανδαλώδες. Κάτι που δεν μπορώ να το καταλάβω.”
“Ακόμα διατηρώ την γνώμη ότι για τους περισσότερους νορμάλ ακροατές δεν υπάρχει κάτι το αρνητικό σε αυτό που έγινε τον περασμένο χρόνο. Υπάρχουν τώρα 2 μπάντες και θα υπάρχει περισσότερη μουσική. Και οι 2 μπάντες θα διαφέρουν από τους παλιούς STRATOVARIUS και αυτό είναι ένα όμορφο πράγμα.”
“Ζητώ συγγνώμη για τα εχθρικά πράγματα που είπα εδώ και σε άλλα μέρη για τον Timo Tolkki. Η δικαιολογία μου: Τελικά, είμαι απλά άνθρωπος.”
“Δεν κάνω κάποια μεγάλη διαπραγμάτευση για αυτό. Εάν τύχει να βρείτε αυτό το post σε αυτή τη ζούγκλα, τότε θα το βρείτε. Τελικά, εγώ και ο Timo Tolkki είχαμε κάποια επαφή και μιλήσαμε για μερικές ώρες, αλλά είμαι πραγματικά χαρούμενος για αυτό. Δεν θα έπρεπε να σπαταλά τον χρόνο του σε Internet forums. Ούτε και εγώ, πρέπει να σκεφτώ.”
“Ποτέ μην εγκαταλείπετε την ελπίδα εκεί που μπορεί να υπάρξει συγχώρεση και ειρήνη.”
Πρόσφατα ο Timo Tolkki ανακοίνωσε ότι θα ηχογραφήσει άλλο ένα άλμπουμ με τα πρώην μέλη των STRATOVARIUS Tuomo Lassila (τύμπανα) και Anti Ikonen (πλήκτρα). Δοκιμαστικά τιτλοφορούμενο “Return To Dreamspace”, το CD θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2009. Οι οπαδοί θα αποφασίσουν το όνομα του project σε ένα είδος διαγωνισμού.
Ο Tolkki δηλώνει σε ένα online post:
“Αν οι οπαδοί αποφασίσουν ότι πρέπει να λέγεται STRATOVARIUS, τότε θα γίνει. Έπειτα θα αντιμετωπίσω τις συνέπειες, αλλά θα είναι μια ενδιαφέρουσα δοκιμή, σας το λέω αυτό.”
Όσον αφορά τη μουσική κατεύθυνση του CD, ο Tolkki δηλώνει:
“Έχουν περάσει 15 χρόνια από το (STRATOVARIUS - “Dreamspace”) άλμπουμ, οπότε θα είναι ενδιαφέρον, στα σίγουρα… Δεν είναι ένα “ριμέικ”, αλλά ένα ολοκαίνουργιο άλμπουμ. Μια περάτωση για αυτό που εξετάζω να είναι το τέλος των STRATOVARIUS. Ολοκληρώνει τον κύκλο και επιστρέφει στο ξεκίνημα.”
Ο Tolkki κατάρτισε και υπέγραψε μια επίσημη παραίτηση την 20η Μαΐου 2008, παραδίδοντας όλα τα δικαιώματα του ονόματος STRATOVARIUS. Σε πρόσφατη δήλωση του ο Tolkki πάντως είπε ότι το όνομα της μπάντας που θα κυκλοφορήσει το “Return To Dreamspace” σίγουρα δεν θα είναι STRATOVARIUS.