Stratovarius - Τελος Εποχης

Ο δισκος αυτος θα ειναι μια συνεχεια των προσωπικων του Kotipelto.Παπαρα δηλαδη.
Παρτε κι ενα τρακλιστ

1. Deep Unknown
  2. Falling Star
  3. King of Nothing
  4. Blind
  5. Winter Skies
  6. Forever Is Today
  7. Higher We Go
  8. Somehow Precious
  9. Emancipation suite: I Dusk
  10. Emancipation suite: II Dawn
  11. When Mountains Fall

ενα πραγμα εχω μαθει στη ζωη μου μη λεω μεγαλα λογια…Γι’αυτο μην ξανοιγεσαι…
Oσο για το οτι θα ειναι παπαρα ε ενταξει μετα το infinite (για προσωπικους λογους το θεωρω αξιοπρεπεστατο…) δεν νομιζω να βγηκε και τιποτα σοβαρο με τον τολκκι μελος της μπαντας, εκτος απο σκορπια κομματια που σε λιγο καιρο τα ξεχναγα στα ραφια με τα υπολοιπα σκονισμενα σι ντις.Με την παρουσα κατασταση του τολκκι δεν νομιζω να υπηρχε τοσο μεγαλη διαφορα ως προς το καλυτερο και για να πω την αληθεια μαλλον πιστευω πως χωρις αυτον ισως βγαλουν και πιο καλα πραγματα.Ξαναλεω ετσι οπως εχει γινει ο τολκκι με το θεμα της υγειας του δεν αναφερομαι σε αυτα που εκανε μεχρι το 2000…κατσε να ακουσουμε μην προτρεχεις λοιπον

Bασικα απο σκορπια clip ακουγεται ενδιαφερουσα η ολη φαση (ξαναμανα) και ο καινουριος κιθαριστας παιζει τα αντερα του,εχει κερδισει και καποιες διακρισεις στη Φιλανδια αν θυμαμαι καλα,αλλα απο την αλλη ο Tolkki εχει γραψει riff που δυσκολα θα ξαναγραφουν ποτε…
Στην τελικη θελω να πιστευω οτι το group θα βγει απο την συνθετικη αφανεια των τελευταιων χρονων…fingers crossed και βλεπουμε…

To νέο Revolution Renaissance - The age of aquarius, πάντως κυκλοφορεί αυτές τις μέρες. Έχει βγει στα ίντερνετς. Αν έχει ρίξει κανείς καμιά αυτιά, ας γράψει κάνα σχόλιο. :slight_smile:

Βγάλανε και δεύτερο?

Yeap…
Αυτές τις μέρες βγαίνει επίσημα νομίζω. Και σύμφωνα με δηλώσεις του Τολκι, σύντομα θα μπει ξανα στο στούντιο παρεό με τα πρώτα μέλη των Stratovarius, για να ηχογραφήσει το return to dreamspace. Καινούργιο υλικό εννοείται.

άντε να δούμε…

Nαι το ομωνυμο τραγουδι το εχουν στο myspace τους…Τιποτα το ιδιαιτερο εκτος απο τις αναμφισβητητες κιθαριστικες δεξιοτητες του τολκκι…Καλα εχουν και το hunting high n low παιγμενο απο τους Revolution Renaissance…Ο τραγουδιστης τους θα πρεπει να χρειαστηκε καμμια μπουκαλα οξυγονου μετα απο αυτο…χαχαχαχα

Αλλα υπαρχει και ενα αλλο τραγουδι απο τον δισκο αυτο βρισκεται στο προφιλ του τραγουδιστη των Revolution Renaissance και λεγεται ghost of fallen grace.
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewProfile&friendID=125574289

αυτο το τραγουδι ακουγεται πολυ πιο ευχαριστα (για μενα τουλαχιστον) πιο ατμοσφαιρικο πιο πομπωδες.και αν το τραγουδαγε ο κοτιπελτο σιγουρα θα επαιρνε εξτρα ποντους…Που ξερετε ομως μπορει και να το τραγουδησει στο μελλον αφου το reunion δεν αποκλειεται το εχουμε δει το εργο πολλες φορες…

Σύμφωνα με ένα online post από τον κιμπορντίστα των STRATOVARIUS Jens Johansson, αυτός και ο πρώην κιθαρίστας/ηγέτης των STRATOVARIUS Timo Tolkki συναντήθηκαν για δείπνο το βράδυ της Πέμπτης (5 Μαρτίου) σε μια προφανή προσπάθεια να σμίξουν ξανά μετά από ένα πόλεμο δηλώσεων στο Internet για την χρήση του ονόματος STRATOVARIUS.

Η νέα μπάντα του Timo Tolkki, οι REVOLUTION RENAISSANCE, θα κυκλοφορήσουν ένα νέο άλμπουμ, το “Age Of Aquarius”, την 23η Μαρτίου μέσω της Scarlet Records. Σε ένα δελτίο τύπου περιγράφεται ως “κατά πολύ το πιο σκοτεινό, πιο βαρύ και πιο συμφωνικό άλμπουμ που ο Tolkki έχει αναμειχθεί ποτέ.”

Εν τω μεταξύ, τα εναπομείναντα μέλη των STRATOVARIUS, Timo Kotipelto (φωνητικά), Jens Johansson (πλήκτρα) και Lauri Porra (μπάσο), έχουν ανακοινώσει τα σχέδιά τους να συνεχίσουν με τον νέο κιθαρίστα Matias Kupiainen. Το νέο στούντιο άλμπουμ των STRATOVARIUS, “Polaris”, θα κυκλοφορήσει την 21η Μαΐου. Το CD θα είναι διαθέσιμο μέσω της earMUSIC εκτός Ασίας και την JVC για την Ασία.

Γράφοντας στο επίσημο forum των STRATOVARIUS, ο Johansson δηλώνει:

“Ξέρω ότι πιθανών να μην το πιστέψετε αυτό, αλλά έχω πραγματικά όλο το “Age Of Aquarius” των REVOLUTION RENAISSANCE τώρα και το ακούω. Ο Timo Tolkki μου το έδωσε ( την Πέμπτη) το βράδυ… στο δείπνο. Τα κανάλια επικοινωνίας είναι ανοικτά και νομίζω ότι αυτό το ηλίθιο forum και το Internet και οι δηλώσεις και οι νομικού χαρακτήρα κόντρες, στις οποίες οι 2 μπάντες πήραν μέρος, μπορούν να αποτελέσουν παρελθόν.”

“Χωρίς αμφιβολία μερικοί άνθρωποι θα απογοητευτούν από αυτό. Τελικά, το δράμα είναι πιο συναρπαστικό όταν έχει να κάνει με ανθρώπους που είναι μαζί πολύ καιρό, αλλά αυτό το πράγμα ρούφηξε πολύ ενέργεια και από τις 2 μπάντες.”

“Κάποιοι θεωρούν σημαντικό να έχουν μια μπάντα σαν σημείο αναφοράς είναι. Αν υπάρχει σύγκρουση, πιθανώς γίνεται ακόμα πιο σκανδαλώδες. Κάτι που δεν μπορώ να το καταλάβω.”

“Ακόμα διατηρώ την γνώμη ότι για τους περισσότερους νορμάλ ακροατές δεν υπάρχει κάτι το αρνητικό σε αυτό που έγινε τον περασμένο χρόνο. Υπάρχουν τώρα 2 μπάντες και θα υπάρχει περισσότερη μουσική. Και οι 2 μπάντες θα διαφέρουν από τους παλιούς STRATOVARIUS και αυτό είναι ένα όμορφο πράγμα.”

“Ζητώ συγγνώμη για τα εχθρικά πράγματα που είπα εδώ και σε άλλα μέρη για τον Timo Tolkki. Η δικαιολογία μου: Τελικά, είμαι απλά άνθρωπος.”

“Δεν κάνω κάποια μεγάλη διαπραγμάτευση για αυτό. Εάν τύχει να βρείτε αυτό το post σε αυτή τη ζούγκλα, τότε θα το βρείτε. Τελικά, εγώ και ο Timo Tolkki είχαμε κάποια επαφή και μιλήσαμε για μερικές ώρες, αλλά είμαι πραγματικά χαρούμενος για αυτό. Δεν θα έπρεπε να σπαταλά τον χρόνο του σε Internet forums. Ούτε και εγώ, πρέπει να σκεφτώ.”

“Ποτέ μην εγκαταλείπετε την ελπίδα εκεί που μπορεί να υπάρξει συγχώρεση και ειρήνη.”

Πρόσφατα ο Timo Tolkki ανακοίνωσε ότι θα ηχογραφήσει άλλο ένα άλμπουμ με τα πρώην μέλη των STRATOVARIUS Tuomo Lassila (τύμπανα) και Anti Ikonen (πλήκτρα). Δοκιμαστικά τιτλοφορούμενο “Return To Dreamspace”, το CD θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2009. Οι οπαδοί θα αποφασίσουν το όνομα του project σε ένα είδος διαγωνισμού.

Ο Tolkki δηλώνει σε ένα online post:

“Αν οι οπαδοί αποφασίσουν ότι πρέπει να λέγεται STRATOVARIUS, τότε θα γίνει. Έπειτα θα αντιμετωπίσω τις συνέπειες, αλλά θα είναι μια ενδιαφέρουσα δοκιμή, σας το λέω αυτό.”

Όσον αφορά τη μουσική κατεύθυνση του CD, ο Tolkki δηλώνει:

“Έχουν περάσει 15 χρόνια από το (STRATOVARIUS - “Dreamspace”) άλμπουμ, οπότε θα είναι ενδιαφέρον, στα σίγουρα… Δεν είναι ένα “ριμέικ”, αλλά ένα ολοκαίνουργιο άλμπουμ. Μια περάτωση για αυτό που εξετάζω να είναι το τέλος των STRATOVARIUS. Ολοκληρώνει τον κύκλο και επιστρέφει στο ξεκίνημα.”

Ο Tolkki κατάρτισε και υπέγραψε μια επίσημη παραίτηση την 20η Μαΐου 2008, παραδίδοντας όλα τα δικαιώματα του ονόματος STRATOVARIUS. Σε πρόσφατη δήλωση του ο Tolkki πάντως είπε ότι το όνομα της μπάντας που θα κυκλοφορήσει το “Return To Dreamspace” σίγουρα δεν θα είναι STRATOVARIUS.

καλημερα παιδια τσεκαρετε αυτο τωρα αλλα δεν εχουν δει το φως της μερας.απο ραδιοφωνικο σταθμο ειναι το τραγουδι ετσι και ετσι μου καθεται…ουτε κρυο ουτε ζεστη.ελπιζω για τα υπολοιπα…

ο κιθαριστας φαινεται αρχηγοπουλο μεγαλο…

Εχουν βγει αρκετα στο τιουμπ.Αρκετα μετριο βεβαια…

Νταξει παιδια, πολυ καλο το τραγουδι. Ευχομαι και ολο το αλμπουμ να ειναι ωραιο. Για μενα βεβαια παραμενει κορυφη το θεικο Speed Of Light! Τι ηχος…! Ασχετο αλλα τωρα κατεβαζω το καινουριο των Revolution Renaissance… Δυστυχως στο νεο cd δεν συμμετεχει ο Tobias Sammet…

STRATOVARIUS’ ‘Dreamspace’-Era Lineup To Release New Album In January

Former STRATOVARIUS leader and current SYMFONIA guitarist Timo Tolkki has teamed up with fellow ex-STRATOVARIUS members Tuomo Lassila (drums), Anti Ikonen (keyboards) and Jari Kainulainen (former member of EVERGREY) to record a new studio album. The CD, which will be released in January 2012, will celebrate STRATOVARIUS’ 30-year anniversary and will feature the same lineup as the one that recorded STRATOVARIUS’ “Dreamspace” LP, originally released in 1994.

For legal reasons, the band’s original name ? PROJECT STRATO ? had to be scrapped. More than 20 songs have been written for the project, including “Return To Dreamspace”, “Digital Jesus”, “Santiago”, “Chevaliers De Sangreal”, “Full Circle” and “Farewell No. 2”.

“Return To Dreamspace” will see Timo Tolkki handling the vocals again and the fans of the “Twilight Time”/“Dreamspace” era will surely not be disappointed.

Regarding the musical direction of the CD, Tolkki previously said, “It has been [17] years from [STRATOVARIUS’ ‘Dreamspace’] album, so it will be interesting, for sure… It’s not a ‘remake,’ but a brand new album. A closure for [what] I consider to be the end of STRATOVARIUS. It completes the cycle and returns to the beginning.”

In 1982, Tuomo Lassila (drums) formed STRATOVARIUS and came up with the band’s name. Timo Tolkki (guitar) and Antti Ikonen (keyboards) joined the band in 1984 ? that is some 25 years ago, and as a result the group recorded such classic albums as “Twilight Time”, “Dreamspace” and “Fourth Dimension”. After the departure of Lassila and Ikonen in 1995, STRATOVARIUS went to more neo-classical sound and style exploring Timo Tolkki’s songwriting and producing skills earning the band a Finnish Grammy and sales exceeding over two million records.

Tolkki drew up and signed an official waiver on May 20, 2008 giving up all rights to the STRATOVARIUS name. The remaining STRATOVARIUS members ? Timo Kotipelto (vocals), Jens Johansson (keyboards) and Lauri Porra (bass) ? have since recorded and released two additional STRATOVARIUS albums with guitarist Matias Kupiainen.

κουραση…

Δυστυχώς για μένα έχουν πάρει την κατιούσα εδώ και καιρό κι αυτά τα καραγκιοζιλίκια του Tolki δε σώζουν την κατάσταση.

Αυτό που δεν ήξερα ήταν ότι το όνομα Stratovarius δεν το εμπνεύστηκε ούτε ο Tolki ούτε ένας από τους υπόλοιπους αλλά ο πρώτος τους drummer το '82. Οπότε η όλη κατάσταση είναι δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα…

Ένα γκρουπ που εδώ και χρόνια έχει πάψει να ενδιαφέρει τον πιο πολύ κόσμο, που γούσταρε πριν καμιά 15αριά χρόνια. Ουδεμία έκπληξη, μηδενική αντίδραση…

Ο,τι να 'ναι, κουραση…

Πάντως τον Ιανουάριο στη Θεσσαλονίκη, πολλοί που άκουγαν τις φήμες, ότι λόγω της ίωσης του Κοτιπέλτο, μπορεί να μην έπαιζαν οι Stratovarius, έλεγαν ότι δεν θα πάνε στο live
…δεν συμφωνούσα μαζί τους, αλλά είναι ένα δείγμα ότι δεν έχουν ξεχάσει πολλοί την μπάντα
:):!: