Περιμένω το μελλοντικό edit που θα μετατρέψει τις slow motion σκηνές σε κανονική ταχύτητα, να πέσει η διάρκεια από τις τέσσερεις στην μιαμιση ώρα
Σοφη κινηση. Βασικα οκ για 4ωρη ταινια η ροη της ειναι σχετικα καλη, αλλα το μονιμο γκριζο με κουρασε απο το 1ο μισαωρο. Αν εβγαινε μινι σειρα τεσσαρων επεισοδιων οπως ακουγοταν νομιζω πως θα ηταν προτιμοτερο.
Παντως καποια λιγα καλα σημεια χιουμορ και η μοναδικη καλη σκηνη στην ταινια του 2017 (superman vs JL) παραδοξως ηταν δικα του τελικα και οχι του Whedon. Εχει πολυ καλυτερο χιουμορ και σκηνες με Μιλλερ που ξεχωριζει ευκολα γενικα σε οποια σκηνη ειναι, και ευτυχως εχει πολυ μεγαλυτερο ρολο.
Πολυ μεγαλυτερο ρολο εχει και ο Cyborg, αλλα ειναι τυπικα φουλ μιζερος και λιγομιλητος οπως ολοι εκτος Φλας, οποτε αρκετα αδιαφορος.
Απο την αλλη, για οποιον δεν γουσταρει καθολου ως filmaker τον Snyder, η ταινια ειναι μαρτυριο
Το είδα και γω χτες… μου άρεσε. Το ιδανικό θα ήταν να δω την ίδια ιστορία από άλλον σκηνοθέτη. ΠΟΛΥ σλόου μόσιο ρε παιδιά… ειδικά τα πλάνα του Φλας φαινόταν ότι τα περίμενε πως και πως για να βάλει. Κάθε φορά που έλεγε να σπιντάρει ο Φλας, ο Snyder έδινε πόνο με αργή κίνηση.
Ήταν τόσο έντονο που δεν μας έδωσε να καταλάβουμε πόσο γρήγορος είναι. Συνέχεια μας έδειχνε πως βλέπει την πραγματικότητα ο Φλας όταν χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του (όλα για εκείνον πάνε αργά). Αντίθετα στις σκηνές του quicksilver στα x-men βλέπαμε τις δυνάμεις του και από την οπτική γωνία του κοινού θνητού…
Η ιδέα ότι το JL του '17 ήταν χάλια και το Snyder Cut είναι καλό με ζορίζει αφάνταστα.
Χαρακτήρες και χρώματα σκοτεινιάζουν μερικά κλικ, το στόρυ δεν αλλάζει τόσο που να δικαιολογεί συν δύο ώρες, το χάος στις σκηνές δράσης παραμένει, τι είχαμε τι χάσαμε.
Και κυρίως για όσα καλά πραγματάκια προστίθενται, σκάνε άλλα τόσα ανάποδα. Δηλαδή ωραίο που Cyborg και γενικά οι χαρακτήρες παίρνουν λίγο παραπάνω χρόνο για να ανασάνουν, αλλά.
- Γιατί 4:3
- Το κομμάτι της πρώτης μάχης το είχα σβήσει από τη μνήμη μου, εδώ ήταν δύο φορές σε διάρκεια, κάπου ήμαρτον
- Το ultra-slow-mo με τα λουκάνικα στον αέρα ειλικρινά :’)
- Μαύρη στολή Superman ό,τι πιο τυχαίο αλλά τέλειο αλλά άχρηστο αλλά ω γουέλλ γουοτέβερ νεβερμάιντ
- Το κομμάτι με Flash να στριφογυρίζει άσκοπα και εκείνο το reverse, τρεισήμισι ώρες στην ταινία, γιατί
- Πέρασμα Martian Manhunter κατευθείαν από τα βιβλία του Arrowverse
- Μεγάλο σχέδιο για Injustice plot line και γιο Κεντ να γίνεται Batman δε βρίσκω λόγια
- Γιατί 4:3, σοβαρά
Παίζει να υπάρχει σε κάποιον θείο με υποτιτλους κ καλή ανάλυση;
εγω το βρηκα στο Pirate bay χωρις υποτιτλους… Εχουν βγει ομως ελληνικοι για διαφορες εκδοσεις αρα δεν θα δυσκολευτεις…
Τα ερωτήματα 4-5-7 δεν καταλαβαίνω ειλικρινά
Ειδικά το 7 εκτός κι αν ήθελες να γράψεις κάτι άλλο
η στολή του Superman μόνο τυχαία δεν είναι ε;
Για τα υπόλοιπα οκ , προφανώς θα άρεσε μόνο σε φανμποηδες και γενικά θα εξακολουθούσε να προκαλεί mixed reactions . Λογικό αυτό, αλίμονο γούστα κλπ
Γενικά συμπαθώ Snyder (Man Of Steel το θεωρώ πολύ αδικημένο) αλλά ναι.
(3) Έδωσε η ταινία κάποια λογική εξήγηση γιατί τώρα η μαύρη στολή του Superman;
(4) Πρόσθετε κάτι ουσιώδες το κομμάτι του bullet to the knee/reverse time σε εκείνο το σημείο από το απλά να πετύχαινε το σχέδιο; Σημ. είχαμε ήδη δει ότι ο Φλας μπορεί να κάνει και αυτό
(7) Στο post apocalyptic plot line που είχε ξεκινήσει στο BvS αναφέρομαι, το κομμάτι με υιό Κεντ πάλι καλά έμεινε στα χαρτιά
Μπόνους γκρίνια: Amy Adams να κουβαλάει καφέδες σε slow-mo :’)
Το τελευταίο το αγνοούσα εντελώς , τι διάολο αηδία θα ήταν αυτή
Το post apocalyptic σκηνικό τύπου injustice προσωπικά θα ανυπομονούσα να το δω όσο τίποτα άλλο στο genre των superhero movies . Τεσπα
Η μαύρη στολή δεν καταλαβαίνω γιατί χρειάζεται κάποια εξήγηση ή τι θα πρόσφερε μια εξήγηση . Είναι αυτή που φόρεσε και στα κόμικ όταν " αναστήθηκε " … Σίγουρα την είχε στην animation ταινία του new 52 που είναι παρόμοιο storyline , απλά εκεί αναστήθηκε μόνος του …δεν είναι κάτι άγνωστο σε εμένα τουλάχιστον…τυχαίο δεν το λες με την καμία . Άλλο το ένα άλλο το άλλο
Για Φλας εγώ κατάλαβα ότι άλλο ήταν πλάνο , να κάνει κύκλους για να έχει τρελό φορτίο ενέργειας - ηλεκτρισμού , στραβωσε άσχημα η φάση με τον τραυματισμό του και έπρεπε να ξεπεράσει ξανά την ταχύτητα του φωτός με τα γνωστά προβλήματα που προκαλεί αλλά δεν υπήρχε πια καμιά άλλη λύση … Είναι οκ αν δεν αρέσει αλλά εμένα μια χαρά μου φάνηκε σαν λογική - εξήγηση . Superhero nonsense . Αν δεν τα δεις με άδειο μυαλό δεν τα ευχαριστιεσαι … Αν ήταν έτσι δεν θα μου άρεσε προσωπικά ούτε το emdgame
Σχετικα με την μαυρη στολη, στο κομικ αν θυμαμαι καλα τον βοηθουσε να αναρρωσει σταδιακα μετα τον “θανατο” του στη μαχη με Doomsday. Στην ταινια κανενας απολυτως λογος η καποια εξηγηση, απλα υποθετω τη θεωρει κουλ ο Snyder Που ειναι, αλλα πες κατι, κανε μια αναφορα. Δεν ειναι ολοι εξοικειωμενοι με τα κομιξ για να γνωριζουν τι παιζει.
Γενικα για 4 ωρες ταινια, η δουλεια στον Supes παλι απογοητευτικη ηταν…
Για injustice storyline θα επρεπε να υπαρχουν το λιγοτερο καμια 10ρια ταινιες DC ηδη, βασικα μονο για Apokolips/Darkseid storyline αν το δουμε ρεαλιστικα και λογικα, αλλα τι να λεμε, ο τυπος σκοτωσε τον Σουπερμαν στην 2η ταινια του υποτιθεμενου universe, καμια λογικη
Γενικα μπαζει απο παντου το πλανο που φαινεται να υπαρχει και η υλοποιηση του, ηθελα πολυ να συνεχισω να υπερασπιζομαι man of steel/ΒvS για οποια καλα στοιχεια εχουν, αλλα εχοντας τωρα πληρη εικονα ειναι πολυ δυσκολο.
Απλα ο Snyder δεν κατανοει καθολου το υλικο, και φαινεται μεταξυ αλλων και απο την απιστευτη βια, στα ορια σαδισμου στην τελικη μαχη με Steppenwolf.
Εδώ θα συμφωνήσω
Εμένα πχ με ξένισε άσχημα που είδαμε κατευθείαν Batman 45 χρόνων περίπου και 20 χρόνια vigilante . Ήθελε μια ταινία δικιά του ( πριν το Man of Steel ) να κάνεις λίγο ανάπτυξη της ψυχοσύνθεσης του ως προς το γιατί έχει γίνει τόσο σκληρός και αλλάζει μετά την θυσία του Superman στον παλιό του εαυτό με τις αρχές του κλπ … Να δείξει ότι έχασε τον Jason Todd πχ … Να δείξεις και λίγο Τζόκερ
Μετά να έβγαζε Wonder Woman στον Β’ ΠΠ μετά Aquaman και μετά Man of Steel
Αλλά αυτό το τρένο το έχασε προ πολλού η WB
Καταλαβαίνω ότι η συντριπτική πλειοψηφία πλην ημών των φανμποηδων πλέον δεν τους καλύπτει τίποτα από την DC , αλλά εγώ και έτσι είμαι καλυμμένος πλέον αν θέλουν να το συνεχίσουν
Προτιμώ να δω αυτό το storyline παρά το αντίστοιχο του ανταγωνιστή ( που είναι κλάσεις ανώτερο universe αλλά εγώ αυτούς τους ήρωες γουστάρω )
Το θέμα είναι πόσοι είμαστε παγκοσμίως για να τους κάνει να το ξανά προσπαθήσουν
Εγω με ταινιες τυπου Aquaman θα ειμαι ευχαριστημενος, την βρηκα ανελπιστα καλη βασικα. Και το Shazam φαση ειχε. Και για το νεο Suicide Squad εχω καποιες ελπιδες.
Αλλα γενικα με 2-3 καλες ταινιες (man of steel & 1ο wonderwoman μου αρεσουν αρκετα πχ παρα καποιες χτυπητες αδυναμιες) στις 10 περιπου, δεν παει πουθενα η κατασταση
Απλως βλεπεις τι κανει ακομα και τωρα η μαρβελ μετα απο τοσα χρονια, πλεον και σε τηλεοπτικο επιπεδο (1o επεισοδιο Falcon & Winter Soldier πχ που ειδα χτες υπερβολικα υποσχομενο σε καθε τομεα), ε και η συγκριση δεν ευνοει καθολου εννοειται. Γενικα η DC θα μπορουσε να κανει εξαιρετικα πραγματα αλλα χωρις ομαδα που να αγαπαει και να γνωριζει/καταλαβαινει το υλικο και να αντιλαμβανεται τι λειτουργει θετικα και τι οχι, ολα μενουν αναξιοποιητα. Μου φαινεται αδιανοητο πως εν ετει 2021 πχ δεν εχουμε μια καλη σειρα Batman, πλεον υπαρχουν τα καταλληλα μεσα για ολα αυτα αλλα δεν κανουν τιποτα, περα απο ενα Arrowverse
Κι εμένα ομολογώ. Κάτι τέτοιο θα το ήθελα πάρα πολύ
Αλλά δεν ψήνεται νομίζω καμία εταιρεία να βάλει τα βαριά χαρτιά της στην τηλεόραση… Προσωπικά δεν περίμενα με τίποτα ούτε και Superman ξανά σε σειρά . Και δεν το κάνει ούτε η Μάρβελ με τους (πολύ) top tier χαρακτήρες
Μια συμπαθητική μαλακιουλα είδα γω.
Αυτή η WW μπορεί να φάει ban να μην την ξαναδώ; Ποτέ όμως
Δεν το έχω δει ακόμα αλλά οι αντιδράσεις ως τώρα είναι πολύ καλύτερες από ότι περίμενα. Ακόμα και στο RedLetterMedia φαίνεται να τους άρεσε από το λίγο που είδα στο video που ανέβασαν σήμερα, κάτι αρκετά εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς πως είχαν θάψει ανελέητα και το Man of Steel και το BvS.
ειμαι στα 3/4 της ταινιας. έχω κάποιες αρνητικες σκέψεις να κάνω αλλα σαν συνολο ειναι παρα πολυ καλο. αν βγάλουμε το τραγικο cgi που έχουν οι ταινιες της dc, άνετα κοντράρει avengers και marvel.
μολις την τελειωσα… μπορω να πω οτι μου αρεσε…
Τελικά ψήθηκα και την είδα.
Ε λοιπόν δεν ήταν κακή. Σίγουρα η καλύτερη υπερηρωική ταινία του Snyder. Το οποίο βέβαια δεν λέει και πολλά αφού καμιά από τις προηγούμενες του δεν μου άρεσε.
Έχω την εντύπωση πως η απόφαση για να βγει αυτό το cut ως ταινία και όχι ως μίνι σειρά πάρθηκε την τελευταία στιγμή. Δεν είναι απλά ότι έχει χωριστεί σε ενότητες, αφού βγαίνουν κανονικά καρτέλες με τίτλους chapter 1, 2 κτλ, αλλά είναι φανερό και στο editing πως έχει χωριστεί σε τηλεοπτικού τύπου επεισόδια. Κάτι που βοήθησε πολύ, για πρώτη φορά ταινία του Snyder έχει ένα καλό ρυθμό και καλή αφηγηματική δομή. Το 4ωρο κύλησε αρκετά ομαλά.
Στο μεγαλύτερο μέρος δίνει αρκετή βάση στους χαρακτήρες, όλοι παίρνουν τον χρόνο τους, όλοι έχουν τις στιγμές τους. Βέβαια γίνεται φανερό πως ο Snyder δεν είναι καλός σκηνοθέτης ηθοποιών. Σε αρκετές μικρές, πιο προσωπικές στιγμές που προσπαθεί να δώσει σε κάποιους από τους δεύτερους χαρακτήρες, κάνει ακόμα και την Amy Adams να φαίνεται μέτρια ηθοποιός. Η δε Gadot ώρες ώρες φαίνεται τόσο ξύλινη που απλά παρακαλάς να σταματήσει η σκηνή όσο πιο γρήγορα γίνεται. Η Jenkins στις δικές της ταινίες Wonder Woman νομίζω είχε καταφέρει να την χειριστεί πολύ καλύτερα ως ηθοποιό.
Κατά τα άλλα παραμένει μια ταινία του Snyder. Μουντίλα, slow motion κάθε τρεις και λίγο (εδώ το τερμάτισε) και ένα 3rd act όπου γίνεται ο κακός χαμός με τα cgi τα καταλαμβάνουν κάθε χιλιοστό της εικόνας. Αν και ισχύει αυτό που ειπώθηκε και σε μερικές κριτικές ότι σε σύγκριση με τις προηγούμενες ταινίες του εδώ μοιάζει πιο συγκρατημένος.
Δεν νομίζω πως θα την ξαναδώ αλλά δεν το μετάνιωσα κιόλας που την είδα. Πέρασα καλά, καλύτερα από κάθε άλλη ταινία του Snyder. Καταλαβαίνω κάπου τις αντιδράσεις όσων γουστάρουν Snyder και πήραν αυτή την ταινία. Το 4:3 frame είναι εντελώς ανεξήγητο, δεν βοηθά καθόλου την ταινία αν και το συνηθίζεις εύκολα.
Το είδα και εγώ, ευτυχώς-δυστυχώς, γιατί είμαστε 2 σε αυτό το σπίτι και το 50/50 για το αν θα δούμε κάτι γίνεται εύκολα 60/40 και δε χαλάω χατήρια σε αποκλίσεις του 10%
Είδα και Fantastic Four 1 και 2 πριν μερικές μέρες οπότε είπα οκ, αφού έκανα την ‘‘γουρουνιά’’ ας το πάω στα άκρα…
Από το DC universe, να κάνω το disclaimer μου, μου άρεσε σχετικά και πέρασα καλά με το Aquaman. Η ταινία ήταν τσίρκο από τα λίγα αλλά τουλάχιστον το έκανε embrace 110% και το διασκέδασε… Είχε το ‘‘grittyness’’ του DCEU, είχε και την sitcom ελαφράδα MCU, είχε μια cult-ίλα που δεν ντρεπόταν για αυτή νομίζω (και πετούσε μέσα ότι μαλακία του ερχόταν στο μυαλό ) οπότε συνολικά ναι, δεν μπορώ να πω, πέρασα μια χαρά, ήταν η σαχλαμάρα που θα ήθελα περίπου να είναι όλες οι comic book movies της DC αλλά και της Marvel.
Επίσης, πρέπει να είμαι από τους λίγους που στο Man of Steel, κάπου κάπως είδαν ότι μέσα του υπήρχε μια συμπαθητική ταινία, παραβλέποντας τα προφανή τεράστια θέματα που επισκίαζαν σε μεγάλο βαθμό τις όποιες αρετές είχε…
Κατά τα άλλα, BvS είναι από τα χειρότερα θεάματα που έχω δει τα τελευταία κάμποσα χρόνια, WW αδιάφορο, Suicide Squad ντρεπόμουν όταν το έβλεπα, ενώ το Justice League του 2017, φαινόταν από χιλιόμετρα ότι ήταν μια ταινία-Frankenstain οπότε εύκολα από τα χειρότερα πράγματα που έχω δει επίσης τα τελευταία χρόνια. Παίζει να έχει βγει και τίποτα άλλο στο DCEU αλλά δεν έχω ιδέα…
Σχετικά με το καινούριο cut, θα συμφωνήσω με τον Dead σχεδόν σε όλα, προσωπικά το είδα αρκετά ευχάριστα, χωρίς να σημαίνει ότι θα το ξαναδώ ποτέ μου ή θα το θυμάμαι σε 1-2 μέρες…
Πολύ ευνοημένο από τις ενότητες -και πολύ λάθος θεωρώ που δε βγήκε σαν mini series- γιατί αν το σπάσεις σε 6 μέρη, είναι μια legit mini series και τα μέρη του είναι ραμμένα κομμένα στη μορφή του τηλεοπτικού επεισοδίου. Σαν ταινία 4 ωρών έχει προφανή προβλήματα ρυθμού αλλά αν τα σπάσει κάποιος σε 6 μέρη, κυλάει πολύ πιο ευχάριστα και εύκολα… τέσπα βλέπεις κάτι με εμφανή αρχή-μέση-τέλος και μια ταινία που έχει κάποιο ‘‘όραμα’’ πίσω της, μια minimum επαρκή δομή για να μπορέσεις να το παρακολουθήσεις
Στα υπερ επίσης, ότι ναι όντως προσπαθεί να δώσει βάση σε χαρακτήρες και γεγονότα ισάξια -χωρίς βέβαια να μιλάμε για ταινία χαρακτήρων ε -, που ασχέτως αν είναι επαρκή ή όχι αυτή η εμβάθυνση, λειτουργεί μόνο θετικά για το συναισθηματικό δέσιμο του θεατή -το όποιο τεσπα- με τους χαρακτήρες και την ιστορία -πιο ολοκληρωμένη δομικά-…
Οι μεγάλοι κερδισμένοι είναι ο Cyborg προφανώς, ο οποίος παίρνει ένα legit origin και γίνεται από το πουθενά κάτι σαν την καρδιά της ταινίας -και συμπαθητική φυσιογνωμία ο ηθοποιός που παίζει, αν και ‘‘λίγος’’ γενικά και κουράζει με την μουντίλα του-.
Το soundtrack επίσης, γαμάει και δέρνει ! Από τα καλύτερα scores για τέτοια ταινία τα τελευταία χρόνια -και όχι τυχαία, Junkie Xl σε πολλά themes του θύμισε το αντίστοιχο έπος που είχε γράψει στο Mad Max, μάλλον το πήρε πολύ σοβαρά και πέτυχε 100%!-
Kατα τα άλλα είναι ναι, μια ταινία της DC και δη του Snyder. Είναι άσχημη οπτικά, αντιαισθητική σχεδόν με την μαυρίλα και μουντίλα της, τα πάντα είναι ψηφιακά και έντονα ψεύτικα ή μπερδεύουν αρκετά όταν γίνεται ο κακός χαμός -η ταινία θα μπορούσε να ήταν commercial για τις νέες NVIDIA-, ενώ αυτό το πράγμα με το slow motion δεν καταλαβαίνω πως μπορεί ο ίδιος να θεωρεί ότι είναι cool ή δεν ξέρωγω…είμαστε 2021, κανένας δεν ψαρώνει με αυτή τη συγκεκριμένη χρήση του slow motion πια ούτε προσδίδει και τίποτα παραπάνω στη ταινία πλην ένα αέρα καγκουριάς και κιτς.
Η ιστορία αν και παίρνει πολλούς extra πόντους λόγω διάρκειας, παραμένει μια πολύ generic καλό vs κακό ιστορία της σειράς. Δυστυχώς είναι αφάνταστα ρηχή και επιφανειακή σε κάθε της σημείο και προσπαθώντας με τους ‘‘τρόπους’’ του ο Snyder να την παρουσιάσει σαν κάτι μεγαλύτερο ή σπουδαιότερο από ότι είναι, της κάνει ο ίδιος κακό.
Είναι ακριβώς αυτό που είπε ο Death.Eternal παραπάνω για τον gritty ρεαλισμό και του ότι ο Snyder διαβάζει τα πάντα απολύτως επιφανειακά. Εγώ θα πω ότι μου βγάζει την εντύπωση ότι έπιασε όντως τα 90ς comics της DC και ότι σκίτσαρε ο Jim Lee κτλ, τα ξεφύλλισε κοιτάζοντας μόνο τις εικόνες, του άρεσαν, είπε αυτό θα κάνει σε ταινία…
Δεν τη βοηθάει καθόλου επίσης το ότι δεν υπάρχουν ταινίες και στημένο DCEU για όλους τους χαρακτήρες, οπότε φαντάζει αρκετά forced και αμήχανο το όλο κομμάτι με την ένωση τους για την δημιουργία της JL (δη ο Aquaman πχ, άλλος χαρακτήρας εδώ, άλλος στο δικό του έργο + η Mera που για κάποιο λόγο εδώ μιλάει με Αγγλική προφορά )
.
Από ερμηνείες κτλ, οι ηθοποιοί είναι στην καλύτερη διεκπεραιωτικοί στους ρόλους τους (Μομόα, Κάβιλ), είτε λυπάμαι που τους βλέπω γιατί βλέπω την λύπηση στο πρόσωπό τους για τους ιδίους (Άφλεκ, καημένος Άηρονς), είτε απλά μοντέλα άσχετα με υποκριτική -minimum requirements- που διαβάζουν απλά τα line τους (Γκαντότ)… υπάρχει και το cringefest των Λέτο, Αίσενμπεργκ κτλ αλλά οκ, έχουν ευτυχώς μικρή παρουσία… ταιριάζουν με τους ρόλους οι περισσότεροι εμφανισιακά, αλλά…
Tέσπα, σε σχέση ειδικά με το JL το προηγούμενο, είναι literally άλλη ταινία, δεν έχει σχέση. Και είναι πολύ ανώτερη σε κάθε σημείο της. Αυτό όμως από την άλλη δεν το κάνει και κάτι σπουδαίο overall κατά τη γνώμη μου. Το είδα και πέρασα ψιλοκαλά όμως, όπως περνάω και με τα Avengers, Thor κτλ, τα οποία δεν τα θυμάμαι το επόμενο πρωί…
Ίσως το μεγαλύτερο επίτευγμα της ταινίας, είναι το ότι όλο αυτό βγήκε στην τηλεόραση και πήγε καλά, οπότε ίσως σιγά σιγά τα στούντιο αυτά μπορεί να αρχίσουν να μεταφέρουν τις υπερηρωικές τους ταινίες εκεί. Προς όφελός τους θα είναι και από πλευράς διάρκειας και ίσως από πλευράς θεματικών -γιατί ίσως δούμε όντως και κάποιο πιο σοβαρό και ενήλικο storyline στο μέλλον που μακριά από κινηματογραφικούς περιορισμούς θα αφήσει λίγο μερικούς ταλαντούχους σκηνοθέτες που γουστάρουν τη φάση, να δώσουν κάτι καλύτερο-.
ΥΓ. Αυτός ο Snyder πάντως δεν παλεύεται… γενικά μου είναι πολύ συμπαθής σαν φυσιογνωμία αλλά πραγματικά, δεν έχει καμία επαφή με τον κινηματογράφο σαν σκηνοθέτης ενώ το πόσο επιφανειακά αντιμετωπίζει τα πάντα είναι τεράστιο πρόβλημα στο να μπορέσεις να επενδύσεις λίγο παραπάνω στις ταινίες, τους χαρακτήρες, τους ‘‘προβληματισμούς’’ και τα σενάριά του.
Ο φίλος θα ήταν εξαιρετικός σκηνοθέτης videoclip αν ασχολούνταν σοβαρά με τη φάση -και το εννοώ-, σαν ‘‘filmaker’’ όμως ε δυστυχώς δεν αρκεί να κάνεις τα βασικά -να στήσεις δηλαδή μια κάμερα, να φωτίσεις επαρκώς ένα μέρος και μετά να βάλεις στις σωστές θέσεις αντικείμενα και ηθοποιούς- και μετά να δώσεις το 80% της υπόλοιπης ταινίας σαν storyboards στους τεχνικούς cgi σου, για να χαρακτηριστείς κινηματογραφικός σκηνοθέτης…Είναι τρομερό το πως κάθε του ταινία ‘‘σώζεται’’ και ‘‘παλεύεται’’, μόνο επειδή το original materiall στο οποίο βασίζεται τυγχάνει να είναι ενίοτε αριστουργηματικό (Watchmen), άλλες φορές ακραία iconic (Man of Steel, Justice League) κτλ… στο Sucker Punch το πήρε όλο πάνω του χωρίς να πατάει σε κάτι έτοιμο και πήρε πολύ καλά αυτό
Φανταζομαι περα απο το Watchmen ετσι? Διαβαζω διαφορα για τον Snyder αλλα μη ξεχναμε τα βασικα.
Μαλλον απο DC εννοεις.