Superhero Movies

Δεν ξέρω ποια είναι τα βασικά και πώς “σώθηκε” και “παλευόταν” το Watchmen, για κάποιον που δεν είχε διαβάσει το κόμικ φαντάζομαι ναι, γιατί αλλιώς μιλάμε για βιασμό του αρχικού υλικού, σλο μο μπρεηκινγκ λεγκς λες και γύριζε το Punisher και μια τραγελαφική αλλαγή στο τέλος για να δέσει το γλυκό που δεν έβγαζε και κανένα νόημα σεναριακά (για το εξωγήινο τέρας λέω).

^ ΓΙΑ ΜΕΝΑ :stuck_out_tongue_closed_eyes:

1 Like

Γενικά ορκίζομαι πάνω στο novel του “Watchmen”, σε σημείο παρεξηγήσεως, αλλά μπορώ να πω πως, επιλέγοντας να μην αναφέρει όλο το storyline με τους επιστήμονες στο πλοίο και τις άλλες διαστάσεις, άλλαξε το τέλος όπως λες, με τρόπο όμως που κράτησε τα ίδια stakes και άφησε ίδιους τους υπαίτιους. Κάτι που οκ, μπορώ να ζήσω με αυτό.

Το μόνο πρόβλημα που μπορώ να διαπιστώσω, και μιλάω για την βερσιόν με τις 3μιση ώρες και το animated storyline του ναυαγού και του παιδιού στο περίπτερο, είναι αυτό με το slow-motion ξύλο αλα Punisher που είπες εύστοχα.

Είδα χτες το Snyder cut, δεν συμμερίζομαι το hype, ειδικά όταν υπάρχει το Watchmen, κάποια πράγματα πέτυχαν (Cyborg, θεμελίωση πλοκής, συνέχεια στο μεσσιανικό/πολιτικό στοιχείο που αγαπά ο τύπος να χώνει σε υπερήρωες), κάποια απέτυχαν τραγικά για μένα (σαουντρακ μούφα για WW ακόμη και όταν φτερνίζεται, τελευταίο μισάωρο, zoom call Darkseid, dark tone σε σημείο εκνευρισμού), ίσως επανέλθω με σεντόνι, γιατί, για μένα, δεν είναι ΤΟΣΟ καλύτερο της αρχικής εκδοχής για να δικαιολογεί τον ντόρο, πόσο μάλλον να συγκριθεί με Avengers. Ίσως με το Age Of Ultron ξέρω γω.

3 Likes

Watchmen ήταν από τις ταινίες που με είχαν ψαρώσει αρκετά με τα trailer. Όταν βγήκε δεν με είχε ενθουσιάσει αλλά την υπερασπιζόμουν μόνο και μόνο επειδή απλά ήθελα να μου αρέσει. Όταν είδα και τα cut που βγήκαν αργότερα όμως παρέδωσα πνεύμα. Την έχω δει 3 φορές και δεν θυμάμαι τίποτα. Δεν έχω πλέον καμιά διάθεση να την υπερασπιστώ ούτε να την ξαναδώ. Να πω βέβαια πως δεν έχω διαβάσει το κόμικ.

Για συγκρίσεις με Avengers για μένα ούτε καν. Ακόμα και η χειρότερη Avengers ταινία, το Endgame δηλαδή, είναι πολύ πιο ευχάριστη από οποιαδήποτε ταινία Snyder η όσες έχουν βγει στο DCEU. Χώνω άνετα οποιαδήποτε ταινία από τις 4 των Avengers και την ξαναβλέπω πολύ ευχάριστα κάτι που δεν μπορώ να πω για DCEU (άντε ίσως το Aquaman). Ο κακός χαμός στο φινάλε του Endgame μου είναι πιο ευχάριστος π.χ. από τα αντίστοιχα 3rd act του Snyder που από ένα σημείο και μετά σε πιάνει πονοκέφαλος.

Γενικά πάντως ο χαρακτήρας αυτού του Justice League cut απέδειξε πως οι Superheros πλέον ανήκουν στην tv και όχι στο σινεμά.

2 Likes

S

3 Likes

Γενικα νομιζω πως αν δεν υπηρχε το ανοσιουργημα του 2017, το Snyder Cut θα ειχε τη στανταρ χλιαρη αποδοχη οπως καθε αλλη ταινια του σκηνοθετη, αντε λιγο καλυτερη γιατι οντως υπαρχει συγκεκριμενο χτισιμο και πλανο και υπαρχει βελτιωση σε καποια βασικα ελαττωματα των προηγουμενων DC ταινιων του, κυριως λογω σχετικης αναπτυξης χαρακτηρων και worldbuilding… Απο την αλλη αντιδραει πολυς κοσμος λες και ειδε την καλυτερη ταινια του ειδους ξερω γω, που οκ γουστα ειναι αυτα, αλλα αληθεια μπορουμε να πουμε οτι η ταινια κοιταει στα ισια ενα Infinity War πχ? Ουτε με κυαλια, αν και το Infinity War το θεωρω επιτευγμα οχι μονο για το ειδος, αλλα και για τα blockbuster γενικοτερα.

Η καλυτερη ταινια του θα παραμεινει οπως δειχνουν τα πραγματα το watchmen, και οπως ειπε ο Lupin για αυτο ευθυνεται κυριως η ιδιοφυια του Moore, χωρις να θεωρω πως ειναι κακη ταινια με οσα σφαλματα και misinterpretations κλασικα εχει.

Απλως δεν κατανοει και παρερμηνευει το υπερηρωικο ειδος, και αυτο φαινεται περα απο τις δουλειες του και σε δηλωσεις οπως οι παρακατω

Γενικα σοκαριστικα με τη βια της ταινιας προσωπικα, τετοια League θα την ειχαν απο κοντα οι the boys του ennis :stuck_out_tongue:

4 Likes

Χαχ, αν δεν σου άρεσε σκέτη, τότε αν είχες διαβάσει το κομικ ίσως την μισούσες!

Παραδόξως, δίνω ένα θετικό στις εκτεταμένες μάχες της κινηματογραφικής DC. Νιώθεις πως βλέπεις ένα cosmic event, κάτι που η Marvel για μένα, σε επίπεδο αισθητικής και χρωμάτων, ενσωμάτωσε στα δύο τελευταία Avengers. Οι προηγούμενες μάχες, όσο καλύτερης χορογραφίας/σκηνοθεσίας και να ήταν, δεν μου έβγαζαν από το μυαλό πως ήταν πολύ απογυμνωμένες, σαν 5x5 στην πίσω αλάνα (Civil War, AoU), αν και συνολικά έδεναν και δεν κούραζαν και είχαν κάτι να πουν κινηματογραφικά.

Ο Snyder νομίζω πως απλοποιεί το genre σε σημείο δυαδικότητας, δηλαδή θνητοί-θεοί, άκακα όντα- blood machines, και έτσι δουλεύει και ηθικά, πάλι με δίπολο θεοτήτων-μυρμηγκιών, σωτήρων-έρμαιων. Εξακολουθώ να πιστεύω πως έχει ένα ενδιαφέρον αυτό (δηλ όλη η ανάσταση του Superman είχε αναφορές σε αυτή του Χριστού, ακόμη και σκηνή με μάνα και σύντροφο είχαμε πριν πάει στους μαθητές του).

Το πρόβλημα είναι για μένα πως αυτό το διατηρεί οριζόντια, σε σημείο όλοι να είναι στάσιμοι. Για αυτό και το τέλος ήταν εκτός τόπου και χρόνου, ενώ το Injustice οραματάκι, πραγματικά μπορούσε να λείπει γιατί απλά δεν κολλούσε, όχι επειδή ήταν κακό.

Ευτυχώς για αυτόν, ακριβώς αυτοί οι προβληματισμοί, εξαιτίας του μέγιστου Μάγου που είναι ο Moore, δούλεψαν υπέρ του στο Watchmen, όπως και ο σκοτεινός τόνος, εξαιτίας του noir ύφους του πρωτότυπου έργου.

Πάντως, στα θετικά του Snyder cut, να επισημάνω και το pacing, το οποίο όντως ήταν καλό για μένα, δεδομένου του 4ώρου. Σε αυτό δεν περιλαμβάνω τα γελοιωδώς πολλά slow motion sequences. Τέλος, δεν πιστεύω πως θα υποστηριζόταν αν έβγαινε ως μινι σειρά, αφού τέτοιο, άδοξο για μένα, φινάλε, θα την κατακρεουργούσε, τώρα είναι απλή αστοχία.

Πιστεύω πως οι αντιδράσεις του κόσμου είναι απόρροια του γενικότερου πλαισίου στην ποπ κουλτούρα σήμερα (σε αυτή βάζω και εκλογές σαν από ταινία hollywood), όπου το δόγμα “μη χείρον βέλτιστον” απλώς κυριαρχεί, ίσως δεν ξέρω, έχουμε ρίξει τις απαιτήσεις μας για πολλά ζητήματα και χάνεται κάπου το πιο σύνθετο middle ground. Μια ευχάριστη ταινία, δεν πρέπει απαραίτητα να είναι και μια σπουδαία ταινία, και γενικότερα, η κριτική ακόμη και σε μια μικρή βελτίωση, δεν την μειώνει, απλώς την βάζει σε ένα διαφορετικό κάδρο, τίποτα κακό σε αυτό.

4 Likes

Για ταινία apart του πρωτότυπο υλικό, το Watchmen θεωρώ προσωπικά ότι βλέπεται επαρκώς…και όταν λέω βλέπεται επαρκώς, εννοώ το βάζεις ρε παιδί μου να χαζέψεις κάτι όταν τρως ή να σε πάρει ο ύπνος :stuck_out_tongue: ή αν είστε παρέα να πεις και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα, ή ακόμα και όταν απλά θες να δεις κάτι ανάλαφρο να αράξεις και να μην είναι παντελώς σάπιο… είναι 110% Zack Snyder, slo-mos, μουντάδα, pop τραγούδια, βία, σοβαροφάνεια γιατί έτσι, αμπελοφιλοσοφία, κακό χιούμορ, αχταρμάς cgi κτλ… το βλέπεις όμως, περνάς ευχάριστα σχετικά την ώρα σου μισό κλικ πάνω από τα υπόλοιπα μέτρια blockbuster της σειράς γιατί η ίδια η ιστορία του Moore, ακόμα και έτσι ξεγυμνωμένη από κάθε πραγματική της ουσία, είναι ιντριγκαδόρικη για τον μέσο θεατή του είδους…

Σαν μεταφορά του graphic novel Watchmen ναι είναι μια τραγωδία σε κάθε επίπεδο και δυστυχώς για τον ίδιο τον Snyder, καταδεικνύει με τον ‘‘χειρότερο’’ τρόπο -γιατί αναμετρήθηκε με κάτι που είναι πολύ βαθύ φιλοσοφικά και έντονα πολιτικό to the bone, πέραν των προφανών ριζοσπαστικών τομών που κάνει στο είδος του super hero comic- ότι δυστυχώς δεν έχει ιδέα τί είναι αυτά που διαβάζει.
Νομίζω ότι ο ίδιος εντυπωσιάζεται πολύ εύκολα με μεγάλες ιδέες όταν τις διαβάζει περιληπτικά στο οπισθόφυλλο, καλοστημένες εικόνες και εξώφυλλα και οτιδήποτε φέρνει λίγο σε ένα πολύ απλοϊκό δίπολο θεών-ανθρώπων, που έχει μονίμως στο μυαλό του…

5 Likes

Γενικα νομιζω πως τα βασικα ζητηματα για το Snyder Cut ειπωθηκαν. Περα απο τους προβληματισμους μου παντως, η αληθεια ειναι πως δε θα με χαλουσε ενα ακραιο μακελειο Darkseid vs JL σε καποια συνεχεια μαζι με παρεα και πιτσες.

Ανυπομονω (η και οχι) για τη στιγμη που ο Snyder θα ανακαλυψει πως υπαρχουν και αλλα υπερβιαια αριστουργηματα απο τον Τρελομαγο.

εχει και πολυ πιο εντονα τα διπολα (αλλα με πραγματικα ηθικα διλληματα και φιλοσοφικους προβληματισμους προφανως, με ουσια) που αναφερει παραπανω ο @apostolisza8 και ο @Lupin που φαινεται πως αρεσουν τοσο στον Snyder, γενικως μια ρεαλιστικοτερη απεικονιση θεων αναμεσα μας και το χαος που θα ακολουθουσε απο συγκρουσεις μεταξυ τους, αλλα ευτυχως δεν θα το πιασει ποτε στα χερια του αυτο :stuck_out_tongue:

2 Likes

Για να κλεισω λιγο τα περι Watchmen , δε νομιζω οτι το σεναριο της ταινιας βαραινει τελειως τον Snyder αλλα τον αχταρμα σεναριογραφων που προηγηθηκε πριν μπει στη παραγωγη το προτζεκτ.

Ενα προηγουμενο νραφτ ειχε μεχρι κ ενα τελος που ο Night Owl παταει τον Ozymandias με ταμαξι ξερω γω.
Καταλαβαινω να μη συμφωνει καποιος με τη προσεγγιση του Snyder που ειναι macho super γαμαουα τα παντα, με αυτο που ηθελε να δειξει ο Moore, αλλα να ξερουμε για τι τον κατηγορουμε :stuck_out_tongue:

1 Like

9 Likes
2 Likes

KING SHARK. Send reply.

Φωνή Σταλόνε

Είδα το Snyder cut. Εκπληκτικά καλό. Μακράν η καλύτερη ταινία του DCEU, και πατάει την πλειονότητα των ταινιών του MCU για πλάκα.

Κρίμα που ακυρώθηκαν τα Justice League 2 και 3. Εγκληματικό το πως κυκλοφόρησε την ταινία ο Joss Whedon. Δικαιώνομαι που δεν είμαι φαν του καθόλου και που σιχαίνομαι το πρώτο Avengers.

3 Likes

μετα το justice league μου ηρθε ορεξη και ειδα το WW84…ειχα διαβασει τα χειροτερα και δεν ψηνομουν…Περασα ενα πολυ ομορφο και χαλαρο 2ωρακι…

1 Like

Το βαζω κι εδω γιατι απλα ΠΩΡΩΘΗΚΑ.

6 Likes

Ισχυει, γαμηστερο. Γενικα αν κρινουμε συνολικα, και απο wanda και winter soldier & falcon, η μαρβελ σκοπευει να τερματισει και την TV, τα παει περιφημα.

Στεναχωρο, αλλα μετα απο τοσα χρονια η DC ακομα δεν ξερει τι κανει, πριν λιγες μερες ακυρωσε και τις ταινιες New Gods και Trench. Τα λογια περιττευουν, εχει καταντησει ανεκδοτο.

Γιατι, τερματισε τον κινηματογραφο? Μπορει να εβγαλε πολυ καλη ποιοτητα στο Phase 3, αλλα μεχρι να γινει αυτο ειχαμε δει πολυ σκουπιδι απο Marvel.

Με Infinity War το τερματισε. Μετα το Infinity War το πεδιο ειναι διαφορετικο, απο το potential που εχουν τα blockbusters και τα franchices γενικοτερα, μεχρι τη μορφη που θα εχει το storytelling σε σινεμα και τιβι (για πιθανα μεγαλα franchises μιλαω, το μοτιβο και η δομη που εθεσε η μαρβελ ειναι πολυποθητα). Ολοι θελουν να κανουν το δικο τους MCU. Γενικα καλως η κακως, εχει να συναγωνιστει μονο τον εαυτο της, προς το παρον τουλαχιστον.

Περα απο τις αστοχιες τις, που ηταν καμποσες, αυτο που καταφερε με το MCU δεν εχει προηγουμενο, γιαυτο πλεον ολοι προσπαθουν απεγνωσμενα να μαρβελοποιηθουν (κακως κατα την αποψη μου αλλα αυτο ειναι αλλο ζητημα).

Δηλώνω εξαρχής ότι δεν είμαι ιδιαίτερα fan των superhero movies (εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις) - κυρίως λόγω της Marvel παιδικότητας και του κακού και αχρείαστου χιούμορ της - αλλά μόλις είδα το Zack Snyder’s Justice League (δεν έχω δει το κανονικό για να συγκρίνω) και έχω να πω ότι ήταν ΚΟΡΥΦΑΙΟ για αυτό που είναι. Μόνο σκότος και μαυρίλα.

2 Likes