Superhero Movies

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο οικονομικός ανταγωνισμός που υπάρχει στο Hollywood. Έκανε το Avengers (το πρώτο) 1,5 δις και κατευθείαν στα υπόλοιπα studio χτύπησαν καμπανάκια. Η DC προσπάθησε να φτάσει την Marvel σε όσο γίνεται πιο σύντομο χρονικό διάστημα, φοβούμενοι προφανώς μην ξεφουσκώσει όλο το superhero hype και δεν προλάβουν να βγάλουν τις μεγάλες ταινίες τους, να λουστούν και αυτοί με μερικά δις. Όλα τα franchise από εκεί και μετά έπρεπε να ανήκουν σε ένα μεγαλύτερο shared universe και να αρχίσουν να κινούνται στην λογική της τηλεοπτικής παραγωγής. Από τον Godzilla μέχρι ότι θέλεις. Θυμάται κανείς το Dark Universe η πως διάολο το ονόμασαν, της Universal με αφετηρία εκείνο το Mummy με τον Tom Cruise? Σε κάποια φάση υπήρχε σχέδιο (που έμεινε στα χαρτιά ευτυχώς) για shared universe μεταξύ Alien και Blade Runner και παραγωγό τον Ridley Scott.

Με τις ψηφιακές πλατφόρμες να μπαίνουν στο παιχνίδι ίσως ανάλογες απόπειρες μεταφερθούν αποκλειστικά εκεί. Καλές ταινίες βγαίνουν πάντως και πάντα έβγαιναν, δεν υπάρχουν μόνο remake και sequel εκεί έξω. Έχω περάσει τους 3 πρώτους μήνες του 2021 βλέποντας ταινίες από Ασιατικό σινεμά (κυρίως Κορέα και Ιαπωνία με ολίγην από Κίνα) που βγήκαν τα τελευταία 20 χρόνια, και δεν αναφέρομαι σε τίποτα δύσκολες πειραματικές ταινίες από περίεργους σκηνοθέτες. Από όμορφες κομεντί, animation μέχρι ωραία απλά δράματα, κατά βάση ταινίες αρκετά προσιτές στον μέσο θεατή. Αλλά δεν διαφημίστηκαν και τόσο, ακόμα και τα trailer ήταν δύσκολο να τα πετύχεις πουθενά. Υπάρχουν όμως εκεί έξω και περιμένουν.

8 Likes

Βρε μια χαρά ταινίες βγαίνουν ακόμα, νομίζω πως το πρόβλημα εντοπίζεται στο εμπορικό σινεμά και τα blockbusters. Και αμερικάνικα indie υπάρχουν υπέροχα και στην Ευρώπη υπάρχουν ενδιαφέρουσες προτάσεις και η Ασία συνεχίζει ισχυρά. Αλλά όταν θες να πας να δεις μια ταινία να περάσεις καλά, να χαλαρώσεις, να ξεχαστείς, ε υπάρχει τρομακτική έλλειψη επιλογών.

4 Likes

Είναι που έχουμε συνδέσει το εμπορικό σινεμά με τις υπερπαραγωγές. Κάποτε εμπορικό σινεμά ήταν και ταινίες όπως το Pretty Woman ή το Big, που μάζευαν κόσμο στις αίθουσες και περνούσαν μια χαρά, και αυτά σε εποχές που έβγαιναν και Star Wars και Star Trek και Batman. Τώρα πως και αν μπορεί να αλλάξει αυτό ομολογώ δεν ξέρω.

5 Likes

+∞ στα αποπάνω. Σοβαρές big budget ταινίες βγαίνουν, προσωπικά εκεί τοποθετώ Fury Road/Matrix/The Raid/κτλ. Τα ανεξάρτητα ασχολίαστα.

Αλλά όντως το μέσο επίπεδο ταινίας που θα κανονίσεις με παρέα να πας για χαβαλέ σινεμά (αχ) δεν είναι τοπ. Βέβαια δε μου κάνει και τόσο καινούριο αυτό.

Και πριν το MCU δηλαδή περισσότερο θυμάμαι μεμονωμένες πραγματικά καλές περιπτώσεις, και να πω την αμαρτία μου με mainstream 80ς-90ς έχω κάμποσα ζητηματάκια.

Κατά τα άλλα, επιμένω ότι το τάρκετ γκρουπ που απευθύνονται οι Avengers ή το Birds Of Prey με εκείνο των Usual Suspects ή του Pretty Woman είναι πολύ διαφορετικό.

Με την έννοια ότι αν το κοινό δεν ξεκουνιέται για “σοβαρές” μεγάλες παραγωγές, σίγουρα δε φταίει ο δεκαπεντάχρονος που έτσι κι αλλιώς δεν θα ενδιαφερόταν για υψηλή τέχνη, ούτε (αστερίσκοι) τελείως τα στούντιο.

Επίσης,

sv

3 Likes

Το Spawn να ξαναγινει σοβαρα ρε γμτ και τιποτα αλλο.
Εστω ενα τιτανοτεραστιο σκηνικο με Onslaught με 5 ταινιες ξερω γω.

1 Like

Πάντως κι εγώ σύμφωνα με τα λεγόμενα σας , είμαι μέρος του προβλήματος και με χαμηλά στανταρ . Το παραδέχομαι

Προτιμώ να βλέπω ταινίες στο σπίτι παρά στο σινεμά, συνεπώς για να ξεκουνηθώ θα είναι για blockbusterια , κανά James Bond , κανά superhero movie κλπ

Εξαιρετικά σπάνια θα πάω για κάτι ποιοτικότερο . Και αυτές οι περιπτώσεις θα είναι τύπου Interstellar , που κατά την κρίση μου αξίζουν πολύ να τις δεις στη μεγάλη οθόνη

συνηθως οταν πας στον κινηματογραφο εχεις περισσοτερες απαιτησεις για το τι θα δεις…
Προσωπικα μονο για Star Wars πηγαινω…

@Rebel μη το παίρνεις προσωπικά. Δεν θέλω να θίξω κανέναν ούτε θα πω σε κάποιον πως να περάσει καλά. Δεν μιλάω για ποιοτικές και μη ποιοτικές ταινίες. Το πρόβλημά μου είναι πως φαίνεται πως η τάση της εποχής μας και η πλειονότητα του κόσμου επιλέγει σχεδόν αποκλειστικά ανακυκλωμένες ιδέες και ξαναζεσταμένο φαγητό. Δεν τα έχω με αυτόν που επιλέγει να πάει σινεμά και γουστάρει να δώσει τα λεφτά του σε blockbusters. Το πρόβλημά μου είναι πως αυτός ο άνθρωπος στις μέρες μας έχει πραγματικά ελάχιστες και μάλλον φτωχές επιλογές και δεν φταίει αυτός καθώς αυτή η κατάσταση έχει διαμορφωθεί από καταναλωτές που σπανίως θα τιμήσουν κάτι πέραν του MCU/DCCU.

Κάπου εδώ να πούμε πως έχει χαθεί και κάθε ιδέα της family friendly ταινίας.

3 Likes

όχι ρε συ , δεν το πήρα προσωπικά. Την αλήθεια μου λέω, ότι κι εγώ αυτό κάνω καλώς ή κακώς

Παρόλα αυτά δεν συμφωνώ με αυτά που λες . Υπό την έννοια ότι κατά τη γνώμη μου , οι επιλογές που έχει το κοινό που πηγαίνει σινεμά είναι μάλλον υπερβολικά πολλές και όχι φτωχές . Έχει για όλα τα γούστα στις αίθουσες και αυτό σε κάνει επιλεκτικό . Και όχι απαραίτητα προς το ποιοτικό . Εγώ πχ θα επιλέξω αυτό που θα θεωρήσω ότι αξίζει να το δεις στο πανί και θα χάσεις αν περιμένεις να το δεις σπίτι σου

Τέλος, για μένα πάντα, η τάση της εποχής είναι να μην σε ικανοποιεί σχεδόν τίποτα

3 Likes

Επιλογές όσον αφορά τα blockbuster εννοώ. Και είναι λίγες. Λίγο ως πολύ περιορίζεσαι σε superhero films, Star Wars που βγάζει κάθε χρόνο, τα Fast and Furious που νταξ έχουν φτάσει τις 10 ταινίες ορ σαμθιν και αυτό. Πυροτεχνήματα τύπου John Wick ή Expendables π.χ όσο πάνε και λιγοστεύουν. Το ότι γενικά υπάρχουν επιλογές για σινεμά είναι αλήθεια και χαίρομαι για αυτό, αλλά αν κοιτάξουμε το mainstream τότε τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά.

Έτσι όπως το πάνε γεννάται το εξής ερώτημα. Θα αυξάνεται η επιθυμία του κόσμου για περισσότερο ή θα βαρεθεί, θα χάσει το ενδιαφερον του και θα της μείνουν της Ντίσνεϋ 30 ταινίες και σειρές στο χέρι;

Τα comic studios πουλάνε πλέον πιο εύκολα τα δικαιώματα για χαρακτήρες και ιστορίες τους, αφού πλέον με το internet και την έλευση των ηλεκτρονικών μέσων, περνάνε και εκείνα μια σοβαρή κρίση όπως ακριβώς την περνάνε και τα περιοδικά. Πλέον υπάρχει τεράστιο ποσοστό κόσμου που θα κατεβάσει παράνομα ή θα βρει και χύμα ιστορίες σε pdf online, προφανώς με αποτέλεσμα να μην αγοράσει τα αντίστοιχα τεύχη ή τόμους. Έτσι τα διάφορα studios έχουν στραφεί προς την μεγάλη οθόνη καθώς με τα δικαιώματα που πουλάνε, καταφέρνουν να επιβιώσουν. Αυτό φαίνεται και ποιοτικά στα comic τους -μιλώντας πάντα εννοείται για τα mainstream comics και δη τα υπερηρωικά-, αφού -αν και επίσης συζήτηση για άλλο topic- γενικότερα στα 00ς δεν έχουν βγει τόσο εμβληματικά storylines και χαρακτήρες όπως σε παλαιότερες δεκαετίες… λέμε για τα 90ς marvel comics ότι έκαναν κοιλιές, αλλά Onslaught saga ή storylines σαν τα Long Halloween ούτε στον ύπνο τους δεν έχουν δει η Marvel/DC στα 00ς! Την Marvel δε, αν ρωτήσεις έναν 12χρονο ή 15χρονο σήμερα τί είναι, δεν θα μου κάνει εντύπωση να σου πει ‘‘κινηματογραφικό στούντιο’’ αντί εκδοτική εταιρεία comics.

Τα studio από την άλλη, αγοράζουν δικαιώματα και έχουν κατευθείαν ένα έτοιμο στρωμένο και 100% πιστό κοινό, από το οποίο θα βγάλουν κέρδος μόνο και μόνο από το πρώτο τριήμερο της ταινίας τους στις αίθουσες. To ΒvS παίζει να έβγαλε τα έξοδά του το πρώτο τριήμερο-πενθήμερο ενώ το premise του ήταν σχεδόν μηδενικό βάση του τί είχε προηγηθεί πριν από αυτό (μια και μόνο ταινία που δίχασε), αλλά με το να πετάξει το όνομα ‘‘Batman’’ μέσα έκανε τρελό appeal στους fans των comics και κατευθείαν ευδοκίμησε… όντας και μια σκατένια ταινία τελικά. Όλα αυτά τα franchises έχουν έτοιμο κοινό που δεν θα το σκεφτεί ιδιαίτερα για να πάει σινεμά να τα τσεκάρει, δεν θα το σκεφτεί και δεύτερη φορά να τα ξαναδεί σαν sequels ακόμα και αν η πρώτη ταινία απογοήτευσε κοκ…

Γενικότερα, η λύση για τα studios και το maximization των κερδών τους σήμερα, είναι ξεκάθαρα θεωρώ τα comic book movies, book adaptations, sequels (κυρίως σε comic book movies) αλλά και prequels/spin offs γενικότερα ήδη established δυνατών franchises ή remakes.

Είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσει κανείς νέες αυθεντικές ταινίες και IPs που θα καταφέρουν να ξεχωρίσουν και να προκαλέσουν αίσθηση, ανάμεσα στα τωρινά μεγαθήρια των box office… προφανώς υπάρχουν αλλά είναι λίγα + συνήθως με περιορισμένο budget και marketing

Για τις τελευταίες 3 δεκαετίες, χονδρικά έχουμε τα παρακάτω box office αποτελέσματα για τα αμερικάνικα blockbusters (online τα βρήκα στο www.filmsite.org) :
90s:

1. Titanic
  2. Star Wars: Episode I - The Phantom Menace
  3. Jurassic Park
  4. The Lion King
  5. Forrest Gump
  6. Independence Day
  7. The Sixth Sense
  8. Home Alone
  9. Men in Black
  10. Toy Story 2

6 εντελώς καινούρια IPs, 2 sequels/prequels, 1 book και 1 comic book movie adaptation, το Men in Black -που ήταν και σχετικά παντελώς άγνωστο μέχρι εκείνη τη στιγμή και ενώ η ταινία είναι μια πολύ loose μεταφορά του-

00s:

1. Avatar
  2. The Dark Knight
  3. Shrek 2
  4. Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest
  5. Spider-Man
  6. Transformers: Revenge of the Fallen
  7. Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith
  8. The Lord of the Rings: The Return of the King
  9. Spider-Man 2
  10. The Passion of the Christ

1 καινούριο IP, 6 sequels, 3 comic book movies και 4 ταινίες adaptations βιβλίων (έβαλα και το Passion μέσα, πουτανιά ) και… θεματικών πάρκων?!
10s:

1. Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
  2. Avengers: Endgame
  3. Black Panther
  4. Avengers: Infinity War
  5. Jurassic World
  6. Marvel’s The Avengers
  7. Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi
  8. Incredibles 2
  9. The Lion King
  10. Rogue One: A Star Wars Story

Κανένα καινούριο IP, 8 (!) sequel/prequel/spin offs, 4 comic book movies και 1 remake
H συγκεκριμένη δεκαετία, αν πάω παρακάτω, δεν έχει ούτε ένα (!) νέο IP, όλα είναι sequels/prequels, remakes και comic book movies + τα 2 book adaptations του Hunger Games:

1. Beauty and the Beast
  2. Finding Dory
  3. Frozen II
  4. Avengers: Age of Ultron
  5. The Dark Knight Rises
  6. Toy Story 4
  7. Captain Marvel
  8. The Hunger Games: Catching Fire
  9. Jurassic World: Fallen Kingdom
  10. Toy Story 3
  11. Wonder Woman
  12. Iron Man 3
  13. Captain America: Civil War
  14. The Hunger Games
    Είναι φανερό ότι η προτεραιότητα πάει στα σίγουρα κέρδη και στο ήδη στρωμένο κοινό των παραπάνω κατηγοριών…Τα comic book movies που μετράνε ήδη 10 ταινίες στις 24 πιο εμπορικές της τρέχουσας δεκαετίας…

Δεν διαφωνώ ότι οι επιλογές είναι πολλές και σήμερα, ίσως και περισσότερες από παλαιότερα. Αλλά ο προβληματισμός μου είναι ότι ακόμα και οι ‘’καλές’’ θεωρητικά επιλογές, περιορίζονται πάντα από budget παράγοντες καθώς τα μεγάλα studio δεν επιθυμούν ούτε μισό τοις εκατό ρίσκο, στο που θα επενδύσουν χρήματα. Οκ όχι πάντα προφανώς, αλλά πραγματικά στην συντριπτική πλειοψηφία τους.
Ακόμα δεν έχω χωνέψει ότι το Dune κινδυνεύει να μείνει στον αέρα χωρίς δεύτερη ταινία, ενώ πχ 20 χρόνια πριν η Village έδινε α-έ-ρ-α χρήματα, χρόνο και ότι άλλο χρειαζόταν ο Peter Jackson -ο οποίος είχε τότε την μισή φήμη που έχει ο Villneuve σήμερα- για το Lord of the Rings.
Δεν το χωνεύω γιατί μιλάμε σχεδόν για πανομοιότυπες περιπτώσεις με 20 χρόνια διαφορά, από την μια την κινηματογραφική μεταφορά ενός εκ των πιο εμβληματικών βιβλίων -αν όχι το πιο εμβληματικό- φαντασίας του 20ου αιώνα με φανατικό κοινό και από την κινηματογραφική μεταφορά ενός ένα εκ των πιο εμβληματικών βιβλίων -αν όχι το πιο εμβληματικό- επιστημονικής φαντασίας του 20ου αιώνα, επίσης με φανατικό κοινό. Τα box office logistics του '99 όμως διαφέρουν από ότι φαίνεται σε τεράστιο βαθμό από αυτά του '19…

5 Likes

Συμφωνω σχεδον ολοκληρωτικα με ολα οσα εγραψες σε ολα σου τα ποστς, οπως και με αυτα που εγραψαν οι υπολοιποι για το συγκεκριμενο θεμα που ξεκινησε μετα απο συντομο διαλογο μεταξυ εμου και του @osfp7. Ωραιο θεμα συζητησης γενικα.

Να κανω ειδικη αναφορα στην παραγραφο αυτη, για να πω οτι κατ’εμε το Mad Max Fury Road και το Dredd επρεπε να ειναι τα blockbusters που ΟΛΟΙ θα θελαμε. Για μενα ισως να ηταν και οι δυο καλυτερες ταινιες στο συγκεκριμενο genre την προηγουμενη δεκαετια. Και θα προσθεσω σε αυτα το Arrival, το Blade Runner 2047, το εξαιρετικο για μενα Cloud Atlas, ολες τις ταινιες του Nolan, το Children Of Men απο την προηγουμενη δεκαετια, και σιγουρα και μερικες ακομα αν κατσω να ψαξω.

Προτιμω τα “σκεπτομενα” blockbusters απο τα χαβαλετζιδικα ποπκορνιδικα, σορρυ, κι ας με κανει και μενα να ακουγομαι καπως δηθεν ολο αυτο. Απλα καλο ειναι να μενουν στην ιστορια κι αλλες ταινιες ως αυτες που χαρακτηριζουν την καθε δεκαετια, με τον ιδιο τροπο που στα 90ς εμειναν δεκαδες ταινιες οπως το Seven, το Forrest Gump και παμπολλες αλλες. Καποτε ηταν exciting να παει ο κοσμος να δει σινεμα για ταινιες οπως το Sweet November ΄ή το A Beautiful Mind (τα ειδα και τα δυο σινεμα και περασα εξαιρετικα), πλεον οι πιο “ανθρωπινες ιστοριες” εχουν μεινει στο περιθωριο, και αν και υπαρχει φυσικα πληθωρα αυτων των ταινιων ακομα, δεν παιρνουν το μεριδιο επιτυχιας, διαφημισης, και εν τελει legacy, που τους αναλογουν.

Θεωρω και το Gladiator απλα εξαιρετικο, αλλα το American Beauty για μενα ειναι απο τις καλυτερες ταινιες της δεκατιας του.

Μα κανεις δεν ειπε να μην βγαινουν κι αυτα, ισα ισα που θετεις πολυ καλα παραδειγματα. Απλα για μενα εχει ηδη επελθει κορεσμος απο καλλιτεχνικης αποψης με το συγκεκριμενο στυλακι των blockbusters. Βλεπεις και ταινιες οπως το Wonder Woman 1984 και ενω δεν το κραζω οσο αλλος κοσμος, πραγματικα δε μου εμεινε και κατι… ενα κλισε απο την αρχη ως το τελος ηταν. Να σου πω, θα προτιμουσα να μου εδειχναν επιτηδευμενη παρελθοντολαγνεια για τα 1980ς οπως στο πρωτο μισαωρο της ταινιας, παρα να προσπαθησει να το παιξει διαφορετικη η ταινια, καταληγοντας να εχει ολα τα κλισε.

4 Likes

Δεν είμαι κομιξακιας , περισσότερο με τα animations τύπου timmerverse την έβρισκα πάντοτε αλλά θεωρώ το Hush , Court of Owls και Flashpoint αρκετά σημαντικό και δυνατό υλικό για την DC .

Κρίνοντας καθαρά από εμένα και το τι θα έκανα εγώ , θα συμφωνήσω απόλυτα . Αν έχει Batman θα πάω πχ

Edit : Χαίρομαι που όλοι στάζουμε μέλι για το Mad Max

3 Likes

λίγο offtopic αλλά δεν πειράζει, το Hush προσωπικά το βρίσκω σαν μια προσπάθεια για ένα νέο Long Halloween από τον Loeb, υποδεέστερο όμως του δεύτερου… τα Court και Flashpoint μου αρέσουν και εμένα, αλλά στέκονται δίπλα σε ένα No Man’s Land, Gothic, KnightFall, Kingdom Come, Lonf Halloween κτλ?

Υπάρχουν και στα 00ς και στα 10ς θεωρώ πολλά καλά storylines σαν αυτά που αναφέρεις ή πχ το All Star: Superman, αλλά θεωρώ ότι τα 90ς ένα σκαλί παραπάνω γενικότερα -γενικότερα εννοώ για να μην επεκταθώ και σε πιο ‘‘occult’’ DC περιπτώσεις σαν το Sandman κτλ-…

1 Like

Καλα τα λετε. Το βασικοτερο προβλημα εντοπιζεται στην επιθυμια των στουντιο για franchises που δεν θα εχουν τελος. Αγοραζουν ακομα και περισσοτερο obscure ΙP’s καθε μεσου, για πιθανο αρμεγμα μεχρι να στερεψουν ολα. Εχει πολυ μελλον αυτη η κατασταση παιδια, εχουν ξεθαψει μονο την κορυφη του παγοβουνου, αν περιοριστουμε μονο στα Κομιξ, Φαντασυ και Επιστημονικη Φαντασια, ολο αυτο μπορει να συνεχισει για παντα. Το κυνηγι για εφαρμογη μοντελου μαρβελ το βλεπουμε πλεον παντου. Τα αποτελεσματα γνωστα. Ελαχιστες νεες ιδεες, οι οποιες παραγκωνιζονται μαζι με τους (συνηθως πολυ αξιολογους και ταλαντουχους) δημιουργους τους. Για μια πιο σφαιρικη εικονα, αυτο γινεται και σε αλλα μεσα διασκεδασης/ψυχαγωγιας δυστυχως, απλα το cinema ειναι το προφανες παραδειγμα.

Το ιδανικοτερο σεναριο συμφωνα με αυτα τα δεδομενα θεωρω πως θα ηταν αυτου του ειδους οι δουλειες να εχουν μεγαλυτερη παρουσια στις streaming πλατφορμες, κατι που ηδη εχει αρχισει να εφαρμοζεται και με τεραστιο ποσοστο επιτυχιας, αν κρινουμε απο την Disney και οσα κανει με MCU και Star Wars. Αλλωστε ολο το MCU μπορει να θεωρηθει ουσιαστικα μια σειρα με τεραστιο μπατζετ που παιζεται απο το 2008. Λογω φορματ, η επεισοδιακη μορφη λειτουργει πολυ καλυτερα και βγαζει περισσοτερο νοημα. Δεν θα γινουν αποκλειστικοτητα streaming πλατφορμων εννοειται, καθως θα εχουμε μια μιξη ταινιων & σειρων, και ο Μικι θα αφομοιωσει τα παντα σταδιακα. Τρομακτικο σεναριο, αλλα ολα δειχνουν πως καπως ετσι θα εξελιχθουν τα πραγματα. Ομως γαμωτο, οταν γινεται η δουλεια που βλεπω σε mando, wanda και falcon & winter soldier, για λιγο ξεχναω ποσο δυστοπικο φανταζει το δημιουργικο τοπιο στο προσεχες μελλον. Οκ βεβαια, για να μην βλεπουμε μονο τα αρνητικα, οι indie και ανεξαρτητοι θυσαυροι δεν θα σταματησουν ποτε σε καθε δημιουργικο χωρο. Δεν βρισκονται στο επικεντρο της προσοχης οταν η αμαζον ανακοινωνει σειρα Αρχοντα και timeline 2ης εποχης με Σαουρον, αλλα ο εξαιρετικος κινηματογραφος θα επιβιωσει.

(Το Fury Road ειναι τοσο τελειο που δεν εχω ακουσει απο κανεναν κακο λογο, δεν μου ερχεται ευκολα κατι αντιστοιχο στο νου. Πραγματικο παραδειγμα προς μιμηση.)

1 Like

Επειδή είμαι ο μόνος που δεν έχει αναφερθεί στο Fury road μεγάλη ταινιάρα.

Από εκεί και πέρα θέτει ένα ενδιαφέρον θέμα ο @Death.Eternal. Η Marvel και η DC έχουν πλάνα για μια πενταέτια τουλάχιστον, το john wick έγινε franchise απ το πουθενά και ήδη άρχισαν να βγαίνουν reboot παλαιότερων επιτυχημένων blockbusters σε ρυθμούς mcu. Τα διάφορα είδη σίνεμα θα επιβιώσουν έτσι κι αλλιώς τώρα για το αν θα δούμε κάτι διαφορετικό δύσκολο το κόβω. Πλέον η παρθενογένεση είναι σχεδόν απίθανη και οι περισσότεροι αρκούνται σε ταινίες με παλαιότερες επιτυχημένες συνταγές που θα έχουν και έναν φρέσκο μοντέρνο τονο. Στην μικρή οθόνη επειδή λες γαι mandalorian wandavision κλπ τα μπατζετ είναι μικρότερα, δεν πέφτει τόση διαφήμιση όπως τις ταινίες των franchise και είναι απολύτως λογικό να πειραματίζονται οι εταιρίες. Κάτι σαν φιλικό στο ποδόσφαιρο δηλαδή με τις δοκιμές πριν από ένα παγκόσμιο. Μεγάλες παραγωγές είναι και αυτά δεν λέω αλλά υπάρχει διάθεση για απόκλιση απ το συνηθισμένο.

ΥΓ Μεγάλη ευκαιρία να δούμε κάτι διαφορετικό σε marvel ταινία με το 2ο dr strange λόγω σκηνοθέτη όπως είπε παραπάνω ο @QuintomScenario νομίζω. Από κοντά και το 2ο Thor με τον Waititi. Από την dc δεν ξέρω ίσως το μπάτμαν με τον Πάτισον γιατί φαίνεται να το πηγαίνει λίγο αλλού

πρεπει να ειμαι ο μονος που βρηκα το fury road μετριο…Ενω γουσταρω απιστευτα τα παλια με Gibson αυτο δεν…

οτι πιο εκπληκτικο εχω δει τωρα τελευταια…

https://www.youtube.com/watch?v=-mM4DJ3JyRY

1 Like

Marvel Studios’ Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings | Official Teaser - YouTube

3 Likes