Superhero Movies

Δεν εχω δει ποτε ξανα τρεηλερ για ταινια Μαρβελ που να μου φαινεται τοσο απιστευτα κακο και αδιαφορο. Ακομα και για τους πιο μετριους χαρακτηρες τους, συνηθως σε πιανει κατι. Το συγκεκριμενο μου φανηκε Τιγρης και Δρακος απο τα LIDL και με 10 χρονια καθυστερηση.

1 Like

Πέρα από την Σινεματογραφια δεν με κέρδισε κάτι άλλο.

Παρότι βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον κακό τον Mandarin νομίζω πως τον έκαψαν στο 3ο ironman μαζί με την ηθοποιαρα τον Ben Kingsley.

Τεσπά η ταινία λόγω του καστ κλπ έχει σωθεί ήδη από το box office της Κίνας και μόνο ότι και να λέμε εμείς

Να πω ότι λίγο μέσα μου δεν ένιωσα μια μικρή στεναχώρια βλέποντας τον Tony Leung σε ταινία της Marvel, θα πω ψέματα…

Falcon and the Winter Soldier τελείωσε χθες. Ενώ ξεκίνησε καλά με κάθε επεισόδιο έπεφτε πολύ. Κακό το τελευταίο, επιτηδευμένο όσο δεν πάει. Γενικά σου αφήνει την εντύπωση μια φτωχής (πολύ φτωχής όμως) εκδοχής του Winter Soldier. Τελικά οι Russo έκαναν σημαντική δουλειά στο MCU. Πάρα πολύ μεγάλη η διαφορά σε ποιότητα από WandaVision.

3 Likes

Το τελείωσα και εγώ σήμερα

Το είδα μόνο και μόνο γιατί από το MCU θεωρώ καλύτερη ταινία το Winter Soldier -με διαφορά- και ο Cap με το όλο γενικότερο περιβάλλον του ήταν το μόνο πράγμα που με ενδιέφερε στο MCU.
Συμφωνώ και εγώ, καλή εισαγωγή, συνεχόμενη πτώση όσο προχωρούσε. Δεν ήταν τίποτα ξεκάθαρο, ούτε οι ‘‘villains’’, ούτε η πλοκή από ένα βαθμό και μετά.

Τα πιο σημαντικά όμως θέματα της σειράς, ήταν 2 για εμένα:
Aρχικά, ξεκάθαρα το ‘‘πολιτικό’’ κομμάτι που ήταν απλά για κλάματα. Η ‘‘προσέγγιση’’ τους στο και καλά ‘‘προσφυγικό ζήτημα’’ -με το radicalization των προσφύγων- και η οπτική που έχουν πάνω στην οποιαδήποτε ριζοσπαστική επαναστατική ομάδα που παίρνει τον ρόλο ένοπλου -και αυτομάτως γίνεται από κάτι πιο complicated σε ‘‘braindead τρομοκράτες’’- είναι ακραία ανώριμη και προβληματική… εντάξει θα μου πεις δεν βλέπεις και πολιτικό θρίλερ αξιώσεων, σειρά με υπέρ-ήρωες είναι, αλλά όταν η σειρά αποφασίζει να θίξει ή anyway να αφήσει να εννοηθεί ότι πάει να ασχοληθεί με θέματα που δεν απλά δεν μπορεί, τότε και εγώ κρίνω αυτό που βλέπω με την ίδια σοβαρότητα…

Το δεύτερο ήταν τα πολλά καρπούζια σε μια μασχάλη. Και πολιτικό κομμάτι και ρατσιστικό και ο Zemo και η -ανάγκη σε κάθε τέτοιου είδους ταινία ή σειρά- διαδικασία να κάνει expand το σύμπαν και ο νέος Cap και τα ανοικτά φινάλε και το backround του Sam και το πως την παλεύει ο Bucky και και και… και το χειρότερο όλων είναι ότι τίποτα από αυτά δεν αναπτύχθηκε σωστά ή επαρκώς. Ήταν λες και σε 6 επεισόδια προσπάθησαν να χωρέσουν πράγματα που θέλουν μερικές σεζόν το καθένα σε άλλες σειρές.

100 φορές να έμεναν σε μια σχηματική πλοκή ‘‘καλός vs κακός’’ (και να έδιναν βάση στον χαρακτήρα του Walker) και να εστίαζαν στο -μόνο ενδιαφέρον- κομμάτι, αυτό του ρατσισμού. Ήταν λίγο forced όπως έγινε εδώ -λόγω και της αδυναμίας να μπαλαντζάρουν όλες τις θεματικές που είχαν ανοίξει σε συνδυασμό με το κακό σενάριο- αλλά είχε ένα ενδιαφέρον και μου φάνηκε και το πιο σημαντικό sub-plot που θα μπορούσαμε να έχουμε -δεδομένου της εποχής που ζούμε, τα πρόσφατα γεγονότα στην Αμερική και το γεγονός ότι ο Cap έδωσε την ασπίδα στον Sam-. Το timing ήταν καλό για ένα marvel tv series προς αυτή τη κατεύθυνση, όπως και το Cap universe το κατάλληλο για να γίνει μια τέτοια κοινωνική κριτική.

Κρατάω τον Sam που έγινε πολύ περισσότερο συμπαθής εδώ και τον Bucky που… είναι ο Bucky.
Όλο το υπόλοιπο, θεωρώ και εγώ ότι είναι μια πάρα πολύ φτωχή εκδοχή του Winter Soldier -τουλάχιστον σε αυτό το επίσης όχι κάτι το ιδιαίτερο ‘‘πολιτικά’’, έπαιξαν πάνω κάτω με πιο Οργουελικής φύσεως ‘‘κοινά κακά’’ που είναι λίγο πολύ ευρέως αποδεκτά και μπορείς να καταπιείς όποιες αδυναμίες υπάρχουν εκεί πιο εύκολα-, από άλλους συντελεστές που… απλά έπρεπε να κάνουν κάτι με τα λεφτά που τους έδωσαν.

Απογοητευτικό

4 Likes

ξενερωσα με αυτα που διαβαζω απο εσας, και θα το σκεφτω αρκετα αν θα το δω ή οχι…

Εχει καλη δραση, καλο διδυμο και περναει η ωρα. Το 1ο ηταν πολυ καλο, αλλα γενικα ισχυει οτι λενε τα παιδια παραπανω. Wanda πχ αρκετα ανωτερο.

Το Falcon And The Winter Soldier ξεκινησε δυνατα, αλλα τα τελευταια 2 επεισοδια ηταν καπως χλιαρα. Με καποια πολυ καλα στοιχεια και σωστα νοηματα ομως.

Τα 2 πρωτα Captain America τα θεωρω μακραν τις δυο χειροτερες ταινιες του MCU, και λογω “ηρωα” και λογω κλισε και αμερικανιλας που απλα δεν αντεχω, σε συνδυασμο με τα απειρα πιστολιδια και την βαρετη δραση με το ξυλικι χωρις λογο. Δυστυχως η σειρα αυτα ειχε καποια απο αυτα τα στοιχεια.

Το Civil War απο την αλλη, για μενα μακραν ανωτερο.

Για να μαστε δίκαιοι η οι ταινίες λέγονται Captain America :sweat_smile:.

Ήξερα ότι θα έχουν τέτοια στοιχεία οι ταινιες αυτές οποτε πήγα προετοιμασμένος με σκοπό να τα αγνοήσω όσο μπορώ. Το 1ο κατά την γνώμη μου είναι απ τις πιο βαρετές ταινίες του MCU.

Το 2ο με όλα αυτά τα στοιχεία spy movie + τον Redford μου άρεσε πολύ. Συμφωνώ πάντως πως το civil war ήταν το καλύτερο.

Η σειρά έχει σωστά μυνήματα όπως λες αλλα γενικά είναι πολύ άγευστη και αδιάφορη. Σε αυτό για μένα φταίνε και οι Mackie κ Stan που δεν με έχουν πείσει με τις ερμηνείες τους στο σύνολο του mcu

Ελα ρε !
Δε περιμενα να δουμε συνεχεια στο φραντσαιζ.
Να πω την αληθεια τα αστειακια κ το χιουμορακι με ξενερωνει, αλλα δε περιμενα να δω ποτε Carnage στη μεγαλη οθονη, οποτε χαλαλι…!

Καυλα φαινεται. Εγω το λατρεψα το πρωτο Venom.

Ε το ειχαν ουσιαστικα υποσχεθει στο τελος του 1ου.

Δεν θα λεγα ότι το λάτρεψα αλλά καλά πέρασα με την 1η ταινία. Την ήθελα πιο σκοτεινή η αλήθεια είναι. Τώρα φαίνεται να πρόσθεσαν περισσότερο χιούμορ ελπίζω να μην το παρακάνουν στην ξεκάθαρη προσπάθεια τους να βγάλουν anti-hero movie κλώνο του deadpool. O Carnage είναι πολλά υποσχόμενος αναμένουμε την κυκλοφορία

https://www.youtube.com/watch?v=0WVDKZJkGlY&t=5s

Πολύ δυνατό 1ο επ Loki νομίζω η σειρά θα πατήσει τις 2 προηγούμενες

1 Like

Δεν είμαι φαν του Snyder αλλά πολύ μου άρεσε αυτό το post που έκανε.

Για όσους δεν ξέρουν είναι απάντηση σε αυτό.

2 Likes

Δεν εχω την παραμικρη ιδεα γιατι καποιος να τριγκαρει με ολη την φαση αυτη, και βλεπω κοσμο στα σοσιαλ μηντια να εκρηγνυνται επειδη ξερω γω αφαιρεσαν την σκηνη. Αφενος, δε θα επρεπε να υπαρχει καν αυτη η σκηνη εξαρχης, γιατι δεν βλεπουμε ΤΣΟΝΤΑ. Αφετερου, so fucking what?

Εδω ο κοσμος καιγεται κι οι αλλοι τριγκαρουν επειδη θελουν σωνει και καλα να κανει γλειφομουνι στην Κατγουμαν ο Μπατμαν ρε μλκ :")

1 Like

Η οποιαδήποτε σεξουαλική πράξη ανήκει μόνο στις τσόντες δηλαδή; Μάλιστα κάθε μέρα μαθαίνω και κάτι καινούργιο.

You’re welcome

h

1 Like