Περάσανε 8 μέρες πιστεύω οι ενδιαφερόμενοι του φόρουμ είδατε το no way home οπότε ήρθε η ώρα να μιλήσουμε αναλυτικά για την ταινία γιατί με έχει φάει η περιέργεια για την γνώμη σας.
ΠΛΟΚΗ
Η ταινία για μένα χωρίζεται σε 2 μέρη με turning point από βαρετή σε καλή την σκηνή που αρχίζει να παίρνει πρέφα ο Peter ότι κάτι δεν πάει καλά με τον Norman. Στο 1ο μέρος το χιούμορ ήταν υπερβολικά πολύ και τραγικό. Ήταν αυτό το κρύο averege χιούμορ του mcu που άρχισαν να χρησιμοποιούν και οι κακοί και εκεί ήμουν σε φάση μη μου το γαμήστε για να γελάσουν τα 12χρονα. Αρνητικός ήταν και ο Strange με μόνη αξιόλογη σκηνή την μάχη στο mirror dimension με τον spidey. Δεν μου έβγαζε νόημα πως ο τύπος αυτός που μας τα είχε πρήξει στις προηγούμενες ταινίες με το ότι δεν πρέπει να παίζουμε με την ασφάλεια του σύμπαντος ξαφνικά να βοηθάει τον Peter χωρίς να το σκεφτεί με ένα πρόβλημα ασήμαντο σε σχέση με την ισορροπία του multiverse κλπ . Για να τελειώνω με το 1ο μέρος ούτε το θέμα με το κολέγιο με άγγιξε, ούτε ο Happy που μου τον κάνανε παθέτικ μουνόδουλο και γενικά περίμενα το καλό. Πράγματι από την σκηνή με τον green goblin κλπ οι ενστάσεις μου τελείωσαν. Είχαμε Dafoe και Molina να δίνουν ρέστα ερμηνευτικά, είχαμε θάνατο της May που επιτέλους είδαμε τον spiderman του Χόλαντ να πληρώνει μια κακή επιλογη όπως και οι 2 προηγούμενοι spiderman και να γίνεται εν τέλει καλύτερος, είχαμε και την καλύτερη ερμηνεία του Tom ως spiderman. Και μιας και ανέφερα τους 2 προηγούμενους spidermen προφανώς και θα ήταν στην ταινία δεν έβγαζε νόημα να φέρεις μόνο τους κακούς. Οι οποίοι spidermen όπως και οι κακοί τους ήταν πιστοί στις αρχικές ταινίες (πλην ελεκτρο) και μπράβο στην παραγωγή γι αυτό. Από εκεί και πέρα οι σκηνές που ήταν και οι 3 μαζί, το χιούμορ, η τελική μάχη και το fan service ήταν όλα υπέροχα. Πήραμε και closure για τον Garfield που έσωσε την Mj σε αντίθεση με την δική του κοπελιά που δεν τα είχε καταφέρει πολύ καλή πινελιά. Για τις 2 Post credit δεν έχω να πω πολλά η πρώτη ήταν τραγική και η 2η ήταν το trailer για το 2ο dr strange
Χαρακτήρες
Πριν πω το οτιδήποτε θα ήθελα να δώσω ένα μπράβο σε όλο το καστ που υποκριτικά ήταν από καλοί εώς άριστοι. Την παράσταση κέβουν οι dr oc, green goblin και προφανώς spiderman. Ο Willem ρε φίλε μας έδωσε καλύτερο Green goblin από την πρώτη ταινία ΗΘΟΠΟΙΑΡΑ. Χωρίς μεγάλο ρόλο αλλά ήταν καλό που τους είδαμε οι sand man και lizard ενώ ο electro ήταν στον κόσμο του. Είχε γέλιο κλπ αλλά δεν κολλούσε με τους υπόλοιπους. Οι Tobey κ Garfield ήταν τέλειοι στον ρόλο τους όπως και ο jk ως Jameson πολύ μεγάλη ανακούφηση αυτή γιατί θέλαμε να τους ξανα δούμε αλλά δεν θέλαμε να τους γαμήσει η disney. Όπως είπα παραπάνω δεν μου άρεσαν οι dr strange και happy αλλά πρέπει να προσθέσω ότι δεν συμπαθώ γενικά την mj. Πέραν της χημείας της με τον Peter δεν αντέχω κάτι άλλο. Ούτε το υφάκι της ούτε το canceling teenage χιούμορ της κλπ. Aπό την άλλη μου άρεσε ο Ned και η αδεξιότητα του Τέλος μου άρεσε και η θεία May Που την είχα συνηθίσει κομπάρσο στο Mcu μέχρι τώρα και για 1η φορά είχε κάτι να δώσει
Συμπέρασμα:
Περασα γαματα στο σινεμα την περισσοτερη ωρα η ταινια γενικα ειναι πολυ καλη αλλα με εβαλε σε σκεψεις για το μελλον του mcu. Καυλωσαμε ολοι που ειδαμε οτι ειδαμε και μας χτυπησε η νοσταλγια κατακουτελα αλλα τι θα γινει ρε disney απο εδω και περα; Δεν θα εχεις Tobey κ Garfield να αποσπάς τον κόσμο κάτι πρέπει να αλλάξει γιατί όλες οι ταινίες από το endgame και μετά είναι πάνω κάτω ίδιες και όλες με αυτό το ανυπόφορο χιούμορ για πιτσιρίκια… Τέσπα η Ταινία είναι ψηλά στο mcu και σίγουρα η καλύτερη της τριλογίας
Για οποιον καταφέρει και το διαβάσει όλο αυτό περιμένω την άποψη του για την ταινία. Όσοι δεν την είδατε και σας αρέσει έστω και λίγο το υπερηρωικό είδος να πάτε θα περάσετε 100% καλά
Όπως έγραψα και προχθές πέρασα υπέροχα, είναι από τις πιο διασκεδαστικές ταινίες της marvel
Εμένα το χιούμορ της δεν με χάλασε καθόλου, παρόλο που είμαι γεροντοπαραξενος και ως επί το πλείστον δεν με ικανοποιεί το συγκεκριμένο στυλ αστείων
Η ταινία πάντως είναι ένα 2:30 ωρο fan service , με συνεχόμενες ατάκες που μόνο σκοπό έχουν να κλείσουν το μάτι στον θεατή . Μια παρέλαση iconic χαρακτήρων είναι η ταινία , που στην πλειοψηφία τους αγαπήθηκαν λόγω καλής απόδοσης σεναριακά και καλών ερμηνειών από τους ηθοποιούς που τους ενσάρκωσαν . Δικαίως κατά την άποψη μου
Πιστεύω βλέπεται ευχάριστα , άνετα και χωρίς τρελές απορίες ακόμα κι αν δεν έχεις δει άλλες ταινίες mcu
Το μόνο που έχει να προσφέρει στο mcu για μετέπειτα χρήση είναι το character development του Spiderman του Tom Holland καθώς γίνεται δυνατό reset . Ουσιαστικά μόνο σε αυτό εξυπηρετεί και μας το έδωσε μέσω ασταμάτητης δράσης . Δεν έχει και καμία φοβερή πλοκή , ούτε τα κίνητρα και οι πράξεις των υπολοίπων χαρακτήρων στηρίζονται στη λογική , ούτε η κατάληξη αν και αλλάζει τα δεδομένα για τον Spidey , προσφέρει κάτι στους υπόλοιπους ( και δεν μου κάθισε καλά που έπρεπε οπωσδήποτε να ξεχαστεί ο άνθρωπος Peter Parker αντί της αρχικής προσπάθειας να ξεχαστεί ΜΟΝΟ ότι ο Spiderman ειναι ο Peter Parker.) . Μου έβγαλε αυτήν την just because αίσθηση
Just to pop the crowd στυλ ταινίας
Παρόλα αυτά είναι ενοχή απόλαυση και διαμαντακι λόγω επιτυχημένης προσπάθειας να μαζέψουν τόσο πολυπληθές αγαπημένο καστ και το αποτέλεσμα να βγει καλό κάτι που το θεωρώ δύσκολο εγχείρημα προσωπικά γιατί προϋποθέτει να ταιριάξουν τα χνωτα όλων των εμπλεκομένων
Γύρισα απο το σινεμά από Σπάιντερμαν. Είχα πάει με τα ανήψια μου.
Διασκεδαστική, ότι πρέπει για χριστούγεννα.
Ένα έχω να πω:
Ντάνι ρόχας, Ντάνι ρόχας!!! Welcome to the MCU!
Υποψιάζομαι ότι είχα σκοπό να βγάλουν πρώτα Σπάιντερμαν και μετά Βένομ 2, αλλά τους τα χάλασε ο κόβιντ.
Η απόδοση του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ Dafoe (και σκατά να του δώσεις θα τα παίξει ο τύπος) δε μπορεί να σώσει το πανηγυρτζίδικο σενάριο(??) που απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε θεατές εφηβικής ηλικίας ή τέλος πάντων σε όποιον έχει έντονο το εφηβικό κομμάτι της ψυχής.Η marvel δεν έχει πρόβλημα να αναιρεί τους ίδιους της τους χαρακτήρες και το πως τους έχει χτίσει εδώ και δέκα ταινίες (χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Strange που απλά υπάρχει σαν ένας μοχλός να πάρει μπρος το σενάριο-εννοείται όσα κάνει δεν έχουν καμία σχέση με τον τύπο που βλέπαμε) ούτε να βάζει τις ίδιες τελικές ‘μάχες’ για conclusion.
Περί χαζού χιούμορ οκ, ήταν ξεκάθαρη και από τα προηγούμενα δύο Spiderman με τον Holland η φάση, η εταιρεία βγάζει φιλμς με απόλυτη στόχευση αγοράς (ο νέος Spiderman είναι για πιο μικρές ηλικίες,τα αστεία είναι κολλεγίου, η May έγινε 40αρα milf) και χωρίς κανένα καλλιτεχνικό όραμα.
Villains πλην Goblin περαστικοί, το μαγκάκι MJ κατέληξε τελικά νέα χαζογκόμενα που ζαλίζεται στους ιστούς ακυρώνοντας κάθε μορφή συνέχειας για τον χαρακτήρα της.Ακόμα και το aunt May based drama φάνηκε προγραμματισμένο και με το ζόρι.O Garfield έκανε πλάκα με την αποτυχία της δικής του σειράς και αυτό ήταν ΟΚ,ο Maguire απλά μεγάλωσε για τέτοια φιλμ.
O Spiderman είναι μακράν ο αγαπημένος μου ήρωας, έχω άπειρα κόμικ στη συλλογή μου και έχει σπουδαίες ιστορίες που θα μπορούσαν να κάνουν.Δυστυχώς ή ευτυχώς οι 2 πρώτες ταινίες του Raimi έβαλαν τον πήχη τόσο ψηλά που η Μαρβελ επέλεξε την λύση της χαζοχαρούμενης παιδιάστικης προσέγγισης.Φυσικά εισπρακτικά έχει σκίσει οπότε δεν γλιτώνουμε και συνέχειες και άλλα σύμπαντα και και…
Το κρίμα είναι πως υπάρχουν τα μέσα και τα μπάτζετ για πραγματικά σπουδαία blockbusters όπως το Dune,αλλά όλες αυτές οι ‘παραγωγικές μονάδες’ του σινεμά χαραμίζονται σε έρευνες αγοράς και σε ένα κοινό που έχει ουσιαστικά ‘εκπαιδευτεί’ να γουστάρει τέτοιου τύπου έργα και να αναφωνεί όταν βλέπει κάτι γνώριμο στην οθόνη, ακόμα και αν αυτό δεν έχει κανένα νόημα.Μπορεί να είμαι εγώ γκρινιάρης ή πεσμένος με τα νέα κλεισίματα που έρχονται αλλά όταν συγκρίνω 90ς blockbusters (matrix braveheart titanic) με τούτα εδώ…ε σε πιάνει μια αηδία.
Το θέμα με το χιούμορ είναι πως είναι παρόμοιο σε όλες τις ταινίες Μάρβελ. Έτσι όλοι οι χαρακτήρες έχουν τα ίδια αστεία πάνω κάτω κάτι που τους κάνει μονότονους. Η συγκεκριμένη ταινία πχ που μου έκανε την MJ τρομερά αντιπαθή γιατί δεν την πάλευα μια με τις εξυπνάδες της
Συμφωνώ με τα χίλια για αυτά που λες για strange τα έγραψα και εγώ πιο πάνω όπως επίσης συμφωνώ και για το τεμπέλικο σενάριο.
Καλά πέρασα αλλά δεν μπορώ να έχω μόνο χαρά και ενθουσιασμό κάποια πράγματα με ενοχλούν.
Είδα Eternals που ήταν η πιο DCEU ταινία της Marvel. Παράξενη ταινία αφού είχε σκηνές που μου θύμισε από Zack Snyder μέχρι… Villeneuve, στα όρια του easter egg μάλιστα σε μερικές φάσεις, κάτι αρκετά παράξενο. Ήταν κάπως αχταρμάς σκηνοθετικά. Μέσα στο χάος ανακάλυπτες και σκηνές που ήταν λίγο πιο κοντά στο πιο μικρό και προσωπικό σινεμά της Zhao. Σεναριακά η όλη φάση με superheros που σώζουν τον κόσμο από την απόλυτη καταστροφή έχει τερματίσει μετά τον Thanos. Ήταν κάπως καταδικασμένη από την αρχή η προσπάθεια φοβάμαι. Το χαζό marvel-ικο χιούμορ δεν απουσιάζει ούτε από εδώ…
… αλλά είναι στο Hawkeye που δυστυχώς έχει τερματίσει η φάση εντελώς πια. Γενικά η όλη φάση με το χιουμοράκι ξεκίνησε καλά με τα πρώτα Iron Man, γελάσαμε δεν λέω αλλά κάπου στο, αρκετά διασκεδαστικό, Iron Man 3 η φάση ήρθε στο τέλος της. Από εκεί και μετά άρχισε να γίνεται όλο και πιο κουραστικό και πλέον έχει εξελιχθεί σε κανονικό καρκίνωμα.
Το Hawkeye ενώ έχει ένα αρκετό ενδιαφέρον story, χαρακτήρες που θα μπορούσαν να έχουν μια καλή εξέλιξη μέσα σε αυτή την ιστορία αλλά και μερικές ευχάριστες εκπλήξεις, το έχουν γαμήσει τόσο, μα τόσο πολύ με τα χαζοαστεία, που απλά το σκότωσαν. Δεν νομίζω να περνάνε 2 ολόκληρα λεπτά χωρίς κάποιος, οποιοσδήποτε χαρακτήρας να πετάξει μια μαλακία. Όταν προς το τέλος ήρθε η μεγαλύτερη αποκάλυψη και έδειχνε πως θα πάμε σε κάτι πιο σοβαρό, φρόντισαν μετά από 5 λεπτά να το γελοιοποιήσουν σε βαθμό που ειλικρινά με εκνεύρισε και απλά το έκλεισα. Πρώτη φορά έχω εκνευριστεί με την Marvel, ΤΟΣΟ πολύ το γάμησαν. Είναι σαν να προσπαθεί κάποιος να συνδυάσει τις Marvel σειρές Netflix με την γελοιότητα του Deadpool. Ξεχωριστά αυτά λειτουργούν εξαιρετικά, μαζί είναι εντελώς σκατά. Κρίμα γιατί υπήρχε το potential για κάτι καλό και τελικά δεν θα μείνει τίποτα. Από Wanda και μετά το χάος στις tv series. Πολύ κρίμα.
Καταλαβαίνω γιατί βάζεις σαν όριο το IM3. Ουσιαστικά οι ταινίες πριν αυτό είχαν γραφτεί προ disney ενώ από αυτήν την ταινία και μετά η Disney είναι το αφεντικό. Καταλαβαίνω επίσης αυτό που λες για το χιούμορ αλλά κάποιες ταινίες έπρεπε να είναι γελοίες αλλιώς δεν θα επιβίωναν. Πχ guardians of the galaxy & ant man. Έχεις να κάνεις με ρακούν και δέντρα που μιλάνε από την μια και από την άλλη με έναν τύπο που συρρικνώνεται και μιλάει στα μυρμήγκια. Στα κομικ μπορεί να στέκουν μια χαρά αλλά η μεγάλη οθόνη είναι άλλη υπόθεση και kudos στην disney που το κατάλαβε αυτό και δεν τις πήρε στα σοβαρα (James Gun ήταν κίνηση ματ)
Το πρόβλημα εγώ άρχισα να το καταλαβαίνω στο Thor Ragnarok. Λατρεύω το κωμικό μυαλό του Waititi και εν τέλει μου άρεσε και η ταινία αλλά εγώ άλλα περίμενα. Ως geek της Σκανδιναβικής μυθολογίας ξέρω ότι στο Ragnarok γίνεται χαμός. Περίμενα με λίγα λόγια επικούρα επιπέδου LOTR τουλάχιστον σε κινηματογράφηση και σε μάχες(Disney είσαι μπατζετ έχεις) αντ αυτού πήρα μια κωμωδία που είχε μεν λίγο πιο έξυπνο χιούμορ από την Averege μαρβελ ταινία αλλά δεν ήταν αυτό που ήθελα να δω. Το ίντερνετ αντί να μιλήσει με το Ragnarok ασχολούνταν με έναν σωρό από πέτρες που μιλάει (Δεν θυμάμαι όνομα χαρακτήρα αλλά μόνο εμένα με άφησε παγερά αδιάφορο;;;;; )
Η διάρκεια των παραπόνων μου δεν κράτησε και πολύ γιατί τα 2 επόμενα avengers ήταν ίσως το καλύτερο fan service και με έκαναν να μην ασχοληθώ και τόσο με τις μετριότητες που έβγαιναν ενδιάμεσα(Ant man 2, Captain Marvel).
Και φτάνουμε αισίως στην 4η φάση. Καταλάβαινα ότι κάτι έχει αλλάξει γιατί δεν περίμενα την συνέχεια με ανυπομονησία. Πράγματα που τα κατάπινα ή δεν τα παρατηρούσα καν άρχισαν να με ενοχλούν κλπ κλπ. Πχ για το black widow με ενοχλεί που η Natasha πέφτει από τα 100 μέτρα και δεν έχει ούτε μια γρατζουνιά, με ενοχλούν τα plot holes, με ενοχλεί το κακό green screen και με ενοχλεί το χιούμορ που αρχίζω να καταλαβαίνω ότι είναι το ίδιο καμιά εικοσαριά ταινίες τώρα. Νομίζω πως η marvel/disney έχει χαλαρώσει λίγο και έχει το σκεπτικό ότι θα την δει ο κόσμος την ταινία/σειρά έτσι κ αλλιώς. Αλλά είσαι η marvel, εχεις μπατζετ, μπορείς να φέρεις σχεδόν όποιον σκηνοθέτη θες και όποιον ηθοποιό θες(ακόμα και ζωντανούς θρύλους όπως ο Anthony Hopkins, ο Michael Douglas, ο Robert Redford , η Michelle Pfeiffer και και και) προσπάθησε να δώσεις κάτι διαφορετικό. Μην μας δείχνεις την ίδια ταινία ξανά και ξανά
Υγ Και οι σειρές του netflix αν και πιο σοβαρές έχουν το χαζό χιουμοράκι τους αλλά το ξεχνάς επειδή έχει και πολύ αίμα
Υγ2 Civil war η μόνη ταινία που δεν έχει αστείο κάθε 2 λεπτά. Και γάμησε
Υγ3 δεν είναι όλα μαύρα με το phase 4 έτσι. Με κέρδισαν φουλ χαρακτήρες όπως η Yelena και η Kate Bishop και οι άπειρες δυνατότητες με το multiverse με εξιτάρουν ας τα αξιοποιήσουν δίνοντας κάτι φρρέσκο
Δεν το είχε πάρει από την αρχή η Disney? Είχα την εντύπωση πως ήταν όλα δικά της με εξαίρεση το Hulk που ήταν μέσα και η Universal.
Εξαιρέσεις υπάρχουν. Οι Russo με τις δικές τους ταινίες χειρίστηκαν τις χιουμοριστικές σκηνές πολύ καλύτερα και πιο συγκρατημένα (Winter Solider, Civil War, Infinity War) ενώ και το Guardian τα πήγαν εξαιρετικά αφού εκεί το χιούμορ ταίριαζε πολύ καλύτερα με τους χαρακτήρες που δημιούργησαν. Thor τον έχουν κάνει τον απόλυτο κλόουν, απλά δεν βλέπεται πλέον. Το Love and Thunder θα είναι μεγάλο μαρτύριο και μάλλον θα το αποφύγω ακόμα και στα τορεντ.
Phase 4 προς το παρόν και με εξαίρεση Wanda δεν μου αρέσει. Δεν είδα ακόμα Spider-Man αλλά πέτυχα μερικές χαζές goofy σκηνές που με ξενέρωσαν αρκετά. Σινεμά τα σταμάτησα από το Endgame ήδη. Τελευταία μου ελπίδα είναι το Doctor Strange.
Η Disney αγόρασε την Marvel κάπου το 2009-10. Οι 2 πρώτες δεν είναι δικές τις ενώ για το πρώτο thor, captain america κ το 2ο ironman είχε γίνει η αγορά αλλά υπήρχε ήδη συμφωνία με άλλο στούντιο(Paramount αν δεν απατώμαι). Η επιρροή της disney πιστεύω αρχίζει να αχνοφαίνεται στο 1ο Avengers
Προφανώς και τα πήγαν εξαιρετικά και στο guardians και στο ant man γιατί οι χαρακτήρες έπρεπε να γραφτούν έτσι . Βέβαια έχω τα θέματα μου με τα σίκουελ αλλά οι τρίτες ταινίες φαίνονται πάλι υποσχόμενες
Οι Russo πράγματι χειρίστηκαν άψογα το χιούμορ ειδικά στα 2 captain america. Όπως επίσης σωστά χειρίστηκαν και τον Thor στο Infinity war (εχει την πιο επική στιγμή της ταινίας για μένα όταν πάει στην Wakanda). Στο Endgame κάτι μου λέει πως ο Λεμπόφσκι Θορ δεν ήταν δική τους ιδέα.
Για το Phase 4 βρήκα απλά οκ τα What if, black widow και shang chi, βαρέθηκα την ζωή μου στο falcon ενώ το Eternals μεγάλη απογοήτευση κυρίως γιατί είχε 10 χαρακτήρες και δεν πρόλαβε να τους σετάρει σωστά. Επίσης έχω την εντύπωση πως δεν δόθηκε απόλυτη ελευθερία στην σκηνοθέτη για να βγάλει 100% το όραμά της. Από εκεί και πέρα μου άρεσαν τα Wandavision & Loki (το Loki το λάτρεψα βασικά) όπως και το spiderman. Το Hawkeye μου άρεσε αλλά δεν ξέρω αν είχα χαμηλές απαιτήσεις εγώ ή αν ήταν όντως καλό. Το χιούμορ έχει λογική στην Kate αλλά στους μαφιόζους που υποτήθεται είναι επικίνδυνοι το χιούμορ ήταν ηλίθιο. Α και να μην ξεχασω μια χαρα σκηνοθεσία είχε(Είχε ένα μονόπλανο σε μια σκηνή όλα τα λεφτα) και καλες ερμηνείες(Ειδικά μπράβο στην Alaqua Cox που πρόσφατα έμαθα ότι είναι και στην πραγματική ζωη κουφή η οποία έκανε πολύ καλό face acting). Εννοείται και εγώ στο μέλλον dr strange περιμένω πιο πολύ…Ίδωμεν
Thor Ragnarok η καλύτερη ταινία του MCU, συνεχίστε
Η φάση με το μαρβελικο χιούμορ είναι κουραστική για μένα από την πρώτη ταινία Iron Man. Γενικά Phase 1 & 2 πολύ χάλια με λίγες εξαιρέσεις (τα Guardians και κάνα 2 ακόμα). Τα χειρότερα όλων τα πρώτα 2 Avengers
Δεν ήταν αυτό που περίμενα το Ragnarok. Μου άρεσε όμως αυτό που είδα εν τέλει. Δώσανε το ελεύθερο στον Waititi και βάθος στον χαρακτήρα του Θορ (Αν και το παρακαναν λίγο με το χιούμορ). Σίγουρα ήταν κάτι διαφορετικό και φρέσκο
Δεν μου λέτε όμως αυτός ο σωρός από πέτρες που αποθεώνουν όλοι στο νετ σας είναι και εσάς αδιάφορος η να κοιταχτω;
Μάλλον είμαι μειοψηφία που βάζω το Falcon & Winter Soldier πιο πάνω από το Hawkeye , ε ;
Βέβαια και τα δύο έχουν τις πολύ καλές στιγμές τους
Loki και Wanda εξαιρετικά
Ragnarok δεν μου άρεσε
Χμμμ δεν ξέρω αν μπορώ να δεχτώ ότι έχει λογική από μια κοπέλα που έχει αιχμαλωτιστεί και είναι πολύ νέα στο " σπορ " . Τα χιουμορακια σε μαφιόζους τα λατρεύω αλλά από established χαρακτήρες που ουσιαστικά δείχνει ότι έχουν αυτοπεποίθηση κλπ
Πχ στο Titans της DC που για μένα είναι φανταστικό βλέπεις κάποιους χαρακτήρες ψαρωμενους ακόμα , με φοβίες , ανασφάλειες, ptsd κλπ
Το έχω πει και πιο πάνω μπορεί να είναι θέμα απαιτήσεων. Έχεις να κάνεις με μια ανάλαφρη χριστουγεννιάτικη περιπέτεια από την μια και με το legacy του Captain America απ’ την αλλη. Προσωπικά βαρέθηκα σε μεγάλο μέρος του falcon ενώ στο Hawkeye δεν τρελάθηκα αλλά πέρασα καλά
Η Kate στην ηλικία που βρίσκεται και με την εύκολη ζωή που είχε θεωρώ λογικό να έχει άγνοια κινδύνου. Δεν ξέρω αν είναι τόσο νορμάλ να κρατάει το χιούμορ της σε ακραίες στιγμές όπως την αιχμαλωσία αλλά σε γενικές γραμμές έχει λογική. Για τους μπράβους καταλαβαίνω τι λες και συμφωνώ απλά οι συγκεκριμένοι του Hawkeye έγιναν γελοίοι. Δεν γίνεται να νιώσεις απειλή από αυτούς.
Γενικά για το χιούμορ τα έχω πει αρκετές φορές. Είναι πανομοιότυπο σε κάθε ταινία (οι ηθοποιοί έχουν ακόμα και το ίδιο delivery) και αν υπάρχει ένας χαρακτήρας που διέφερε μέχρι τώρα στο phase 4 ήταν ο Alexei του λατρεμένου μου David Harbour που νομίζω το χιούμορ γράφτηκε με βάση τον ηθοποιό και τον χαρακτήρα και όχι το αντίστροφο με τον ηθοποιό να πετάει απλά generic MCU χιούμορ
Ο σωρος απο πετρες ειναι ο Waititi οποτε εισαι εξ ορισμου fail…
Το Hawkeye ηταν μακραν η χειροτερη σειρα της Phase 4.Περα απο την γελοια σκηνοθεσια,δεν πιστευα στα ματια μου οταν εβλεπα την πρωταγωνιστρια να γυρνα με το τοξο τα πρωινα λες και πηγαινε για shopping και απλα μετα το απογευμα,αφου της την ειχαν πεσει σκληροι μαφιοζοι,να γυρνα στο σπιτι ανετη και χωρις να τρεχει καστανο λες και γυρνουσε απο …φροντιστηριο και να την βλεπει η μανα της,με το τοξο ε,και να της λεει “α,γυρισες,ειναι πολυ επικινδυνο αυτο που κανεις,δεν θελω να μπλεκεις”.
Κοντευα να πεταξω την τηλεοραση απο την βεραντα…
Μωρέ το ξέρω. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί ένα funny cameo έχει πάρει τέτοια διάσταση και ζητάει όλο το φάντομ να τον δει μέχρι και σε δίκη του σειρά.
Τεσπά στο ίδιο μοτίβο τόσο ενδιαφέρουσα ήταν η μάγισσα στο Wandavision που της έδωσαν αμέσως δικη της σειρά;
Επηρεασμένος από τον πολυνησιακό τρόπο ζωής κάπου είχα διαβάσει. Αν στα νησιά του Ειρηνικού επικρατεί τέτοια χαλαρότητα έφυγα χθες
Το θεωρώ ένα τίμιο funny cameo που ταίριαζε στο ragnarok του Waititi αλλά μέχρι εκεί. Στο Endgame είχε την 2η πιο κρινζ σκηνή μετα το νταμπ του Χαλκ κατά την γνώμη μου πάντα. Από εκεί και πέρα το είπες και εσύ ο ίδιος πολλές φορές περί ορέξεως…
Αν και οπως εχω γραψει 200 φορες πιθανοτατα θεωρω το MCU πολυ χαμηλης ποιοτητας στην πλειοψηφια του, το Moon Knight φαινεται επος, και ο Oscar Isaac καταπληκτικος.
Ισως τελικα το μελλον στο θεαμα να ειναι στις σειρες με 6-8 επεισοδια υψηλης ποιοτητας, κι οχι στα κλισε μπλοκμπαστερ στον κινηματογραφο.