Superhero Movies

Να ορίστε, αυτό δείχνει τόσο ωραίο και σκοτεινό που αν έβγαινε από Netflix θα μετρούσα τις μέρες. Αν βάλεις εδώ το ίδιο marvel-ικο χιούμορ του Hawkeye όμως το έχεις πηδήξει από παντού. Ακόμα και στα 2 λεπτά αυτού του trailer περίμενα κάποιος να πετάξει καμιά μαλακία.

3 Likes

Πιο dark φαίνεται η σειρά μακάρι να είναι έτσι. Πολύ καλός φαίνεται ο Isaac, αιγυπτιακή μυθολογία θα έχει καλά το πάει. Είμαι αισιόδοξος με την πρώτη εικόνα.

Και που λέτε, Peacemaker αγνή ανεγκέφαλη διασκέδαση.

Στα πρώτα τέσσερα επεισόδια όλα πόπα. Στο πέμπτο σκάνε Hanoi Rocks και ο διάλογος με υποψήφιους για φόρτωμα δολοφονίας και δε φάκιν’ καντς φρομ Ρίβερντεϊλ * standing ovation *

1 Like

James Gunn με την ελευθερία που δεν έχει και δεν θα έχει ποτέ στην Marvel καλή φάση. Η σειρά είναι πολύ ευχάριστη προτείνω να τσεκαρετε

Διατηρω πολλες επιφυλαξεις για μια ταινια που εχει καθαρο χρονο σχεδον 3 ωρες, και που φαινεται απο ολα τα στοιχεια που εχουμε δει τωρα να ειναι απλα μια εναλλακτικη αποπειρα για κατι σαν το Dark Knight και εντελως στο ιδιο υφος, αλλα ομολογω οτι τα δυο αποσπασματα στα βιντεακια ειναι φοβερα, και μου αλλαζουν λιγο την αποψη προς την Ζοε Κραβιτζ προς το θετικο (αν και επιμενω οτι καμια απολυτως δεν μπορει να φτασει Μισελαρα Φαηφερ, και πως η Αν Χαθαγουεη ηταν σχεδον αψογη)

3 Likes

Εγώ για κάποιο λόγο είμαι πλέον τρομερά αισιόδοξος για αυτό το εγχείρημα

Κάτι με φτιάχνει στην αισθητική του και ανυπομονώ να περάσει μήνας να την δω

1 Like

Επειδή λοιπόν έχω χρόνο για σκότωμα:

To ενδιαφέρον στο νέο The Batman, όπως προκύπτει και από τα trailers ή το όποιο φωτογραφικό υλικό/αφίσες που έχουν σιγά σιγά αρχίσει να εμφανίζονται παντού, είναι ότι πιθανότατα ο Reeves έχει καταφέρει ένα νέο δικό του take στο σύμπαν του ήρωα, έχοντας λίγη σχέση με τους προκατόχους του και τις δικές τους ταινίες:
Η ματιά του φαίνεται να απέχει παρασάγγας από εκείνη του Schumacher και του Nolan (αν και εύκολα μπορεί κανείς σε μια πρώτη φαινομενική και γρήγορη ανάγνωση να πει, ότι εφόσον δεν είναι το campy του Schumacher, το gothic εξπρεσιονιστικό του Burton αλλά υπάρχουν ψήγματα ‘‘ρεαλισμού’’, τότε μοιάζει με τον Nolan, κάτι που δεν νομίζω ότι ισχύει βέβαια στη τελική), ενώ αν και φαινομενικά δεν διακρίνεται με την μια -πόσο μάλλον σε ένα trailer-, μοιάζει να έχει μια κοινή γραμμή σε ένα πολύ βασικό επίπεδο με τον Burton, καθώς και τα δύο έχουν αρκετά εμφανή τα comic book influences τους -μόνο για τα comic influences μιλάω, γιατί αν πάμε και στα κινηματογραφικά τους influences, ειδικά στον Burton θα κάνω post 5000 λέξεων :stuck_out_tongue: - :

Ο Burton είχε σαν γραμμή αναφοράς ξεκάθαρα την 40ς Kane/Fingers era σε αισθητικό επίπεδο, με αναφορές και επιρροές από το ‘‘The Case of the Chemical Syndicate’’ της εποχής ή τα λίγο μεταγενέστερα -και σε επίπεδο σεναρίου παράλληλα- ‘‘The Joker’s Five-Way Revenge’’ και ‘‘The Man Behind the Red Hood’’ των 50ς, μεταξύ πολλών άλλων (τα αναφέρω μήπως έχει κανείς όρεξη για Golden Era Batman διάβασμα). Ειδικά στην ταινία του 1989 -γιατί στο sequel αγκάλιασε περισσότερο την ίδια του την Burton-ική του αισθητική, όντας πιο έμπειρος και ώριμος σκηνοθέτης τότε-, οι Golden Age αναφορές του σχεδόν χτίζουν την μισή ταινία!

O Reeves φαίνεται ότι έχει πάρει από πολύ κοντά την αύρα -για να μην πω αισθητική, μιας και το αυτό είναι αρκετά πιο ‘‘cartoony’’ σε όψη αφού ο μεγάλος Tim Sale είναι at the top of his game και full unleashed εκεί- του ‘‘Long Halloween’’ και ‘‘Dark Victory’’ του Loeb, την αισθητική του ‘‘Year One’’ του Miller (προφανώς όποιος δεν το έχει κάνει και ψήνεται, διαβάστε τα, ειδικά το ‘‘Year One’’ δεν παίζεται, ενώ το ‘‘Long Halloween’’ είναι από τα πιο fun comics των 90ς) και επίσης την αισθητική του ‘‘Batman: Ego’’, στου οποίου επίσης από ότι διάβασα σε ένα άρθρο έχει αγκαλιάσει και μέρη του σεναρίου του (για όποιον και πάλι ενδιαφέρεται, το ‘‘Batman: Ego’’ είναι ένα πολύ δυνατό comic book του 2000, όπου Bruce Wayne και Batman, μετά από ένα αρκετά δυσάρεστο γεγονός και σε συνδυασμό μιας έντονης ψυχολογικής και σωματικής υπερκόπωσης, διαχωρίζονται στο μυαλό του Bruce Wayne και ο εκδικητικός Batman συγκρούεται με τον πιο ανθρώπινο και συνεσταλμένο Bruce Wayne για το ποιος θα επικρατήσει και θα συνεχίσει να υφίσταται σαν persona).
Υπάρχουν στα trailers εμφανής ομοιότητες με την αύρα και αισθητική των παραπάνω (τα οποία δεν έχει νόημα να τα αναλύσω περαιτέρω μιας και είναι κουβέντα για άλλη στιγμή και προϋποθέτει να έχει διαβάσει κάποιος τα παραπάνω), καθώς και αρκετά στυλιζαρισμένα πλάνα που βρίθουν μια γενικότερη comic αισθητική -αν και βασικά όλες οι σκηνές των trailer βρίθουν μιας γενικότερης αισθητικής comic και όχι πχ της αρκετά στεγνής ‘‘ρεαλιστικής’’ αποστειρωμένης και καθαρής ματιάς του Nolan-, όπως η σκηνή που ο Batman ανάβει έναν πυρσό, όταν κυνηγάει τον Penguin (?) με το αυτοκίνητο, ένα άλμα που κάνει από ένα ψηλό κτίριο κτλ… σε μη comic book επίπεδο, οκ είναι κάτι παραπάνω από οφθαλμοφανής η αγάπη του για το ‘‘Zodiac’’ και το "Se7en’’ του παλιού καλού Fincher.

(ο Nolan δεν έχει ιδιαίτερες -έως σχεδόν καθόλου- comic book επιρροές σε αισθητικό επίπεδο -μόνο σε επίπεδο σεναρίου-, μιας και οι αισθητικές του αναφορές του εντοπίζονται ξεκάθαρα σχεδόν σε κινηματογραφικά flicks όπως τα προφανή ‘‘Heat’’, ‘‘Blade Runner’’ κτλ-)

Και εμένα μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετά, καθώς ασχέτως των αποπάνω, ο Reeves είναι καλός blockbuster σκηνοθέτης, έχει ωραίες ιδέες και κυρίως, όπως έδειξε και στο τελευταίο ‘‘Planet of the Apes’’, ξέρει να ενσωματώνει τις επιρροές του πάρα πολύ όμορφα στο τελικό αποτέλεσμα, χωρίς να είναι ιδιαίτερα κρυφές για το ευρύ κοινό αλλά και δίχως να είναι τόσο ‘‘εύκολες’’ που να υποβαθμίζουν την προσπάθειά του στο τέλος… το cast οκ είναι αν όχι εξαιρετικό, σίγουρα ενδιαφέρον και σου κεντρίζει την περιέργεια για το πως συγκεκριμένοι ηθοποιοί θα ανταποκριθούν στους ρόλους, ενώ η διάρκεια είναι το μόνο πράγμα που εύλογα με τρομάζει…

Αλλά να πω την αλήθεια μου επίσης, θέλω μια καλή comic book ταινία επιτέλους, να πάω σινεμά και να περάσω καλά. Kαι ας είναι αυτή ο Batman σε μια 5η-6η -έχασα το μέτρημα- ενσάρκωσή του στην οθόνη. Αφού οι comic book movies έχουν γίνει πλέον κινηματογραφικό σχεδόν υπό-είδος και δεν γίνεται να τις αποφεύγουμε πάντα, ας βγαίνει και κάτι αξιοπρεπές μια στις τόσες -και ας είναι ξανά-μανά ο Batman- για να περνάμε τουλάχιστον λίγο καλά και όσοι δεν την παλεύουν με MCU και DCEU…

Ένα μηνάκι έμεινε πάνω κάτω

6 Likes

Αν έγραψες αυτό το κατεβατό μόνο από τα trailer,πόσους τομους θα γράψεις μετά την ταινια; :grin:

2 Likes

2o trailer και ούτε μισό χαζό αστείο. WOW!!

Δείχνει εξαιρετικό.

5 Likes

Η πρώτη horror ταινία του mcu λένε ότι θα είναι. Πράγματι φαίνεται πολύ καλό μέχρι τώρα

EDIT: Λέτε να πάμε με Wanda για αντι-Thanos;

Νομίζω ο ίδιος ο strange είναι ο villain, η Wanda θα παίξει καλό ρόλο ελπίζω.

Ναι το ξέρω για μελλοντικά λέω. Υπάρχει φήμη πως ο επόμενος μεγάλος κακός επιπέδου Θάνος θα είναι η Γουάντα. Στο τρέιλερ είδαμε πως έχει και αυτήν 2ο εαυτό στο multiverse όπως ο strange έχει βάση.

Υγ μάλλον αποκαλύφθηκε και μεγάλο καμεο στο τρέιλερ δεν λέω περαιτέρω εύκολα το βρησκει οποίος ενδιαφέρεται στο ίντερνετ

3 Likes

καλες εντυπωσεις για το batman στο διαιδικτυο απο αμερικη.

2 Likes

έχω καυλώσει όσο βλέπω 8,9 στο imdb αλλά θα δούμε που θα κάτσει η μπίλια

Σάββατο έχω κλείσει να το δω , hype και φανμποισμος στο θεο

Οι βαθμολογιες μπλοκμπαστερ ταινιων στο IMDB τις πρωτες εβδομαδες κυκλοφοριας, για να μην πω μηνες, εχουν μηδενικη αξια. Μπαινουν και ψηφιζουν ολοι οι χιλιαδες καμμενοι φανμποηδες. Τα ιδια και με την Μαρβελ. Γενικα η φαση με το pop corn cinema για μενα εχει καταντησει αηδια απο το 2010 και μετα. Παντοτε ειχαμε μπλοκμπαστερς, αλλα πλεον ειναι και τριπλασια σε ποσοτητα, και οσο πιο κλισε γινεται.

Δεν τα λεω για το νεο Batman αυτα, γιατι βασικα εχω την πεποιθηση οτι δε θα ακολουθησει την πεπατημενη των μπλοκμπαστερς, αλλα απο την αλλη και με ολα τα τρεηλερ, το βρισκω πολυ δυσκολο να μην ειναι αντιγραφη φορμουλας Νολαν.

Το είδα μου άρεσε αρκετά. Δεν λέω άλλα ακόμα

3 Likes

Τεράστιος ενθουσιασμός για τον Μπάτμαν… Αδιανόητο… Ανατριχιαστική μουσική , για όσκαρ

Όλοι οι μεγάλοι ρολοι - ηθοποιοί άριστοι

Ο Μπάτμαν όπως ονειρευόμουν να τον δω στη μεγάλη οθόνη . Πολύ εύστοχη απεικόνιση ενός Μπάτμαν τύπου year one . Και επιτέλους ντετέκτιβ. Ενθουσιασμός

2 Likes

Θα γράψω για την ταινία τις επόμενες μέρες.Σήμερα μόνο ένα σχόλιο…

ΝΟΛΑΝ ΠΟΝΑΣ??

Πριν καν δω το THE BATMAN, να εισαι σιγουρος οτι δεν ποναει.

Είναι τόσο διαφορετικά takes του χαρακτήρα που δεν υπάρχει κανένας λόγος σύγκρισης . Θα ήταν και άδικο για την φετινή ταινία που είναι υπέροχη να συγκριθεί με το έπος Dark Knight και γενικότερα μια ολοκληρωμένη τριλογία

Η ταινία αυτή έχει παραπλήσια ατμόσφαιρα, ακόμα πιο dark και ένα όραμα που θα αργήσει να αναπτυχθεί . Είμαι σίγουρος ότι θα διχάσει κιόλας η συγκεκριμένη ταινία, έστω αρχικά

Για μένα είναι εύκολα η δεύτερη καλύτερη ταινία Μπάτμαν μετά το DK .