Superhero Movies

όλα καλά και όλα ωραία, αλλά τι δουλειά έχουν οι guns n roses ;;;
ξενερώνω απίστευτα που δεν έχουν οι ταινίες “δικό τους soundtrack” και χρησιμοποιούν χιλιοπαιγμένα κομμάτια είτε εντός ταινίας, είτε για προώθηση

Ironman 1, Guardians 1, Ragnarok, Infinity War και Endgame τα δικά μου αγαπημένα με τυχαία σειρά και με διαφορατικά καλά η καθεμία

Παιζει να μην διαφωνω καθολου, αν και βρισκω υπερεκτιμημενο και το πρωτο Ironman. Βασικα θα το αντικαθιστουσα με το Guardians 2, και αυτη ειναι ανετα η τοπ 5αδα μου Marvel (και οι 5 ταινιες που ουσιαστικα γουσταρω πραγματικα και δεν τις βλεπω απλα για το ποπ κορν)

Για την μουσικη διαφωνω, νομιζω πως δεν υπαρχει καλυτερο πραγμα απο το 80s soundtrack στα GOTG, αν και θα συμφωνησω οτι το soundtrack του Thor Ragnarok ηταν απλα επος. Παντως για ενα τρεηλερακι μιλαμε, μια χαρα κολλανε Guns N Roses οπως μια χαρα κολλησαν Led Zeppelin στην τελεια σκηνη με Thor απο το Endgame.

Ragnarok και το πρώτο guardians τα έχω πολύ ψηλά. Το 2ο guardians δεν με τρέλανε και τόσο.

Anyway το trailer δεν δείχνει και πολλά για να γίνει σχολιασμός οπότε αναμένουμε. Στο Hollywood πάντως για τις κωμωδίες λένε ότι το ίδιο αστείο δεν δουλεύει 2 φορές και θα συμφωνήσω οπότε ελπίζω να δούμε κάτι φρέσκο και διαφορετικό από το Ragnarok.

Καλό το Batman, αν έλειπε ο Riddler που από κάθε άποψη δυστυχώς δεν μου άρεσε καθόλου θα δήλωνα ενθουσιασμένος με την συνολική κατεύθυνση. Αυτή η τάση “θα είναι σαν τον Joker αλλά δεν θα είναι” σε villains πρέπει κάποτε να σταματήσει.

Αν επικεντρωνόταν σε Penguin (άψογος, αγνώριστος Farell) και Torturo (επίσης άψογος), και γενικώς σε mafia crime/detective drama θα μιλούσαμε για instant classic ταινία κατά την ταπεινή μου άποψη. Επίσης, η καλύτερη live-action σχέση Batman-Catwoman μέχρι στιγμής, απίστευτη χημεία. Battison δεν με έπεισε χωρίς να είναι κακός, ίσως στο επόμενο.

4 Likes

Ειδα κι εγω το THE BATMAN χθες βραδυ ολως τυχαιως.

Το περιμενα αρκετα χειροτερο απο οτι τελικα ηταν. Σε γενικες γραμμες ηταν μια απιστευτα καλοφτιαγμενη ταινια, με φοβερη αισθητικη και μουσικη, αρτιες ερμηνειες, και ενδιαφερουσα πλοκη.

Η Zoe Kravitz ως Catwoman δεν ηταν απογοητευση οπως περιμενα, αλλα ουτε κατι το εξαιρετικο, παλευει σωμα με σωμα για την 2η καλυτερη Catwoman ολων των εποχων με την Anne Hathaway, που μου αρεσε επισης παρα πολυ. Την χημεια της Michelle Pfeiffer με τον Michael Keaton στην δεξιωση που χορευουν και πετανε τις ατακες για το φιλι κατω απο το γκι δεν την φτανει κανενα ζευγαρι Catwoman - Batman ουτε σε χιλια χρονια, αλλα καλη προσπαθεια.

Ο Pattinson παρα πολυ καλος ως Batman, ψιλοαδιαφορος ως Bruce Wayne μου φανηκε, Christian Bale παραμενει στην κορυφη, Michael Keaton 2ος οριακα, Ben Affleck 3ος και μετα ο Robert.

Ο Riddler ειναι και στα comics κατι σαν “ο Τζοκερ που δεν ειναι Τζοκερ”, οποτε δε με ενοχλησε καθολου αυτο το στοιχειο, ισα ισα που τον βρηκα πληρως ικανοποιητικο main villain σε Batman ταινια, και χρειαστηκαν 10 χρονια για να γινει κατι τετοιο. Penguin και Falcone επισης εξαιρετικοι.

Με χαλασαν 2-3 μικρα σημεια στην ταινια, οπως η παντελως ηλιθια ατακα της Catwoman για white privileged men που σε βγαζει εντελως εκτος κλιματος για μερικα λεπτα (και δεν ηταν η μονη της ηλιθια ατακα), και κατι “plot twists” με γενεαλογικα δεντρα στα οποια εκανα λιγο facepalm.

Κατα τα αλλα και η δραση ηταν εξαιρετικη και ολα.

1 Like

Αυτό νομίζω είναι επηρεασμένο από κάποιο κόμικ , το earth one ;; Δε θυμάται καθόλου τώρα

Αν εννοείς ότι η μάνα του Wayne κατάγεται από τους Arkham . Το ότι είχε ψυχικά προβλήματα ίσως είναι easter egg από το flashpoint ( άσχετο )

Όχι ότι αλλάζει κάτι αν δεν σου έκατσαν καλά , just saying που λένε

Εμενα αυτο που με χαλασε στην ταινια ειναι οτι τον εβλεπαν συνεχεια απλοι πολιτες. Η αστυνομια οκ αλλα στο κλαμπ γιατι μπηκε ετσι;

Τι ειχε, δεν συνοδευοταν;

Δεν εννοώ αυτό, εννοώ την καταγωγή της Κατγουμαν. Το άλλο που λες, μου άρεσε κιόλας βασικά.

Αν και η όλη ιδέα με τους γονείς του Μπρους να πρέπει σώνει και καλά να που σώνει να έχουν κάνει κι αυτοί μαλακίες, μου φαίνεται εντελώς ηλίθια. Γενικά οπότε βλέπω πλεον “όλοι οι άνθρωποι είναι γκρι” στον κινηματογράφο, ξερνάω.

Έχουν βγει γενικά 300 διαφορετικές ιστορίες Μπάτμαν στα κόμικς και σε βιντεογκεημς, και κάποιοι που δεν έχουν κανένα φίλτρο στο γούστο τους τις γουστάρουν όλες, τι να γίνει. Χαμηλό ταβάνι

1 Like

Batman καλογυρισμένο, καλή υποκριτική και ωραία μουσική, αλλά το βρήκα πολύ μακρύ και φλύαρο. Και μια ώρα συντομότερο να ήταν πάλι δεν θα άλλαζε κάτι, με κούρασαν αφάνταστα τα αργά πλάνα και οι συμβολισμοί που μου τους έτριβαν στα μούτρα χωρίς καμμία λεπτότητα.
Μου άρεσε η Κατγούμαν όπως και το όχημα του Μπάτμαν.
Τη Γκόθαμ δεν την πέτυχαν, θύμιζε υπερβολικά Νέα Υόρκη, της έλειπε βρωμιά και σαπίλα.

Επίσης είδα το Morbius. Τετριμμένο, αλλά διασκεδαστικό, τουλάχιστον δεν κούρασε.
Τις κινήσεις και την αισθητική των βρυκολάκων τις έχουν εμπνευστει ξεκάθαρα από το παλιό παιχνίδι το Prototype.

Την άλλη εβδομάδα βγαίνει το Dr. Strange… Ψήνομαι να φάω κανα ψυχεδελικό κόλπο και να πάω να το δω…

1 Like

Για αυτούς που νομίζαμε ότι το Dr strange θα είναι καλή ταινία λόγω Raimi

1 Like

καλό το dr.strange, αλλά με ατέλειες.
φαίνεται ο Ραιμι και το έργο του, αλλά το σενάριο δεν είναι top όπως και ο ρυθμός.
προσωπικά απολαυσα την ταινία λογω Wanda. Επίσης όσοι πιστεύουν ότι θα δουν ένα no way home pt2, θα απογοητευτούν.
Νομίζω πως η ταινία προσπαθεί να σταθεί μόνη της, και κρατάει ουσιαστικά μόνο τη σύνδεση με το wandavision παρά με τα υπόλοιπα.
Επίσης οι cameo εμφανίσεις, μου φάνηκαν περισσότερο ως άκυρες εμφανίσεις, παρά ως χαρακτήρες που θα εμβαθύνουν με επιπλέον story-line στο μέλλον.

1 Like

Dr Strange 2

Κλασικό MCU που έχει λεφτά να φέρει όποιον γουστάρει για σκηνοθέτη αλλά εν τέλει δεν του δίνει 100% ελευθερία στην ταινία. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα ρε Μάρβελ και pg13 και horror. Τεσπά 2ο μεγάλο θέμα το σενάριο που ήταν λίγο τεμπέλικο και με ευκολίες. Τέλος σε κάποια σημεία είχε στο απαράδεκτα CGI που για το budget της Disney είναι τραγικό.

Στα θετικά ο Raimi όσο τον άφησαν έδωσε μια ωραία creepy ατμόσφαιρα, μου άρεσαν οι Wanda, strange και Wong και η μουσική γάμησε.

Δεν λέω αλλά ακόμα μπορούσε και καλύτερα 6/10

2 Likes

σε γενικές γραμμές από με αυτά που γράφονται και ακούω ( προφανώς άποψη θα έχω όταν την δω ) , μάλλον το Dr, Strange λύγισε υπό το βάρος των υψηλ΄ων προσδοκίων . Hype που λένε και στο χωριό μου

Είναι η ταινία που περιμένω να δω περισσότερο και απ το No Way Home . Αν δεν είναι τουλαχ. αντάξιο του ( που δεν είναι απ’ ότι διαβάζω ) τα επόμενα προτζεκτ δεν με αφορούν ούτε κατ’ ελάχιστο και έτσι δεν έχω κάτι να περιμένω με ανυπομονησία . Μέχρι νεοτέρας

1 Like

Είχα να δω ταινία MCU σε κινηματογράφο από το τελευταίο Avengers. Τις έχω δει online βέβαια και καμιά δεν μου έκανε και τόσο μεγάλη εντύπωση, εκτός του τελευταίου Spider-Man που το βρήκα αναπάντεχα καλό (αν και δεν μετάνιωσα που το έχασα στις αίθουσες)

Είδα λοιπόν Doctor Strange.

Απλά το λάτρεψα!! Βλέπω αρκετή απογοήτευση και μου κάνει λίγο εντύπωση. Είναι εύκολα ότι καλύτερο έχει δώσει το MCU από το Infinity War και μετά.

Καταρχήν μεγάλη έκπληξη η ελευθερία που δόθηκε στον Raimi. Πολλές αναφορές σε horror ταινίες, ειδικά στα δικά του Evil Dead, ΠΟΛΥ περισσότερο από ότι περίμενα. Disney/Marvel δεν έδιναν και τόσο το ελεύθερο σε σκηνοθέτες αλλά εδώ με κάποιο τρόπο ο Raimi έπαιξε μπάλα σχεδόν αμαρκάριστος. Ναι οκ παραμένει μια ταινία MCU, ακολουθεί κάποιους κανόνες που έχουν θεσπιστεί από την αρχή, ειλικρινά όμως δεν με ενόχλησε και τόσο.

Τα cameo αρκετά, λειτουργούσαν περισσότερο ως κλείσιμο του ματιού αλλά μπήκαν ωραία μέσα στην αφήγηση. Τα πέρα δώθε στα διάφορα σύμπαντα σου έδιναν από την αρχή να καταλάβεις πως θα παίξουν τέτοιες φάσεις. Οι χαρακτήρες που εμφανίζονταν ξαφνικά και εξαφανίζονταν το ίδιο γρήγορα δεν άφηναν υποσχέσεις για κάτι παραπάνω, με βάση την αφήγηση που ακολουθούσε η ταινία από την αρχή, για αυτό και δεν μπορώ να πω ότι απογοητεύτηκα.

Αφηγηματικά ήταν λιγάκι βιαστική αλλά δεν λειτούργησε ποτέ εις βάρος της. Σε 2 ώρες χώρεσε πολύ υλικό μέσα και δεν έχασε το βηματισμό της. Ίσως επειδή από την αρχή το focus ήταν σε 2 χαρακτήρες, Strange και Scarlet Witch, με την καινούργια την πιτσιρίκα ως μπαλαντέρ. Αλλά όσο η ταινία έμενε σταθερή σε αυτούς τους 2 έδινε πολύ μεγάλες στιγμές. Την λες και horror ταινία πάντως με το γνωστό marvel-ικο χιούμορ να μένει αρκετά στην άκρη αυτή την φορά (στα πολύ μεγάλα θετικά της ταινίας).

Στα αρνητικά θα βάλω και εγώ τα cgi. Κυριάρχησαν σε μεγάλο βαθμό, είναι και η φύση της ταινίας λίγο παράξενη, και δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις φάνηκαν κάπως φτηνιάρικα και προχειροφτιαγμένα. Εδώ νομίζω παίζει και θέμα βιασύνης. Οι ταινίες της Disney πρέπει να έχουν πολύ αυστηρά deadline με αποτέλεσμα πολλά cgi να γίνονται βιαστικά. Αυτό φάνηκε σε αρκετές ταινίες στο παρελθόν και φάνηκε κάπως και εδώ. Έχασε κάποιους πόντους στην γενικότερη αισθητική.

All in all πέρασα καταπληκτικά. Μου άρεσε περισσότερο από Spiderman, εκεί στο πρώτο μισό είχα βαρεθεί την ζωή μου. Εδώ η ταινία με γράπωσε από πολύ νωρίς. 2 ώρες πέρασαν χωρίς να το καταλάβω.

2 Likes

Λοιπόν εγώ δεν απογοητεύτηκα απλά λέω για όσους πάνε με τις προσδοκίες στον Θεό λόγω no way home να τις κατεβάσουν λίγο.

Το σενάριο με ενόχλησε λίγο γιατί είχε κάποιες ευκολίες και το CGI.

Όσο για τον Raimi όντως έβαλε την πινελιά του. Αυτό που εννοώ ότι δεν τον άφησαν ήταν ότι ήθελε να το πάει στο gore αλλά σε μια pg13 ταινία αυτό είναι αδύνατον οπότε δεν νομίζω να έβγαλε την ταινία που 100% ήθελε.

Οι μαρβελικοι σίγουρα να πάτε σινεμά αξίζει απλά μην περιμένετε 300 καμεος ξέρω γω

1 Like

Ε καλά gore σε ταινία Disney δεν περίμενα να δω με τίποτα έτσι και αλλιώς :stuck_out_tongue:

Δεν περίμενα να αναγνωρίσω Raimi καθόλου στην ταινία. Ήμουν σίγουρος βέβαια πως θα πετούσε κανένα Evil Dead easter egg και αναρωτιόμουν κιόλας αν θα το πιάσω

Όταν είδα σχετικά αρχή κιόλας τον Bruce Campell λέω οκ αυτό ήταν όλο

Ε αυτός στα πετούσε όλα στη μούρη. Πάντως ακόμα και έτσι αυτή εδώ είναι σίγουρα η πιο σκοτεινή και βίαιη ταινία του MCU. Αυτό που δεν πρόσεξα είναι το αυτοκίνητο. Υποτίθεται πως ο Raimi βάζει το αυτοκίνητο της παρέας από το πρώτο Evil Dead σε κάθε ταινία του (το οδηγεί ο θείος Ben στα SpiderMan). Εδώ δεν το πήρα χαμπάρι αλλά έτσι και αλλιώς υπήρχαν αρκετές blink and you miss it στιγμές.

Ένα άλλο αρνητικό για κάποιους είναι το WandaVision. Η ταινία είναι περισσότερο συνέχεια της σειράς παρά του Spider-Man η οποιασδήποτε άλλης MCU ταινίας. Όσοι δεν έχουν ασχοληθεί, επειδή ίσως πίστευαν πως οι σειρές θα λειτουργούσαν κάπως πιο ανεξάρτητα από τις ταινίες, θα χαθούν λιγάκι.

Πάντως έκατσα και είδα ξανά το WandaVision πριν πάω να δω την ταινία. Συνεχίζει να είναι από τα καλύτερα πράγματα που έχουν βγει στο MCU και με χαώδη διαφορά η καλύτερη σειρά από τις 4 (βασικά η μόνη καλή). Wanda/Scarlet Witch πλέον στους καλύτερους χαρακτήρες του MArvel-ικου σύμπαντος. Ίσως και η δική μου αγαπημένη όσο το σκέφτομαι.

Σε άλλα υπερηρωικα είδα (με το ζόρι) το MoonKnight και… βαρέθηκα. Ξεκινάει καλά δηλαδή αλλά και εδώ τα αστειάκια το καταστρέφουν. Πάνω που προσπαθεί να γίνει πιο σκοτεινό θα πετάξει κάποιος καμιά μαλακία και θα αρχίσουν τα facepalm. Όταν στο 5ο και υποτίθεται πιο σοβαρό επεισόδιο, που ξεκινάει να ασχοληθεί και με παιδικά τραύματα και έχει την cartoon θείτσα ιπποπόταμο να του δίνει συμβουλές… με έχασε εντελώς.

Πως κατάφεραν και πήραν ένα τόσο σκοτεινό story γεμάτο μυστικισμό και το μετέτρεψαν σε ένα μέτριο και άνευρο cartoon και εγώ δεν ξέρω. Κρίμα για τον Ethan Hawk που ως κακός το πήρε ζεστά το πράγμα και έδωσε καλές στιγμές.

Σε πιο DC καταστάσεις είδα για 2η φορά τον Batman του Reeves. Μου άρεσε κάπως περισσότερο από την πρώτη φορά. Είναι σίγουρα καλή ταινία. Αισθητικά το… Seven με χαμηλωμένα τα φώτα δεν μου φάνηκε και τόσο κακό τελικά. Σινεμά που το είδα μου φάνηκε too much. Gotham και την σύνδεση με τον χαρακτήρα του Batman εκτίμησα πιο πολύ. Βέβαια θα ήθελα στο αισθητικό κομμάτι να πήγαιναν πιο κοντά στην Gotham του τελευταίου Joker. Εκείνη η πόλη μου φάνηκε πιο επικίνδυνη, υπήρχε περισσότερη απελπισία εκεί, περισσότερη αλήθεια. Εδώ ώρες ώρες το εκβίαζε λιγάκι το πράγμα ο Reeves. Επίσης ο Colin Farrel έδωσε την καλύτερη Robert de Niro ερμηνεία που έχει δώσει ο δεύτερος από την εποχή του Heat πιθανότατα. Πραγματικά και την πρώτη φορά και τώρα σε αρκετές στιγμές ένιωσα πως είδα τον De Niro στην οθόνη και όχι μόνο λόγω του make-up. Riddler όμως είναι fail, το πραγματικά μεγάλο fail της ταινίας και το χειρότερο είναι πως ο Joker σε εκείνη την κομμένη σκηνή μου φάνηκε ακόμα χειρότερος.

4 Likes

Μη μου λες τέτοια για το moon knight. Μόνο το πρώτο είδα και το πήγαινε καλά… Απ τις άλλες σειρές που λες έχω κορυφή το λοκι αλλά πέρασα σχεδόν με όλα καλά (το falcon λιγο με έχασε). Από εκεί και πέρα από την στιγμή που λέγεται marvel CINEMATIC universe και η ταινία Dr strange περίμενα το φοκους άλλου. Δεν με χάλασε βέβαια αλλά καταλαβαίνω γιατί μπορεί κάποιοι να μπερδεύτηκαν ή και να χαλαστηκαν.

Morbius

Λοιπόν οκ δε ξέρω γιατί τόσο κράξιμο.Ουσιαστικά την βάλαμε με το ζόρι λόγω κακών κριτικών.Προσωπικά δεν βρήκα και τίποτα τρελές διαφορές με διάφορα άλλα του είδους (πχ Venom).Προφανώς δε μιλάμε για τίποτα ιδιαίτερο, αλλά για να περάσεις την ώρα σου χαλαρά Κυριακή μεσημέρι στο Star, γίνεται.

Βασικά προσπάθησαν να κάνουν ένα τυπικό marvel movie, ενώ νομίζω είναι Sony, και η βασική διαφοροποίηση είναι πως δεν έχουμε το κλασσικό χαζοχιουμοράκι.Το σενάριο είναι αρκετά προβλέψιμο, ο Λέτο εδώ και χρόνια παίζει μόνο με την ομορφιά του, οι υπόλοιποι απλά τα στάνταρ.Τα cgi σε σημεία είναι κάπως εκνευριστικά (πχ γιατί να επηρεάζονται και τα ρούχα από το βαμπιριλίκι), αλλά αν το δεις χαλαρά σαν χαβαλέ ξεπερνιέται.

Οι περισσότεροι το θεωρούν υπερσκουπίδι, προσωπικά κάτι Eternals και Cptain Marvel τα θεωρώ χειρότερα μέσα στην σοβαροφάνεια τους. 5/10

2 Likes

Α ρε πουτανα Raimi τεραστιε,ποσο μου ειχες λειψει!!Evil Dead στο MCU,καβλα!

ΥΓ.Dead,το αυτοκινητο αιωρουνταν,εκει εκανε την εμφανιση…

1 Like