Disney σε παρακαλώ μην το γαμησεις όπως μόνο εσύ ξέρεις…
Μου άρεσε πολύ το dr. Strange
Είχα προετοιμαστεί για ξενερα αλλά ήταν αρκετά καλό
Τα cameos αδιάφορα και χωρίς ιδιαίτερο λόγο, απλά για να γίνουν ενώ τα ρεπορτάζ είχαν οργιάσει
Όλσεν θέα… Ωραίος και ο Βενέδικτος
Άργησα, αλλά τελικά είδα το Dr. Strange.
Δεν το βρήκα κάτι το ιδιαίτερο. Περίμενα κάτι πιο ευφυές αλλά και πάλι ήταν αρκετά τετριμμένο. Tα CGI τα βρήκα κακοφτιαγμένα. Μου άρεσαν τα ψυχεδέλικα εφέ, σαν ιδέα, διότι ήταν εμφανώς εμπνευσμένα από την Κεταμίνη και άλλα dissasociatives και όχι από τα κλασσικά ψυχεδελικά.
ΑΛΛΑ Έχω μπουχτίσει με τα SuperHero Movies. Αφού δεν μου άρεσε τo Dr. Strange, δύσκολα θα υπάρξει άλλη ταινία Μάρβελ που θα με κινήσει να πάω σινεμά.
Ελπίζω μόνο να βγεί και 2η σεζόν Λόκι, γιατί ήταν όταν καλύτερα εχει κάνει η Μάρβελ. Το Γουάνταβιζιον ήταν πολύ ωραίο αλλά τελείωσε.
Επόμενη εβδομάδα πάω να δω Τοπ Γκαν!
Το δα χθες κ βαρέθηκα πριν τη μία ώρα. Χίλιες φορές σειρές, αλλά δεν αφήνεις εύκολα τη χήνα με τα χρυσά αυγά, εκτός κι αν σταματήσει να γεννάει δολάρια.
Ευτυχως που το 1% κατα τα οποιο ειχα ψηθει να παω στο σινεμα να δω το Dr. Strange δεν υπερισχυσε της καθολικης και σταθερης μου αρνησης να δωσω το οποιοδηποτε δολλαριο στην Disney, γιατι αυτο το πραγμα που ειδα δωρεαν στο Disney+ με εκανε να κλαιω τα λεφτα που δεν εδωσα.
Το πρωτο Dr. Strange το βρισκω μια απο τις καλυτερες ταινιες της Marvel, και απο τις λιγες πραγματικα πολυ ποιοτικες, με πολυ ωραιο μηνυμα, και με καταπληκτικη εμφαση στην εξελιξη του χαρακτηρα του Stephen Strange. Οποτε αναποφευκτα, η οποιαδηποτε συγκριση για το sequel, θα γινοταν με το πρωτο Strange. Ουτε με τα Avengers, ουτε με το Spiderman, ουτε με τιποτα αλλο.
Κι εκει που περιμενα να δω μια πιο βαθια βουτια στην ψυχη του Dr. Strange, ειδα ενα πανηγυρι κι εναν αχταρμα που δεν περιμενα ποτε. Η πρωτη ωρα της ταινιας με αφησε παγερα αδιαφορο, η εμφανιση διαφορων τερατων και δαιμονων ηταν τοσο μα τοσο αταιριαστη με την αισθητικη οποιασδηποτε αλλης MCU ταινιας (λογος για τον οποιο σιχαινομαι το πρωτο Avengers με τα τεραστια φιδια), και η ταινια δεν μπορεσε να με ξανακερδισει για κανεναν λογο απο εκει και μετα. Η Wanda Maximoff ειναι ενας απο τους αγαπημενους μου χαρακτηρες στο franchise, και το WandaVision το βρηκα εξαιρετικο, αλλα η παρουσια της, τα κινητρα της και η διχως απολυτως κανεναν λογο μετατροπη της σε sociopath murderer ηταν απο τα χειροτερα πραγματα που εχουν γινει ποτε στο MCU.
O Sam Raimi νομιζε οτι φτιαχνει το Evil Dead 4 ξερω γω, δεν εξηγειται αλλιως. Στα σκουπιδια ο χαρακτηρας του Dr. Strange, στα σκουπιδια ο χαρακτηρας της Wanda, και κατι σεκανς δρασης που με αφησαν παγερα αδιαφορο. Το πιο δυνατο σημειο της ταινιας ηταν τα διαφορα universes στο multiverse, σε συνδυασμο με τους χαρακτηρες που εκαναν συντομη εμφανιση διχως καμια προσφορα στην ταινια. Η Captain Marvel καπως καταφερε να ειναι ακομα πιο σπαστικη μαλακισμενη στην Γη-838 απο οτι στην Γη-616 (αν και +∞ = +∞), o τυπος απο τους Fantastic Four κι ο τυπος με την φονικη κραυγη εφυγαν πιο γρηγορα κι απο τους 3 κομπαρσους Jedi στο Revenge Of The Sith, και η Peggy Carter αντεξε μισο λεπτο παραπανω. Professor Xavier = αυτοματη ανοδος επιπεδου για την ταινια, αλλα τι να το κανεις για 5 λεπτα?
Μετα απο αρκετα χρονια, επιστρεψαμε κατ’εμε στις ταινιες MCU που δεν αξιζουν ουτε την βαση. Με επιεικια, θα εβαζα ενα 4/10 στο Multiverse Of Madness προσωπικα. Ακομα ελπιζω σε ταινιαρα με το Thor : Love & Thunder ελεω του ταλεντου του Taika Waititi, αλλα πλεον το φοβαμαι ακομα κι αυτο.
ΥΓ1. Η φαση με τον ζομπι Dr. Strange ισως οτι χειροτερο εχω δει ποτε στο MCU. Απεραντο cringe.
YΓ2. Το βιβλιο του Darkhold, το βιβλιο του Τακεσι, η αμμος της Νιντασι, μπλε ξορκια, κοκκινα ξορκια, κιτρινα ξορκια, και τιποτα να βγαζει νοημα. Απλα καποιες φορες υπηρχαν κανονες για το τι μαγεια χρησιμοποειται και για ποιον λογο, και δυο λεπτα μετα ολοι οι κανονες πηγαιναν περιπατο. Και απο το πουθενα στο τελος οι βασανισμενες ψυχες που δεν επετρεπαν το να μπει μεσα σε νεκρο σωμα ο Stranger. Εχω δει επεισοδια Ηρακλη και Ζηνας καλυτερα σε υποθεση και σε γραφικα.
ευχαριστω πολυ!!!
Ασε εχω ξενερωσει φουλ, κυριως γιατι η ταινια ειχε πολυ potential με την ιδεα του Multiverse.
Επρεπε να εχουν δωσει το sequel στον Scott Derrickson που ειχε κανει εξαιρετικη δουλεια με το πρωτο.
O Sam Raimi τα σκατωσε εντελως.
Η πρωτη ταινια βεβαια ειχε τα φοβερα ατου των Mikkelsen και Tilda Swinton, αλλα τι να κανεις.
Δεν θα έλεγα ότι τα σκάτωσε εντελώς αλλά πολλοί ηταν biased με Raimi και επιστροφή στην marvel κλπ κλπ με αποτέλεσμα να τα βλέπουν όλα τέλεια ενώ είχε σιγουρα θεματα
Ο Raimi ειναι καλος στο να φτιαχνει παρωδιες καλτιλες, αλλα μεχρι εκει. Δεν μπορει να φτιαξει σοβαρη ταινια πλεον, και με αυτο το Dr. Strange για μενα αποδεικνυει οτι ειναι απλα χειριστος στην διαχειριση καποιας αλλη ταινιας που δεν ειναι Evil Dead ή Spiderman.
Ιχ.
Παιζει να βαζω αυτην την ταινια πιο κατω κι απο τα δυο πρωτα Captain America, που για μενα οριζουν τον πατο.
Το 2ο μου αρεσει αρκετα μπορω να πω
βγαινω για βραδυνο ματσακι 5χ5 ριξτε γνωμες και επανερχομαι
Όχι δεν είναι.Υπερβολές.
Πολύ πράγμα . Για να δούμε ποιοτικά πως θα ναι.
Άλλη μια διασκεδαστική Thor ταινία από τον θεούλη Waititi.Ότι παίζει φουλ κωμικό στοιχείο, οκ το ξέραμε όλοι, απλά για να μην έχουμε να κάνουμε με ένα Ragnarok 2 καθαρά, αυτό εδώ βασίζεται σε κάποιες μεγάλες αντιθέσεις.Πχ από την μία πλευρά έχουμε τα κατσίκια και τον Δία, από την άλλη την σκοτεινιά της αρρώστιας και φυσικά τον Gorr.Αρκετά έντονες οι διαφορές στο ύφος ορισμένων σκηνών, κάτι που μπορεί να ξενίσει μερικούς, εμένα δεν με πείραξε από την στιγμή που βλέπω το genre καθαρά σαν χαβαλέ πλέον, και δεν έχω και τις υψηλότερες απαιτήσεις.
Ο Gorr είναι το μεγάλο ατού του φιλμ, ίσως ο πρώτος Μάρβελ κακός, που στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στο horror κομμάτι.Οπτικά θα μπορούσες να πεις ότι είναι ένα tribute στον…Νοσφεράτου με λίγο από Insidious-Nun για πιο σύγχρονη εικόνα.O Bale είναι επιβλητικός όπως πάντα, και επιβεβαιώνει ότι μπορεί να υποστηρίξει οποιοδήποτε σενάριο του δώσεις.Το ξεκίνημα του ήθελε περισσότερο screen time και ας κοβόντουσαν 2-3 αστεία από μετά.Εντυπωσιακές οι μάχες σε σκηνικό τύπου Σελήνης.
Ο πρωταγωνιστής είναι περισσότερο βάση για να κινούνται άνετα οι γύρω γύρω, το πήγε το γυμναστήριο του πάντως, οι δευτερεύοντες όλοι καλοί στο κομμάτι τους, εκτός από την Portman που δεν ταιριάζει ιδιαίτερα στην φάση, και μοιάζει κάπως ξέμπαρκη, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της υποκριτικά (άλλωστε είναι ταλεντάρα).
Για το αστείο με τον Δία, και την συζήτηση που ξεκίνησε στα σόσιαλ, δε το εξέλαβα σαν ρατσιστικό, όπως δεν είχα πάρει έτσι και το (σκουπίδι για άλλους λόγους) ‘γάμος αλά ελληνικά’.Για μένα ήταν απλά ένα comedy relief κακού γούστου, όχι κάτι με κακή πρόθεση.