Superhero Movies

… για σενα ομως, ετσι? Απο ποτε υπαρχουν κανονες για το πως πρεπει να ειναι κατι τετοιο? Και ποιο ειναι το golden standard δηλαδη?

Ειδαμε κι απο αυτους που καταλαβαινουν τι ειναι και πως λειτουργει το superhero genre. Δεν ειμαι καν φαν του Snyder ιδιαιτερα, αλλα χιλιες φορες Justice League Snyder Cut απο κυριολεκτικα οποιαδηποτε ταινια της Μαρβελ.

Εγώ είμαι fanboy των χαρακτήρων της DC , οπότε θα το φάω το τυράκι και θα πω κι ευχαριστώ

Κατά τα άλλα δεν διαφωνώ επί της ουσίας

Έχουν γραφτεί πάνω από 10.000 ιστορίες με τον Superman. 1-2 να έχει διαβάσει κανείς μπορεί να καταλάβει γιατί το Man of Steel είναι ένα προσβλητικό σκουπιδι για τον χαρακτήρα και, γενικότερα, για το superhero genre. Και όχι, αυτό δεν έχει να κάνει “με μενα”. Όλα τα genres έχουν κανόνες. Όπως κάτι που περνιέται ως horror, μπορεί να μην είναι τελικά, έτσι και οι ταινίες του Snyder δεν έχουν καμία σχέση με το superhero genre. Το MCU είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία φυσικά αλλά δεν χρειάζεται να κάνουμε συγκρίσεις. Μπορεί κάτι να ειναι χαλιά χωρίς να σημαίνει πως κάτι άλλο είναι χειρότερο ή καλύτερο.

Αλλά εντάξει, έτσι κι αλλιώς ο Snyder είναι ένας φριχτος σκηνοθέτης. Θα του δώσω βέβαια πως το δικό του cut στο JL βλέπεται 100 φορές πιο ευχάριστα από αυτό του Whedon.

Πολύ θα ήθελα να μάθω γιατί το Man of Steel θεωρείται σκουπίδι για superhero genre. Προσωπικά είναι το αγαπημένο μου Superman (και το Superman & Lois τιμιότατο).

Ποιοι είναι οι κανόνες που έχει παραβιάσει; Επίσης πολύ θα ήθελα να ξέρω ποιο superhero movie θεωρείται στολίδι…

Ρωτώ ως άσχετος που απλά θέλει να περνάει καλά βλέποντας τις ταινίες.

Ταινία που στο πρώτο τέταρτο ξερωγω σου λέει πως ο Superman θα άφηνε τον πατέρα του να πεθάνει για να μην αποκαλύψει την ταυτότητα του, καταστρέφει σε μια σκηνή όλα όσα εκπροσωπεί κι εκφράζει ο χαρακτήρας.
Και από εκεί και πέρα, αποδομει βήματακι βηματακι όλη την ουσία του Superman ως ήρωα, με την τελευταία σκηνή με τον Zod να βάζει την τελική ταφόπλακα. Το χειρότερο είναι πως ο Snyder σε αντίθεση πχ με τον Alan Moore που έχει κάνει πολλές φορές επιτυχημένα (και αρκετες φορές αποτυχημενα) την αποδόμηση των υπερηρώων, δεν φαίνεται να αγαπάει το είδος, ούτε να το καταλαβαίνει.

Θυμάμαι ότι ο πατέρας του δεν τον άφησε να τον σώσει. Στην ουσία σεβάστηκε την επιθυμία του πατέρα του. Γιατί τόσο κακό; Στο τέλος με τον Zod ποιο είναι το πρόβλημα; Ότι τον σκοτώνει; Ο Κρίστοφερ Ριβ το ίδιο δεν έκανε; Δεν έχω καταλάβει γιατί είναι κακό να δούμε μια διαφορετική εκδοχή. Αν είναι να βλέπουμε την ίδια ιστορία με διαφορετικά γραφικά είναι πολύ πιο βαρετό.

Έχουμε βαρεθεί για παράδειγμα να βλέπουμε τον ίδιο θάνατο των γονιών του Μπρους Γουέιν.

Ε ναι, γιατί πχ στην κινηματογραφική εκδοχή των Άθλιων να μην γίνονται όλοι φίλοι στο τέλος ή, ακόμη καλύτερα, να τους επιτίθονται εξωγήινοι; Υπερβάλλω αλλά δεν χρειάζεται κανείς να αλλάξει την ουσία μιας ιστορίας και των χαρακτήρων για να την πει διαφορετικά. Θέλει απλώς storytelling skills που ο Snyder (και παρά πολλοί άλλοι που ασχολούνται με το ειδος) δεν κατέχουν.

Από εκεί και πέρα, ναι, το να σεβαστεί ο Superman την επιθυμία του πατέρα του και να τον αφήσει να πεθάνει είναι το πιο αντι-Superman πράγμα εκεί έξω. Και ναι, και στο Superman II κάτι αντίστοιχο γίνεται με τον Ζοντ αλλά και ο τρόπος με τον οποίο γίνεται κάτι δείχνει.

Τέσπα, για κάποιους από εμάς το να δούμε μια κανονική ταινία Superman είναι κάτι που περιμένουμε (ευτυχώς βέβαια υπήρχε τα τελευταία χρόνια και το Superman & Lois που ήταν σειράρα που όντως αφορούσε τον Superman και δεν ήταν Punisher με υπερδυναμεις)…

Στο Superman II σκοτώνει τον Ζοντ ενώ είχε ήδη γίνει θνητός και ταυτόχρονα ακίνδυνος και του κάνει και λίγο show-off ενώ όταν η φάση ήταν στα ίσια τις είχε αρπάξει. Στο Man of Steel τον σκοτώνει για να μην πάρει κεφάλια ανθρώπων. Σόρρυ μου φαίνεται πιο αντι-Superman ο Ριβ

Για Superman & Lois συμφωνούμε ήταν πολύ καλό (εκτός από οτιδήποτε αφορούσε τους Cushing που ήταν τέρμα βαρετό)

1 Like
9 Likes

Βλέπω κάτι αισθητικά κοντά σε All Star Superman και πακέτο τους Lex Luthor, Guy Gardner, Hawkgirl, Metamorpho, Engineer, Mister Terrific κτλ → χαμογελάω
Βλέπω Marvelous Mrs. Rachel Brosnahan → ε πατάω καρδούλα
“Τake me home” σε Krypto ενώ ακούω το theme του John Williams σε ηλεκτρική κιθάρα → σπαμάρω καρδούλα μέχρι να μπλαβίσει το δάχτυλό μου

10 Likes

Μια χαρά μου φάνηκε , ίδια μούρη με Cavil βέβαια αλλά μου κάνει ο τυπακος

Θα το δω με μεγάλη χαρά

3 Likes

Δεν ηταν ασχημο

Ωραία πράματα.

Δεν είχε να κάνει και πολλά βέβαια το trailer. Να μείνει όσο πιο μακριά γίνεται από Snyder και να μας θυμίσει τι ακριβώς είναι ο Superman. Ελπίζω να κρατήσουν το theme και στην ταινία.

Το μόνο κακό είναι που βλέπω πολλούς χαρακτήρες και φοβάμαι μην βγει πολύ φορτωμένη η ταινία όπως συμβαίνει πολλές φορές.

3 Likes

Ναι ξέρω… δεν είναι σωστό να μας αρέσει η έκδοση του Snyder… αλλά η εικόνα του Superman με Cavill & Στολή (που είναι όντως στολή και όχι φόρμα γυμναστικής τύπου Deadpool με το βρακί απέξω) ήταν piece of art. Ακόμα και ο Homelander έχει καλύτερη στολή από αυτό το πράμα

Ναι ξέρω… πρέπει να μας αρέσει ο λούζερ Superman που τις τρώει από όλους και πρέπει να βρει ένα κόλπο για να κερδίσει. Εγώ προτιμώ να βλέπω τον Superman να κάνει μπούλινγκ στον Steppenwolf γιατί είναι ο Superman και δεν βλέπει κανέναν (εκτός αν παίζει κρυπτονίτης).

Ότι και να λέω τώρα βέβαια το ξέρω ότι η καινούρια ταινία θα μου αρέσει γιατί είμαι junkie

1 Like

Ε ναι , αυτό

5 Likes

Πολύ καλύτερο από ότι περίμενα. Με είχε τρομάξει η αναιμική του παρουσία στο She-Hulk. Και όλοι επιστρέφουν όπως βλέπω. NIce.

Πολυ καλο φαινεται!

1 Like

αφού είδα έναν συγκεκριμένο ηθοποιό μέσα είμαι ήδη απόλυτα ικανοποιημένος και εύχομαι να μην τα σκατωσουν

2 Likes