ναι…το ξαναλεω…
η αεκ κερδισε ανετα και δικαια…
το “πτωμα” του ολυμπιακου εκανε ενα σουτ…
ολα τα αλλα ειναι ιστοριες…
και αμα οι παιχτες τις αεκ ειχαν και λιγο μυαλο θα βαζαν και καμποσα ακομα αλλα τους εφαγε η τριπλα…#-o
Πολύ κουβέντα για το τίποτα έχει γίνει αλλά όχι, αυτό που μένει δεν είναι ότι ο Ολυμπιακός σπρώχτηκε από την διαιτησία. Άλλωστε όπως έχω γραψει το γκολ του Τοροσίδη είναι κανονικό οπότε τα λάθη ισοφαρίζονται. Μην ξεχάσουμε όμως και αυτά που ξέρουμε περί οφ σάιντ.
Aυτο.
Κι εγω για τη συγκεκριμενη φαση μιλησα.
Ρε παιδιά, μη με εκνευρίζετε γαμώτο! Το έγραψα και παραπάνω! Τα γκολ του Σκόκο είναι κανονικότατα! Η μόνη διαφορά είναι πως για μένα και το γκολ του Αβραάμ, αν ο Μήτρογλου δεν άγγιξε τη μπάλα, είναι επίσης κανονικότατο (εξηγώ παρακάτω το γιατί). Βγάλε το Μήτρογλου από το πλάνο και πες μου τι διαφορετικό θα είχε συμβεί. ΤΙΠΟΤΑ! Ο Αραμπατζής πήδηξε όσο πιο μακριά μπορούσε, πιθανότατα ούτε που έχει πάρει χαμπάρι τον Μήτρογλου και ο Αβράαμ δεν κάνει πάσα, αλλά σουτ.
Και προφανώς για αυτό και ο Αβραάμ γκρινιάζει στο Μήτρογλου. Όχι γιατί είναι οφσάιντ (όπως ήταν το σχόλιο του Iron Aris), αλλά γιατί εξαιτίας της βλακείας του Μήτρογλου, το γκολ ακυρώθηκε είτε την είχε ακουμπήσει ο Μήτρογλου, είτε όχι. Με το άπλωμα του ποδιού του ριψοκινδύνεψε ένα γκολ που έτσι κι αλλιώς έμπαινε.
Από τους επίσημους κανονισμούς της ΦΙΦΑ για το οffside για να μαθαίνετε σιγά σιγά το offside.
A player in an offside position is only penalised if, at the moment the ball
touches or is played by one of his team, he is, in the opinion of the referee,
involved in active play by:
? interfering with play or
? interfering with an opponent or
? gaining an advantage by being in that position
In the context of Law 11 ? Offside, the following definitions apply:
? ?nearer to his opponents? goal line? means that any part of a player?s
head, body or feet is nearer to his opponents? goal line than both the
ball and the second-last opponent. The arms are not included in this
definition
? ?interfering with play? means playing or touching the ball passed or
touched by a team-mate
? ?interfering with an opponent? means preventing an opponent
from playing or being able to play the ball by clearly obstructing
the opponent?s line of vision or movements or making a gesture or
movement which, in the opinion of the referee, deceives or distracts an
opponent
? ?gaining an advantage by being in that position? means playing a ball
that rebounds to him off a goalpost or the crossbar having been in an
offside position or playing a ball that rebounds to him off an opponent
having been in an offside position
Ο Μήτρογλου αν δεν ακουμπάει τη μπάλα (που αυτό θεώρησαν οι διαιτητές) τότε δεν εφαρμόζεται στην περίπτωση του το “gaining an advantage by being in that position” και το μόνο που μένει να κοιτάξουμε είναι αν εφαρμόζεται το “interfering with an opponent”, όπου όμως η παρουσία του, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο, δεν επηρεάζει τον Αραμπατζή. Ο Αραμπατζής εκτινάσσεται λες και ο Μήτρογλου δεν είναι εκεί. Αν Ο Μήτρογλου βγει από την εικόνα, η φάση παραμένει ίδια
Αν πιστεύετε πως ο Αραμπατζής θα είχε πιάσει τη μπάλα αν δεν υπήρχε ο Μήτρογλου, τότε δικαίως πιστεύετε πως ήταν οφσάιντ, αλλά περάστε και μια επίσκεψη από οφθαλμίατρο καλού κακού.
Τελευταίο μου ποστ για το θέμα της διαιτησίας, γιατί πραγματικά δε με ενδιαφέρει. Ο μόνος λόγος που το πόσταρα είναι για να μάθετε επιτέλους τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου και να μιλάτε με εμένα και τον ΚρισΠ σαν ίσος προς ίσο:p
ΜΠΟΥΤΣΑ!
Αλλά το είπαν στον Σκάι και στα ραδιόφωνα, τι περιμένεις…
Ναι αλλά ο Αβραάμ φώναζε στον Μήτρογλου να μην πανηγυρίζει. Λογικά ο Μήτρογλου την ακούμπησε τη μπάλα έστω και ελάχιστα, απλά δεν πρόλαβε να βγάλει τα πιστόλια.
Όπως και να χει, δεν έχει σημασία. Τα διοικητικά λάθη πληρώνει ο Ολυμπιακός για άλλη μια φορά…
Ισχύει εν μέρη. Ο Αβραάμ φώναξε στο Μήτρογλου να μην πανηγυρίσει, όταν οι διαιτητές το κατακύρωσαν το γκολ (δε φαίνεται στο βίντεο που ποσταρίστηκε πιο πάνω). Εμένα αυτό με κάνει κατά 70% να πιστεύω πως την είχε ακουμπήσει ο πιτσιρικάς, αλλά υπάρχει και 30% πιθανότητα να πανηγύριζε γιατί δεν κόστισε στην ομάδα το άπλωμα του ποδιού του. Εξάλλου, τόση ώρα στο διαιτητή πως δεν άγγιξε τη μπάλα θα υποστήριζε λογικά, θα ήταν τελείως ηλίθιος αν πανηγύριζε λες και το έβαλε αυτός.
Όπως κι αν έχει, εφόσον κανένας διαιτητής δεν είχε άποψη αν την άγγιξε ο Μήτρογλου (ούτε εμείς δεν έχουμε καλά καλά) η επιλογή που όφειλε να πάρει ο “σωστός” διαιτητής ήταν να μετρήσει το γκολ κανονικά.
Εντιτ: Σκατά! Ξεχάστηκα και πόσταρα! Αμάν πια ρε Ζούγκλα!
δεν πέρασε απ το μυαλό κανενός ότι ο αβραάμ φωνάζει στον μήτρογλου γιατί πήγε να του κλέψει το γκολ? δεν τον έχω για τόσο έξυπνο να του φώναξε για οφσάηντ.
Μιας και τα 2 πιο σημαντικά γεγονότα χτες ήταν…
- οι πανηγυρισμοί στην αττική οδό με τον δημητριάδη στον άερα (δάκρυσα γιατί θυμήθηκα το μπασινά να πέτάει φανέλες μετά από ισοπαλία μαζί μας)
- η φάση που ο Αβράμης προσπαθεί να “μαζέψει” το Μήτρογλου στο γκολ. …
οφείλω να τονίζω ότι ο Αβράμης είναι ήρωας γιατί σαν γνήσιος κάγκουροέλληνας φωνάζει στα μουλωχτα σε στυλ “ρ ε ε λα ε δ ω ν α σ ε ψ α ξ ω γ ι α κ α ν α 50ρικο…”
Οι κανονισμοί της Fifa με βγαζουν λάθος. Κarvou έχεις δίκιο. Μπορείς να κλαις επίσημα.
Παρολαυτά η ανωτερότητα των γαύρων είναι εμφανής αφού κανείς δεν ασχολήθηκε με τη διαιτησία και όλοι κράζουμε Ζίκο, Σώκρατες και παίκτας (Σάββας rules!). 8)
Όχι σαν τα αεκάκια του πρώτου γύρου…
Πλέον ο Ολυμπιακός είναι στο χείλος του γκρεμού. Το -5 είναι ένα βήμα πριν τη “μη αναστρέψιμη” διαφορά. Αν δε σοβαρευτούν όλοι στου Ρέντη, το πρωτάθλημα πάει στον ανύπαρκτο βάζελο (κι αυτό θα είναι πραγματικά για κλάματα)
Το πιο πιθανό είναι να πάει το πρωτάθλημα στο βάζελο που για πρώτη φορά φέτος έσκασε πολλά λεφτά και του έκατσαν κάποιες μεταγραφές .Δεν είναι ανύπαρκτος ο Πάο. Εμείς τα κάναμε μαντάρα…
Θά χουμε και πλέη-οφς δηλαδή? Γουστάρω!
Στο ντερμπι δεν καταλαβαινω γιατι θα επρεπε να ακυρωθει το γκολ του Αβρααμ. Ο Μητρογλου δεν αγγιζει την μπαλα και δεν εμποδιζει τον τερματοφυλακα. Το γκολ νομιζω οτι καλα εκανε και το μετρησε ο διαιτητης. Κι εγω θα το μετραγα κανονικα και δε το λεω επειδη ειμαι Ολυμπιακος. Και του Βαζελου να ηταν παλι θα το μετραγα. Απ’την αλλη και το γκολ του Τοροσιδη ηταν κανονικοτατο.
Για να μην παρεξηγηθω δε λεω φυσικα οτι επρεπε να νικησουμε. Η εμφανιση της ομαδας ηταν αθλια και οχι μονο αξιζαμε να χασουμε αλλα γουσταρα κιολας για να συνελθουμε λιγο.
Μια σιωπή που έπεσε όμως μόλις ανέβηκε το ποστ με τον κανονισμό της FIFA… :roll:
Τα έλεγα εγώ προχθές. αχ…
θεωρεις οτι ο μητρογλου δεν ειναι στην περιπτωση του “interfering with an opponent”?:-k
βρηκα και εγω κατι για το οφσαιντ.
Η FIFA έχει κυκλοφορήσει σε όλες τις εθνικές ενώσεις του ποδοσφαίρου τις νέες συστάσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι διαιτητές πρέπει να χειριστούν τις αποφάσεις οφσάιντ. Οι προτάσεις έχουν εξεταστεί ήδη αυτή η εποχή σε άτυπη βάση στο πρωτάθλημα Serie Α της Ιταλίας. Οι βοηθοί διαιτητή θα πρέπει τώρα να περιμένουν μέχρι το τέλος μιας κίνησης πρώτου σημειώσουν έναν παθητικό παίχτη σε θέση οφσάιντ.
Οι νέες οδηγίες επισημαίνουν ότι το οφσάιντ δεν θα καταλογίζεται για μη-εμπλεκόμενους παίχτες που δεν εμποδίζουν άμεσα το πεδίο ή δεν περιορίζουν την κίνηση ενός αντιπάλου και που δεν αγγίζουν τη μπάλα. Αυτό δεν είναι μια αλλαγή κανόνα αλλά μια προσπάθεια να καθοριστεί ακριβέστερα τι σημαίνει η «παρέμβαση στο παιχνίδι». Η νέα οδηγία δηλώνει πώς το οφσάιντ για την παρέμβασή στο παιχνίδι σημαίνει: «το παίξιμο ή το άγγιγμα της μπάλας η οποία έρχεται από πάσα ή από επαφή από το συμπαίχτη».
Επίσης σημαίνει το να «εμποδίζεις έναν αντίπαλο να συμμετέχει στο παιχνίδι ή να τον εμποδίζεις να παίξει τη μπάλα, παραδείγματος χάριν όταν κάποιος παίχτης παρεμποδίζει το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα ή τις μετακινήσεις του» ή «κάνοντας μία χειρονομία ή μία κίνηση στεκόμενος στην πορεία της μπάλας για να εξαπατήσει ή να αποσπάσει την προσοχή ενός αντίπαλου». Ένας παίχτης κρίνεται ότι έχει αποκτήσει πλεονέκτημα από θέση οφσάιντ εάν «παίξει μια μπάλα η οποία επιστρέψει από την πρόσκρουσή της στα δοκάρια και αυτός προηγουμένως ήταν οφσάιντ» ή «παίζει μια μπάλα που αναπηδά από έναν αντίπαλο». Η FIFA ελπίζει ότι αυτές οι νέες οδηγίες θα βελτιώσουν το παιχνίδι κάνοντάς το περισσότερο επιθετικό.
πιστευω φαινεται καθαρα γιατι ο μητρογλου τελικα ειναι οφσαιντ
Δεν έχω διάθεση να μιλήσω παραπέρα για αυτό. Για μένα ο Μήτρογλου δεν επηρεάζει τη φάση, για σένα την επηρεάζει.
Στο παρακάτω λινκ είναι οι κανόνες του ποδοσφαίρου από τη ΦΙΦΑ για τη σεζόν 2009/10. Στη σελίδα 100 θα βρεις αυτό που σου πόσταρα (και που αυτό μετέφρασαν λάθος στο κείμενο που μου έστειλες) και στη σελίδα 102, 2 παραδείγματα με εικόνες που δικαιώνουν Καλόπουλο.
η μεταφραση μια χαρα ειναι(για τσεκαρε την ξανα και δειξε μηπως μου εχει διαφυγει που εγινε λαθος μεταφραση).οπως ειπε και ο μανσον πιο πριν μην ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε για το οφσαιντ…ειστε οι μονοι που λετε οτι δεν ηταν οφσαιντ την στιγμη που ακομα και ο υπεργαυρος βαρουχας ειπε οτι ηταν οφσαιντ!!!