Testament - The Brotherhood of the Snake

Κυκλοφορεί στις 28/10/2016 και με ένα πρώτο δείγμα εδώ.

Tracklisting:

1. Brotherhood of the Snake
  2. The Pale King
  3. Stronghold
  4. Seven Seals
  5. Born In A Rut
  6. Centuries Of Suffering
  7. Neptune?s Spear
  8. Black Jack
  9. Canna Business
  10. The Number Game

Λοιπον, εμενα μου αρεσε πολυ το τραγουδι. Οι Testament μετα την επιστροφη τους πριν 8 χρονια φαινεται να παιζουν το thrash που θελω να παιζουν εδω και 2 δισκους (και λογικα 3 συντομα). Το Formation Of Damnation εχει 4-5 τραγουδια που μου ειναι αδιαφορα, αλλα το Dark Roots Of The Earth ανταγωνιζεται για μενα τα καλυτερα τους αλμπουμ, ναι, ακομα και το The Gathering. Δεν πιστευω οτι θα μου αρεσει περισσοτερο το καινουριο, αλλα ποτε δεν ξερεις…

ΥΓ. Το μελωδικο περασμα στη μεση ειναι λες και ακουω Kreator (καλο ειναι αυτο)

Ο δίσκος που περιμένω περισσότερο τους προσεχείς μήνες. Καλό και ασφαλές πρώτο δείγμα (το ρεφραίν ξεχωρίζει με την πρώτη αυτιά), στα πρότυπα κομματιών τύπου Rise Up και Native Blood από το Dark Roots of Earth. Εννοείται μεγάλες δισκάρες τα τρία προηγούμενα, εξάλλου οι Testament είναι από τα ελάχιστα συγκροτήματα με καλύτερη ύστερη από ότι πρότερη ιστορία.

Στο τελευταίο δε με βρίσκεις 100% σύμφωνο, αν και θεωρώ πως είναι ίσως η μόνη μπάντα της γενιάς της που δεν έχει μέτρια κυκλοφορία από το 2000 (ούτε καν 1999!) και έπειτα. Δε μιλάμε για αξιοπρεπή άλμπουμ, μιλάμε για πολύ καλά και βάλε.
Αλλά ακόμα και το Gathering δε μπορώ να το συγκρίνω με τα 4 πρώτα τους (με προσωπικό κόλλημα το Practice που δεν είναι το καλύτερο τους, είναι όμως το αγαπημένο μου).

Και μένα το Legacy είναι το αγαπημένο μου και το θεωρώ και τεράστιο δίσκο γενικά στο μέταλ. Αλλά μετά βάζω The Gathering και (γκασπ!) το Low. Τα μετριότερά τους είναι και αυτά αξιοπρεπή τουλάχιστον, το Demonic ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευση για μένα ως τώρα και δεν τον λες κακό δίσκο. Ίσα-ίσα με έχουν κράξει (και) για αυτό. Μετά θα έβαζα τα Ritual και Souls of Black που τα θεωρώ μέτρια αλλά και αυτά έχουν ωραία κομμάτια και ΣΟΥΠΕΡ σόλο, γιατί ο Σκόλνικ είναι θεός.

Να βαλουμε κι εδω βαθμολογιες!!! Τα χωριζω και σε περιοδους γιατι ετσι γουσταρω.

Legacy 8
The New Order 7
Practice What You Preach 7
Souls Of Black 7
The Ritual 8

Low 9 (!)
Demonic 6
The Gathering 9

Formation Of Damnation 7
Dark Roots Of The Earth 9
The Brotherhood Of The Snake ?

Τα 2 πρώτα Testament είναι εξαιρετικά άλμπουμ αλλά υποφέρουν από τον ήχο. Απίστευτα χαμηλή ηχογράφηση που στα cd που έχω τουλάχιστον πρέπει να αναβάσεις τον ήχο τέρμα για να ακουστεί και φυσικά μετά απλά ακούγεται σκατά.

Από εκεί και πέρα πάντα έβγαζαν καλά άλμπουμ μέχρι το gathering που μας έστησε στον τοίχο και μας πλάκωσε στα φαπιδια. Προσωπικά μου άρεσε πολύ και το Formation και το Dark Roots αν και δεν έφτασαν ανάλογα επίπεδα.

Μόνο εγώ θα έβαζα στα δύο πρώτα 10; Τι σκατά; Μετά κατηφόρα, με το Practice… να είναι πιο κοντά και το Gathering πιο πίσω

10αρια τα δυο πρωτα εννοειται.

καλυτερο απο το ομωνυμο.
Αν και τα φωνητικα του Billy μου φαινονται καπως…

Παντως Φοβερη κιθαριστικη δουλεια!

2 Likes

Γαμω τα τραγουδια! Δεν ξερω τι σε χαλαει στα φωνητικα του Τσακαρου, ο τυπος χωνει =)

Είναι εκεί έξω ολόκληρο και παραδίδει μαθήματα Χεβι μεταλ

Με 2-3 ακροάσεις ξεχώρισα το Seven Seals,το μεσαίο μέρος του Neptune’s Spear με τη τρομερή δισολιά και το motorhead-ικό ρεφρέν του Born In A Rut.
Μόνο φίλερ βρήκα το Canna Business.
Κατά πάσα πιθανότητα στο τοπ-5 της χρονιάς.

τέλειο το τραγούδι!!
μου θυμισε στιγμες The gathering

ειδικα εκει καπου στο 1:38 μου φαινεται αστειο… να το πω πιο ευγενικα , ακυρο.
Γενικα αυτα τα Brutal φωνητικα του Billy ποτε δεν μου αρεσαν ιδιαιτερα.

Θα το ξαναπω ομως για να μην μεινουμε σε αυτο. Η δουλεια στις κιθαρες ειναι παρα πολυ καλη. Μια χαρα ειναι το τραγουδι.

με μερικες ακροασεις νομιζω οτι το αλμπουμ εχει αρκετες δυνατες στιγμες οπως και καποιες μετριες

γενικα,αξιοπρεπεστατο αλμπουμ απ’τους τεσταμεντ εν ετει 2016

Αυτο το Naptune’s Spear ειναι φοβερο. Ξεχωριζει απο την πρωτη ακροαση του δισκου.

Προτιμω τα κανονικα φωνητικα του Chuck Billy απο το ντεθοβοθρε.

Γενικως Πολυ καλη δουλεια. θα το ξανακουσω και θα το αναλυσουμε περισσοτερο

Μετά από σχεδόν 4 ακροάσεις, νομίζω ότι είναι καλύτερο από το προηγούμενο, αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά. Καλύτερα του δίσκου τα Seven Seals, Black Jack (ναι μιλάει για χαρτιά) με τις ριφφάρες του, Neptune’s Spear με τις δισολίες στο 3ο λεπτό να το απογειώνουν, Born In A Rut σε πιο mid tempο και τα υπόλοιπα να είναι σε καλό επίπεδο. Τα fillers, τι να κάνουμε έχει και τέτοια, μέχρι στιγμής είναι τα Canna Bussines(ναι μιλάει για μπάφους) και Pale King.

1 Like

Για Pale King διαφωνώ, το βάζω στα καλύτερα. Βασικά τα 3 στο ξεκίνημα είναι από τα καλύτερα του δίσκου για μένα. Επίσης, δε μου άρεσε το Born In A Rut (Που Megadeth-ίζει αρκετά, χωρίς να είναι αυτός ο λόγος βέβαια!).
Στη μέση κάνει κοιλιά, όχι όση αυτή του Chuck, αλλά αυτό δε σημαίνει πως είναι κακό άλμπουμ. Το αντίθετο, είναι καλό, αλλά θέλω να το δω και σε βάθος χρόνου. Για μένα όχι καλύτερο από το Formation, και του λείπει και ένα up tempo όπως ήταν το Native Blood στον προκάτοχο του.

Καλα καλυτερο απο το Dark Roots Of The Earth για μενα δε γινεται με τιποτα, γιατι το DROTE το θεωρω τοπ3 Τεσταμεντ πανευκολα. Το Formation δε μου αρεσε τοσο πολυ, εχει πολλα fillers. Μετα απο 2 ακροασεις δε μπορω να βγαλω συμπερασμα για το καινουριο, αλλα σιγουρα του λειπει ο λυρισμος και οι μελωδιες του προηγουμενου.

Δεν μου έχει κάτσει τόσο καλά το Pale King εντάξει θα πάρει τον χρόνο του κι αυτό. Απλά τα άλλα με έπιασαν αμέσως. Πάντως δεν είναι για 9,5 που λέει το blabbermouth πχ.