Testament

Μάλλον δεν είμαι καθόλου σε τέτοιο mood γιατί μόλις το έβαλα είπα να το βγάλω. Εντάξει δεν είχα πιει και καφέ

3 Likes

Εμένα μου άρεσε αρκετά, ξεκινάω τώρα τη 2η ακρόαση.

Εμφανώς πιο επιθετικός ήχος, μπαίνει και σε αρκετά extreme χωράφια ανά στιγμές αλλά, προσωπικά, αυτό δε με χαλάει καθόλου. Βασικά θυμίζει σε ύφος αρκετά το The Gathering, που είναι κι ένας από τους αγαπημένους μου δίσκους του.

Ο Dovas έφερε ανανέωση, κάνει ωραία πραγματάκια με τα drums (btw Berklee κι αυτός).

3 Likes

Eπιθετικοτατος ο δικος,οπως και ο chuck στα φωνητικα,ωστοσο κατι με χαλαει στην παραγωγη του δισκου,μπορει να ειναι απλως δικη μου εντυπωση αυτο.

Ο δίσκος έχει απίστευτη ποικιλομορφία. Οκ thrash το ήξερες, death το περίμενες, μπαλάντα το ψιλοφανταζοσουν. Αλλά και black metal ρε αθεοφοβοι;

1 Like

Απο όλα έχει όντως, καλα τραγουδια έχει; ιδού το ερώτημα

2 Likes

Εμένα μου αρέσουν σχεδόν όλα. Νομίζω είναι ο καλύτερος δίσκος τους από το formation και μετά

1 Like

Σπέρνει κ εχει και μεγάλη ποικιλία σε διαφορετικά είδη εκει μέσα.

1 Like

Εγώ μερικές φορές τσέκαρα το playlist να δω αν όντως ακούω Testament… ειδικά το black metal στοιχείο με έστειλε.
Από την άλλη είμαι παραδοσιακός στο θρας και χαλιέμαι όταν ψάχνω το groove να κοπανήσω σβέρκο (έστω στη φαντασία μου, γιατί ξαπλωμένος στο κρεβάτι δύσκολο)

Γενικά μου άρεσε αρκετά ο δίσκος στις 2 πρώτες ακροάσεις, παρά την ύπαρξη τόσης ποικιλίας εκτός θρας σε θρας δίσκο.

Ο ντράμερ πάντως δεν αστειεύεται…

3 Likes

Αν με τις αναφορες σε black metal εννοειτε το ξυσιμο στις κιθαρες, το εχουν βαλει ξανα πολλακις και στο The Gathering, και σε αλλους δισκους εκτοτε. Δεν το βρηκα κατι υπερβολικο, ουτε κατι που ξεχωριζει στον δισκο.

Ευχαριστη εκπληξη η ποικιλομορφια στα τραγουδια, οπως και το οτι εβαλαν και μπαλαντα μεσα επιτελους μετα απο απειρο καιρο.

Μολις μια φορα το ακουσα ολοκληρωμενο, αλλα μου εμειναν πολλα σημεια, και το βρηκα πολυ πιασαρικο. Κατι που στην δισκογραφια συγκροτηματων που εχουν υπαρξει πλεον 30-40 χρονια ειναι για μενα μονοδρομος… αν δεν το βρισκω πιασαρικο και το βρισκω απλα εναν αχταρμα, δεν επιστρεφω ποτε στον δισκο. Κατι που εγινε δηλαδη με το προηγουμενο των Testament.

Το Para Bellum ειναι πολυ καλυτερο απο τα δυο προηγουμενα ευκολα, ενω σιγουρα εμενα μου αρεσει πολυ περισσοτερο κι απο το Formation Of Damnation. Το Dark Roots Of The Earth βεβαια δεν το φτανει κανενα της reunion εποχης, αφου για μενα ειναι top 5 δισκος στην δισκογραφια τους.

Ξεκαθαρα ναι.

Τα Infanticide A.I. , Meant To Be, Witch Hunt, Nature Of The Beast, Room 117 ειναι αυτα που ξεχωρισα προς το παρον, ενω απο κοντα γουσταρω παρα πολυ και τα For The Love Of Pain, Shadow People, Havana Syndrome και Para Bellum. Το μονο που δε μου εκατσε αρχικα ειναι το High Noon, αλλα ουτε με χαλασε κατι σε αυτο. Να πουμε και οτι η διαρκεια των 50 λεπτων με 10 τραγουδια ειναι οτι πρεπει για μοντερνο τεχνικο thrash.

ΥΓ. Ο Κρις Ντοβας τα διελυσε ολα. Εξαιρετικη μεταγραφη. Τωρα τι κανει το πιτσιρικι με ενα σωρο παππουδες, αλλο θεμα :stuck_out_tongue:

5 Likes

Τι λες, ιερόσυλε?

Έχουν χρόνια τώρα που βάζουν όλο και πιο συχνά black metal στοιχεία, αφού ο Eric Peterson έχει ένα (καταπληκτικό) side project που λέγεται Dragonlord και που τραγουδάει ο ίδιος.

Και αφού έχει να βγάλει δίσκο με τους Dragonlord από το 2018, δεν με χαλάει καθόλου που βάζει όλα αυτά τα black metal elements και τα δικά του backing vocals στους Testament. Έτσι και φέρνει φρέσκο αέρα στον ήχο της μπάντας και εμείς έχουμε υποκατάστατο για τους Dragonlord.

Long live Testalord,lol ! :yum:

2 Likes

Σιγα την ιεροσυλια, νομιζω ολοι οι μπλακμεταλλαδες αναφερονται οι ιδιοι στο χαρακτηριστικο ξυσιμο στις κιθαρες με αυτον τον ορο :stuck_out_tongue: Δεν ειναι υποτιμητικο αλλωστε ως ορολογια.

Ακουσα τον δισκο και δευτερη φορα και γουσταρα ακομα περισσοτερο.
Παμε και για χαζο ranking/rating στα reunion albums:

1. Dark Roots Of The Earth 9
  2. Para Bellum 8.5
  3. Formation Of Damnation 7
  4. Titans of Creation 6.5
  5. Brotherhood Of The Snake 6
3 Likes

Πολύ καλός δίσκος, για ακόμη μια φορά.
Το ακούω non stop από εχθές χωρίς να με κουράζει καθόλου. Ίσως λόγο της ποικιλομορφίας που αναφέρατε όλοι σχεδόν.
Αν βγάλουμε τον παράγοντα «αντοχή στο χρόνο» για την ώρα, και για εμένα μόνο από το Dark Roots υπολείπεται.

Σήμερα τους είδα στο Λονδίνο και για άλλη μια φορά μου θύμισαν γιατί αγαπάω τόσο αυτή τη μπάντα. Η φωνή του Chuck είναι λες και δεν την αγγίζει ο χρόνος.

(Να πω επίσης ότι οι Obituary θέρισαν κυριολεκτικά και είχαν και πολύ κόσμο που ήρθε κυρίως για αυτούς).

Πέρασαν και από ένα δισκάδικο στο Camden οι Testament (πλην του Steve) για ένα meet and greet και να υπογράψουν το νέο δίσκο. Πράγμα το οποίο φυσικά εμαθα τυχαία σε στορι τους την ώρα που ξεκινούσε το event (σημειωτέον μένω μια ώρα από εκεί και το event διαρκούσε μια ώρα) αλλά ευτυχώς που δεν είπα «δε γαμιεται» και πρόλαβα στα χασομέρια.

16 Likes

Τι υπέροχο πράμα ειναι αυτό το “Shadow People”. Τι τελείωμα.
Και μετά μπαίνει το “Meant to be”…

2 Likes

Πολυ καλη η μπλουζα High Noon ε :star_struck:

1 Like

Ναι, έχει και tour dates στην πίσω πλευρά. Είχαν γενικά ωραίο merch (στις στάνταρ πλέον τιμές).

Επειδή προφανώς έχω πωρωθεί με Testament ελέω του καινούργιου, σήμερα έχω ήδη ξεθάψει The Gathering και The Legacy (και λογικά θα ξεθαφτούν κι άλλα τις επόμενες μέρες). Τι μπαντάρα ρε μλκες. Πόσο άξιζαν να θεωρούνται αυτοί μέρος του big 4 αντί για {ονόματα δεν λέμε - υπολήψεις δεν θίγουμε};

8 Likes

Εξαιτίας του καινούριου έκανα και γω σοβαρή επανάληψη και αναρωτήθηκα γιατί δεν έχω ακούσει περισσότερες φορές το Dark Roots of the Earth. Ξαναείδα και το live Dark Roots of Thrash (εξαιρετικό)
Έκανα και πλύση εγκεφάλου στον 5χρονο γιο μου… του φωνάζω από το σαλόνι RISE UP και μου γκαρίζει από το δωμάτιό του WAAAAAAAR :metal: :metal:

είμαι πολύ περήφανος! :heart_eyes:

8 Likes

Το έκανα εικόνα. Τέλεια εικόνα. :heart_eyes:

Εν τω μεταξύ δεν είναι Dark Roots of the Earth όπως γράφεις (που είναι και το σωστό!) αλλά Dark Roots of Earth. Για κάποιο λόγο φάγανε το “the”… Με εκνευρίζει κάθε φορά! Τέλος πάντων.

3 Likes

Αφενός είναι μεταγενέστεροι των τεσσάρων, αφετέρου είναι εμπορικά τα κριτήρια.

Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για Exodus (ειδικά αυτούς), Overkill κοκ αλλά το βασικό κριτήριο είναι αντικειμενικό (πωλήσεις).

2 Likes