Testament

Ναι μωρέ το ξέρω. Κουβέντα να γίνεται.

1 Like

Το ακούω δεύτερη φορά και μόνο θετικές εντυπώσεις έχω - μέχρι στιγμής το Shadow People είναι από τα αγαπημένα μου. Γενικά αμφιβάλλω αν οι Testament έχουν βγάλει κακό άλμπουμ!

1 Like

Άμα σου αρέσει το Demonic τότε δεν έχουν βγάλει! :slightly_smiling_face:

5 Likes

Δεν του έχω δώσει πολλές ευκαιρίες, όπως και στο The Ritual, οπότε θα πω -με επιφύλαξη- ότι είναι δύο μέτρια άλμπουμ, συγκριτικά πάντα με ό,τι έχουν κυκλοφορήσει από το Legacy μέχρι…προχθές!

1 Like

Εγω τα λεω χρονια τωρα, και θα σου πω και το αλλο κι ας με λενε υπερβολικο, αλλα οι Testament ειναι η καλυτερη (αντε μαζι με τους Slayer) αμιγως thrash metal μπαντα ολων των εποχων. Οκ, το μεγαθηριο των Metallica και το καποτε μεγαθηριο των Megadeth επελεξαν αλλα μονοπατια (και πολυ καλα εκαναν), αλλα οι Testament εχουν καταπληκτικη συνεπεια στους δισκους τους αυτα τα σχεδον 40 χρονια που ειναι μπαντα. Καποιοι δισκοι τους ειναι βεβαια μετριοι, και καποιοι εχουν αρκετα fillers, αλλα οι καλοι τους δισκοι ειναι πραγματικα καλοι.

Το Demonic ειναι ΔΙΣΚΑΡΑ και απο τις ελαχιστες φορες που μπαντα εχει παει προς το πιο heavy/ακραιο και το εχει κανει τοσο επιτυχημενα. Εγω θα ελεγα παντως οτι το Brotherhood Of The Snake ειναι στην καλυτερη μετριο παντως. Και το μισο Titans Of Creation χασμουρητο :stuck_out_tongue:

10 γαμηστερα τραγουδια ε. Ουτε σε ενα δεν κανω skip. Ο Scolnick πρεπει να συμμετεχει τουλαχιστον στα μισα τραγουδια ενος δισκου Testament για να γινεται καλυτερος ο δισκος.

ΥΓ. Το Para Bellum με κανει να θελω να το ακουω συνεχεια παντως. Θα αποφυγω να σχολιασω την κριτικη του rocking στην σελιδα ενδελεχως, αλλα ας πουμε πως δεν ειναι καποια σοβαρη κριτικη, ανεξαρτητα απο το αν συμφωνω ή διαφωνω με την κριση. Ισως να γραφτηκε απο ΑΙ βασικα?

3 Likes

Χμ, ενδιαφέρον. Για πες, τι σε κάνει να σκέφτεσαι ότι είναι ΑΙ;

Συμφωνώ. Βασικά είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που ένα συγκρότημα βαραίνει τόσο πολυ τον ήχο του αντί να τον ελαφρύνει. Και μάλιστα όχι στα 2-3 πρώτα albums αλλά πιο μετά.

Βασικά οι μπάντες που μπορώ να σκεφτώ τώρα είναι οι testament , οι pantera και οι priest.

Εγώ δεν μπορώ να επιλέξω μεταξύ testament και death angel για big 4. Τους λατρεύω εξίσου.

2 Likes

Το αν οι Testament είναι τόσο ψηλά στο θρας πάνθεον δεν μπορώ να το πω αυτή τη στιγμή, θέλει σκέψη γενικά, άσε που ο καθένας μας έχει τις δικές του αδυναμίες. Σίγουρα πάντως είναι μέσα στους κορυφαίους όλων των εποχών. Δεν διαφωνώ καθόλου.

4 Likes

:heart_eyes:

Βασικα μαλακια ειπα. Το ChatGPT μου εβγαλε πολυ καλυτερη αρνητικη κριτικη, παρολο που του ειπα να μην χρησιμοποιησει επιχειρηματα.

Ε και πάλι, δεν μου απαντάς. Απορία ειλικρινής, όμως, τι σε κάνει να διαβάζεις την κριτική του Βλάση και να λες “παίζει να είναι ΑΙ”, θέλω να δω πώς ένας αναγνώστης φτάνει σε αυτήν την υποψία

Δε διαφωνώ, μου αρέσει το Demonic. Βασικά μου αρέσουν όλα απλά στα 2 που ανέφερες παρακάτω ενω μου άρεσαν αρχικά, έχασαν το replay value γρήγορα και άρα υστερούν στον παράγοντα «αντοχή στο χρόνο».

Γενικά οι Testament είναι από τις μπάντες που ήταν συνεπείς σε παραγωγή και ποιότητα. Ίσως δεν είχαν το μεγάλο σερί αριστουργημάτων που είχαν οι Big-4, αλλά τα reunion album τους μπορούν να περηφανεύονται ότι είναι μερικά από τα καλύτερα που έχουν κυκλοφορήσει οι κλασικές θρας μπάντες αυτή τη χιλιετία.

2 Likes

Στο καινούργιο πόσο γαμάει που εκείνο το High Noon αρχίζει ΚΑΙ τελειώνει με ήχο σκανδάλης;;;

Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

2 Likes

Δεν υπαρχει πολλη αναλυση σε αυτα τα θεματα. Απλα η κριτικη φαινεται λες και ειναι γραμμενη απο ΑΙ, τι ακριβως θελεις να σου αναλυσω σε αυτο? Βρισκω την αρχικη σου ερωτηση προβοκατορικη, και την follow up ερωτηση ακομα περισσοτερο προβοκατορικη, αλλα δεν εχω κανενα ενδιαφερον στο να κατσω να σπαταλησω χρονο επι του θεματος. Προτιμω να διαβαζω αυτο το θρεντ, στο οποιο εχω διαβασει αποψεις για το Para Bellum εκατονταδες φορες πιο συγκροτημενες και σοβαρες απο ενα “καλυτερα να το διαλυσουν το μαγαζι”.

Ειλικρινά, επειδή είμαστε και σε μια ηλικία που υποτίθεται ότι έχουμε ξεπεράσει κάποια πράγματα, μου κάνει τρομερή εντύπωση που κάποιοι άνθρωποι που σε γνωρίζουν δια ζώσης λένε ότι όλο αυτό που κάνεις είναι μια διαδυκτιακή περσόνα ή τέλος πάντων πως δεν έχεις σχέση με τον χαρακτήρα που βγάζεις με το πως γράφεις στο ίντερνετ, και δη σε αυτό το φόρουμ.

Γίνεσαι πολύ συχνά υποτιμητικός και σχεδόν πάντα μιλάς προβοκατόρικα, και μετά βγάζεις τρελό κάποιο που θα αντιδράσει σε κάτι που θα πεις και το ύφος με το οποίο θα το εκφράσεις. Όπως κι εδώ.

2 Likes

Είναι η δική μου ερώτηση προβοκατορικη και δεν είναι η ατάκα “Παίζει να είναι ΑΙ”; Κι αν εμένα όντως με ενδιαφέρει από τη στιγμή που γράφω κριτικές;

Και εντάξει, αυτό που είπες ζήτησα να εξηγήσεις, δεν έβαλα λόγια στο στόμα σου να θίγεσαι

Δεν είμαι σίγουρος γιατί έσκασε τώρα αυτό το επιθετικό ποστ προς αυτό που έγραψα, το οποίο είναι καλώς ή κακώς μια απόλυτα φυσιολογική αντίδραση προς έναν χρήστη που έχει προσπαθήσει να ακυρώσει πολλάκις αυτά που έχω γράψει. Κάτι μου λέει πως είσαι biased, και πως ίσως θα ήταν καλή ιδέα να προσπαθήσεις να δεις και τις δύο πλευρές ενός διαλόγου την επόμενη φορά.

Ο Μάνος έχει κάνει παρεμφερείς ερωτήσεις προς εμένα (και όχι μόνο) με το γνωστό bait and switch πολλές φορές, στο οποίο δυστυχώς έχω απαντήσει αθώα και ειλικρινά (όπως απάντησα και τώρα δηλαδή) , με την συνέχεια να είναι πάντοτε η ίδια.

“Δεν μου απάντησες”
“Δεν κατάλαβες καν”
“Τι σχέση έχει αυτό που γραφεις με αυτό που είπα”
Κ.ο.κ.

Συγγνωμη αλλά δεν είμαι πλέον πάντοτε στην διάθεση να έχω good faith. Είμαστε όντως μιας ηλικίας όπως λες και αυτό σημαίνει πως δεν έχουμε και πάντα τον χρόνο να πρέπει να γράψουμε εκθέσεις επειδή σε κάποιον δεν άρεσε μια φράση μας.

Κατα τα αλλά δεν καταλαβαίνω πως λες ότι γράφω “σχεδόν πάντα προβοκάτορικα”. Δηλαδή οκ, straight up lie. Δεν έχω κάποια περσόνα φίλε μου, τα ίδια που γράφω εδώ θα τα έλεγα και σε κάποιον αυτοπροσώπως, προσέχω πάντοτε να κάνω κριτική σε απόψεις κι όχι σε άτομα. Ούτε “βγάζω τον άλλο τρελό”, όπως γράφεις.

Από περιέργεια, τι χαρακτήρα βγάζω εδώ δηλαδή? Ειλικρινης απορία. Πόσο μάλλον που εγώ με ελάχιστες εξαιρέσεις εδώ μέσα δεν μιλάω ποτέ για τον χαρακτήρα κανενός. Και το βρίσκω αρκετά κακόγουστο. Η υπόνοια πως δεν έχω ξεπεράσει κάποια πράγματα και πως παριστάνω ολόκληρη περσόνα είναι αρκετά πιο αγενής και προσβλητική θαρρώ από το να γράψω κάτι αρνητικό για την κριτική ενός δίσκου από κάποιον, but that’s just me.

Λες ότι έχεις μια εντύπωση

Ζητάω να μάθω τι σου δίνει αυτή την εντύπωση

Δεν απαντάς, λέγοντας πως εγώ ρωτάω προβοκατορικα

Σχολιάζω ότι δεν απαντάς

“Αυτό κάνεις πάντα κι όταν σου δίνω σημασία αθώα και ειλικρινά, μου επιτίθεσαι λεγοντας ότι δεν απαντάω”

Εν τέλει, έχω λόγο να γράφω ότι δεν απαντάς όταν το κάνεις αυτό;

Υ.Γ. Όταν κάναμε κουβέντα για το εξώφυλλο των Pineapple Thief πέρυσι κι είπα ότι είναι ΑΙ, μου είπες ότι δεν είναι, κι άρχισα να γράφω τι μου δίνει αυτήν την εντύπωση. Έτσι γίνεται κουβέντα, I guess

1 Like

Στείλτε λινκ γιατί δε δουλεύει το search να σας πω εγώ.

Ενα google μακρια ησουν :stuck_out_tongue: Testament - Para Bellum

2 Likes