Mexri kai poly oraio kommati sto Troy soundtrack eixane…
Petyximeno itan kai to Wild seed tou Morten Harket.
Episis: At the Rock in Rio II festival in January 1991, a-ha shocked the international entertainment press by gathering a paying audience of 198,000 people at Maracanã Stadium for their top-billed evening - a Guinness World Record for paying audiences.
ΟΚ, μπορεί να έχω άδικο για τους A-ha, δεν παρακολουθώ την σκηνή απλά η αίσθηση μου ήταν πως έχουν φύγει από το mainstream αλλιώς θα τους έβλεπα όπως βλέπω π.χ. την Kylie.
Πάντως έχω άδικο πως ένας μεγάλος αριιθμός από τους pop καλλιτέχνες που εκτόξευσε το mtv στα 80’s είναι αυτή τη στιγμή “αγνοούμενοι” ή συνταξιούχοι;
Πάντως δεν νομίζω ότι παίζει σύγκριση μεταξύ της σύγχρονης και της τότε ποπ (όπως ακριβώς ισχύει και στο μέταλ, αλλα είναι οφ τοπικ αυτό)
Και ας μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο καζάνι. Το ίδιο είναι οι Duran, η Madonna, oi Roxette και οι A-ha με τους Μιlli Vanilli τους Bross και όποιους άλλους απατεώνες εμφανίστηκαν εκείνη την εποχή?
Πολύ ιδιαίτερο κομματι εκείνης της εποχής για μένα είναι το Freiheit - Everytime
η εκπομπουλα με τις χαζοχαρουμενες επιτυχιες της εποχης,τοτε που το ροκ ηταν απαγορευμενη λεξη για την ΕΡΤ.ενημερωση μηδεν απο παντου.το περιοδικο ποπ & ροκ το ιδιο ξενερωτο με σημερα ασχολουνταν με U2, joy division,spadau ballet,duran duran,οπως σημερα ασχολειται με james, radiohead,placebo και παπαρια μεντολες
καλα που υπηρχε και το ραδιοφωνο της αμερικανικης βασης και μαθεναμε πεντε πραγματα,να μην ξεχασω βεβαια και τους ραδιοπειρατες.
Αφού no heavy metal included (sorry αλλά τα 2/3 του είδους στη δεκαετία αυτή δεν τα αντέχω) τότε θα ποστάρω μερικά κομμάτια που είναι δείγμα του τι γουστάρω στη δεκαετία, αν και μακρυά απο κιθάρες γένικά:-s
Μέσα στις 5 πιο αγαπημένες μπάντες έβερ (a.k.a. Party for your right to fight and never believe the hype)
Ο απόλυτος ύμνος της δεκαετίας για εμένα, ειδικά η κιθάρα θέριζε (a.k.a. Run DMC at their best)
αυτά είναι ότι πιο αγαπημένο έχω απο αυτή τη δεκαετία. Με διαφορά κιόλας. Απλά απίστευτες μπάντες, άψογοι σε στοίχους/μουσική/στυλ και με κανένα τρόπο κατ’ εμέ δεν θα έπρεπε κανείς να τους γράψει και να μην τους δώσει μία ευκαιρία.
Προσωπικα λατρευω τα 80’ς (συμφωνα με τον τιτλο :p) πρωτα για το goth rock και post punk. Ξεχωριστη θεση κατεχουν Joy Division, The Smiths, New Model Army και παει λεγοντας. Κατα τ αλλα η ποπ και ντισκο των 80’ς ειναι ενα ρευμα που ποτε δεν ετυχε να ψαχτω αλλα παντα (ως ενα βαθμο) μ αρεσε. Ετυχε καποτε να κανω παρεα με τρελους ντισκοβιους, το τι ειχε περασει απ το στερεο δε λεγεται.:lol:
Και πανω απ’ ολα
Ενας γνωστοσμ τους ειχε δει τοτε. :? Βεβαια εχει τα χρονια του Daz
Μπραβο ρε daz θεε.Το εχω κι εγω αυτο(στη κανονικη εκδοση ομως,αλλα και αυτη που εβγαλες ειναι πολυ καλη)μιλαμε για μεγαλη μπανταρα.Μπραβο και παλι που τους ανεφερες:wink: