The 80's thread (No heavy metal included)

Wrong again. Liga gia tous A-Ha e, eimai fan…:stuck_out_tongue:
Petyximeno

DISKARA

Kommatara sto 2005: http://www.youtube.com/watch?v=bjNU-wXrqNo&feature=related

Mexri kai poly oraio kommati sto Troy soundtrack eixane…

Petyximeno itan kai to Wild seed tou Morten Harket.

Episis: At the Rock in Rio II festival in January 1991, a-ha shocked the international entertainment press by gathering a paying audience of 198,000 people at Maracanã Stadium for their top-billed evening - a Guinness World Record for paying audiences.

Mou arese to “Van Hagar”…Cool

Και εμένα μου αρέσει αλλά δεν είναι δικό μου. 8)

ΟΚ, μπορεί να έχω άδικο για τους A-ha, δεν παρακολουθώ την σκηνή απλά η αίσθηση μου ήταν πως έχουν φύγει από το mainstream αλλιώς θα τους έβλεπα όπως βλέπω π.χ. την Kylie.

Πάντως έχω άδικο πως ένας μεγάλος αριιθμός από τους pop καλλιτέχνες που εκτόξευσε το mtv στα 80’s είναι αυτή τη στιγμή “αγνοούμενοι” ή συνταξιούχοι; :wink:

Edo xathike olokliros Michael Jackson oi Modern Talking tha menane? :stuck_out_tongue:

Einai oi kanones pou diepoun tin pop mousiki…

Δεν υπάρχει πάρτυ χωρίς eight-ίλα !

Πάντως δεν νομίζω ότι παίζει σύγκριση μεταξύ της σύγχρονης και της τότε ποπ (όπως ακριβώς ισχύει και στο μέταλ, αλλα είναι οφ τοπικ αυτό)

Και ας μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο καζάνι. Το ίδιο είναι οι Duran, η Madonna, oi Roxette και οι A-ha με τους Μιlli Vanilli τους Bross και όποιους άλλους απατεώνες εμφανίστηκαν εκείνη την εποχή?

Πολύ ιδιαίτερο κομματι εκείνης της εποχής για μένα είναι το Freiheit - Everytime

Ωραιο θρεντ με πολυ ενδιαφερουσες προτασεις αλλα γιατι βρισκεται στα διαφορα κι οχι στο Groups & Artists;

και η Mckennitt στα 80’ς δεν ξεκινησε?

Ναι 80’s αν και την επιτυχια της την εκανε στα 90’s νομιζω.Επισης 80’s ειναι και ο Stevie Ray Vaughan. 8)

η εκπομπουλα με τις χαζοχαρουμενες επιτυχιες της εποχης,τοτε που το ροκ ηταν απαγορευμενη λεξη για την ΕΡΤ.ενημερωση μηδεν απο παντου.το περιοδικο ποπ & ροκ το ιδιο ξενερωτο με σημερα ασχολουνταν με U2, joy division,spadau ballet,duran duran,οπως σημερα ασχολειται με james, radiohead,placebo και παπαρια μεντολες
καλα που υπηρχε και το ραδιοφωνο της αμερικανικης βασης και μαθεναμε πεντε πραγματα,να μην ξεχασω βεβαια και τους ραδιοπειρατες.

Αφού no heavy metal included (sorry αλλά τα 2/3 του είδους στη δεκαετία αυτή δεν τα αντέχω) τότε θα ποστάρω μερικά κομμάτια που είναι δείγμα του τι γουστάρω στη δεκαετία, αν και μακρυά απο κιθάρες γένικά:-s

Μέσα στις 5 πιο αγαπημένες μπάντες έβερ (a.k.a. Party for your right to fight and never believe the hype)

Ο απόλυτος ύμνος της δεκαετίας για εμένα, ειδικά η κιθάρα θέριζε (a.k.a. Run DMC at their best)

αυτά είναι ότι πιο αγαπημένο έχω απο αυτή τη δεκαετία. Με διαφορά κιόλας. Απλά απίστευτες μπάντες, άψογοι σε στοίχους/μουσική/στυλ και με κανένα τρόπο κατ’ εμέ δεν θα έπρεπε κανείς να τους γράψει και να μην τους δώσει μία ευκαιρία.

Κατά πόσο ‘‘δένουν’’ με τα υπόλοιπα δεν ξέρω πάντως ανήκουν στη δεκαετία του '80:
(ίσως να έχουν ειπωθεί στις προηγουμενες σελίδες)

Kim Wilde - You Keep Me Hanging (αν και διασκευη)

Belinda Carlisle - Circles In The Sand

Belinda Carlisle - Heaven Is A Place

Προσωπικα λατρευω τα 80’ς (συμφωνα με τον τιτλο :p) πρωτα για το goth rock και post punk. Ξεχωριστη θεση κατεχουν Joy Division, The Smiths, New Model Army και παει λεγοντας. Κατα τ αλλα η ποπ και ντισκο των 80’ς ειναι ενα ρευμα που ποτε δεν ετυχε να ψαχτω αλλα παντα (ως ενα βαθμο) μ αρεσε. Ετυχε καποτε να κανω παρεα με τρελους ντισκοβιους, το τι ειχε περασει απ το στερεο δε λεγεται.:lol:

Και πανω απ’ ολα

Ενας γνωστοσμ τους ειχε δει τοτε. :? Βεβαια εχει τα χρονια του Daz

Ας βαλω και εγω ταπεινα ενα βιντεο.:stuck_out_tongue: Μπορει να εχει ποσταριστει ηδη.

Ακομα μια απο τις αγαπημενες μου 80’s pop μπαντες.

Theiko kommati :smiley:

As balo kai ego ena ypertragoudo apo mia episis katapliktiki band tous Talk Talk:

Terror…

To περιμενα οτι θα συμφωνησεις.Respect daz.

Den tha mporousa na diafoniso. Ta kommatia ayta einai o logos pou akoume mousiki. Tosi dynami exoun mesa tous…:wink:

As balo kai allous paixtarades. Genika psakste tous. Parte re na deite ti ebgaze i dekaetia…Apo to script of the bridge…

:wink: Μπραβο ρε daz θεε.Το εχω κι εγω αυτο(στη κανονικη εκδοση ομως,αλλα και αυτη που εβγαλες ειναι πολυ καλη)μιλαμε για μεγαλη μπανταρα.Μπραβο και παλι που τους ανεφερες:wink:

Exei apo ola to xorafi. Allo yperoxo se allo style:

Divine katastaseis…

Καλο κομματακι,πολυ καλο βιντεο.Απο δω και στο εξης βρηκα ποιον θα συμβουλευομαι.Μπραβο και παλι daz. Δωσε πραμα στο λαο.

Oreksi na exeis…TA APLA MYALA (Exoume kai kalokairaki):

Episis to palikari mas pou perase kai apo tous Lizzy mas…