Πράγματι δε σε βοηθάει πολύ στην ταχύτητα, μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις (π.χ. με τρίηχα) μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι πιο άνετα και να κουράζεσαι λιγότερο. Αλλά εξυπακούεται πως αν λιώσεις τα 2 δάχτυλα μετά δεν υπάρχει καμία διαφορά. Άλλωστε οι περισσότεροι κορυφαίοι παίκτες με 2 παίζουν…
Χτες εψαχνα για να δω αν το κουρδισμα του κοντραμπασου στη κλασσικη μουσικη ειναι με 5ες γιατι στην jazz ειναι με 4ες. Τελικα ειναι ολα με 4ες.
Σε καποια φαση λεει : In the 19th century, the opera conductor, composer, and bassist Giovanni Bottesini was thought of as the “Paganini of the double bass” in his time. (http://en.wikipedia.org/wiki/Double_bass#1800s)
Δν ειναι λαθος. Πιστευω οτι δν ειναι σωστο γιατι οτι μπορεις να κανεις με 3 δαχτυλα μπορεις να το κανεις και με 2 ΠΟΛΥ καλυτερα. Ασε που οι αξιες ειναι καθαρες και ισες . Με τα 3 δαχτυλα ειναι καπως βρομικο οτι και αν παιξεις. Βοηθαει που λες στην ταχυτητα αλλα ΧΑΛΑΡΑ μπορεις με 2 δαχτυλα να πιασεις τετοια και καλυτερη ταχυτητα και πιο σταθερες αξιες.
εμενα που οσο και να παιζω τροπους δε μου καθονται ενωμενοι δυο δυο…ι και τρεις τρεις… σκατα…
δε μου καθεται τπτ στο κολομυαλο μου…κ εχω δοκιμσει διαφορα…
Ριλι; Εγω παντα εβαζα τα δαχτυλα σε οσο πιο σωστες θεσεις μπορουσα. Διαφορα τονου 1-3. Μερικες φορες βεβαια για λογους ταχυτητας που λες βαζω και 1-2 σε ιδια διαφορα. Πιο πολυ αχταρμα στις αξιες ογδοου και σε εμβατηρια, τετραηχα κτλ. Αν ομως βαλεις τα σωστα δαχτυλα υπολογιζοντας απο την αρχη τις θεσεις κτλ σου ερχεται πιο ανετα ενα κομματι, μια ασκηση.
Ναι οκ , γιατι ομως να καθεσαι να σκεφτεσαι πριν απο καθε κομματι ή ασκηση κατι τετοιο και να μην βαζεις απλα 1-2 , 1-2 ωστε να εχεις το μυαλο πιο πολυ στη μουσικη και οχι στο πως θα βαλεις τα δαχτυλα ?
Για να βγει σωστα, γρηγορα, ευκολα κτλ το κομματι… 1,5 χρονο παιζω, αν συνηθισω και γυμναζω ολα τα δαχτυλα απο τωρα, στο μελλον θα βγαινει ολο το πακετο καλο. Οχι οτι το κανω με αυστηροτητα παντα ε
Παντα την αντιθετη εντυπωση ειχα. Γνκ μου το λεει ο καθηγητης μου σε αποσταση τονου 1-3 και ημιτονιου 1-2. Βεβαια ειναι η ευκολια και το αυθορμητο που λες ενας παραγοντας. Τεσπα.
Kατσε δλδ λες οτι οταν εχεις αποσταση τονου στο αριστερο χερι πρεπει στο δεξι να παιξεις με 1-3 ενο οταν εχει ημιτονιο στο αριστερο πρεπει να παιξεις 1-2 στο δεξι.Σορυ αλλα αν εννοεις αυτο,ειναι το πιο κουλο πραγμα που εχω ακουσει ποτε μου.αν δλδ εχεις να παιξεις 3 νοτες σε μια χορδη που ειναι πρωτα ημιτονιο και μετα τονος τι κανεις?1-2 για το ημιτονιο και μετα??Μου φενεται οτι παρεξηγησες τη συζυτηση και μιλας για το αριστερο χερι που αυτο που λες βγαζει νοημα.Επισης τι εννοεις τετραηχα?
Φυσικα και να αρχισεις να παιζεις και καλο ειναι να κανεις μαθηματα.
Γιατι να ξερεις καποιο αλλο οργανο ? Ορεξη πρεπει να εχεις για να διαβαζεις τπτ αλλο.
Τι πληροφοριες θελεις ?
Τετραηχα εννοω τυπου εμβατηριο.
Οταν εχω να παιξω αυτο που λες με το χερι που πιανω την ταστιερα χρησιμοποιω 1-2 και μετα απο το 2 που ειμαι παω 4. Ετσι ειναι το σωστο. Αυθορμητα μου βγαινει 1-2 και μετα 3 Με το χερι που πιανω την χορδη απλα το πηγαινω 1-2-1-2-1-2… :-s
Ειμαι αριστεροχειρας. Αρα πιανω την ταστιερα με το δεξι χερι. Κι επαναλαμβανω για να ξεκαθαρισουμε το θεμα γιατι μαλλον μπερδευτηκαμε - μιλωντας παντα για δεξι χερι που πιανω την ταστιερα- οταν θα παιξω αποσταση τονου θα βαλω 1-3. Αποσταση ημιτονιου 1-2. Αν χρειαστει να πιασω ημιτονιο και τονο πιανω το ημιτονιο με 1-2 και μετα απο το 2 που ειμαι βαζω 4. Ετσι ειναι το σωστο. Αυθορημτα μπορει να βαλω 1-2 και μετα 3. Βεβαια εξαρταται γενικα την συνθεση του κομματιου- τι βολευει καθε φορα. Τωρα για το αριστερο που πιανω τις χορδες το παω 1-2-1-2-1-2, τι αλλο να κανω; (δεν κανω τριηχα με 1-2-3, πληροφοριακα)
#-o
Πες το ετσι ! Οτι εισαι αριστεροχειρας … τοση ωρα μιλαμε για διαφορετικα πραγματα. Οντως αυτο που λες σωστο ειναι . Ξεκαθαριζε και συ οτι εισαι αριστεροχειρας … τζαμπα μπερδεμα … :lol:
Εμεις πριν ( ως δεξιοχειρες) μιλουσαμε για το δεξι χερι που ΔΕΝ πιανει την ταστιερα. :lol: