thanx!!!ειδες αν κολλαει το μυαλο δνε σκεφτεσαι και τα εμφανη(οπως το site)!!!
Αμα μελετησεις με δαχτυλα θα εχεις και με δαχτυλα ταχυτητα καλυτερη απο της πενας. Επισης το χερι θα ειναι και πιο σταθερο.
Δειτε αυτα και οχι τις αϊδιες με 11 χορδες κτλ.
Χαχα τα ιδια με vic vega ηθελα να ρωτησω οποτε με καλυψατε κι εμενα, thanks παιδια
Απλα αν μπορειτε να προτεινετε καποιο μαγαζακι και που ειναι οι τιμες για τετοια πεταλια (sabbath,doomιες, stonerιες κτλ :Ρ)
Υ.Γ. Μην ξανακουσω οτι καποιος χρησημοποιησε πενα :Ρ
Εντάξει, τα λόγια είναι περιττά…
Αστα … !
:bow2:
Ειδικά το δέυτερο από Rite of Strings… Tι μου θυμίζει τώρα…
να ρωτησω κ εγω…που μπορω να παω το μπασο μ για σερβις? καθε ποτε πρεπει? και ποσο κοστιζει??
Λογικα μπορεις εκει που το αγορασες, η αν ξερεις καποιον που γνωριζει καλα. Τωρα για το κοστος δεν γνωριζω, εγω το φτιαχνω με τον καθηγητη μου κι εχω μαθει 2-3 πραγματακια (στο εσωτερικο δλδ).
thnx!
:x :lightsabre:
Αν εκει που το πηρες κανουν σερβις παν’ το εκει. Το καλυτερο ειναι 4 φορες το χρονο γιατι με τις αλλαγες του καιρου τα οργανα επιρεαζονται κτλ. Τωρα το ποσο κοστιζει εξαρταται και με το τι δουλεια θα κανει αυτος που κανει το σερβις.
:lol:
Κάνε λίγη υπομονή (αλλά και οικονομίες καλού-κακού) ακούω φήμες για μεγάλα live-εμπειρίες φέτος τον χειμώνα!
Ναι , ακουγονται διαφορα και για πραγματικα μεγαλα live. Θα δουμε … θα δουμε …
Mηπως τυχαινει να ακους και τπτ για το Corea/Mclaughlin Που επεται??
Αυτό έχω ακούσει και στο έχω ήδη γράψει (σπαμάροντας :roll: ) στο thread με το demo των παιδιών. 8)
Αλλά για υτό έχω ακούσει απλά για παγκόσμια περιοδεία, όχι κάτι συγκεκριμένο για ΕΛλάδα.
Για Ελλάδα έχω ακούσει πως φέτος θα έχουμε jazz συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής (της Αθήνας) στα πλαίσια του προγράμματος “Γέφυρες”.Οι φήμες λένε για Shorter (που εσείς πάνω τον είδατε κει πρόπερσι ) και για Metheny που έχει να έρθει 17 χρόνια…
Αντε να δουμε …
TexasFlood εσύ πώς έχεις οργανώσει τη μελέτη σου στο όργανο; Ρωτάω γιατί επειδή έχω περιορισμένο χρόνο είμαι αναγκασμένος να βάζω προτεραιότητες… δεν έχω τόση ελευθερία όσο παλιά:( .
Και γω φετος ειχα πολυ περιορισμενο χρονο λογω 3ης λυκειου και επαιζα κανα 10λεπτο την μερα , δν μιλαω καν για διαβασμα φυσικα …
Αλλα γενικα πρωτα κανω ενα ζεσταμα , γενικα για τις κλιμακες καλο ειναι να τις κανεις ολες και ολους τους τροπους σε ολες τις θεσεις , μετα ειναι καλο να παιξεις τις συγχορδιες τις καθε κλιμακας και τα αρπεζ της. Μετα μπορεις με βαση αυτες τις κλιμακες να κανεις ασκησεις για τα δαχτυλα και σημαντικο ειναι οτι παιζεις να ειναι (στο δεξι χερι) δεικτης-μεσαιο , δεικτης-μεσαιο δλδ 1 -2 , 1 -2 ειναι δυσκολο στην αρχη αλλα ειναι ο πιο σωστος τροπος. Επισης παιζω τις κλιμακες ανα 3 νοτες , ανα 4 , ανα 5 κτλ. Για μενα ενας καλος τροπος επισης για να μαθαινεις καινουργια πραγματα και γενικα να κρατιεσαι σε φορμα ειναι να παιζεις , μπορει να μην διαβασεις μια μερα αλλα αν παιξεις ειναι εξισου καλο. Και φυσικα μελεταω και τα πραγματα που με δινει ο καθηγητης (φετος ομως δν εκανα μαθηματα για τον λογο που προανεφερα ).
Δν ξερω αν σε καλυψα ή αν καταλαβα ακριβως αυτο που ρωτας.
Ναι, αυτό σε ρώτησα
Αν κάνεις όλες τις κλίμακες (όταν λες όλες ποιες ακριβώς εννοείς;) σε όλες τις θέσεις και σε όλους τους τρόπους δεν σου παίρνει πάρα πολλή ώρα;
Βασικά έψαχνα παλαιότερα μία λίστα με όλα τα arpeggios όλων (ή των πιο διαδεδομένων) συγχορδιών ώστε να ξέρω ανά πάσα στιγμή τι να παίζω όταν βλέπω στην παρτιτούρα ένα ακόρντο κτλ. (εφαρμογή θεωρίας τέλος πάντων) αλλά δε βρήκα τίποτα για να βοηθηθώ.
Μια και τώρα πάω κι εγώ για πανελλαδικές, για μαθήματα ούτε λόγος…
Α, επίσης, πλέον χρησιμοποιώ και το 3ο δάχτυλο κάθε φορά ανάλογα με την μπασογραμμή δηλαδή σε 16α συνεχή μπορεί να πηγαίνει 3-2-1 (σε περιορισμένα tempos…) ή να το βάζω όπου χρειάζεται.
2 πράγματα με ενδιαφέρουν κυρίως: Πρώτον, να μάθω καλύτερα θεωρία, κυρίως περί συγχορδιών / κλιμάκων ώστε να μπορώ να τις παίζω παντού και δεύτερον, να φτιάξω ακόμα περισσότερο την ταχύτητα. Για το 2ο φαντάζομαι ότι ένας μετρονόμος θα βοηθήσει πολύ, σωστά;
-
Ολους τους τροπους ενοω , δλδ τους τροπους της μειζονας , της αρμονικης ελασσονας και της μελοδικης ελασσονας. Θες να στους γραψω ?
-
Αμα θες θεωρια (και αρμονια αργοτερα) να κανεις μαθηματα ειναι ο καλυτερος τροπος να ξεκαθαρισεις αυτα τα πραγματα.
-
Γμσε τα.
-
Για το 3ο δαχτυλο θα ελεγα πως ειναι λαθος. Το ειχα δοκιμασει και γω αλλα δν εχει νοημα για την ταχυτητα αυτο. Αμα εξασκισεις τα 2 δαχτυλα (με μετρονομο) δν θα χρειαζεσαι το 3ο για κανενα λογο. Επισης το 3ο δαχτυλο δν βοηθαει καθολου στο καθετο παιξιμο και γενικα στις κλιμακες. Εκτος και αν παιζεις 3 νοτες ανα χορδη κατι που στο μπασσο ειναι απανθρωπο και χωρις νοημα.
-
Για την θεωρια τα ειπα πιο πανω. Για την ταχυτητα απλα να παιζεις με μετρονομο διαφορα πραγματα και οταν ασθανεσαι ανετος και πολυ χαλαρος οταν παιζεις κατι μπορεις να τον ανεβασεις λιγο και παει λεγοντας.