εχεις κανα link να μου στειλεις??οποιαδηποτε συμβουλη ειναι δεκτη
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα στο φόρουμ .Ασχολούμαι με το μπάσσο εδώ και ένα χρόνο , και είμαι ανάπηρος μπασσιστας όπως προανέφερε ενας φίλος(δηλαδή παίζω με πένα…καθαρά για λόγους ταχύτητας )Εχω ενα μπασσάκι για αρχάριους φτηνό …(ibanez gsr 190)με το οποιο εχω και καποια προβλήματα (τριξιμο …το λεγομενο buzz…άλλαξα χορδές αρκετές φορές αλλα δεν βρήκα καμία να μου ταιριάζει).Η μουσική που μου αρέσει καπως περισσότερο απο τις υπόλοιπες έχει να κάνει με punk,hc punk ,Oi punk κ.τ.λ θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάποιο σετάκι χορδών…αν θα ήταν ευκολο …ειμαι σε αδιέξοδο και η αλήθεια είναι πως τα φράγκα δεν τρέχουνε απ’τα μπατζάκια μου…
Thanks in advance…:roll:
Well well…
το προβλημα τριξιματος μηπως ειναι θεμα σερβις??? το εχεις παει καθολου για σερβις??
οι χορδες πανε μετα…πρωτα αυτο.βασικα θα κανεις σερβις κ θα περαστουν αμεσως οι καινουριες χορδες.
απο χορδες καλο θα ηταν να μη τσιγκουνευτεις τα χρηματα… δεν λεω να παρεις σετ των 58 ευρο σαν εμενα
να πας σε ενα μαγαζι που πουλαει χορδες και να μιλησεις με τον τυπο.αν εχει ιδεα, τι ηχο θελεις να βγαζει…κτλ…στη σαλονικα εχει το πολυ καλο μαγαζακι χορδες και ειναι στο κεντρο!
H alitheia einai gia service den to exw paei alla na sas pw thn alitheia skeftomai mhn einai ligo poly apath k afto… fovamai mhn exw alla3ei tis xordes lanthasmena…k opws proanefera ta lefta einai ligo provlimataki giamena …skeftomai na agorasw seperate strings E kai A… camelspotter please help me k opoios einai thessalonikh eimai diatethimenos na sas ferw to bassaki m na to deite… na m peite …tin gnwmh sas …
λοιπον…1ον γραφε στα ελληνικα!
2ον ΠΑΝΕ ΤΟ ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΣ!!! το που θα στο πω αυριο που θα μαθω ακριβως που ειναι γιατι πρεπει να το παω και εγω.
3ον. για χορδες ειπαμε πανε στο μαγαζι χορδες στο κεντρο! ναυαρινου ειναι σε ενα στενο πριν την εγνατια! απενατι απο το drifter. το παλικαρι ο κωστας ειναι πολυ εξυπηρετικος και θα σε βοηθησει πολυ! να μιλισετε!
camel Πηρα ενα σετακι χορδες 045-105(warwick,τις περασα κιολας αλλα αυτο το μπαζ εκει…το σετακι ειναι φτηνο οποτε δεν εγινε δα και τιποτα κανα 30αρι ευρα εχω ακομα ^_^) οπως λεει και το μανουαλ του μπασσου μου (045 -105)περιπου το σερβις ποσο θα μου βγει?(θα μου πεις αναλογα τα προβληματα αν ειναι να μου βγει κανα 100ρικο παω να βαφτω μπλε να φουνταρω στον θερμαικο :lol: )καμελ περιμμενω τα φωτα σου
κακος επραξες!
επρεπε να παρεις χορδες κ να το πας κατευθιαν για service!
δεν πειραζει τοσο που τις εβαλες αλλα παλι θα ηταν καλυτερα να τα εκανε ολα ο μαστορας
το service λογικα θα ειναι κανα 30αρικο λογικα
μια που εισαι απο σαλονικα να πας στον Πανγιωτη που κανει πολυ πολυ καλη δουλεια εχει λογικες τιμες κ ειναι κ ξηγημενος!
αυτος βρισκετε στην σταση ευζονων στο Γαλλικο ινστιτουτο σε ενα δρομακι που λεγετε θεογενους χαρισου
καλη τυχη!
Χμμ αυτο που νιωθω ειναι πολυ χαλαρη την χορδη ενω ειναι κουρδισμενη γιαυτο ακουγεται το μπαζζ που λεγαμε ειναι σιγουρο… μιλαω παντα για την Ε
11 παρακαλώ
αν οντως ειναι αληθινο αυτο που ακουγεται το παλληκαρι ειναι απιστευτο!!!
ρε παίδες έχετε να προτείνετε κανένα καλό δάσκαλο(που να μην είναι και πανάκριβος όμως) για ιδιαίτερα? Θέλω για το καλοκαίρι μέχρι και Σεπτέμβρη που είναι λίγο δύσκολη εποχή…:?
Ιδέες για πετάλια για μπάσο;
κάποιο site που να έχει και βίντεο να ακούμε τί ήχο βγάζουν;
κανείς;
τι πεταλακι θες ακριβως ?
βιντεο και samlpes μπορεις να βρεις ειτε στο επισημο site της εταιριας του πεταλιου . ειτε στο youtube . απλα γραφοντας το ονομα του πεταλιου .
τα ibanez ξερει κανεις τι εργοστασιακες χορδες εχει??και ποσο παχος εχουν??θελω να αλλαξω χορδες αλλα να βαλω ιδιου παχους
Δεν έχω ιδέα… Σκεφτόμουν έναν doom sabbathικό ήχο ή ίσως βρωμιά à la Cliff, ή ακόμη κάτι πιο διαστημικό τύπου Camel…
Για Doom Sabbathiko ήχο σταμάτα να ακούς αυτά τα indie τα περίεργα και κάτσε άκου για 66 μέρες συνεχόμενα το Master Of Reality . Μετά μπορείς να κουρδίσεις χαμηλότερα το μπάσο σου , για να δεις κάποια πρώτα αποτελέσματα. Τώρα για βρωμιές και τα συναφή, παίξε με κανα Sansamp για να μπορείς να ελίσσεσαι ανάμεσα σε διάφορες χροιές.
Η αλήθεια είναι ότι έψαχνα κι εγώ κάτι για παραμόρφωση ήχου πρόσφατα αλλά επειδή ήθελα πολλά effects μαζεμένα (chorus, fuzz, overdrive… ό,τι να’ναι) έπρεπε να πάρω πεταλιέρα και αφού δεν έφταναν τα λεφτά, πήρα ένα απλό πεταλάκι Overdrive / Distortion που με βολεύει μια χαρά προς το παρόν. Τώρα βέβαια δεν ξέρω τι θες φίλε Vega αλλά μια και το θίξαμε, εγώ έχω αυτό:
http://www.thomann.de/gr/behringer_bod100.htm
Σιγά μη θες κάτι τέτοιο αλλά λέμε τώρα
http://www.thomann.de/gr/trex_bass_juice.htm μετραει αγρια το εχω δοκιμασει κι ολας σε ενα μπασακι epiphone thunderbird των 300 ευρω και πεταγε . πολυ βρωμια . λιγο τσουχτερη η τιμη . αλλα νταξ αμα παρεις κατι , ας παρεις κατι καλο .
και για chorus http://www.thomann.de/gr/maxon_cs9pro_stereochorus.htm και εισαι κομπλε . νταξ λιγο ακριβο
Ω αδελφέ εν τρίχα, όταν άκουγα το Master Of Reality και ξεριζωνόταν ο σβέρκος μου, εσύ δεν είχες ούτε φρύδια!:lol:
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις όλους.
@ Sentient_No…6: Πολλά κακό με έκαμνες!