Κατά σύμπτωση υπάρχει στο Guitar World που μόλις κυκλοφόρησε, με εξώφυλλο τους… 300
Έχει ταμπλατούρα μπάσου το Guitar World?
Nαι, πάντα έχει για όλα τα κομμάτια, ακριβώς κάτω από την ταμπλατούρα της κιθάρας. Παρτιτούρες δεν έχει πλέον και αυτό έχει νομίζω συζητηθεί εδώ σε άλλο thread.
Δν γνωριζω αν υπαρχει φιλε μου.
Αυτακι και παλι αυτακι…
Άστα το έχω σε LP και αυτό σπάει αρχ…ηγούς.
λοιπον!
ξεκουρδιζεις το μπασο ενα ημητονιο κ ξεκινας!
ειναι απο σολ!
καλη τυχη!
πως μαθαινει κανεις ρε παιδες Blues Bass αλλα να μαθαινει.οχι να παιζει το 12μπαρο οπως ειναι…να μπορει να χωσει.
να παιζουμε οπως παιζουν οι κιθαριστες.
καμια ιδεα?
Ναι,να μην πεζετε οπως οι κιθαριστες γιατι ειστε μπασιστες
τοτε παιξε κιθαρα!
ασε που πρωτα μαθε να παιζεις “σοβαρο” Blues μπασο κ μετα θα δεις εαν θελεισ να παιξεις σαν κιθαριστας!
Εχουν δικιο. Οταν κανεις ομως σολο μεσα σε καποιο κομματι camelspotter μπορεις να παιξεις και “κιθαριστικα” πραγματα.
δε καταλαβατε ρε παιδια.
σαν κιθαριστες εννοω να κατεχουμε ετσι τα blues. οχι μονο ενα 12bar. ολα αυτα τα ακορντα και να σολαρουμε με την ανεση αυτη που εχουν οι κιθαριστες.
η μουσικη ειναι περα των οργανων. ενας μπασιστας θα πρεπε να ξερει πολλα παραπανω.ας παιζει οτι θελει,οσο απλα θελει.
Ναι ρε συ αλλα δν ειναι μονο ενα 12bar ! Μπορεις να κανεις 1000 διαφορετικα 12bars ! Οι μπασσογραμμες μπορει να ειναι πολυ πλουσιες και πολλες φορες να τζαζιζουν λιγο. Επισης το σολο ενος μπασσιστα σε ενα blues κομματι μπορει να ειναι κατα κυριο λογο μια walkin’ line bass (βλ. Σωτήρης Ζήσης). Απο κει και περα αμα θες να παιξεις “κιθαριστικο” σολο ακουγε το τι παιζουν και παιξ’το. Ειναι απλα τα πραγματα.
Σας το χαλαω λιγο αλλα θα θελα γνωμες διοτι θ’ αγορασω την Τριτη ενα PJ (squier). Τι γνωμη εχετε γενικα για τετοια μπασα;
Το δοκιμασες το μπασσο ? Σε βολεψε ? Αλλα μπασσα ειδες ? Αν ειδες και αυτο σε βολεψε περισσοτερο απ’οτι τα αλλα που ειδες τοτε εμας δν μας πεφτει λογος.
Χεχε σωστο κι αυτο. Ναι, επαιξα και με βολεψε γιατι ειχα παιξει μια φορα μ’ ενα με percussion μπρατσο και μ’ αρεσε πολυ. Κι εχει και μαγνητη που “δινει” σε αρμονικες κτλ. Ομορφο. Λεπτομερειες την Τριτη (οπως και φωτο).
Ξέρει κανείς πού μπορώ να βρω bass tabs από έλληνες καλλιτέχνες? (Τρύπες, Ξύλινα Σπαθιά, κουλουπού)
για αυτα που ζητας δε χρειαζεσαι Tabs ρε… με το αυτι τα βγαζεις ολα!!! αντε κ αν δε μπορεις καιρος να ξεκινησεις!! ειναι απαραιτητο!
Είμαι τεμπέλης και έχω δυστυχώς ελάχιστο χρόνο για το μπάσο…
ισχυει οτι αν βαλεις πιο χοντρες χορδες μπασσου,αποτι ειχε εργοστασιακα,πρεπει να το πας παλι για σεταρισμα?
Παντος για κιθαρες ισχιει, οποτε λογικα και για τα μπασα…
Αν και ειναι απλη διαδικασια, δες κανα βιντεακι στο you tube και θα δεις ποσο απλο ειναι, μπορεις να το κανεις και μονος