The Bassist's Thread

Καλησπέρα παιδιά.

Έχω 1-2 απορίες όσον αφορά το service του οργάνου.

Έχω το μπάσο περίπου 3,5 μήνες και παρατηρώ πως έχει ο λαιμός έχει στραβώσει “προς τα μπροστά” (όπως κρατάω το μπάσο όταν παίζω) στα χαμηλά.
Είναι δηλαδή σαν να το έχω πιέσει με τον αντίχειρα του αριστερού μου χεριού και να το έχω στραβώσει (όχι λυγίσει) με τη δύναμη που ασκείται.

• Πρέπει να το πάω για service για αυτό το λόγο?

• Γενικά κάθε πότε πρέπει να πηγαίνει για service (η χρήση του είναι καθημερινή 1-3 ώρες)?

• Πολύ χοντρικά το κόστος πόσο κυμαίνεται?

• Επίσης, οι χορδές (για τη χρήση που αναφέρω παραπάνω) κάθε πότε πρέπει να αλλάζουν?

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθεια. :slight_smile:

Βασικα πρεπει να το πηγαινεις για σερβις οποτε καταλαβαινεις οτι χρειαζεται. Τωρα πρεπει να το πας γιατι εχει σκευρωσει.
Το κοστος εξαρταται απο το που θα το πας για σερβις.
Με τα σερβις να αλλαζεις κ χορδες.

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Επειδή τον τελευταίο καιρό πιέζομαι οικονομικά και δε μπορώ ούτε 100 ευρά να διαθέσω εύκολα, θα με εξυπηρετούσε αν μου έδινες μία γενική τάξη τιμής για μία τέτοια επισκευή ώστε να υπολογίσω οικονομικά και χρονικά τί να κάνω.
Σημείωση: Από τον Καγμάκη στην Αθήνα είχα αγοράσει το όργανο, αν βοηθάει.

Η διαφορά ύψους ανάμεσα στις δύο γωνίες του μπράτσου είναι περί τα 2-3 χιλιοστά (όπως κοιτάζω το μπάσο από το πλάι “ξαπλωμένο”).

Αν συνεχίσω για ακόμα ένα μήνα να παίζω, υπάρχει περίπτωση να προκαλέσω μόνιμη ζημιά?

Αν σου ζητησουν 100 ευρω για ενα ξεσκευρωμα σημαινει οτι ειναι κλεφτες. Οταν σκευρωνει το μονο που κανεις ειναι να παρεις ενα κλειδι αλλεν και να κανεις κ να διωρθωσεις την ταστιερα ,αυτο ουτε 5 ευρω δν στοιχιζει :p. Ειμαι απο Θεσσαλονικη οποτε δν μπορω να σε βοηθησω με τα μαγαζια της αθηνας. Εγω για ενα συνολικο σερβις κ μαλιστα απο τα καλυτερα που εχω κανει μου πηρε 25 ευρω ! Κ μαλιστα ειχα να το κανω σερβις ενα χρονο κ το μπασο ειχε κατασκευρωσει !
Για τη διαφορα υψους που λες δν εχω ιδεα τι ειναι ολα αυτα.
Αν συνεχισεις για ακομα ενα μηνα να παιζεις το μονο που μπορεις να του προκαλεσεις ειναι να σκευρωσει ακομα λιγο τπτ το μονιμο. Οταν θα το κανεις σερβις θα ειναι σαν καινουργιο. Απλα καλο ειναι οταν καταλαβαινεις οτι το σκευρωμα ειναι ΠΟΛΥ εντονο να το πας για σερβις.
Υ.Γ. Δν ειμαι και πολυ ειδικος σε αυτα τα θεματα ρωτα κ αλλους.

Θα ρωτήσω κι άλλους, ωστόσο μου έλυσες όσες απορίες είχα.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ :)!

@Dizzy Fingers

Να το πας στον Καγμάκη. Αφού το αγόρασες από εκεί ίσως να μην σε χρεώσουν καν για μία τόσο απλή ρύθμιση. :wink:

Παιδες καλησπερα, λοιπον εχω μια απορια, σε μερικους ισως ακουστει βλακεια αλλα παιζω κιθαρα 4 χρονια και θελω να ξεκινησω μπασο.ΟΜΩΣ σκεφτομαι να μηνπαρω δασκαλο και να γινω τροπον τινα αυτοδιδακτος.Πιστευετε οτι γινεται?Που μπορω να βρω μεθοδους εκμαθησης(με προβληματιζει το πως θα χρησιμοποιω τα δεξια δαχτυλα).Επισης, 4χορδο η 5χορδο?Υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξω οταν αγορασω?
Ευχαριστω εκ των προτερων!

Παιδια συγγνωμη, εγραψα στο τοπικ χωρις να εχω διαβασει τα προηγουμενα…Οι αποριες μου λυθηκαν.ΑΝ μπορει καποιος να συστησει κανενα βιβλιο θεωριας, ασκησεων κλπ, ειναι ευπροσδεκτο!

Chuck Scher - The Improvisor’s Method

Aυτο κανω και ειναι πραγματικα πολυ καλο. Αλλα και εξαιρετικα δυσευρετο. Οποτε το ψαχνεις απο το δικτυο. Τιμη 23 ευρω περιπου.

Αλλα κανε στον εαυτο σου μια χαρη, εστω και για λιγα μαθηματα

[SIZE=6]ΠΑΡΕ ΔΑΣΚΑΛΟ!!![/SIZE]

:wink::slight_smile:

Συμφωνω απολυτα :!:

Ενας δασκαλος ομως θα δεχτει να κανει 5-10 μαθηματα?
Αυτο που προτεινεις ειναι βιβλιο η dvd?Thanks!

Βιβλιο ειναι. Τωρα για το αλλο δεν θα μπορουσα να ξερω φυσικα. Εκτιμω ομως οτι ξεροντας κιθαρα θα μπορουσες να κανεις μαθηματα με μη συμβατικους ρυθμους. Συνηθως οι δασκαλοι μουσικης δε λενε οχι σε παραπανω μαθηματα, εστω κι αν ειναι λιγα, γιατι πραγματικα οι λεξεις “σταθερη και μονιμη εργασια” ειναι εξω απο το λεξιλογιο τους, και τρεχουν οσο μπορουν για να τα βγαλουν περα.

Θα το ψαξω το βιβλιο, ευχαριστω!
Μπα, μην το λες, εμενα ο δασκαλος στην κιθαρα πριν μερικα χρονια ετρεχε και δεν εφτανε.Αλλα εχει μεγαλη βαση και η αποψη σου.
Ευχαριστω!

Atιμο ebay…μολις το τσιμπησα…28ευρω μαζι με μεταφορικα.Εχω πολλη μελετη…200 σελιδες ειδα!
Ευχαριστω ξανα.

Εχω ανοιξει και τοπικ αλλα επειδη δεν βλεπω να απαντανε πολλοι θα ρωτησω κι εδω.

Ψαχνω ενισχυτη για μπασσο τιμη 200-400 ευρω 60-70 περιπου watt.
Οποιος μπορει ας βοηθησει…

Ψαξε τους ashdown! Eχω παιξει πολλες φορες και τους θεωρω πολυ αξιοπιστους! Ο αρχιμηχανικος της Τrace Elliot φευγοντας απο κει εφτιαξε τη μαρκα του.

Δες περισσοτερα εδω:

http://www.ashdownmusic.com/bass/index.asp

Για τιμες εδω:

O επομενος δικος μου (εκτος συγκλονιστικου απροοπτου, πχ να πιασω Τζοκερ, η γκομενα την Παρις Χιλτον:? , οποτε θα μπορεσω ν’ αγορασω εναν Ampeq)

Καλο ψαχτηρι ρε!

Ρε παιδια για πεταλιερα μπασου προτεινετε την LIne6 xt live bass pod η τη Boss gt10b??

Ειναι οντως καλη η ashdown? Εχω ακουσει καλα λογια και για την hartke και τη warwick… π.χ αυτον -> http://www.thomann.de/gr/hartke_a100_aseries_basscombo.htm

Για το συγκεκριμενο hartke εχω καλη γνωμη, γιστι ειχα παιξει σ’ενα στουντιο και μ’αρεσε.

Τωρα γενικοτερα η ashdown ειναι μια σκαλα πιο πανω. Αν βρεθεις Αθηνα καποια στιγμη κανε μια βολτα στο κεντρο, εχουν αρκετα μαγαζια για να δοκιμασεις.

Βασικα αν καναμε μια συγκριση αναμεσα σε αυτον http://www.thomann.de/gr/ashdown_magc115300.htm και αυτον http://www.thomann.de/gr/hartke_a100_aseries_basscombo.htm ???