Mονο 200 watt παραπανω!#-o
Γενικως μη συγκρινουμε ανομοια πραγματα…
Βαλε κι αλλες παραμετρους στο νου πχ. ποσο θα τον κρατησεις, ποσα χρονια παιζεις, αν παιζεις σε μπαντα, γενικοτερα απαιτησεις, για να ειναι πιο ακριβης η λυση στο προβλημα:wink:
Mονο 200 watt παραπανω!#-o
Γενικως μη συγκρινουμε ανομοια πραγματα…
Βαλε κι αλλες παραμετρους στο νου πχ. ποσο θα τον κρατησεις, ποσα χρονια παιζεις, αν παιζεις σε μπαντα, γενικοτερα απαιτησεις, για να ειναι πιο ακριβης η λυση στο προβλημα:wink:
λοιπον. θελω να ρωτισω κατι εγω.
το παιξημο με αντιχειρα και δεικτη οταν θελουμε να εχουμε πολυ συντομη διαρκεια νοτας κ μπουκωμενο ηχο, το γνοριζει καλα καποιος? ξερει το εχει δοκιμασει? εμενα δε μου βγαινει ρε σεις. απλα δε μπορω να παιξω ετσι.
Τι εννοείς; Να χτυπάς δηλαδή τις χορδές με αντίχειρα και δείκτη αντί για δείκτη και μέσο απλά για να βγάζεις πιο μπουκωμένο ήχο; Δηλαδή αν κατάλαβα καλά θες μπουκωμένη νότα (Χ) για πολύ λίγο, κάτι σαν αυτά που κάνουν στην funk. Δεν το’χω δοκιμάσει αλλά έχω την αίσθηση ότι δεν έχει διαφορά με τον κλασικό τρόπο παιξίματος.
Δεν νομίζω ότι έχω καταλάβει σωστά τι θες να πεις, αν μπορείς γίνε πιο συγκεκριμένος…
Ωραια… Πιστευω οτι θα τον κρατησω αρκετο καιρο (4 χρονια αν και δεν μπορω να υπολογισω…) θελω να βγαζει καθαρω ηχω χωρις πολλα buzz και για να κατατοπισω με βαση τη μουσικη παιζω κυριως rock και metal αλλα προσπαθω να παιζω και σολο ή κομματια που ειναι το μπασσο βασικο οργανο ( π.χ. one-metallica, τραγουδια primus, funk bass κ.τ.λ.)
εμμμ δεν παιζω πολυ καιρο (2 χρονια περειπου) αλλα πιστευω οτι για τον καιρο αυτο παιζω καλα και ειμαι ικανοποιημενος (αυτο συνεβη επειδη κανω και 5-6 χρονια πιανο και ηξερα αρκετα πραγματα απο μουσικη…)
τι αλλο να πω για να κατατοπισω περισσοτρο…
το σιγουρο ειναι οτι δεν θελω κατι φτηνιαρικο και κατω του μετριου ποιοτητας…
Παρε τον Ashdown!
Μετά από πολύ καιρό απουσίας από αυτό το θρεντ αποφάσισα να ποστάρω γιατί είμαι σε ένα μπασίστας σε απόγνωση.Λοιπόν τα πράματα έχουν ως εξής: Το Καλοκαίρι του 2006 είχα πάρει ένα ΚΟΜΜΠΟ (ενισχυτή / μπάσο / μαλακιούλες). Μία προσφορά δηλαδή από τον Λιόλιο 420 ευρώπουλα. Μπάσο : ESP LTD B50 Ενισχυτής : DRIVE 500B (50 Watt) ,ζώνη (μάπεξ , κόπηκε από το πρώτο τρίμηνο και αγόρασα άλλη Χριστούγεννα 2007 που ακόμα δεν έχει κοπεί),θήκη (αυτή είναι μια χαρά) και καλώδιο (αυτό και αν ήταν μάπα, μα τη Θαντέρα).Α! πρώτη μέρα επειδή μες την κάβλα (δεν ήξερα την τύφλα μου κιόλας) , ανοιγόκλεισα 6 φορές τον ενισχυτή (6 φορές τον άνοιξα , και 6 τον έκλεισα). Κάηκε η ασφάλεια και έψαχνα σε 3 χωριά για να βρω ασφάλειες κατάλληλες (ήμουνα διακοπές ρε)
Φλας φόργουορντ στον Οκτώβριο του 2008.μόλις άνοιγα τον ενισχυτή να παίξω έκανα κάτι περίεργους ήχους.Δηλαδή για να σας δώσω να καταλάβετε αυτοί οι ήχοι έβγαιναν χωρίς καν να ακουμπάω τις χορδές! και έκανε έναν συνεχόμενο κτύπο κάθε 3-4 δευτερόλεπτα για ένα διάστημα 5 λεπτών , μετά σταμάταγε για λίγο και μετά πάλι τα ίδια.και ο ήχος αυτός ήταν περίπου με αυτό το “μπουπ” που κάνει μόλις ανοίγεις ή κλείνεις τον ενισχυτή (καλά οκ σε πολλούς από εσάς μπορεί να μην το κάνει , αλλά το έκανε σε μένα).έβγαλα το καλώδιο που συνέδεε μπάσο με ενισχυτή , και συνέχιζε να το κάνει. Άρα το πρόβλημα το χε καθαρά ο ενισχυτής. Επίσης τον συνέδεσα με ακουστικά για να δω αν έφταιγε το ηχείο αλλά συνέχιζε να υφίσταται το πρόβλημα. Τέλος πάντων συνήθισα στην ιδέα. Ντάξει δε μπορούσες να ηχογραφήσεις , αλλά ακουγόταν σαν μπάσο ακόμα.
Ιανουάριος 2009 : Μετά από δύο μέρες (όχι και τόσο συνεχούς) χρήσης του ενισχυτή, και εκεί που τον είχα στα γυμνασμένα μου μπούτια, καθώς καθόμουνα κορδωτός και κοίταζα μια σελίδα στο Ιντερπετ ακούω ένα “ΜΠΟΥΥΥΠ” (σαν αυτό που έκανα αλλά φανερά πιο δυνατό ). Κοιτάω να δω τον ενισχυτή , δούλευε ακόμα. Πάω να παίξω και Ω ΔΙΑΟΛΟΙ !!! Εγέννετο Παραμόρφωση ! ω ναι ! είτε το πιστέυετε είτε όχι ο ενισχυτής είχε γίνει Superfuzz/BigMuff pedal! Και βέβαια αυτό ήταν κάτι το μη αναστρέψιμο! Από τότε δεν έχω παίξει “καθαρά” πάλι. Τι να πω … δε θυμάμαι να είχε κάνει τίποτα καταχρήσεις όσο ήτανε καλά. Επίσης ακούγεται πολύ χειρότερα τώρα γιατί οι νότες δεν έχουν τη διάρκεια που είχαν παλιά.Δηλαδή το πολύ να κρατήσουν 2 δευτερόλεπτα!
Τέλος πάντων σκέφτομαι να τον πετάξω και να πάρω αυτόν!
Είναι καλή μάρκα ??για επαγγελματική ηχογράφηση κάνει ? ά και κάποιος να μου πει τι ενισχυτές χρησιμοποιύνε στα λάηβς σε μικρά κλαμπ!
Ακριβως αυτο τον ενισχυτη αγορασα απο το thomann τα χριστουγεννα…μεχρι τωρα ειμαι πολυ ευχαριστημενος και εχει αρκετα να πειραματιστεις με τον ηχο…μπορεις να βαλεις μεχρι και 2 οργανα ταυτοχρονα πανω του.
Σιγα το πραμα ρ βλαμενε. Δν μπορεις να παιξεις και τπτ το ιδιαιτερο με αυτο το πραγμα απλα βοηθαει να εχεις μπουκομενο ηχο. Βαλε το καρπο κατω κατω στο καβαλαρη και χτυπα με τον αντιχειρα κ με τον δεικτη και αμα θες και με το μεσο. Απλα θα μπορεις να παιξεις ενα π.χ. funky riff με μιουταρισμενο ηχο.
Υπάρχει περίπτωση το μπάσο να δημιουργήσει ζημιά στον ενισχυτή ? Π.χ. αν βραχούν οι μαγνήτες.
ή απλά ότι ζημιά πάθει ο ενισχυτής έχει να κάνει καθαρά και μόνο μ’αυτόν?
Η υγρασία σε μια περιοχή μπορεί να ευθύνεται γι’ αυτό που έπαθε ο ενισχυτής μου? γιατί πραγματικά δεν πιστεύω ευθύνεται κάτι άλλο…
:-k:-k:-k:-k:-k
καταρχάς δεν έπρεπε να ανοίξεις θρεντ για αυτήν την ερώτηση,κατά δεύτερον από το αν λέει φέντερ πάνω στην κεφαλή του μπράτσου ,και άμα δεν λέει(που δεν παίζει)από την ήχο
Καταρχας δεν σε υποχρεωσε κανεις να απαντησεις και κατα δευτερον υπαρχουν bass τα οποια γραφουν Fender πανω αλλα δεν ειναι (λογο γραφικου χαρακτηρα και λογο ελειψεων κλασσικων χαρακτηριστικων).Αλλα το θεμα ειναι οτι εχουν βρεθει εμφανισιακα τελεια Fender που στην ουσια ειναι απομιμησεις και δεν αξιζει να δωσεις 800? για απομιμηση.Η ερωτηση ειναι πως βρεθηκαν.Οσο για τον ηχο πρεπει να εχεις εμπειρια γενικα για να καταλαβεις.Για πες μου τωρα καμια καλη ερωτηση για να ανοιξω Thread την επομενη φορα.
Προσεχε λιγο το ποστ του αλλου πριν βγαλεις επιθετικο χαρακτηρα φιλος.
Απλα εννοει πως μπορουσες πολυ απλα να θεσεις την ερωτηση στη Musicians Corner κατηγορια του φορουμ, που υπαρχουν παμπολλα θρεντ για μπασα.
τωρα για την ερωτηση σου: Δεν θα πας οπου και οπου να παρεις ενα τοσο ακριβο οργανο. Θα ψαξεις, θα ρωτησεις, θα κανεις θα ρανεις. Καλα σου λεει για τον ηχο, αλλα δεν μπορει ο καθενας να το καταλαβει (ποσο μαλλον ο ανεμπειρος).
Ψαξε παντως στα μαγαζια τα αξιοπιστα (και τα ονλαιν ε)
υγ. Αυτο που ξερω παντως ειναι πως ολα τα φεντερ εχουν σημα κατατεθεν κεφαλή. Αν εχει καποιο giveaway εκει θαναι
Που μπορώ να βρω το πράσινο rivkrnbacker του Al Cisneros?
Γενικώς έχει δίκιο ο προηγούμενος, γι αυτό υπάρχει το θρεντ των μπασιστών, λέμε την απορία μας και όποιος ξέρει απαντά.
Ναι εχεις δικιο,δεν εχω και πολυ καιρο εδω απλα θα μπορουσε να διευκρινησει.Ευχαριστω για την κατατοπιση.
:-k:-k:-k:-k:-k
Από την επιγραφή μήπως#-o#-o#-o#-o???Λέω εγώ τώρα μήπως…
Εμένα θα μου απαντήσει κανείς ??
εαν και εφοσον ο ενισχυτης σου ειναι καθαρα μπασου δεν νομιζω οτι θα ηταν δυνατον να παθει κατι λογω του μπασου…αν δεν ειναι ομως 1000% φτιαγμενος για μπασο υπαρχει μια τετοια πιθανοτητα…:?
τι ακριβως εγινε?..
ψηνομαι να παρω πεταλακι για bass(φτηνη λυση ομως οχι τπτ περιπλοκο)…ποιος θα μου πει καμια γνωμη?..
βασικα μου ειπανε για zoom πεταλακι…αλλα ειναι πολλα της zoom…
επισης ψηνομαι να το παρω απο το thomann…ε?..τι λετε?..:-k
ps.δεν θελω να δωσω πανω απο 150 ευρα…:!: