The Bassist's Thread

οκ μαν συγγνώμη και από εμένα,απλά λίγο μου την έδωσε που το έκανες θρεντ,αλλά δεν πειράζει,υγεία:p.Άμα θες αξιόπιστο μαγαζί πήγαινε ή στόλλα ή guitar store.εκεί δεν υπάρχει περίπτωση να σε κλέψουν,είναι επώνυμα μαγαζιά.όσο για τα μπάσα μαιμού που μοιάζουν με φέντερ εννοείς γράφουν φέντερ πάνω ή squier με γραμματοσειρά της φέντερ?

αν σε ψηνει πεταλακι για distortion χτυπα το bass big muff της electroharmonix,γαμαει!!απο thomann το πηρα 75 ευρω.
Παρε και βιντεακι http://www.youtube.com/watch?v=pdPeZPpj0Qg

Sonicwaste το ίδιο έχουμε. Είναι πάρα πολύ καλή λύση για παραμόρφωση!

Αν ο φίλος τζαμροκ επιθυμεί κάτι πιο συνδυαστικό, υπάρχει το Zoom607 bass effects για μπάσο. Είναι μια καλή λύση για αρκετά εφέ και για πρoενίσχυση (αν θες να ηχογραφήσεις κάτι σχετικά απλό πχ demo) Τσέκαρε εδώ http://reviews.harmony-central.com/reviews/Effects/product/Zoom/607+Bass+Effects/10/1

Βέβαια δεν κυκλοφορεί πια, αλλά αν το βρεις 2ο χέρι το χτυπάς. Προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ.

ευχαριστω παιδια…βασικα κατι πιο συνδιαστικο θα ηθελα και οχι μονο distortion αλλα οπως ειδα στο link που εβαλε στο post του ο sonicwaste_ μια χαρα ακουγεται κ αυτο…ετσι πιο διαφορετικο δλδ…:-k

thankssss:!:

Γεια σε όλους.Αυτό είναι το πρώτο μου Post στο forum και σίγουρα όχι το τελευταίο. :smiley:

Έχω μια απορία.Είμαι drummer,παίζω γύρω στα 6-7 χρόνια και έπειτα από αρκετό καιρό “ψησίματος” αποφάσισα (μιας και ποτέ δεν ξέρω τι θέλω στη ζωή μου) να μάθω μπάσο.(Super όργανο ομολογουμένως)

Φίλοι μου κιθαρίστες μου πρότειναν να πάρω σαυροπακέτο Harley Benton μπάσου-ενισχυτή να τα σκίσω και να πάρω μετά άλλα.Παρολαυτά επειδή δεν είμαι αυτής της νοοτροπίας(και λόγω των Posts σας),θέλω να πάρω κάτι καλύτερο για να μου μείνει.

Ετσι έπειτα από πάρα πολύ ψάξιμο και διάφορους συνδυασμούς πέρα από τα έτοιμα πακέτα είμαι ανάμεσα σε αυτά τα 2:

1)http://www.thomann.de/gr/fender_squier_affinity_p_bass_set_mr.htm

2)http://www.thomann.de/gr/ibanez_gsr190ju_bk_jumpstart_2009.htm

…με το δεύτερο να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες λόγω των P+J μαγνητών.

Βέβαια δεν είχα την ευκαιρία να το δοκιμάσω αλλά πήγα σε τοπικό μουσικό κατάστημα και δοκίμασα το squier.Πολύ όμορφο και άνετο.Επίσης αν δεν κάνω λάθος ο ενισχυτής της fender rumble 15 είναι καλύτερος από τον Ibanez(?)

Επίσης είχα στο μυαλό μου και το Yamaha rbx270 ( το οποίο και δοκίμασα και είναι αρκετά καλο) αλλά σε συνδυασμό με ενισχυτή behringer και λοιπά accessories φεύγει από το όριο των 300 ευρώ που έχω θέσει (για όλα)
Οποιαδήποτε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη παιδιά…

sorry για το μεγάλο post :-s

Φίλε καταρχήν καλωσήρθες!:slight_smile:

Είχα ακριβώς την ίδια δαδρομή, από ντραμς–>μπάσο. Εγώ πήρα πρώτα ενα squier με behringer ενισχυτή και μετά ένα καλύτερο ibanez.Έχε υπ’ όψιν ότι τα squier=fender για τον αρχάριο. Το ίδιο ισχύει για το ibanez που σκέφτεσαι. Κοίτα, αυτά τα όργανα θα σου μείνουν όπως και να χει, αλλά αν θες να πας σε άλλο επίπεδο ήχου έχοντας βέβαια πρώτα μάθει το όργανο, θα πάρεις και κάτι άλλο εκτιμώ. Το σκουίερ ειναι φεντερ, πολύ άνετο και όμορφο αλλά κυρίως ευκολόπαιχτο. Είναι και ροκ! Οποιος μάθει με φέντερ δύσκολα αλλάζει. Τώρα θα σου πρότεινα να παίξεις και το ibanez αν μπορείς. Έχουν πιο στενή ταστιέρα από τα φεντερ και τα squier, κάτι που ίσως σε δυσκολέψει αρχικά, αλλά μπορεί στον ήχο να σου κάθεται καλύτερα (αν γουστάρεις σκληρό ροκ/μέταλ. Πάντως και τα δυο για αρχή είναι μια χαρά. 8):thumbup: Α, και ο behringer είναι σούπερ για αρχή!
Τώρα αν βγεις και καμιά 50αριά ευρώ εκτός ορίου δεν έγινε και κάτι. Αυτά που παίρνεις είναι γκαραντί.
Καλή αρχή στο μαγευτικό μπασόκοσμο όπως και να χει!

Μιας και μπαίνω στον κόπο κι απαντάω όσο μπορώ σε απορίες συχνά, θα μου λύσει κανείς και τη δικιά μου? Που μπορώ να βρώ το πράσινο Rickenbacker του ΑL CISNEROS?:p:p

Εχει καμια σχεση με τον ηχο η για ιστορικους λογους τα Fender bass ειναι ακριβοτερα;

H διαφορά έγκειται στην ποιότητα. Η Squier είναι εταιρεία που ανήκει στη Fender, απλά για λόγους brand name η Fender θέλει τα φτηνά όργανα να μην τα φτιάχνει αυτή. Είναι κάτι ανάλογο με αυτό που συμβαίνει με την Gibson και την Εpiphone.

Ευχαριστώ για την απάντηση.Το έχω ακούσει και από άλλους αυτό ότι ό,τι πάρεις σε αυτό το price range είναι το ίδιο “καυσόξυλο” πάνω κάτω… Οπότε αν δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο μήπως στην τελική να έπαιρνα ένα Harley Benton με τον Behringer? :-s Αφού θα το αλλάξω που θα το αλλάξω όπως λέτε… Απλά φοβάμαι μη μου μείνει στα χέρια,μη μου ξεκουρδίζεται με την σκέψη κλπ

Για τα Harley Benton δεν έχω άποψη δυστυχώς. Πρόσεξε όμως δεν είπα ότι θα το αλλάξεις, αλλά πως ίσως να θελήσεις κάτι καλύτερο κάποια στιγμή.

γεια σε όλους…έχω αγοράσει ένα μπάσο για αριστερόχειρα Aria και δεν μπορώ να βρω πολλές κριτικές για αυτή την μάρκα…μήπως ξέρετε εσείς εάν όντως αξίζει…???

Απο οτι ξερω απο ενα δυο φιλους μου που ειχανε Αria ηταν ευχαριστημενοι…κι εγω που ειχα δοκιμασει το Aria SB-1000RI αν δε κανω λαθος που ειχε ο ενας ηταν καλο οργανο και ειχε και ωραιο ηχο…προσωπικα εγω εχω ενα warwick kai ena washburn…αυτο που μου αρεσε σα πρωτη εντυπωση ειναι οτι εχουν ωραιο στυλ :stuck_out_tongue: απο οτι ειχα δει παντως οι τιμες τους ηταν ή πολυ χαμηλες ή πολυ υψηλες (απο την εταιρεια και απο σαιτ του εξωτερικου) 8O … η γενικη εικονα παντως που ειχα απο τους φιλους μου ειναι πως ειναι ευχαριστημενοι και τα εχουν και αρκετο καιρο 5-6 χρονια νομιζω… ελπιζω να βοηθησα.

ευχαριστώ για τισ πληροφορίες…από τι είδα ο cliff burton των metallica έπαιζε με Αria…:wink:

καλημερα σε ολους!!!ενδιαφερομαι να αγορασω ενα μπασο (οπως ειπα και στο δικο μου θρεντ σορρυ δεν ειδα οτι υπαρχει ενα ειδικο για μπασο γενικα#-o)
ειμαι διατιθημενος να δωσω 200 $ πανω κατω…και επειδη εχω ηδη εναν ενισχυτη ιμπανεζ 10 w που ηταν σε ενα σετακι κιθαρας που μου εκαναν δωρο (http://www.thomann.de/gr/ibanez_jumpstart_grx70j5m_bk.htm)
σκεφτομαι να τα δωσω ολα στο μπασσο και να παιζω με αυτον τον ενισχυτη…δεν θα υπαρχει κανα προβλημα σωστα???

καλημερα μαγκες !!! Εγω δεν ψαχνω για μπασο, αλλα εχω ενα προβλημα. Αγορασα πριν ενα χρονο ενα Warwick rock bass , αλλα εκανα την υπερτατη βλακεια να παρω για δεξιοχειρα. Επειδη ειμαι αριστεροχειρας, ξερει κανεις αν μπορω να του αλλαξω αυτο το εξαρτημα που περνανε οι χορδες με το αντιστοιχο αριστερο ?

πρεπει να γινεται… Πηγαινε σε κανα μουσικαδικο και ρωτα…

εγω θα σου προτεινω να λιωσεις και να μαθεις με το δεξι…ετσι η δυναμη που θα χει το χερι που θα βρισκεται στην ταστιερα,στην περιπτωση μας το αριστερο και καλο σου,θα ναι περισσοτερη και θα παιζεις καλυτερα…

Papardela μου φενεται παιδι μου πως λες μαλακιες. Τι του λες του παιδιου να κατσε να λιωσει να μαθει με το δεξι (που σημαινει οτι αν παιζει καποιο καιρο με αριστερο θα του σπασει τα νευρα και θα του παρει πολυ χρονο) και επισης το να αλλαξει αυτη η παπαρια δεν νωμιζω να ειναι και τιποτα τοσο φοβερο…
Ο Jimis πως το ειχε αλλαξει δηλ?
Και αυτο που λες για τη δυναμη δεν ισχυει και τοσο γιατι οσο καιρο θα κανει να μαθει με το δεξι τοσο θα του επαιρνε αν μαθαινε με το αριστερο για να δυναμωσει το χερι του… Αρα…

Ας τους μπασιστες να μιλησουν παλιοκιθαριστα της κακιας ωρας :stuck_out_tongue: (αστειευομαι:roll:)

αυτο μου θυμιζει τοτε που εγω ειδα live Jon Oliva και εσυ δεν ειδες…:-k

Grrrrr:lightsabre::lightsabre::lightsabre::evil::evil: