οχι φιλε λαθος κανεις …οπως ειναι αποδεδειγμενο ιατρικα οτι εαν εισαι αριστεροχειρας και προσπαθεις να γραφεις με το δεξι επηρεαζεται αρνητικα το νευρικο σου συστημα ετσι και με το να προσπαθησει να παιξει μπασο με το δεξι ενω ειναι αριστεροχειρας ειναι πολυ επιζιμιο…και οι ζημιες θα φανουν καθοδον…
ολα ειναι θεμα συνηθειας του μυαλου.αν τις πρωτες φορες παιξει καποιος αριστεροχειρας μπασο με μπασο για δεξιοχειρα τοτε θα του φανει περιεργο εφοσον το συνηθισει να παει μετα να παιξει με μπασο αριστεροχειρα.και εγω αριστεροχειρας ειμαι και παιζω με μπασο δεξιοχειρα γιατι οταν αρχισα να ασχολουμαι γενικα με τα εγχορδα επαιζα καμποσο καιρο με κιθαρα δεξιοχειρα και μετα δε μπορουσα να παιξω με μπασο για αριστεροχειρα αν και δοκιμασα.
όπως και με το ποντίκι …όταν άρχισα πριν 8-9 χρόνια να ασχολούμαι με τους υπολογιστές το ποντίκι ήταν στην δεξία πλευρά και άρχισα να το χρησιμοποιώ με το δεξί και τώρα με το αριστερό δεν μπορώ καν να το πιάσω……τέσπα έχω ακούσει όμως ότι προκαλούνι ζημιές στο νευρικό σύστημα αυτές οι αφύσικες αλλαγές.
μπα δε πιστευω να προκαλουν ζημιες στο νευρικο συστημα.αν ηταν θα απαγορευαν δια ροπαλου τους αριστεροχειρες να παιζουν με μπασο δεξιοχειρα και αντιστροφα γιατι οποιος το κανε θα ειχε νευρολογικα προβληματα
Ειναι λιγο off toppic, αλλα ειναι ενδιαφερον.
http://www.syllogosdelmouzos.gr/index.php?categoryid=71&p2_articleid=3150
Επομενως καλο ειναι οι αριστεροχειρες να παιζουν με οργανα για αριστεροχειρες.
λες να παθουμε κανα ατυχημα παιζοντας με μπασο δεξιοχειρα οι αριστεροχειρες??:lol:
Γεια σας παιδια και καλως σας βρηκα! Αν και παρακολουθω χρονια το σαιτ, μολις γραφτηκα και κανω το 1ο μου ποστ εδω!
Λοιπον πριν απο 7-8 μηνες αποφασισαι να δοκιμασω την τυχη μου με τη μουσικη (παντα το ειχα ονειρο) που τοσο λατρευω και αγορασα μια απλη ακουστικη, ξεκινωντας παραλληλα μονος μου (κυριως με βιντεο στο utube). Μπορω να πω οτι τα καταφερα αρκετα καλα αφου, με δεδομενο οτι δεν ηξερα τιποτα, εχω μαθει ολες τις συγχορδιες, εχουν “σπασει” τα δαχτυλα μου, εχω κανει μεγαλη προοδο με τις κλιμακες και γενικα μπορω πλεον να διαβαζω tabs με αρκετη ανεση ‘μπαινοντας’ κατ’ευθειαν στο κομματι ή και να βγαζω κομματια μονο με τ’αυτι. Το μονο θεματακι ειναι με το strumming που ακομα δεν μπορω να το πιασω αν απλως βλεπω τις συγχορδιες πανω απ’τους στιχους, αν δεν ακουσω μερικες φορες το κομματι και δεν πειραματιστω.
Ενταξει κλασικος noobας που εμαθε 4-5 πραγματα και νομιζει οτι κατι εκανε θα πειτε, και δικιο θα χετε…Btw στα 20 ειμαι…
Anyway ειχα ψιλοαποφασισει παραλληλα με την ακουστικη να παω στην ηλεκτρικη, αφου στην ακουστικη καθομουν και επαιζα for whom the bell tolls, seek and destroy, trooper μεχρι placebo και radiohead. Ετσι δανειστηκα μια φτηνη yamaha απ’τον ξαδερφο μου (που εχει αλλες 3 κιθαρες ξερω γω…:?) και ξεκινησα. Η αληθεια ειναι οτι τα πηγα καλα σχετικα αφου εβγαζα ολα σχεδον τα ριφς και αρκετα (ευκολα) σολο αλλα κατι δεν μου καθοταν καλα…Δεν μου εκανε το κλικ.
Μεχρι ειδα το φως το αληθινο οταν επιασα στα χερια μου μπασο. Παντα μου αρεζε, αφου και οταν ακουγα ενα κομματι που μ’αρεζε air bass επαιζα αλλα πλεον εχω πεπειστει οτι ειναι ΤΟ οργανο.
Οποτε παμε για μπασακι και εδω σας χρειαζομαι σε πρωτη φαση. Επιλογες που εχω καταληξει ειναι 3, κλασικες για εναν αρχαριο: Ibanez gsr200, Squier Affinity P-Bass & Squier Affinity Jazz Bass. Λογω ελλειψης χρηματων αυτα, αλλιως ισως πηγαινα σε ακριβοτερο αφου θα ασχοληθω με το οργανο σοβαρα.
Εσεις πιο προτεινετε? Το Ibanez ειναι το ακριβοτερο μαλλον λογω του οτι ειναι precision και jazz μαζι λογω μαγνητων. Το επαιξα στον Ζαχο (Θεσσαλονικη μενω) αλλα πραγματικα δεν μπορω να πω εντυπωσεις αφου εχω μηδενικη εμπειρια απο μπασα. Το μονο που μπορω να πω ειναι οτι μου φανηκε ευκολοπαικτο. Απ’την αλλη τα squier δεν υπηρχαν ουτε Ζαχο ουτε Μαυρομουστακη. Να παω Στολλα η Ριχαρδο μηπως εχει? Η μηπως μου προτεινουν και τιποτα αλλο
Οικονομικος περιορισμος ειναι η τιμη του Ibanez (240 ο Θωμας.de). Tοσο νομιζω και Ζαχος. Μαυρομουστακης 280.
Απ’το utube οσο μπορεσα να τ ακουσω μπορω να πω οτι μ αρεσε πιο πολυ το p-bass και το j-bass και μετα το Ibanez. Αλλα επειδη θελω να παιζω μεταλ και alternative/indie κλεινω προς το precision αν παω σε Squier. Και για να πω την αμαρτια μου εμφανισιακα μ’αρεσουν πολυ περισσοτερο τα Squier σε ασπρομαυρο συνδυασμο.
Επισης εχω καλη εμπειρια απο σκουαιερ αφου και η ακουστικη μου τετοια ειναι και για τοσο ξεφτιλα τιμη (ουτε 100 ευρω απ το μουσικοραμα) ακουγεται φανταστικα. Μαλιστα ακουγεται καλυτερα απο πολλες ακριβοτερες (αλλων εταιριων) ακουστικες που εχω δοκιμασει. Επισης για τα μπασα της Squier διαβαζω πολυ καλα λογια. Για το Ibanez δεν εχω διαβασει τιποτα.
Τι λετε?? Εχετε τιποτα αλλο να προτεινετε με ταβανι την τιμη του Ibanez? Και που μπορω να τα δοκιμασω ολα αυτα στην Θεσσαλονικη?
Και 2 τελευταια πραγματακια. Εχω ενα 30αρη spider II της Line 6 (για κιθαρα). Κανει και για το μπασο εστω σε πρωτη φαση?? Πραγματικα δεν περισσευουν λεφτα και αν πρεπει οπωσδηποτε να παρω ενισχυτη θα παρω κατι μαλλον αθλιο σε πρωτη φαση. (και οχι δεν παιζω χωρις ενισχυτη, ξενερωνω:p). Και δευτερον σκεφτομαι να αρχισω μαθηματα μετα το καλοκαιρι αλλα ψηνομαι για ακουστικη πιο πολυ. Και παραλληλα να δουλευω περισσοτερο το μπασο μονος μου. Για να μαθω και λιγη μουσικη που θα μπορω να εφαρμοσω και στο μπασο. Πιστευω πως μπορω να ξεκινησω μονος το μπασο και αργοτερα να κανω μαθηματα, αφου σε πρωτη φαση τα μαθηματα δεν νομιζω να εχουν να μου προσφερουν κατι. Καλυτερα οταν θα χω αποκτησει ενα α’ επιπεδο.
Ευχαριστω προκαταβολικα και σορρυ για το μακροσκελες ποστ. Βαρεθηκα να γραφω ειναι η αληθεια
εμενα το πρωτο μπασο μου ηταν ενα ibanez sr300. αρκετα καλο για αρχαριο, στο συνιστω ανεπιφυλακτα… τωρα για ενισχυτη προσπαθησε να βρεις καποιο πακετο που να εχει και μπασο και κιθαρα… εγω ετσι το ειχα παρει το πρωτο μου μπασο…
300 το χει ο θωμας. Πολλα δυστυχως…
Πακετακι με το Ibanez δεν βρηκα πουθενα, μονο με το gsr190 εχει στο thomann αλλα με 10αρη Ibanez ενισχυτη που μου φαινεται ψιλομαπα.
Για http://www.thomann.de/gr/fender_squier_affinity_pbass_set_bk.htm το κομπο της squier τη γνωμη εχετε?
Και κυριως ο ενισχυτης λεει τιποτα??
Οπως και να χει εξακολουθω να ρωταω ποιο θα προτεινατε απ’τα 3 μπασα (παιζω μεταλ - alternative/indie) και αν μπορω να παιξω με τον Line6 spider II σε πρωτη φαση, μηπως γλιτωσω τα χρηματα για ενισχυτη ωστε να παρω εναν καλο σε κανα διμηνο-τριμηνο.
σου προτεινω να παρεις το jazz bass . στο θεμα του ενισχυτη τωρα , για πρωτη φαση καλος ειναι αυτος που εχεις , ειδικα αν εχεις οικονομικες δυσκολιες. παντως αν σκεφτεις καποια στιγμη στο μελλον να παρεις ενισχυτη μην παρεις καμια ανοησια παρε ενα μετριο προς καλο , αλλιως κατα τη γνωμη μου πετας τζαμπα λεφτα με το να παιρνεις αθλιοτητες ενω μπορεις να κανεις υπομονη και να παρεις κατι καλυτερο.
Τελικα απ’οτι ειδα και ακουσα τα squier ειναι λιγο καυσοξυλα, τουλαχιστον σε σχεση με το ibanez. Πολυ περισσοτερες δυνατοτητες, ενεργοι μαγνητες και μεγαλη διαφορα στον ηχο απ’οτι ακουσα (μου παιξε ο πωλητης 2-3 γραμμες…)
Βεβαια το squier p-bass εχει 175 και το Ibanez 240 που ειναι μια σημαντικη διαφορα, ενω και με το j-bass εχουν διαφορα τιμης αλλα μικροτερη.
Σε συγκριση Ιbanez - p-bass το δευτερο ακουγεται πολυ πιο φλατ και ειδικα σε σλαπ, μεταλ και φανκ-τζαζ η διαφορα ειναι τεραστια. Μονο αν παιζεις τιποτα πανκ-grunge δεν εχουν τοσο μεγαλη διαφορα.
Σε συγκριση του Ibanez με το j-bass η διαφορα ειναι μικροτερη, ισως σε καθαρα φανκ-τζαζ γραμμες το squier να ειναι λιγο καλυτερο, αλλα χαμηλωνοντας τον precision (neck) μαγνητη στο Ιμπανεζ βγαζεις ωραιοτατα τζαζιδια και φανκουλιες. Οταν σλαπαρεις ακουγεται καλυτερα, ενω σε χαρντ ροκ - μεταλ κομματια η διαφορα ειναι μεγαλη υπερ του Ιμπανεζ.
Αρα μεταξυ των τριων Ιμπανεζ. Ειδα ομως κι ενα αλλο, το Ltd B-50, αυτο δλδ, που παρεπιπτοντως μολις εριξε την τιμη του στο θομαν, απο 225 σε 185.
Παρομοια φαση με το Ιμπανεζ, 1 p και 1 j μαγνητης, ενεργοι.
Ακουγονται αρκετα ομοια, κλεινω προς το Ιμπανεζ γιατι ειμαι φαν της στα μπασα, γιατι εχει ρυθμιστικο για το active boost και επειδη μου ακουστηκε ενα κλικ καλυτερο.
Tσεκαρε και τα Cort.Αξιζουν αρκετα και εχουν πολυ καλη σχεση τιμης/ποιοτητας.
Σκεφτόμουν αυτό τον καιρό να πάρω μπάσο (κιθάρα παίζω,αλλα έτσι για τον χαβαλέ ρε παιδί μου).Anyway,έχω καταλήξει να πάρω το cort curbow (http://www.playmusic123.com/images/products/CURBOW4_2.jpg) αλλά δεν ξέρω αν θα πάρω 4χορδο ή 5χορδο.Τι μου προτείνετε?(υπόψιν οτι ξέρω τι μου γίνεται στην κιθάρα,δηλαδή δεν είναι οτι τώρα ξεκινάω να μαθαίνω…)
Εκτός απο αυτό θα χρειαστώ και ένα ενισχυτή.Ποιες είναι οι ξακουστές μάρκες στους ενισχυτές των μπάσων και σε τι watt να κινηθώ???(υπόψιν πάλι οτι δεν θέλω να πάρω και κανα τουμπανο αλλα σιγουρα και οχι κανα 15αρι…).
Ένα μικρό bump, γιατί αυτό το μήνα στο περιοδικό Bass Player έχει αφιέρωμα Troy Sanders για τη δουλειά του στο Crack the skye. Επειδή έχουμε πει ότι στο δίσκο σκίζει, ας δούμε και καμιά λεπτομέρεια για το μπασοεξοπλισμό του!
ΤROY TONES
Both live and in the studio, Troy Sanders chooses instruments that speak for the particular tuning a song employs. For the bulk of songs with DGCF or CGCF tuning, Sanders selects his Fender Deluxe Precision, Fender Deluxe Jazz Bass, or Godlyke Deity. ?I used the Godlyke for about a third of Crack The Skye,? says Sanders. ?It has a really nice tone, and when I plugged in all of my basses, [engineer] Nick Didia and Brenden both preferred it. When we tune down to A, my Yamaha BB2004 handles that low growl better than the others.?
Troy?s pedal board hosts a constant rotation of distortions, wah-wah, and other effects he likes to tweak at random. ?My pedals are my toys,? says Troy. ?I like to have three or four distortions on my board and tinker around.? Troy?s current board contains an MXR Bass Octave Deluxe, an MXR El Grande Bass Fuzz, a vintage Sovtek Big Muff- Π, a Cobrahawk B12 Fuzz, a Moog MF-104SD Moogerfooger Analog Delay, an Electro- Harmonix POG Polyphonic Octave Generator, a Digitech Bass Whammy, a Boss RV-5 Digital Reverb, a Boss GEB-7 Bass Equalizer, and an old Morely wah pedal from the ?70s, selected for its ?most intense sweep and gnarly growl.? Along with a Boss TU-2 Chromatic Tuner, the pedals take their power from a Voodoo Lab Pedal Power 2 Plus.
Taking a cue from past tour mate Justin Chancellor of Tool, Troy Sanders splits his signal to separate rigs for clean and dirty tones to maintain an unhindered layer of clean fundamental. For the Crack The Skye sessions, lines ran from a Fern DI and a miked Ampeg SVT-VR stack with a Mesa Engineering Titan V12 head, goosed with a Russian Big Muff through a Mesa 8x10 cabinet to supply the grit. On ?Oblivion,? ?Ghost Of Karelia,? and ?The Last Baron,? Troy used his Digitech Bass Whammy on its DETUNE setting for the wobbly, chorus-like sounds. Sanders also plays a 1979 set of Moog Taurus Bass Pedals on ?Quintessence,? ?Ghost Of Karelia,? and ?Crack The Skye.? Live, Troy?s synth pedals run through their own Mesa Boogie Big Block 750 head and 4x12 cab. Troy?s rack also holds an Ampeg SVT-4PRO head, a Monster Power Pro 2500 power conditioner and a Shure wireless system.
Τι μουσική θέλεις να παίξεις?
Λοιπόν μια και έχω πλέον αρκετά λεφτά για να πάρω έναν καλύτερο ενισχυτή απ’τον Ibanez των 10 Watt που είχα πάρει τότε που ξεκίνησα να ασχολούμαι με το όργανο, πιστεύετε ότι είναι καλύτερα να πάρω αυτόν:
Orange Crush35B : http://www.thomann.de/gr/orange_crush35b.htm
ή αυτόν:
Ashdown Perfect 10 : http://www.thomann.de/gr/orange_crush35b.htm
Απ’όσο γνωρίζω και οι 2 εταιρείες έχουν καλό όνομα.
Προτίθεμαι να δώσω μέχρι 200 γιούρα.
Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, αλλά προτιμώ να έχω “μπάσο” ήχο, δεν μ’αρέσουν τα πολλά πρίμα. Επίσης, τον καινούργιο ενισχυτή τον παίρνω κυρίως επειδή θα πάρω και όργανο με περισσότερες χορδές (6χορδο, συγκεκριμένα) και θα ήθελα να ακούγονται στο επιθυμητό επίπεδο η B και η C, κάτι που αποκλείεται να συμβεί στον 10άρη.
Περιμένω γνώμες.
Γνωμη μου ειναι πως καλυτερα θα 'ναι να παρεις κατι σε περισσοτερα watt (εως 100 θα ελεγα) παρα να παρεις ενα 30αρι που ειναι καθαρα για σπιτι και δν μπορει να σε εξυπηρετησει σε live.
Εγω ειχα παρει ενα 30αρι μπεριγκερ πριν χρονια για να τον εχω καθαρα στο σπιτι , οχι σε live. Αλλα νομιζω πως σε μια αγορα πρεπει να κοιτας και το μελλον και οχι μονο την τωρινη κατασταση. Τωρα μαζευω λεφτα για να παρω κατι σε περισσοτερα watt -για να με εξυπηρετει και σε live- και φυσικα πολυ καλυτερο ποιοτικα απο μπεριγκερ.
μιας και μιλαμε για ενισχυτες μπασου για πειτε ποιοι θεωρειτε οτι ειναι καλυτεροι???εγω απο διαφορα στουντιο που εχω κανει προβες εχω καλη αποψη για τους mesa boogie
Γενικα νομιζω πως υπαρχουν καποιες μαρκες οι οποιες ειναι καλυτερες απο αλλες , αλλα μπορω να πω ποιοι ειναι οι καλυτεροι γιατι ειναι καθαρα υποκειμενικο.
κατα την αποψη σου texas ποιοι ειναι κορυφαιοι για σενα?