The Bassist's Thread

Κορυφαιοι δν ξερω. Aλλα απο αυτους που εχω παιξει οι αγαπημενοι μου ειναι οι EBS αρχικα και μετα οι Αmpeg.

Συμφωνώ με τον τέξας και για τις 2 μάρκες. Εγώ είμαι με τον ίδιο 30άρη μπέρινγκερ που ανέφερε πιο πάνω, και έχω αποφασίσει ότι δεν ξαναδίνω λεφτά για ενισχτή σπιτιού. Γνώμη μου είναι ότι ο μπασίστας που σκέφτεται και κάποια στιγμή το λάιβ, καλύτερο θα ήταν να αποφύγει το κόμπο, και να κοιτάξει να εξοπλιστεί με καλή κεφαλή/καμπίνα (επόμενος στόχος μου).

Ε εντάξει σίγουρα όλοι σκεφτόμαστε το live αλλά κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει τόσο πολύ να δώσεις λεφτά για head και cabinet (είναι και πανάκριβα, με όλη τη σημασία της λέξης), για το επίπεδο που λίγο πολύ βρισκόμαστε όλοι μας.

Άμα είχα στόχο τον live εξοπλισμό θα έπαιρνα πετάλια και τέτοια …

Εν πάσει περιπτώσει, ποιον απ’τους 2 θα παίρνατε εσείς;

για προτεινε καμια κεφαλη/καμπινα φιλος να τσεκαρω

Leviathan εγώ θα χτύπαγα Ασντάουν. Λιγότερα watt, μικρότερο ηχείο, αλλά τα EQ και το deep switch δε συγκρίνεται, ιδίως αν προτιμάς τον πολύ μπάσο ήχο (κι εγώ τέτοιο γουστάρω). Σε όποιο στούντιο έχω παίξει είναι μια χαρά. Βασικά όμως θα πρότεινα να δοκιμάσεις στο κέντρο, και να παραγγείλεις μετά. Αsh έχει ο Τρίμης, Orange όλο και κάπου θα έχει. Έτσι θα σιγουρευτείς, γιατί το πως κάθεται στο αυτί είναι το βασικότερο κριτήριο.

Ορίτζιναλ θα επιστρέψω με έντιτ (ή νέο ποστ) για μερικές προτάσεις αργότερα. Μέχρι τότε ρίξε μια ματιά εδώ.
http://www.artsound.gr/catalog/index.php?cPath=208_210

Εκεί είναι που υπεισέρχονται πάντως τα περισσότερα θέματα (μπάτζετ, ύφος μουσικής κλπ) και θέλει τρελό ψάξιμο κατά γενική ομολογία.

οκ θενξ για το λινκ

λοιπον μιας κ το βρικα μολις χθες το βιντεο silly me,ειπα να το ανεβασω για να παρετε μια γευση μπασιστα με >>@#@ :stuck_out_tongue:

γενικα ολοι οι μουσικοι ειναι πολυ καλοι αλλα ο Tetsuo Sakurai ειδηκα σε αυτο απλα σπερνει! τετοια bass line σπανια ακουμε κ βλεπουμε.

Θαυμαστε!!!

Ευχαριστώ :slight_smile:

Σήμερα δοκίμασα έναν Ashdown στον Τρίμη, είχα πάει να δώσω την προκαταβολή για το 6χορδο … μ’αρεσε αρκετά μπορώ να πω … αν και ένας φίλος μου κιθαρίστας μου’πε να χτυπήσω τον Orange.

Βασικα η λυση ειναι απλα να δοκιμασεις με το μπασο σου και τους 2, αν τους βρισκεις σε καποιο μαγαζι, και να διαλεξεις.

Εκτος το οτι εισαι λιγο ακυρος με τη συζητηση (:p) , το βιντεο δν με ενθουσιασε. Δωσε αυτο το βιντεο στο τετσουο μπας και αρχισει να groovαρει λιγο … http://www.youtube.com/watch?v=aOfonsEH79E&feature=channel_page .
:smiley:

Μια ερωτηση θελω να κανω. Κανω μεγαλη πατατα που θελω να παραγγειλω 6αρι μπασο απο thomman αλλα δεν εχω δοκιμασει ποτε να παιξω με 6αρι; Υπαρχει περιπτωση να μην με βολεψει ξερω γω και να βλαστημαω; Υπ’οψιν παιζω με 4χορδο αυτην την στιγμη.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας κάπου να δοκιμάσεις. Ίσως σε ξενίσουν αρκετά πράγματα στο 6χορδο.

Πρώτ’ απ’όλα, έχεις ξεκαθαρίσει μέσα σου αν αξίζει να πάρεις 6χορδο, καθώς και για ποιο πράγμα θα το χρησιμοποιείς ; Είναι αρκετά υψηλό το κόστος του να πάρεις έστω ένα intermediate 6χορδο (άνετα παίρνεις Fender Jazz Bass με τα ίδια λεφτά ξέρω’γω) και πρέπει να τα’χεις ξεκαθαρισμένα αυτά τα θέματα.

Εγώ π.χ. το παίρνω για να μπορώ να παίξω απλά τα πάντα, αλλά κυρίως για να ασχοληθώ περισσότερο με το soloing (πράγμα που δεν μου το επιτρέπει το 4χορδο σε πολλές περιπτώσεις - πρέπει να φέρνω βόλτα την ταστιέρα και είναι bass για beginners οπότε δεν ενδείκνυται, τώρα θέλω κάτι καλύτερο), γενικά δύσκολα πράγματα, καθώς και να το χρησιμοποιήσω σε μία prog μπάντα που έχω στα σκαριά. Βέβαια θα κρατήσω και το 4χορδο για τίποτα funkιές και τέτοια που με βολεύει περισσότερο.

Εντάξει πιστεύω ότι έχεις κατασταλάξει για κάποιον συγκεκριμένο λόγο στο 6χορδο, απλά οφείλω να στα επισημάνω τα παραπάνω γιατί ένας φίλος μου την είχε πάθει, πήρε 5χορδο και δεν έπαιζε σχεδόν ποτέ με αυτό γιατί δεν τον βόλευε. Πήγαινε λοιπόν να δοκιμάσεις οπωσδήποτε πριν κάνεις οποιαδήποτε κίνηση.

Προσωπικά βρήκα εξαιρετική εμπειρία το 6χορδο καθώς πολλά licks που για να τα παίξω στο 4χορδο μου έβγαινε στο χέρι, στο 6χορδο γίνονται πανεύκολα. Εμένα με βολεύει απίστευτα. Για τον καθένα όμως είναι διαφορετικά …

Πες μας και ποιο μπάσο έχεις στο μυαλό σου.

Ευτυχως θελω ενα με καλη αναλογια αποδοσης/τιμης http://www.thomann.de/gr/harley_benton_hbb600tbk_6string_ebass.htm
Στην αρχη ηθελα 5χορδο για να μην εχω προβλημα με τα διαφορα κουρδισματα αλλα μετα υπαρχει και μια περιπτωση να μπω σε ενα συγκροτημα με επιρροες που περιεχουν και τους cynic οποτε για τα κομματια των cynic χρειαζομαι 6χορδο. Και το μπασο που στοχευω εχει το αντιστοιχο 5χορδο με 10 euro λιγοτερα οποτε σιγα το πραγμα. Και γενικα απο οτι εχω δει γιουτιουμπ τα σπαει το 6χορδο για σολαρισματα :stuck_out_tongue:

Δν ξερω κατα ποσο θα κρατισει ή θα ειναι καλο αυτο το 6χορδο χαρλεϋ μπεντον , ισως θα επρεπε να δεις κατι καλυτερο. Θα ειναι καυσοξυλο και σιγουρα θα εχεις προβληματα.
Δν κανει ο αριθμος των χορδων το σολο , αλλα αυτος που παιζει. Εμενα το 6χορδο (ή καλυτερα το 5χορδο αλλα οχι με μπασα σι αλλα με ψιλη ντο) θα μου αρεζε πιο πολυ για ακορντα , αλλα και παλι δν λεει τπτ ο αριθμος των χορδων και για τα ακορντα π.χ. jonas helborg

Και τωρα με καυσοξυλο 4χορδο παιζω μην μασας :stuck_out_tongue: … Λεφτα δεν μπορω να μαζεψω αυτο ειναι το θεμα… Και φετος δινω κι’ολας οπότε να δουλεψω το αποκλειω…

γνωμη μου οτι αφου μαλλον το θες για την παρτη σου και οχι για επαγγελματικο σκοπο τοτε παρε το “καυσοξυλο”.απλα αν ειχες λιγα λεφτα παραπανω θα μπορουσες να παρεις ενα μετριας ποιοτητας το οποιο βεβαια θα ηταν σαφως καλυτερο απο το “καυσοξυλο”

:D8)

Το Marcus Miller τον ξέρουμε τι παιχταράς είναι. Αυτό το Μανριγκ όμως το βλέπω κι έχω μείνει άφωνος. Πραγματικά εκπληκτικός. Τα σημεία με τις αλλαγές κουρδισμάτων είναι όλα τα λεφτά.

Manring, άρρωστος και το Hyperbass, τρεις φορές πιο αρρωστημένο όργανο…:wink:

__Αααα, με πρόλαβες!! Αυτός ήταν ο επόμενος στον οποίο θα έκανα αφιέρωμα (και είχα γράψει πως επανέρχομαι με τρομερό παίχτη με τρομερό όργανο) στο “όταν οι μπασίστες ξεφεύγουν”…

__ΑΠΙΘΑΝΟΣ!! Πρώτη φορά που εντυπωσιάστηκα τόσο από το αφτί ενός μουσικού ήταν ο Bailey που έπαιζε εξάχορδο άταστο (στο instructional dvd του) και τα χέρια του πεταγόντουσαν από το ένα άκρο στο άλλο του τάστου και πάντε έπεφτε εκεί που ήθελε. Η δεύτερη ήταν μ’ αυτόν όταν άλλαζε on-the-fly τόνους. ΕΜΠΕΙΡΙΑ. 8)